Şimdi Ara

1872 sıralamaya neresi yazılır lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben sayısaldan 1872 sıralama yaptım ve okul birincisiyim ve nereyi yazıcağım konusunda çok kararsızım. Öncelikle istediğim bölümler Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği. Önceki hedefim Sabancıya gitmekti direkt ama gelmez bence onun dışında bilgisayar müh.de boğaziçi itü falan istiyordum onlar da gelmeyebilir de onların dışında elektrik ve elektronikte çok kararsızım. Boğaziçi geliyor o bölümde de son zamanlarda bozdu deniliyor boğaziçine onun dışında itü elektronik ve haberleşme var o nasıldır ya da direkt devletler bozdu özele geç diyenler var mesela özyeğin elektrik elektronik de geliyor onun imkanları da iyi diyenler var. Yurtdışı imkanları da önemli benim için ama profesörler de önemli boğaziçine falan bakınca özyeğinden çok daha fazla ve kaliteli profesörleri var. Bunların dışında koça kimya mühendisliğinden girebiliyorum o bölümü istemiyorum ama çap olasılıkları çok yüksekmiş öyle koça girip çap yapıp yurtdışı imkanları iyi olabilir. Yani kısacası bilmiyorum ne yapıcağımı yardım ederseniz sevinirim.


    Bunların dışında burs olanakları ne olabilir ilk iki bine falan burs bulur muyum bi vakıftan falanesela tübitak genel bilim seçenlere veriyormuş onun dışında ydtde de 274. oldum ordan bulabilir miyim bir şey.








  • Alıntı

    metni:
    harika bir Fransızcan olur


    Ben frankofonum ve bunu arti olarak gostermem bile. Undergrad cste fransizca neredeyse hicbir arti yazmayan bir sey, zaten frankofon kesimde csin harbici iyi/dominant oldugu tek yer epfl/lausanne cevresi ki oraya mezuniyet sonrası gidince yine Fransızca manasiz kaliyor. Google paris vs fransizcanin arti yazmadığı yerler, lausanne/geneva kısmında Fransızcanin artı yazacagi yerler philip morris filan ki orasi da csden ayrık

    Alıntı

    metni:
    Boğaziçi Elektrik Elektronik

    Bu zaten no brainer, okul 1.ligi ile buraya kadar dustuyse alim firsati, daha ötesi yok

    Alıntı

    metni:
    ODTÜ ye üstüne para verseler girme.

    Ahahahajjaja bullshit. Odtu bu senaryoda banko ikinci tercih, İstanbul'da ee için genel toplamda odtu ile kapışacak okul yok, genel hot topicler bazinda bakarsak boun, analoga yonelicek kadar netsen sabanci, fotonik vs calisicam diyosan koc da 18 yasinda kimse zaten bu konuda net bir fikre sahip olamaz.

    Alıntı

    metni:
    Türk Alman Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliklerini de öneririm.

    Bombos facultyli bir okulda ne idugu belirsiz bir diploma ile puani cope atmak istiyorsa neden olmasin ki

    Alıntı

    metni:
    İTÜ ODTÜ mezunlarını rahatlıkla ezer geçersin

    Bundan odtu ile itunun haberi var mi???

    Alıntı

    metni:
    Galatasaray zaten Boğaziçi ayarında bir okul

    Gsu mezunu bir insandan bile duyamacaginiz bir laf oldugu icin kacirmadan bu ender kareyi keyifle izleyin. Boun eeye denk veya daha iyi facultysi olan tum muhendisliklerde kac bolim var acaba trde? Bilkent ee koc ee odtu ee? Devamını getirmedim valla

    Devlet kurumları tarafindan mimlenicem ama pasaport yenilerken ariza yasatmazlarsa sikinti yok, güzel güzel yazalim

