< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
19 Yaşındayım. Hayata Çok Mu Geç Kaldım?

-
-
Seni çok iyi anlıyorum askerden geldiğimde senin psikolojine sahiptim, geç kalmışlık eziklik ne dersen de. 21 yaşında askerden geldiğimde kendimi 50 yaşında hiç bir baltaya sap olamamış biri gibi hissediyordum. Çalışıp para kazandıkça özgüvenim geldi. Sende kendine daha iyi paralar kazandıracak işler bulup güzel kazançlar elde ettiğinde bu psikolojiden kurtulacağına eminim. 19yaş çok geç yaş değil. Ben 33 yaşında evi arabası teknesi olan biriyim, şimdiki hayat tecrübemle senin yaşında olabilmek için herşeyimi verirdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
senin gibi zamanında sırf yatmış ve şimdi hiçbir şey olamamış, sabahtan akşama kadar çalışıyorum aldığım para az zamanım da kalmıyor diyen genç sayısı çok. benim yaşım da 20, ekürilerimden biliyorum.
yapacağın şey çok çalışmak. öncelikle ya meslek edinmen gerekiyor ya da okuman gerekiyor ama okumak çok daha zordur, disiplin ister, motivasyon ister ve yine tecrübelerimden söylüyorum senin gibiler genellikle başaramıyor. Bu yüzden tavsiyem eğer akraban, tanıdığın varsa çıraklık edip meslek edinmen ya da kurumsal bir yerde işe başlayıp zamanla tepelere çıkman.
aşk maşk işini bilmem, ben liseyi açıktan okudum kız nedir bilmem bile çalışıyordum okurken. ama bu aşk meşk işleri inanıyorum ki arandığında bulunan bir şey değil. hayatını yaşarken karşına çıkarsa çıkar.
-
Derslerim güzeldi. Hatta insanlar üniversiteyi daha denemeyeceğimi söylediğimde inanılmaz sinirlendiler. İş hayatına girdim çünkü üniversiteyi tutturamadığımda eve daha fazla yük olmak istemedim. Babam minibüs şoförü. Yani fakir değiliz çok şükür ama borç harç sıkıştırıyodu ara sıra. Belki de yanlış seçimi yaptım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sevgili kardeşim ben 30 yaşımdayım, çok sayıda hayat kalitemi etkileyen rahatsızlığım var ve hâlâ umudumu kesmiş ve geç kalmış gibi düşünmüyorum hatta bir üniversite daha okuyup erasmus yapmayı bile düşünüyorum. Yazılım mühendisi olmak istiyordum ama hayat şartları olmama engel oldu. Ama şimdi önümde önemli bir engel yok ve şansımı deneyeceğim mesela. Daha genceciksin ilgin olan alanda kendini geliştir. İngilizce çalış. Udemy veya farklı platformlardan eğitimler izle. Sadece zamanını boş geçirme. Çok gençsin. Başaramayacağın hiçbir şey yok.
quote:
Orijinalden alıntı: KSKcarpediem
Seni çok iyi anlıyorum askerden geldiğimde senin psikolojine sahiptim, geç kalmışlık eziklik ne dersen de. 21 yaşında askerden geldiğimde kendimi 50 yaşında hiç bir baltaya sap olamamış biri gibi hissediyordum. Çalışıp para kazandıkça özgüvenim geldi. Sende kendine daha iyi paralar kazandıracak işler bulup güzel kazançlar elde ettiğinde bu psikolojiden kurtulacağına eminim. 19yaş çok geç yaş değil. Ben 33 yaşında evi arabası teknesi olan biriyim, şimdiki hayat tecrübemle senin yaşında olabilmek için herşeyimi verirdim.hocam nası o kadar şey aldın
yatlar tekneler
-
İş hayatında kalmam mı doğru olur yoksa üniversiteyi mi denemeliyim?
20 yaşındayım daha hayata atılmadık ki ? Ha tabii bizden 100-0 önde başlayanlar 10-0 önde olanlarda var o ayrı.
O golleri atmak bizim elimizde.
-
Kardeşim bu yaşlarda insan hep böyle düşünür; geç mi, arkadaşlarım şurada burada ben onlardan geri kalırım, onlar hayata başlayacak ben daha sürünüyorum vs vs. Yaş büyüdükçe de aslında bunların boş olduğunu, ne yapmak istiyorsan onun peşinden koşman gerektiğini anlıyorsun. Kısaca git ne istiyorsan onu yap, risk al, mutlu olmaya bak.
Yat değil 4.5mt tekne
Cok gec dostum 19 ne ya yuh 3 haftaya mezardasin bosver olacagi buymus namaz kıl
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hamza gene kopardın beni knq
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha hayatın başındasın geç kalmadın ama yavaş da hareket etme senin aşında olsaydım mesela ileri görüşülü olur bir çok fırsatı tepmezdim şimdi onlar için çok pişmanım.
-
Geç değil. Tolstoy'un bisikleti diyeceğim. Bir Google amcaya sor. Herhangi bir sitede ne manaya geldiğini görürsün. Umudunu yitirme hiç bir zaman. Unutma, Tolstoy'un bisikleti. :)
-
19 geçse ne zaman erkendir?
Kesinlikle üniversite oku, ileride pişman olursun.
AMA alakasız bölüm yazıp okumak içinde okuma , kazanabileceğin türde bir hedef koy ve en azından o hedefe ulaşmaya çalış. Makinelere karşı ilgin varsa mühendislik barajını geçip makina mühendisi ol. İnan daha mutlu olacaksın.
-
19 yaşında ne için geç kaldın emzik emmek için mi yoksa beşikte sallanmak için mi?
En Beğenilen Yanıtlar

Sevgili kardeşim ben 30 yaşımdayım, çok sayıda hayat kalitemi etkileyen rahatsızlığım var ve hâlâ umudumu kesmiş ve geç kalmış gibi düşünmüyorum hatta bir üniversite daha okuyup erasmus yapmayı bile düşünüyorum. Yazılım mühendisi olmak istiyordum ama hayat şartları olmama engel oldu. Ama şimdi önümde önemli bir engel yok ve şansımı deneyeceğim mesela. Daha genceciksin ilgin olan alanda kendini geliştir. İngilizce çalış. Udemy veya farklı platformlardan eğitimler izle. Sadece zamanını boş geçirme. Çok gençsin. Başaramayacağın hiçbir şey yok. |
Cok gec dostum 19 ne ya yuh 3 haftaya mezardasin bosver olacagi buymus namaz kıl
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X