Şimdi Ara

18 yaşını doldurmadan ehliyet alan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
71.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam 11 senede benim olmuş ehliyet alalı
    quote:

Orjinalden alıntı: red_power

Ehliyeti aldığım gün geldi aklıma be.Tam 10 sene oldu ne büyük heycandı
  • benimde 8 sene
  • benim de 1 sene 7 ayım var
  • sınava girebilmek için yaşınızı doldurduktan sonra en az 8 gün geçmesi lazım.(yaşınızı doldurdugunuz gün sürücü kursuna yazıldıgınızı farzediyorum.)
    örnegin 10 eylül de yaşınız doluyor 18 eylülden önceki sınavlara giremezsiniz. (sürücü kursu milli eğitim bakanlıgına en az 8 gün eğitim verdim demesi lazım)..sınav tarihlerine meb in sitesinden bakabilirsiniz. ona göre kendinizi ayarlarsınız.

ben ehliyet alırken çok araştırdım bu iş böyleydi yinede siz bir araştırın ne olur ne olmaz..
  • okuduğum yerde eyliyet için şans tanımışlardı sene 1995 yılında son başvuru tarihi 1 hazirandı benimde doğum tarihim 1 hazirandı çaktırmadan girdik toplu olunca her şeyi tamamladık ehliyeti alacağımız gün şok ben alamıyorum polis söyledi neyse tanıdıklar araya girdi baş vuru tarihini ayın ikisi olarak değiştirde öyle aldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_kucukaksoy

okuduğum yerde eyliyet için şans tanımışlardı sene 1995 yılında son başvuru tarihi 1 hazirandı benimde doğum tarihim 1 hazirandı çaktırmadan girdik toplu olunca her şeyi tamamladık ehliyeti alacağımız gün şok ben alamıyorum polis söyledi neyse tanıdıklar araya girdi baş vuru tarihini ayın ikisi olarak değiştirde öyle aldım

Senin yine tanıdıkların varmış ya olmasaydı o kadar emek ve zaman direk çöpe gidecekti
  • Ya şu ehliyet işi öyle bir zamana denk geliyor ki...3 şubat 2009 tarihinde 18 i bitirip 19 dan gün almaya başlamış oluyorum.Ama ehliyet işi haziran-temmuza kadar sarkacak sanırım.Çünkü tam o sene öss sınavına girecem ve babam ne yazık ki benimle aynı görüşte değil.Ben 1 sene sonra össye gireyim diyorum, o da 1 sene sonra ehliyet al diyor bakalım ne olacak.Şu yaş sınırını 17 yapsalar ya da 19 yapsalar da össye hazırlanırken aklımızda ehliyet olmasa Ben biliyorum kendimi araba delisiyimdir şimdi test çözerken 2. ya da 3. soruda aklıma sürücü kursu ve ehliyet gelir galiba bu kafayla ben de összedelerin arasına katılacam...

• Ne kadar sabırsızsınız.
    Ben ehliyeti 20 yaşımda almıştım. Alır alma araba sevdasına düşmüştüm. Ama aile almadı. Ben de en kıymetli varlığımı yani PC mi satıp üzerine' de arkadaştan 10 miyon TL borçla 67.500.000 TL ye 1964 model Opel Record almıştım.
  • arkadaşım o ehliyete yazılıp 3 ay sonra kursa gidenler bitişindede hem yaşları dolduğundan ehliye alnlar bence doğru söylemiyor çünkü kursun başında bu belgeleri istetyip sınav için gönderiyorlar o arada giden belgelerde 18 yaşında olman gerekir
  • benim dogum tarihim 18.07.1980 kursa başladıgım tarihde gün olarak hatırlamıyorum ..06.1998 tarihinde sürücü kursuna kayıt oldum ehliyetimi 29.09.1998 aldım, kursa başladıgımda 18 yaşına girmemiştim ehliyetimi aldıgımda 18 yaşındaydım.
  • quote:

ehliyetimi ilk aldıgım an taksi tutup eve geldim babamın arabasını çalıp gezmeye cıkmıştım nede olsa ehliyetim vardı benden iyi şöför yoktu kırmızı ışıkta durdum yol yokuştu arabayı istop ettirdim kalkamadım trafik oldu felç sag olsun arkadaki arabanın sürücüsü beni aşagı indirip benim arabayı yoldan cekmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erescan -- 7 Ekim 2007; 1:05:54 >

• eskiden olay kurslara baglıydı 18 i doldurmadan yazılına bilior 18 i doldurduksan sonraki ilk sınava girip ehliyet daha erken alınabiliordu ama artık meb e baglandı herşey resmi yas uygulamasına göre gidio
  • Ben olmuştum...Yaşımı buyutup 2 ay önce almıştım
  • quote:

Orjinalden alıntı: erescan

quote:

ehliyetimi ilk aldıgım an taksi tutup eve geldim babamın arabasını çalıp gezmeye cıkmıştım nede olsa ehliyetim vardı benden iyi şöför yoktu kırmızı ışıkta durdum yol yokuştu arabayı istop ettirdim kalkamadım trafik oldu felç sag olsun arkadaki arabanın sürücüsü beni aşagı indirip benim arabayı yoldan cekmişti

El freniyle kalkmak da mı aklına gelmedi

• A1 ve A2 dedikleriniz motor ehliyeti deil mi arkadaşlar bende onu öqrenmeye çalışıorum 16 yaşında olsan bile alabiliomusun mesela fiyatları felan hakkıda bilgisi olan sölesin

• b den 1 sene önce a sınıfı ehliyetlerini alabiliosun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mc_MekanSız

A1 ve A2 dedikleriniz motor ehliyeti deil mi arkadaşlar bende onu öqrenmeye çalışıorum 16 yaşında olsan bile alabiliomusun mesela fiyatları felan hakkıda bilgisi olan sölesin

A1 ve A2'yi 17 yaşında alabiliyosunuz. 16 yaşında alamazsınız.

• 18 yaş bitmeden kursa yazılsak 18 bittikten sonra sınavlara girsek oluyomu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

benim de 1 sene 7 ayım var

Alali 2 sene oldu :D
  • kesinlikle alamaz kursiyerler bakanlığın mebbis sistemine kaydediliyor bu sistemde 18 yaşından küçükse kabul etmiyor kursiyeri.

kursa yazılırsınız ancak bu sadece ön kayıttır resmi kayıt 18 yaşınıza girdiğiniz doğum gününüzden bir gün sonra yapılır. doğum tarihinize 18 yıl 1 gün ekleyin ne zaman kayıt olabilirsiniz öğrenin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.