    Bi kere devletin elinde tskgv kurumlari dururken ve baya baykara analog işler yaparken baska bir firmayi ciddi bir sekilde destekleyip bu devlete bagli denilebilecek kurumlardan elini baya bir cekmek ekonomik olarak ciddi bir intihar. Ustune kurumsal hafizayi cope atmak, vwr olan sistemi gucsuzlestirmek, insan gücünü dagitmak.. savunma sanayi duz tech sektoru gibi degil, buraya kore modeli uygulamak zaten yanlis ve senin elinde kore kadsr imkan bile yok. Sonuc olarak tai ve xsanlarin durumu ortada. Para yok, adam yok, millet kaçıyor dogal olarak, eski kalitedeki isleri yapamıyorsun. Uzerine ustlik kalan adamlar cok ciddi projeler yaparken projeyi gidip damata tamamlattirip devlet baskani seviyesinde baska ulkelere satmaya calisirsan oradaki muhendisin de sevkini kirarsin, gelisimi durdurursun. Hayir taiden projenin devamini çalıyorsun (anka>akinci, bu arada tainin rezalet otesi yonetimine ayri parantez de açmak lazim ama konu o değil sylu an), kendi ulkene bile sirf benim damadim diye tb2 aldiriyorsun, vakti zamaninda verilen hibenin haddi hesabi yok (bana 100m dolar verselerdi ben direky Yozgat'ı ciddili silikon vadisi yapardim), genel resimde hep eksi. Baykar türk ss nin basina gelmis en kotu seydir son 20 yilda.

    Bayraktar phdli biri degil, cift masteri var, ilk masteri upenn, bizim donemin ilk 20si ayrı ayrı başvursa upenn mastera red yiyen olmaz, eger bir okuldaj hayban gibi öğrenci almayalim seyi olsa bile top 10dan 6 7 upenn master rahat cikar, tabi parasini veremeyiz orasi ayri. Ama akademik olarak sadece bilkentten bile senede 3 4 tane daha guclu profil cikiyordur, hatta muh devam etsem muhtemelen lise dahil tum kalemlerde denk veya daha iyi olacaktim adamla.

    100m dolar ver bana (kayinpederimin ukraynaya urunlerimi pazarlamasini bile istemiyorum), sadece bizim donemden adam toplayıp aynisindan yapmazsam serefsizim. Bu destekler de elestirilir, genel toplamda negatif yaziyor cunku ss ye. Geri kalan maddeler zaten ayri ariza, 2 seyin daha yanlis olmasi 3.seyin yanlisligini dusurmuyor.

    Neyse baykar bitti bix akademiye donelim.

    Qs/the gibi rankingler top 20de bile baya tartışmalı sonuclar verirken 100 ustu ranklarda tutarli olmasini beklemek dupeduz hayalcilik. Adamlarin methodolojisi 2 tane yanlış görüş veren uzman ile (sustainability ve job market reception icin) ile Türkiye'den herhangi bir okulu ilk 5e sokabilirsin. Qse bakmaktansa ciddiyim.yks siralamasina bakmak daha mantıklı. Hayir mesela çok temiz bir counterexample, ethz in econ bolumu bile yok, en yakin mtec var ki buna econ dersen çarpacak tonlarca baba ekonomist var, uzhta (ki uste adam yerine konulmaya yakin olan ender avrupa okullarindan bocconiden sonra) ernst fehr gibi bir adam varken ve genel facultysi gayet de gucluyken hangisi onde dersiniz, evet, ethz.

    Matematik bir dildir, muhendisligin dilidir, matematigin mühendisliği mi olur allahini severseniz, en fazla uygulamalı matematik diye bir sey cikarabilirsin lisans bölümü olarak (ki bu da olmaz da neyse). Bu bölümün var olma amaci bile yok (aslinda var, biz teknik uniyiz tribi+muhendislik icin devletten fon alinma istegi), iyi matematik bilen adamin onu zaten job markette stat/math based islerde (borsa, veri analistligi vs) acik olur dogal olarak. Ama sen böyle hem ise hazırlayayım hem akademiye bir yandan da adi muhendislik olsun diye biseyler ekleyeyim diye biseyler koyarsan hiçbirini yapamayan bir seyle ortaya cikarsin.

