Şimdi Ara

19 yaşımda kendi hayatımı mahvettim ( Abiler içeri )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç uzatmadan direk konuya giriş yapacağım . Ben 2 yıllık radyo ve televizyonculuk kazandım fakat meslek lisesi mezunuyum . Bölümüm dış ticaret ve ailem dış ticaret okumadığım için çok laf yaptı ( Tercihleri onlardan habersiz yaptım ) . Sonra çok fazla laf söylediler o bölüm okunur mu aç kalırsın bir şey kazanamazsın boşuna para veririz falan dediler ve o bölüme göndermediler daha doğrusu ben sessiz kaldım . Okul yerine bir dershaneye yazdırdılar fakat meslek lisesi çıkışlı olduğum için derslere çok yabancıyım en son lise 1 de gördüğüm matematik kimya biyoloji ... Üstüne birde lise 2 de okulu bırakmıştım 5 yıldır görmediğim dersler hiç bir şey anlayamıyorum . Tercih yapmadığım için diploma puanım ve okuldan gelen puan düşecekmiş bu demek oluyor ki seneye dış ticaret okumamda çok zor . Ben ne yapacağım okumazsam inşaata götürmekle tehdit ediyorlar . Ev içinde sürekli bir baskı ders çalış bırak o telefonu bırak o pc yi . Ya çalışabileceğim bir şey yok ki anlamıyorum dersleri dershaneye 3 haftada geç yazıldım zaten .

Bana yardımcı olun akıl verin abilerim kardeşlerim . Kendime çok kızıyorum keşke sözlerini dinlemeseydim istediğim bölümü okusaydım diye fakat olan oldu artık çok geç .

• Bence ailen doğru söylüyor.Anne baba her zaman çocuklarının iyiliğini ister.İyi ki okumamışsın Radyo Televizyon.Dış ticaret güzel bölüm tabi ki İngilizceyi anadilin kadar iyi bilmen lazım.Bölümün puanı da yüksek değil kazanırsın takma kafaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Bence ailen doğru söylüyor.Anne baba her zaman çocuklarının iyiliğini ister.İyi ki okumamışsın Radyo Televizyon.Dış ticaret güzel bölüm tabi ki İngilizceyi anadilin kadar iyi bilmen lazım.Bölümün puanı da yüksek değil kazanırsın takma kafaya.
    Dış ticarette güzel bölüm değil.Su gibi yabancı dilin yoksa o diploma kağıt parçası olur sadece.Zaten türlü türlü bölüm mezunları bir kursa gidip yabancı dilleriyle o işi yapabiliyor.
    Dandik bir bölüm okuyacağına inşaat iyidir.Meslek kazanırsın hatta inşaat okursun 2 yıllık tekniker olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Dış ticarette güzel bölüm değil.Su gibi yabancı dilin yoksa o diploma kağıt parçası olur sadece.Zaten türlü türlü bölüm mezunları bir kursa gidip yabancı dilleriyle o işi yapabiliyor.
    Dandik bir bölüm okuyacağına inşaat iyidir.Meslek kazanırsın hatta inşaat okursun 2 yıllık tekniker olursun.

Alıntıları Göster
    1 yıl daha dersaneye gitmişsin madem,artık birilerini ve kendini suçlamayı bir kenara bırak çünkü olan olmuş şuanki durum neyse ona göre hareket edeceksin artık 2 yıllık bölümleri bir kenara at elindeki fırsatı değerlendir azimle istediğin bölümleri kazanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Bence ailen doğru söylüyor.Anne baba her zaman çocuklarının iyiliğini ister.İyi ki okumamışsın Radyo Televizyon.Dış ticaret güzel bölüm tabi ki İngilizceyi anadilin kadar iyi bilmen lazım.Bölümün puanı da yüksek değil kazanırsın takma kafaya.

