Şimdi Ara

18000 vestel inverter klima montajı yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 18000 btu raindrop inverter A sınıfı vestel klima satın aldım. bu klimanın montajı için iç ve dış ünite arasındaki mesafe 8-9 metre gibi bir mesafe olursa. (aparmanın en üst katında oturuyoruz, apartman damına montaj yaptıracağım) ısıtma ve soğutmada ne gibi bir sıkıntı yaşarız. minimum ve maximum ne kadar uzaklık olması ideal sizce.

ikinci sorum. balkona eğer montaj yaptıracak olursak, ki bu durumda 3-4 mesafe olur. Fakat tam montaj yaptırmayı düşündüğümüz yerinde hemen karşısında balkon duvarı var, yani dış ünite ile o duvar karşı karşıya kalacak. aradaki mesafe de 90 cm gibi bir şey. bu durumda o karşıdaki duvarın ısıtma ve soğutmada dış üniteye etkisi çok büyük olur mu?

Not: Adana'da yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 20 Kasım 2016; 12:10:14 >

• Merhaba;

Raindrop için dikey 9 olmak üzere toplamda 20 metre borulama mesafesi sınırı mevcuttur. bu mesafelerin üzerinde performans sorunları yaşarsınız ki anlattığınız koşullarda ürünün negatif etkilenmesini gerektirecek bir durum görülmüyor. Dikkat edilmesi gereken ise, montaj esnasında vakum sonrası 5 metreden sonraki her metre için 18.000 btu olması nedeniyle 30gram gaz şarjı yaptırmanız gerektiğidir.

İkinci sorunuza gelince, aradaki toplam mesafe 90cm ise klima montajından sonra üfleme alanı ile duvar arasında neredeyse 50 cm dolayında bir mesafe kalacak ki kondanser üzerindeki basıncın sağlıklı atılmasına engel teşkil eder yine performans sorunu yaşarsınız, az verim alır, çok elektrik faturası ödersiniz. Yine de karar verecek olan teknik ekiptir zira belki de konum itibari ile boğaz bir noktadadır, hava sirkülasyonu yüksektir, bizim için önemli olan basıncın alınması olduğuna göre bu koşulu sağlayacak etken vardır ve ekip takmayı uygun görür onu bilemem, ancak ANLATIM diline göre uygun görünmüyor bana.

Kolay gelsin

• Starnova S kullanıcısına yanıt
    Özelden görüştüğümüz için forumdaki arkadaşlarımızın da konuyu takip edebilmesi adına montaj sonrası deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum hocam.
  • montaj balkon duvarına yapıldı. belirttiğimiz yere. biraz kullanalım, deneyimi yazacağım hocam. teşekkürler
  • 18000 btu vestel raindrop klimayı denedim. 30 m2 lik en üst katta bulunan dairenin odasını ısıtması fena değil (dışarıdaki hava sıcaklığı 7 derece). içerisi çok sıcak olmasa da soğuğu kırıyor ve rahatça o odada oturma fırsatı veriyor. soğutmasını yaz gelince göreceğiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.