    Onu en acik kriterimizin bilir kisisi nedir acaba? Kontrol denen sey elektrik muhendisliginin bir alt dali, hatta bu sistem teorisi denen konsept endustri muhendisliginin bile temelini olusturur. Ama bu ayri bir disiplin değildir. Oyle olacaksa elektronikle comm u da ayir, biyomedikala ayri bolum ac, hatta sinyale de ayrı bolum ac, sizi burada durduran neydi? Sen bu bölümleri böyle parcalarsan normalde cikis noktasinin bir bacağı kontrolculer olmasina ragmen (bkz adaptive systems theory) senin kontrol adindaki bolumunden machine learning ile alakali is yapan adsm cikaramazsin, keza benim baya yakin bir arkadasim kontrol sistemleri icin analog cip basiyor, ee sen vlsi i onceden belirleyip ehmye attın, ehmde de ileri kontrol dersin yoj, nasil yapicaz bu isi? Ee ile cs bile inanilmaz overlap eden alanlarken sen bu bölümleri onden bolerek tum interdisipliner calismalarin uzerini ciziyorsun. Yetmezmis gibi ssn bu tercihi cocuklara 18 yaşında yaptiriyorsun, 18 yasinda cocuk ne yapacagini, neyi gerçekten sevdigini nasıl bilecek bu kadar net bir sekilde? Ben vlsi yaparım diyordum, kucuklukten ciddi ilgim de vardi, die shot filan alir incelerdim, gayet de heyecanliydim. Sonra baktim bunu yorumlaması eyvallah ama yapmasi igrenc bir seymis, ee simdi ben vlsi diye onden secip kendimi kısıtlamıs olsam dönüşüm yoktu (ki ben muhtemelen yukarıda dediginiz neyi seviyor alanina uyuyorum, gayet solid bir backgroundum vardi konu hakkında), ortada kaliyordum. Sonra baktim once isi yumusatip ml acceleratoru nasil olur diye bakip sonra full theoretical ml e dondum, gayet de iyi oldum orada, yaptigim işi de sevdim. Ha isin sonunda su an microecon theory calisiyorum orası apayri bir mevzu.

    Makinedeki alanlari bilmiyorum ama ustteki kelimelei degistirirsek aynisi mekatronige de uyarlanir.

    Burada sacmasapan bir akademik karari genclige suc atarak hakli filan cikaramayiz. Hayir madem oyle mit stanford berkeley ethz ucla bunların niye hepsi bölüme bastan alıp sonradan sectiriyor uzmanligi, dogrusu bu cunku. Zaten böyle net uzmanliklari 4 yıllık lisansa da yayamazsin, bunlar grad level ozellesmeler. Mesela en uc ornek senin su an yapay zeka denen mevzu icjn 4 yillik bir lisans bolumunu dogru bir sekilde doldurma imkanin yok, konular gayet advanced, baya iyi matematik de isterler, o backgroundu kurmaj zaten 3 yil, 3 yil math course verip son sene elective mi vereceksin adama? İsi nasil yapacaklarini çözemedikleri icin (ki cozumu de yok bunun) her ml alanini intro seviyesinde must tutuyorlar, data mining, cv, time series, abi bunlar alakasiz alanlar hepsini nasil must tutarsın?

    Valla bence odaklari gayet yerine, ben bizde ve bounda ne undergradlar gordum, hele beni artik iyice social scientist olarak gordukleri ickn anlatir anlatir dururlar. Sadece gelecej kaygilari artik cok daha fazla ki bu onlarin sucu kesinlikle degil. Son 1 yilda karar verilir mi diyorsunuz da cocuk cok degiskenli turev bile gormemisken gidip linear system theory ne, Fourier nasil aliniyor diye mi baksin, baksa da anlayamaz zaten, almadan anlıyorsa da burada kendini harcamasin. Sen ilk sene foundationlari verirsin, cocuk 3.yilda secer. İktisatta da boyledir, elektronikte de, csda da.

    Alıntı

    metni:
    Biraz kaba olacak ama idare edecen artık, İstanbulda yaşıyorum daha imkanlarını göremedim diyorsan senin problemin. Ben daha 1.sınıftan Network kurmaya, Şirketlerle Müdür Yöneticilerle tanışmaya ve sosyalleşmeye başlamıştım. Gelecekte de meyvelerini yiyeceğim bunun

    E abi ben bunlari ankaradan da yapabiliyorum? İnsanlara ulaşmak ozellikle bu devirde hic ama hic zor degil.

