Şimdi Ara

1915 Çanakkale Köprüsü - ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1984-1989 yılları arasında gündeme gelen Çanakkale Boğazı'na köprü yapma düşüncesi, 1994 yılında yeniden masaya yatırıldı ve bir sene sonra ihaleyi kazanan firma 'projenin yapılabilir' olmadığını belirterek projeden çekildi. Çanakkale Köprüsü'nün ilk 138 yıl önce projelendirildiği de yakın zamanda basına yansıyan bilgiler arasında. Başbakan Yıldırım'ın bilgilendirme toplantısında ifade ettiği gibi "Yıllardır konuşulan bir proje."
    Orta açıklığı bakımından "dünyanın en uzun köprüsü" olacağı belirtilen 1915 Çanakkale Köprüsü için dün imzalar atıldı. Temeli ise yarın, yani 18 Mart'ta atılacak. Köprü ayrıca "geçiş garantisi tartışması" ile gündemde.
    Gelin yakında bakalım...

    1. Köprü, Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına yapılacak.

    2. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını taçlandırmak için orta açıklığının 2023 olarak tasarlandığı açıklandı.

    1915 Çanakkale Köprüsü - ANA KONU

    Ancak, Cumhuriyetin 100. kuruluş yılını simgelediği açıklanan bu uzunluğun köprünün ihtiyacı olan zorunlu mühendislikten olmadığı, gösteriş amaçlı olduğu yönünde eleştiriler bulunuyor.

    Cumhuriyet'ten Çiğdem Toker "fazladan imal ve inşa edilecek uzunluğun parasını ihtimal ki yine Hazine ödeyecek" diyor ve ekliyor:

    "Yok eğer şirket, gösteriş amaçlı bu ekstra uzunluğu, Cumhuriyetin 100. yılı onuruna Türk Hazinesi’ne armağan ediyorsa ne mutlu!"

    3. Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin de 5. asma köprüsü olacak...
    1915 Çanakkale Köprüsü - ANA KONU


    4. 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak
    1915 Çanakkale Köprüsü - ANA KONU


    5. Geçiş ücretini Başbakan Yıldırım açıklamıştı: 15 Euro + KDV.
    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, hedefin 2023 yılına kadar köprü yapımını bitirmek olduğunu belirtmiş ve eklemişti: "Çanakkale geçilmez tarihte kaldı. Her türlü geçilir hale geliyor. Denizden, havadan... Şimdi karadan da geçilmiş olacak."

    6. Köprü, 10 milyar liranın üzerinde yatırımla hayata geçirilecek.
    1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapım sözleşmesi, Güney Koreli Daelim ve Limak-SK-Yapı Merkezi ortak girişimi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında dün imzalandı.

    Bakan Arslan ortaklığın kurduğu “Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi”nin kısaltmasının “ÇOK İYİ AŞ” olduğuna dikkat çekerek, “Çok iyi olmuş. Çok iyi olacak. Çok iyi olmak zorunda" dedi.

    7. Geçiş garantisi tartışması: "Günlük 45 bin araç garantisi verildi; her eksik vergilerimizden ödenecek"
    Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker bugün yayımlanan yazısında şöyle diyor:

    Köprü bugün hizmete girmiş olsa, otomobiliyle geçen herkes 64 TL ödeyecek. Kritik konuyu Kamu Özel İşbirliği modeli ile yaptırılan bütün projelerde olduğu gibi, verilen garantinin tipi ve niceliği oluşturuyor.

    Araç garantisi, YİD projelerinde, “geçmeyen araç sayısı kadar paranın Hazine’den çıkması” demek.

    Geçiş ücretinin otomobil başına 15 euro+KDV olduğunu hatırlatan Toker yazısına şöyle devam ediyor:

    "O gün açıklanmayan kritik bilgiyi öğrendik. Henüz imzalanmamış- sözleşmeye göre Karayolları Genel Müdürlüğü şirketlere, Çanakkale köprüsü bittiğinde günlük 45 bin araç garanti etmiş. Bu sayının altındaki trafiğin parası, vergilerimizden ödenecek."










  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-77293B3E8 -- 11 Eylül 2021; 8:58:7 >
  • silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 11 Eylül 2020; 0:48:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç garantisi, YİD projelerinde, “geçmeyen araç sayısı kadar paranın Hazine’den çıkması” demek.



