Şimdi Ara

19' CRT Monitör Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. uzun bir süredir 19" LCD almayı düşünüyordum ama pclabs daki incelemeleri okuduktan sonra zaten bir süre önce soğuduğum lcd lerden tamamen kopup crt almaya karar verdim bunun sebebi ağırlıklı olarak photoshop ve bunun gibi programlarla uğraşıcağımdan çözünürlük ve renk derinliği beni tatmin etmiyceğidi tabi fiyatıda etken oldu.
    şimdi biraz inceledikten sonra kafama 2 tane 19" crt monitör takıldı biri samsung 997mb dieride HYUNDAI DYNAFLAT Q995. benim için boyutuda(derinliği) çok önemli çünkü masam çok büyük diğil şu anda 753dfx kullanıyorum ve netten baktım kadarıyla derinliği 40cm civarındaymış bu söyledim iki monitörde ortalama 45cm diyor ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.
    benim monitörden beklediğim yüksek çözünürlükte iyi HZ değerleri vermesi (buna göre seçim yapıcam) normal kullanımda 1280x1024 kullanırım sanırım veya 1600x1200 kullanıcam gözümü az yorması lazım günde ortalama 5-6 saat bilg. başındayım. ve tabiki görüntünün canlılığı çok önemli tabi en az geometri hatası olmasıda gerekmekte. (şu anki samsungum da azda olsa geometri hatası var ve gözüme takılıyor)

siz olsanız hangisini alırsınız tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler..

• güzel bir konu açmışınız bende de LCD monitörler var ne umutlarla almıştım nafile 12-18 saat ekran başındayım ve LCD ler yoruyor arkadaş kim ne derse desin Philips 107P var 100 hz de kullanıyorum yorgunluk yok, LCD lerde aşırı kontrast ve parlaklık içinde sanki hataları boğuyorlar, pek çok insan oyun oynuyor bu gürültü içinde farkına varmıyor pek çok şeyin, oğlum autoCAD için 2 saat LCD de çalıştı baba gözlerim yanıyor diyor..forumda ise LCD leri havada uçuruyorlar...daha yeni radeon 9250 ekran kartı taktı XP de "PALİT" marka CAM gibi görüntü var ...ben de 19 CRT alacağım inşallah halden anlayan arkadaşlar yazar da ona göre alırız bugün 250 ytl ya LG marka 19 gördüm ama tecrübeli arkadaşlardan istifade edelim teşekkürler
  • CRT monitörlerde Samsung MB serisi ve Philips P serisi monitorlerden şaşmayın derim ben.
  • SAMSUNG 997 MB FLAT CRT TAVSİYE EDERİM.
  • bnce de samsung veya philips al
  • Ben de CRT ve LCD arasında kaldım ve hala karar veremedim.
    Bir kere CRT kullanınca gözünün yorulacağı kesin.
    LCD desen hala tam manasıyla gelişmedi.
    Fakat CRT de karar kılarsan SAMSUNG derim.
  • görüntü kalitesi parlaklık ve herşeyiyle samsung
  • ben samsunglar hakkında emin değilim dfx model bir samsung kullanmıştım ve göz yorgunluğu yapmıştı samsung alacağımı zannetmiyorum philips 19 denemedim ama piyasada P serisi 19 var mı bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: theshiver

Merhaba arkadaşlar.. uzun bir süredir 19" LCD almayı düşünüyordum ama pclabs daki incelemeleri okuduktan sonra zaten bir süre önce soğuduğum lcd lerden tamamen kopup crt almaya karar verdim bunun sebebi ağırlıklı olarak photoshop ve bunun gibi programlarla uğraşıcağımdan çözünürlük ve renk derinliği beni tatmin etmiyceğidi tabi fiyatıda etken oldu.
    şimdi biraz inceledikten sonra kafama 2 tane 19" crt monitör takıldı biri samsung 997mb dieride HYUNDAI DYNAFLAT Q995. benim için boyutuda(derinliği) çok önemli çünkü masam çok büyük diğil şu anda 753dfx kullanıyorum ve netten baktım kadarıyla derinliği 40cm civarındaymış bu söyledim iki monitörde ortalama 45cm diyor ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.
    benim monitörden beklediğim yüksek çözünürlükte iyi HZ değerleri vermesi (buna göre seçim yapıcam) normal kullanımda 1280x1024 kullanırım sanırım veya 1600x1200 kullanıcam gözümü az yorması lazım günde ortalama 5-6 saat bilg. başındayım. ve tabiki görüntünün canlılığı çok önemli tabi en az geometri hatası olmasıda gerekmekte. (şu anki samsungum da azda olsa geometri hatası var ve gözüme takılıyor)

siz olsanız hangisini alırsınız tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler..

samsung 997mb tavsiye ederım
    goz yorgunlugunu onlemek ıcın bır tane ekran filtresi kullanabılrsın