    Bu arada mühendislik, fen bilimleri hepsinde amerika ile kapisman lazım. Düzgün bir egitim sistemi ile mumkundur ama sen lise eğitimini boşaltıp, sirf isimde bölümler acip undergradi da darmadagan edip endüstriyi ese dosta peske cekersen gelisemezsin tabi ki.

    Abi kontrol dedigin sey zaten elektrik muhendisligi, mekatronik denen sey duzgun bir sekilde 4 yilda veremeyeceğin 3 adet major bransin birlesimi, malzemeyi destekle eyvallah ama zaten bi tek onu yapmiyorsun. Onun yerine 70 yane csvari bolum aciyorsun hepsi birbirinin aynisi ama hiçbiri tam değil.

    Bilkent elektronik cikisliyim. Ama su an muhendislikle tek bagim cvmde egitim kisminda yazmak zorunda olmasi

    Odtuyu sevmemek oznel olabilir ancak para verseler de gitme seyi oznelligi gecmis oluyor. Faculty ve çıktılara bakinca istanbul okullarında odtuyu net bir sekilde domine edebilen yok mesela. Şehir meselesine bir sey diyemem hatta gorece hakli bile gorurum sizi. Ankara daha sakin ve ufak bir sehir, istanbula giden birisi gece 3te istediği rastgele absurt bir seyi bulabilirlen bu seviyeye gelmek ankarada ciddi bir tercübe gerektiriyor, benim bu seviyeye cikmam 10 yili buldu ama 1 sene oncesine kadae (batti adam) gece 3te sinema actiracak kadar hakimdim şehre. Ha bir de ulasim konusunda istanbulda yavas da olsa her yere aracsiz erisim sansiniz oluyor neredeyse, ankaranin toplu ulaşımı felaket. Ama benim İstanbul'da bulundugum yerlere de (yenikoy-tarabya-sariyer sahil hatti) toplu ulaşım gitmediği icin durum bana indifferent, vs vs

    Bu arada Ankara'nın insani İstanbul'dan iyidir ya, hatta İstanbul insani diye bir sey ankara insani konseptindem bile daha da olmayan bir sey 

    Odtude birazcık ben oldum tayfa var haklisiniz, ama bunlar okula girince curve u dusurmeye yariyor gayet faydalilar yani. Tripleri bouna filan kiyasla biraz daha fazla ama rahatsiz edici seviyede degiller bence (ya da benim çevrem oyledir bilemiyorum). Buna benzer davranis itululerde de var (yine kendi çevremde kiyaslarsam), normal yani bence.

    Odtuye kulturu yok demek cok ama cok buyuk haksizlik olur. Hatta birbirini tutma, egitiminde kendi icinde ekol olusturma konusunda odtu daha bile saglam is yapiyor bence daha genc bir okul olmasina ragmen. Ankara sektorde odtululer, İstanbul sektorde de itululer birbirini daha cok tutuyor (sasirtici olmayan argümanlar)

    Simdi egri oturalim dogru konuşalım, tau neredeyse kurulustaki hicbir vaadini gerçeklestirme yaklasabilmis bir okul bile değil. Okulun kadrosunun akademik ciktisi gazinin altında cogu bölümde. Onceden vaadettikleri su çift diploma mevzusu da yalan oldu, tek artı almanca kaldi ki ben birincisi bunu asiri must gormuyorum ikincisi eger istiyorsa biri gercekten asiri hizlandirilmis goetheye gidip yine c1 alacak kivama gelebiliyor 1 yilda. Bu okul kesinlikle akademik acidan degil top 6 (koc bilkent sabanci itu boun odtu) veya yakin ozeller (tobb ozu) gsu ytu hacet seviyesinde bile degil hala tam olarak. Su almanca mevzusu galiba bi tek hukukta ciddi fark ediyor ama konu mühendislik zaten. Yıldızdan hacetten cikan biri de başvuru yapmayi biliyorsa gider aachwndan filaj master kabulu alir keyfine bakar. Almanyaya cikmak us ch gibi uber zor degil zatwn, bazi buyuk firmalar ingilizce ile bile aliyor sonucta.