    Köprüden halk değil devlet halkın üstünden geçiyor. Osmangazi köprüsü ders olmadı herhalde. Neyse yine buna da davul zurna tutarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1915 Çanakkale Köprüsü - ANA KONU1915 Çanakkale Köprüsü - ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 17 Mart 2017; 18:40:30 >




  • Geçiş ücreti euro Düne kadar liraya geçilecek diyorlardı.Döviz bulundurunları hain ilan etmişlerdi.Şimdi tükürdüklerini yalamaya başladılar.Daha yalayacak çok şey var.Almanya, hollanda ...vs
  • kurabiyenin yine kendisiyle paradoksa düştüğü anlardan birisini yaşıyoruz.
    zamanında 3. köprünün intihar olacağını savunan, herşeyi über bilen adama imkan versek 10. köprüyü uzatacak.

    şaka gibi ya :D 3-5 saat milletin yolu kısa sürecek diye türkiye de insanlığın gelişmesi adına yapılan hiçbi şey yok.
    onu geç köprüden araba geçmiyor, fiyatlar aylık adsl ücreti gibi.

    'dolar/euro artsın, biz tl kullanıyoruz bize ne' kafasını yaşayan insanlar bu kadar basit bi gelişmeden çözebilir hangi parayı kullandığımızı.
    15 euro + kdv yine ayak üstü 80 lik olduk 20 lira kdv koyarsa..

    #hayır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    13 Eylül Katliamı -ANA KONU-
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaRQuE

    Köprü karın doyurmuyor hala anlamadılar.

    Gayet doyuruyor. Bu kopruler sayesinde kac kisi zengin oldu acaba? Bir de bu kopruler icin gelen oylar sayesinde de az kisi doymamistir.
  • Buraya da ekleyelim...

    Arazi : Devletten
    Kredi : Kamu bankalarından
    Güvence : Hazineden
    Risk : YOK

    İnşaat şirketim olsa o köprüyü bende yaparım.

    Buna bu ülkede icraat diyorlar :)
  • 1915 Çanakkale Köprüsü - ANA KONU
  • Gestaş batmamak için fiyatları düşürecektir dolayısı ile verdikleri araç garantisi tutmayacaktır diye düşünüyorum.
  • Geçmediğimiz köprüye niye para ödüyor millet?

    Fabrika diye bişey duymamış bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en uzun asma köprüsü 3911 metre (https://en.wikipedia.org/wiki/Akashi_Kaiky%C5%8D_Bridge )

    51 metre daha uzun. itibarımız sarsılıyor. boğazın daha geniş bir bölgesine yapılmalıydı Çanakkale köprüsü.

    ayrıca demiryolu yok köprüde çöp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirjoe

    Gestaş batmamak için fiyatları düşürecektir dolayısı ile verdikleri araç garantisi tutmayacaktır diye düşünüyorum.

    bayramda bile 9 günde 160bin araç geçmiş.
    günde 17-18bin araç yaparken.

    45bin araç garantisi verirken .. tövbe tövbe :)


    ayrıca otoyolu kınalı yerine direk edirneye bağlasalardı daha mantıklı olurdu.
  • yazın gurbetçilerle belki yarısını yakalarız. o yüzden günlük değil de yıllık bari anlaşaymış iyiymiş bunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saçmasapansözler

    Araç garantisi, YİD projelerinde, “geçmeyen araç sayısı kadar paranın Hazine’den çıkması” demek.



    Köprüden halk değil devlet halkın üstünden geçiyor. Osmangazi köprüsü ders olmadı herhalde. Neyse yine buna da davul zurna tutarlar.

    Bile bile yapiyorlar ki kimse giden paranin hesabini soramasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En gerizekalı bir adam bile İzmit körfez de o köprünün olması gerektiğini, Çanakkale de bu köprünün yapılması gerektiğini bilir. Neden yapılıyor diye eleştirmek yerine neden bu kadar kadar geç kalındı diye hayıflanmak gerekir. Burada gurur duymak yerine eleştiren kişilerin nick isimlerine bakarak bile ne kadar yerli ve milli oldukları anlaşılıyor. Siz gidin golden gate de fotoğraf çektirip 'adamlar ne köprü yapmış be' diyip cahil dediğiniz insanlar a gösterip entelektüel sınıf takılın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi benim anlamadığım eğer devlet köprüyü kendi yapsa maliyet hazineden çıkmayacak mı? Geçiş garantisi verilince direk devletin köprüyü yapmasından farklı olarak köprüden elde edilen gelir miktarınca bir nevi hazineden çıkacak para azalmıyor mu? Şimdi bunun neresi kötü biri açıklayabilir mi?
  • Çanaktan kale mi olur
  • recooz R kullanıcısına yanıt
    Geçmediği köprünün parasını ödemek mi zorunda bu millet, ki kılıfını buldular ödetmek icin. Sen öde o zaman bizim yerimize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.