Hocam kız arkadaşım diğer samimi arkadaşlarım hepsi üniversitede bu eksiklik çok koyuyor adama
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkyldrm19

Hiç uzatmadan direk konuya giriş yapacağım . Ben 2 yıllık radyo ve televizyonculuk kazandım fakat meslek lisesi mezunuyum . Bölümüm dış ticaret ve ailem dış ticaret okumadığım için çok laf yaptı ( Tercihleri onlardan habersiz yaptım ) . Sonra çok fazla laf söylediler o bölüm okunur mu aç kalırsın bir şey kazanamazsın boşuna para veririz falan dediler ve o bölüme göndermediler daha doğrusu ben sessiz kaldım . Okul yerine bir dershaneye yazdırdılar fakat meslek lisesi çıkışlı olduğum için derslere çok yabancıyım en son lise 1 de gördüğüm matematik kimya biyoloji ... Üstüne birde lise 2 de okulu bırakmıştım 5 yıldır görmediğim dersler hiç bir şey anlayamıyorum . Tercih yapmadığım için diploma puanım ve okuldan gelen puan düşecekmiş bu demek oluyor ki seneye dış ticaret okumamda çok zor . Ben ne yapacağım okumazsam inşaata götürmekle tehdit ediyorlar . Ev içinde sürekli bir baskı ders çalış bırak o telefonu bırak o pc yi . Ya çalışabileceğim bir şey yok ki anlamıyorum dersleri dershaneye 3 haftada geç yazıldım zaten .

Bana yardımcı olun akıl verin abilerim kardeşlerim . Kendime çok kızıyorum keşke sözlerini dinlemeseydim istediğim bölümü okusaydım diye fakat olan oldu artık çok geç .

Bende ticaret lisesinde bilişim okuyorum senin durumuna düşücem seneye :D Takipteyim

• Hocam sana bir tavsiye vereyim dinleyip dinlememek sana kalmış. Önce kendini veya birilerini suçlamayı bırak olan olmuş. Ikinci olarak herkes üniye gitti ben kaldım diye bir baskı asla olmasın, olaya daha geniş açıdan bak ileriyi düşün acele etme. Son olarak da oturup düşün gerçekten ne istediğini. Dış ticaret istiyosan gerekirse seneyi bekle o sırada da ingilizceni ilerlet. başka bölüm istiyosan derslere çalış hocalardan yardım al ve orayı hedefle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charm

Hocam sana bir tavsiye vereyim dinleyip dinlememek sana kalmış. Önce kendini veya birilerini suçlamayı bırak olan olmuş. Ikinci olarak herkes üniye gitti ben kaldım diye bir baskı asla olmasın, olaya daha geniş açıdan bak ileriyi düşün acele etme. Son olarak da oturup düşün gerçekten ne istediğini. Dış ticaret istiyosan gerekirse seneyi bekle o sırada da ingilizceni ilerlet. başka bölüm istiyosan derslere çalış hocalardan yardım al ve orayı hedefle.

ben tercih yapmadım diye diploma puanım falan hep yandı mı hocam ?
  • Tercih yapıp kazanıp da gitmezsen kırılır

• quote:

Tercih yapıp kazanıp da gitmezsen kırılır

ne kadarlık bir bölümü hocam ?
  • quote:

quote:

Tercih yapıp kazanıp da gitmezsen kırılır

ne kadarlık bir bölümü hocam ?

Eskiden yarısı kırılıyordu hala aynı mı bilmiyorum dostum bir araştır.

• Hocam radyo - televizyonda çok zor olaylar cidden iş bulmak zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • git dershaneye anlamayıpta ne yapacaksın mecbursun yoksa sürünürsün. ben mezunum geçen sene biyer kazanamadım staj falan. bu sene evde hazırlanıyorum durumumuz yok biraz sıkıntıdayız deshaneyede gidemiyorun şükret.