    Qs sirasina bakmak = yks taban puanlara bakmak, toplama islemi ile okul kiyaslamak kadsr sacma bir islem olamaz. Bu listeye gore boun econ odtu econdan kotu bir bolum ama programdan ciktilar hiç oyle demiyor, elektronikte itu 2.ve koc ile bilkentten iyi oldugunu iddia ediyor ancak bolumde ne diger 4lu (bounu da kattim) gibi dunya çapında taninan star isimleri var (bilkent bazinda 5gci eleman, ex rektorumuz, fizikci eleman diye gider liste) ne de bu okullarla kapisabilecek bir akademik placementi var (itu lisanstan en son ne zaman stanford mit berkeley seviyesinde okula phd student gitmiş, buralara senede ikiser cocuk gidiyor diger dorder okuldan). Bu okulu iyi/kotu yapmaya tabi ki yeter argumanlar degil ama iktisattan konusursam bocconi by far avrupada en iyi placementi olan okul, egitimleri ahim sahim degil hatta hic beklemedigim kadar şikayet duydum, ama ciktisi iyi oldugu için kita avrupasinda adam yerine koyulan tek iktisat bölümü burada yatiyor. Örnekler cogaltilir, kisaca qs≠mantikli bir ranking.

    İnsaatta akademik kariyer hedefin yoksa (burada boun ucar gider) olay itu/odtu arasi sehir tercihine gelir zaten ama muhtemelen bu durum bir tek insaat ve ucak/uzay havacilik neyse onda var, geri kalanlarda odtu hep daha saglam cikti veriyor gibi. (Bi de galiba mimarlik, orada tam fikrim yok). Tabi bu salaklar daha da bölüm acip facultyi daha da parçalarlarsa odtuyle kapisamaz duruma gelirler yakina. Hayir bilgisayarin yanina yapay zeka diye saçmalık açtın eyvallah, siber güvenlik diye açtığın bölümün cmpeden adam akilli farkı bile yok, garabet bişey. Sen bolumler oturunca dersleri ayiracaksin, ee noldu, cocuklar her hocadan faydalanamicak.

    Evet trde universite kesinlikle yok. Bu maddi yapıyla da olmasi mümkün değil. Adamlar research yapacak fon bulamiyorken uzerine sacmasalak is yuku yuklersen by okullardan tabi ki akademik cikti cikmaz, azicik kafasi calisaj adam bile.ilk firsatta mastera doktoraya yurt disna kacar. Bu ülkeye 300 tane uni acarsan olacağı bu. Sen her ilçeye bir okulu neredeyse her bolgeye bir okula (atıyorum erzurum ve cevre illerde sadscw ataturk uniyi bırak), odtu bilkent Hacettepe icin bir, boun itu Sabancı koc icin ayrı bir lisansustu ortak enstitu kur neler cikar sonra.

    Valla benim zamaninda ayni evde uyumak zorunda kaldigim ve hizlandirilmis c1 almayi basaran tam 5 insan tanıyorum  O udemyden yaparsin muhabbetinden bagimsiz bir olay dil mevzusu. Ben fransizcayi kendi kendime yaptım mesela, kurs filan bile degil sadece kültürlerini sevdiğimden. Gidip gsude sayisal bir bolum okusaydim major bir gelisimim olmayacagina da eminim (soc veya hukuk okursam baska tabi). Ha bu arada su da var, halk daha ingilizceyi cozemedi almanca bunlarin neyine gidin paşa paşa ingilzceli bi okulda okuyun 

    Valla Bilkent diyince ooo baba parasi demek ayagi bana da çekildi (yani odtuye de girsem siritirim aslinda özellikle universitenin ilk yillarinda orası ayri da) ama bi defa oldu, bunu ben itululerden daha cok gordum (bi tane kizin yuzune benim siralamam sizin okulun tavan siralamasindan iyi diyecektim de diyemedim) hatta ama denk gelis diyip geçiyorum, okuldan degil biraz halktan bence. Bu arada yas argumaninin pek valid oldugunu düşünmüyorum odtunun de mezun olmus, emekli de olmus uzerine torununu yine odtuye sokmus mezun çıkaracak kadar yaşı var. Epfl kita Avrupasinin en iyi ikinci muhendislik okulu ama bu okulun yasini yenilenmesinden sayarım diyip 30 diye hesaplayan birine bile bişey diyemezsin, ama okulun hali ortada.