• 17" AG Neovo'yu bi inceleyin. 32bit renk derinliği, 0.26 , en iyi crt'den daha parlak ve net. Photoshop ve coreldraw'da renklerde kabul edilir sonuçlar (renk doğruluğu-siyah doğruluğu) veriyor. Sony veya apple lcd paneller kadar değil tabii ki. 19" crt görülebilir ekran boyutu 18"dir. crt 17"in 16". LCD'lerde 17" LCD'nin görülebilir alanı 17" net. Neovonun tek eksisi bence DVI portunun olmaması. O da fiyatıyla ilintili bir olay. 240-245$ + kdv fiyata satılıyor. Ölü pixel de çıkmadı. Tavsiye üzerine aldım ben de. Fiyat-performans olarak önerilir.
  • 19" monitör kısık kontrastla 1920*1440 photoshop manyak oluyo normalde 1600*1200 kullanırsın 1600*1200 de Hz si yüksek olan monitör alısan iyi olur.
  • sanki samsung daha iyi gelio ama hundayide kotu deil ikiside guzel aletler karar vermesi zor ben karar veremedim size kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

17" AG Neovo'yu bi inceleyin. 32bit renk derinliği, 0.26 , en iyi crt'den daha parlak ve net. Photoshop ve coreldraw'da renklerde kabul edilir sonuçlar (renk doğruluğu-siyah doğruluğu) veriyor. Sony veya apple lcd paneller kadar değil tabii ki. 19" crt görülebilir ekran boyutu 18"dir. crt 17"in 16". LCD'lerde 17" LCD'nin görülebilir alanı 17" net. Neovonun tek eksisi bence DVI portunun olmaması. O da fiyatıyla ilintili bir olay. 240-245$ + kdv fiyata satılıyor. Ölü pixel de çıkmadı. Tavsiye üzerine aldım ben de. Fiyat-performans olarak önerilir.

adam crt onerın dıyor sen lcd tavsiye edıyorsun
    hadı ettın daha lcd lerı bılmıyorsun
    ben hayatımda daha 32bit renkli lcd gormedım

• naber shiver ben Quake2'den... Kaç yıl oldu konuşamadık...

Şimdi derinliği az olsun istiyosan 2. el Sony E430'lardan öneremem. Çünkü gerçekten derinliği çok fazla. Bunun için en uygun monitör Samsung 997MB olur. Yanlız bu monitörde çok olmasa da geometri problemleri var yani bir Sony veya Philips'e göre daha kötü. Renk canlılığı açısından 997'nin seni fazlasıyla memnun edeceğini söyleyebilirim fakat uzun süreli kullanımlarda zaten contrast'ı kısman gerekecek yani diğer monitörlerle de aynı performansı alırsın. 1280x1024 19" monitörler için en ideal çözünürlük ve Philips 109P'ler override ile 100Hz, Sony E430 ise 90Hz verebiliyor. Diğer taraftan Samsung 997MB ise, 85Hz verebiliyor. Ama bu çözünürlükte en ideal keskinlik-performans değerini de 85Hz veriyor. Hyundai Q995 hakkında bilgim yok. Son olarak, photoshop gibi vektör ağırlıklı olmayan programlar kullanacağından en iyi seçimin Samsung 997MB olacağı kanaatindeyim. Geometri ayarları için güzel bir ince ayar yapıp, contrast-brightness dengesini en az göz yoracak şekilde ayarladığında son derece kaliteli bir görüntü elde edersin.

• quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

17" AG Neovo'yu bi inceleyin. 32bit renk derinliği, 0.26 , en iyi crt'den daha parlak ve net. Photoshop ve coreldraw'da renklerde kabul edilir sonuçlar (renk doğruluğu-siyah doğruluğu) veriyor. Sony veya apple lcd paneller kadar değil tabii ki. 19" crt görülebilir ekran boyutu 18"dir. crt 17"in 16". LCD'lerde 17" LCD'nin görülebilir alanı 17" net. Neovonun tek eksisi bence DVI portunun olmaması. O da fiyatıyla ilintili bir olay. 240-245$ + kdv fiyata satılıyor. Ölü pixel de çıkmadı. Tavsiye üzerine aldım ben de. Fiyat-performans olarak önerilir.

Photoshop çalışacak bir kardeşime tavsiyede bulundum...
    Photoshopla matbaa işi yapacaksa, trigromi ofset baskıda en fazla 7000 renk alacağını da biliyordur kendisi. 32 bit ya da 16 bit çalıştığında ve ofsete gönderdiğinde extra pantone renkleri haricinde alabileceği renk adedi 7000 renk civarı ise buna ne dersin. Gülmeye devam eder misin.
    Şu anda LCD monitörümün desteklediği en yüksek ayarları görüntü özelliklerinden bakıp yineledim. Belki bende bir yanlış vardır diye. 17" 1280x1024 32 bit destekliyor ayarlarında. 72 Hz tazeleme frekansıyla. Monitör driverinı yükledikten sonra 2 seçenek var. Ya 16 bit orta ya da 32 bit yüksek renk derinliği. Acaba bu ayarlar süs mü?
    Bu arada topici açan arkadaş "Merhaba arkadaşlar.. uzun bir süredir 19" LCD almayı düşünüyordum ama pclabs daki incelemeleri okuduktan sonra zaten bir süre önce soğuduğum lcd lerden tamamen kopup crt almaya karar verdim bunun sebebi ağırlıklı olarak photoshop ve bunun gibi programlarla uğraşıcağımdan çözünürlük ve renk derinliği beni tatmin etmiyceğidi tabi fiyatıda etken oldu." yazmış. Buna anti tez sunduk. Biraz daha dikkatle okusaydın böyle bir öneri yazmamı yadırgamazdın dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 7 Ocak 2006 22:50:17 >