• Kardesim dış ticareti kazanmıyorsan sınava girme zaten yani kendine güven başarırsın bak walter white gibi ol kimya oku daha iyi

• 19 yaşındasın...hayatını falan mahvetmedin...ben hayatımı mahvettiğimin farkına vardığımda yaşım 22ydi...sonra hayatımın aslında mahvolmadığını anladım ama o zamanda yaşım 23 idi..en son" tamam işte şimdi hayatım b*ku yedi" dediğimde ise yaşım 27 idi...bilmem anlatabildim mi...

2003-2004 yıllarında 19 yaşındaydım...daha hayatının çook başlarındasın... hayatın falan mahvolmadı..güzel bir hayat seni bekliyor
  • Abiler içerir diye okudum. Cemaat sandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MixRadio

git dershaneye anlamayıpta ne yapacaksın mecbursun yoksa sürünürsün. ben mezunum geçen sene biyer kazanamadım staj falan. bu sene evde hazırlanıyorum durumumuz yok biraz sıkıntıdayız deshaneyede gidemiyorun şükret.

Allah yardımcın olsun kardeşim . İnşAllah istediğin bölümü kazanırsın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kısmen26

Abiler içerir diye okudum. Cemaat sandım.
    Bence hayatını hiç mahvetmedin.
    Neden mi_?
    Çünkü şu anda hayatının dönüm noktasındasın ve zevk almaya bak.En kötü ne olabilir diye bir düşün derim.

Ayrıca dershane ye gitmen senin için bir nimet.Kendini ver.Azimle iyi bir bölüm kazan.
    Eğer ki Radyo ve Televizyonculuk istiyorsan da Ailene belli etmeden git oku.Ne yapabilirler ki en fazla _? değil mi_?
    Ayrıca kendini ingilizce yönünden geliştir.

Askerden sonra çok farklı bir insan olursun.Buna emin ol ve asla vazgeçme.

Bir ingiliz atasözü der ki; Bir hedef belirlediysen, o hedefine ulaşana kadar onu arzula. çünkü insan istediği birşeyi eninde sonunda yapar.

• quote:

Hiç uzatmadan direk konuya giriş yapacağım . Ben 2 yıllık radyo ve televizyonculuk kazandım fakat meslek lisesi mezunuyum . Bölümüm dış ticaret ve ailem dış ticaret okumadığım için çok laf yaptı ( Tercihleri onlardan habersiz yaptım ) . Sonra çok fazla laf söylediler o bölüm okunur mu aç kalırsın bir şey kazanamazsın boşuna para veririz falan dediler ve o bölüme göndermediler daha doğrusu ben sessiz kaldım . Okul yerine bir dershaneye yazdırdılar fakat meslek lisesi çıkışlı olduğum için derslere çok yabancıyım en son lise 1 de gördüğüm matematik kimya biyoloji ... Üstüne birde lise 2 de okulu bırakmıştım 5 yıldır görmediğim dersler hiç bir şey anlayamıyorum . Tercih yapmadığım için diploma puanım ve okuldan gelen puan düşecekmiş bu demek oluyor ki seneye dış ticaret okumamda çok zor . Ben ne yapacağım okumazsam inşaata götürmekle tehdit ediyorlar . Ev içinde sürekli bir baskı ders çalış bırak o telefonu bırak o pc yi . Ya çalışabileceğim bir şey yok ki anlamıyorum dersleri dershaneye 3 haftada geç yazıldım zaten .

Senin durumunda sayılırım sadece dershaneye gitmedim.Bu sene yös sınavı ile üniversiteye girmeyi düşünüyorum.
    Meslek lisesinden mezunum.Dershaneye gidersem bende afallayacağımı düşünüyorum.

• Sen ben mısın ? Aynı kaderimiz var. Ben de 19 yaşındayım. İstediğim bolüm tarihti, ailem is yok onu okutmayız dediler zorla başka bölüme yazdılar. Hem de kendilerinin istediği. Su an dersleri hıç anlamıyorum. Büyük ihtimal derslerden kalacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.