    Yaw simdi hangi okul devlete daha cok boyun egiyo tartismasina girmeyelim 1 ayim kaldı su ülkede basima bişey gelmesin İtu celali kovmasa ne yazar 100% hukumetin elinde bir okul su an, odtu ve bounun kayyimlari henuz bunu basaramadi.

    İhsan dogramacidan tiksinirim ama elektrik-elektronigi 3e bolmek kadar sacma bir sey olamaz. Abi 18 yasinda cocuk kontrolcu olmak hakkında ne bilsin, sen bu kararı bastan nasil verdirebiliyorsun? Dunyadaki top 30 elektrik programlarina bakarsak sanirim sadece epflde electronique/microtechnique/comm ayrımı var onun da ayrı olmasinin sebebi zamaninda hocaların ta.90larda kavga etmesi. Bunun adabi temel dersleri verdikten sonra cocuklarin ozellesmesine izkn vermek, bazi trackler sunmak olmali (mesela mitde 7 tane mi elektrik tracki olmasi lazkm). Yani fakülteye sonra bolume bolmek marifet degil aksine asiri yanlış bir şey. Mumkunse elektrikle cs i bile birleştirmen lazim.

    Matematik muhendisligi=>bu bolumun varlığı zaten kendisi ile celisiyor (hadi applied math diyelim var olmak istediği seye), duzgun math/stat programlari acman lazim bunun yerine.

    Kom, mekatronik icin yukarıdaki argüman. Bunların ozellestirmesini 18 yasinda tercih listesinden kararlastiramazsin. Bunlarin zaten acilmamasi lazim, odtu boun bilkent koc hepsi dogrusunu yapiyor. Yoksa (diğer ikisini bilmiyorum) odtu ve bilkentin kontrolcu kadrosu cok saglam, o isin babasini yaparsin iki elektronik bölümünde de.

    Yapay zeka ve veri muhendisligi=> bu bolumun varlığı insanliga bir ayıptır, grad school icindd gayet agir teori yuku olan seyi undergrada nasil indirmeyi planliyorlardi? Planlamiyorlardi, dogru bildiniz. Yamultulmus, electiveleri onden secilmis bir cs programi. Data science icin istatistik denen bolum yerinde duruyor, iyi bir "yapay zeka" (bu bolum de yapay zekaysa neyse artık bu alan) bolumunun temeli iyi agirlastirilmis mathli bir cs programindan gecmesi gerekiyor ama bizim zeki yok/akademisyen tayfamiz logic derslerini kaldırıp ug nlp dersini must yaparlarsa ai icin program hazirladikladini düşünüyorlar. Bu bolumun (bi de kardeşi siber guvenlik geliyor) varlığı asiri sinirimi bozuyor, bir sey bu kadar yanlış olamaz.

    Yaw bu istanbul imkanini herhalde bi ben göremiyorum ki hayatımın 4te biri İstanbul'da geciyor neredeyse, seyrantepe diye bir metro duraginin yakininda 2 haftada bir eglenceli bir aktivite donduruyorsunuz baska ne var (bi de su birikintisi), madem İstanbul'u asiri ovup Ankara'yı gomuyoruz biraz da ben kartlarımı dizeyim masaya Ama ciddiyim, iki sehir arasında bi tarafın ucup kacmasini saglayacak bir fark yok yani, hayir ben 20 yildir ne kaçırdım bu sehirde, yeterince de uçuyorum yani istanbulda olsam dahasini yapmayacaktim sonuçta.

    Ehm icin de argumanim ayni, bu bolumleri daha üniversiteye giristen bolemezsin. Zaten ehm mufredati ile ee birbirinin aynisi adeta, itu ehb mustlarindan benim almadigim ders yok (sadece telekomu secmeli olarak almak zorunda kaldim) Bilkent ee mustlarinda da itude olmayan ders yok. Sadece telekomu must yapiyorsun yani (ki bu da sacmalik, ben elective kotasini doldurmaya aldiydim). Electivelerde tabi ki cocuga girmeden sectirdiginiz için ne guzel kontrol dersi alabiliyor (hatta alamiyor), ne de daha arada olan alanlardan ml/neuroscienxe filan çok giremiyorlar, bariz bi eksi bu.