• quote:

quote:

quote:

Photoshopla matbaa işi yapacaksa, trigromi ofset baskıda en fazla 7000 renk alacağını da biliyordur kendisi. 32 bit ya da 16 bit çalıştığında ve ofsete gönderdiğinde extra pantone renkleri haricinde alabileceği renk adedi 7000 renk civarı ise buna ne dersin. Gülmeye devam eder misin.
    Şu anda LCD monitörümün desteklediği en yüksek ayarları görüntü özelliklerinden bakıp yineledim. Belki bende bir yanlış vardır diye. 17" 1280x1024 32 bit destekliyor ayarlarında. 72 Hz tazeleme frekansıyla. Monitör driverinı yükledikten sonra 2 seçenek var. Ya 16 bit orta ya da 32 bit yüksek renk derinliği. Acaba bu ayarlar süs mü?
    Bu arada topici açan arkadaş "Merhaba arkadaşlar.. uzun bir süredir 19" LCD almayı düşünüyordum ama pclabs daki incelemeleri okuduktan sonra zaten bir süre önce soğuduğum lcd lerden tamamen kopup crt almaya karar verdim bunun sebebi ağırlıklı olarak photoshop ve bunun gibi programlarla uğraşıcağımdan çözünürlük ve renk derinliği beni tatmin etmiyceğidi tabi fiyatıda etken oldu." yazmış. Buna anti tez sunduk. Biraz daha dikkatle okusaydın böyle bir öneri yazmamı yadırgamazdın dostum.

hala bılgısızce konusuyorsun
    kendı uretımımmı 32bit lcd
    goster de goreyım bana 32bit bir lcd
    su an 16.7m renk ten daha ustun bır lcd yok

• @kafeinn: tavsiyelerin için eyvallah bende uzun zamandır lcd düşünüyordum fakat pclabs taki lcd incelemesini okuduktan sonra caydım kararımdan çünkü pclabs ın testinde lcdlerin max 24bit renk derinliği sunduğu yazıyordu bir başka konu da çözünürlük. ben anlamış diğilim nasıl olurda 17 ile 19 inç lcd lerin max çözünürlüğü aynı olur?! çok saçma bana göre.. 19" lerin max çözünürlüğü 1600x1200 olsa 24bit i kafama çok takmaz lcd alırdım fakat 1280x1024 bnm için düşük bir çözünürlük. aslında crt lere kafam daha çok yattı benim tek korkum monitörün derinliğiydi ama bnm 17" 753dfx imden sadece 5 santim uzun olduğunu duyunca hoşuma gitti desteklediği çözünürlükte cabası. tavsiyelerin için tekrar teşekkürler ama crt de karar kıldım.
    @matador: yorumların için sanada teşekkürler.. bende philips 109p düşündüm en başta ama hiç bir yerde yok malesef o yüzden samsungu seçicem büyük ihtimalle. ayrıca quake3 te de görüşürüz nickim soilwork =)

• quote:

quote:

quote:

quote:

hala bılgısızce konusuyorsun
    kendı uretımımmı 32bit lcd
    goster de goreyım bana 32bit bir lcd
    su an 16.7m renk ten daha ustun bır lcd yok

Çok güzel bir nokta yakalamışsın. bendeki aptal görüntü özellikleri panelinde 32 bit 1280x1024 yazıyor ve uygula dediğimde uyguluyor görünüyor. Bence de 24 bit en yükseği olmalı ama 16 bit ve 32 bit seçeneklerinden başka seçenek yok. Bu arada gülme krizlerine ve taşşak geçme çabalarına bir cevap vereyim. Burada bilgiyi paylaşma adabı (edebi) olmalı. Bak ben LCD alalı 2 gün oldu. Daha önce trinitron crt kullanırdım. CRT monitörlerde de LCD lerde de kullanım amacım matbaacılık - ofset renk ayırımına iş hazırlamak (film çıkış-trigromi ve tire işler). Yukarıda arkadaş Photoshop çalışacağını söylemiş. Eğer ofset için çalışacaksa LCD de işini görür. Siyah dengesi gerçekçi olsun ve renk kalibrasyonu iyi olsun 24 bit de çok yeterli. Çünkü ofsette trigromi baskıda 7000 renk üzeri hassasiyete pek çıkılmaz. Bu yazdıklarımı da sen biliyorsundur kesinlikle. Çünkü bunlara kıçınla gülmedin. Çok cahilim değil mi yüce insan. Hadi gül bakalım. Burayı kendini tatmin alanına çevirin. Ha gayret forumu da talkshow'a çevirdiniz.
    Bu arada profesyonel LCD arıyorsanız 2D uygulamalar için apple cinema display LCD ve sony LCD önerilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 8 Ocak 2006 3:44:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.