    Selcuk bayraktara verdiginiz imkani bana verin bi   Bolumumun ornek gosterilen mezunu boyle olsa üzülürdüm valla.

    Usttekinin tekrarı olacak ama beni de en sinir eden tayfa itu tayfaydi valla  iki odtulu disinda gayet kusursuz gidiyor okulla iliskim

  • Koca gidip cap yapardım ben kudeb de alabilirsen hoş gerci kalktı diyorlardı bi araştır onları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsastaja -- 23 Temmuz 2024; 12:50:3 >
  • Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini öneririm, harika bir Fransızcan olur


    Boğaziçi Elektrik Elektronik de olabilir ama kıl payı kaçırıyorsun.


    ODTÜ ye üstüne para verseler girme. İstanbul'un imkanları ve okulları daha iyi.


    Türk Alman Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliklerini de öneririm. Puanı bir tık düşük geliyor diye düşünme



    Türk Alman Mezunu harika bir Almanca ile mezun olman veyahut Galatasaray Bilgisayar Mühendisliği okumuş Fransızca bilen biri olman müthiş bir üstünlük sağlar.


    İTÜ ODTÜ mezunlarını rahatlıkla ezer geçersin


    Galatasaray zaten Boğaziçi ayarında bir okul

  • VENOMTR V kullanıcısına yanıt

    Ne okuyorsunuz hocam gsu endüstri önerir misiniz

  • GS BOĞAZİÇİ iyidir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VENOMTR -- 23 Temmuz 2024; 12:57:36 >
  • ratsastaja kullanıcısına yanıt

    Yıldız Teknik Mekatronik okuyorum.


    GS ENDÜSTRİ VE BOĞAZİÇİ ENDÜSTRİNİN üzerine tanımam


    Harika yerler, GS nin de iş imkanları ve mezunlarının birbirlerine sahip çıkmaları çok iyi...

  • GS

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VENOMTR V kullanıcısına yanıt

    Hocam okul birinciliği kontenjanıyla Boğaziçi Elektrik Elektronik geliyor aslında. Galatasaray Bilgisayar mı yoksa Boğaziçi Elektrik Elektronik mi sizce sonuçta hangisinin geleceği veya iş imkanları daha iyi olur. Ya da direkt dediğim gibi Koç Kimya veya Özyeğin Elektrik Elektronik hakkında ne düşünüyorsunuz.

  • VENOMTR V kullanıcısına yanıt
    Ytü de okuyon odtüye laf atıyon 😹

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yukarıda da söylemişler tekrar söyleyeyim, Galatasaray veya Boğaziçi. Tıp, diş vs. okumuyorsan piyasada gerçekten bölümün bir anlamı kalmadı şirketler en iyi üniversitelerden öğrenci alıyor ortalama okulun iyi bölümü vs. çok önemli değil. Birlikte okuduğun insan kitlesinin kalitesi daha önemli. Hele sosyal bilimlerde işe girdikten sonra 6 ay - 1 yıl sonra işi kapıyorsun zaten.

  • Afurkan72 A kullanıcısına yanıt

    O günkü puanlarım şartlarım ona el verdi YTÜ'ye girdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VENOMTR -- 23 Temmuz 2024; 15:36:3 >
  • Afurkan72 A kullanıcısına yanıt

    İstanbuldaki okulları ve Boğaziçin Galatasaray'ın İtü nün bizzat imkanlarını gördüm;


    ODTÜ yü eleştirmek için de sizden izin almayacaktım herhalde...


    Sen ne okuyon bu arada merak ettim ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VENOMTR -- 23 Temmuz 2024; 15:36:30 >
  • Kararsız dimağlara çare bölüm: Endüstri Mühendisliği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VENOMTR V kullanıcısına yanıt
    1100 yaptım odtu ee yazcam kral

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • *sharku* kullanıcısına yanıt

    ginpachi senseeee

  • Afurkan72 A kullanıcısına yanıt

    18-19 yaşlarında daha Lise mezunu, tercih yapacak toy bir delikanlı :)


    Allah gönlünce versin

  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

    sensei olarak gerekli bilgilendirmeler yapıldı .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.