Şimdi Ara

18 YAŞ ALTI DELİLSİZ Ö.ÜYELİĞİ SUÇLAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abilerim ablalarım. Geçtiğimiz sene üyelik suçundan tutuklanıp 3 ay cezaevinde kaldım ve ilk mahkemede tahliye oldum.
    Mahkeme sürüyor ve yaşım 18 den küçüktü alındığım tarihte.Şuan ağır ceza mahkemesinde sürüyor dava.
    Ortada herhangi bir delil yok bir eylem sırasında gözaltına alındım ve örgüte ait pankart taşıma iddiası var fakat ne görüntü ne de parmak izi var.

Sizce ne olur ceza çıkma durumu olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl bir üyelik nasıl bir örgüt

• Delil yoksa ceza gelmez ama delil yoksa 3 ay yatırmazlar. Avukat bulup dosyayla uğraşmazsan herşey olabilir ceza alabilirsin.

• trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Avukat var, süreçten dolayı tutuklandım yani o süreçte kimi alsalar tutuklarlardı. Tabi hiç belli olmaz. Ceza gelirse nasıl gelir? İndirimler vesaire?

• quote:

Orijinalden alıntı: HukukcuArkadas

Avukat var, süreçten dolayı tutuklandım yani o süreçte kimi alsalar tutuklarlardı. Tabi hiç belli olmaz. Ceza gelirse nasıl gelir? İndirimler vesaire?

Hangi maddelerden yargılanıyorsun? Duruşma vs oldu mu, hakim sorguya çekti mi?

• trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Oldu mahkeme tahliye oldum ertelendi işte. 312/4 (örgüt üyeliği) suç ve suçluyu övme, görevi yaptırmamak için direnme , gösteri yürüşü yapma.. 4 suç var fakat hiç bi delil yok sizce ne olur? Yaşım 18 öncesiydi çocuk olarak yargılanıyorum ve okuyorum.

• quote:

Oldu mahkeme tahliye oldum ertelendi işte. 312/4 (örgüt üyeliği) suç ve suçluyu övme, görevi yaptırmamak için direnme , gösteri yürüşü yapma.. 4 suç var fakat hiç bi delil yok sizce ne olur? Yaşım 18 öncesiydi çocuk olarak yargılanıyorum ve okuyorum.

Bence beraat edersin eğer hakikaten delil yoksa; tanık filan da mı yok polis tanık vs olabilir? Terörle mücadele eskiden çok feci işliyordu önlerine geleni içeri alıyorlardı ama şimdi biraz değişti, kurunun yanında yaş yanmıyor ya da daha az yanıyor diyelim.

Tahminim beraat edeceğin yönünde ama hâkimin savcının olaya nasıl baktığını bakacağını elinde nasıl veriler olduğunu avukatın biraz kestirebilir, ama kimse bilemez... Yine duruşma olursa sorularına açık bir şekilde yeniden cevap verip olayla ilgin olmadığına ikna etmeye bakacaksin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    18 Yaş Altı Borsa Hesabı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Söz konusu suç örgütü PKK mı?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmHyp3rioN -- 13 Nisan 2016; 9:49:01 >
  • döküntü D kullanıcısına yanıt
    DHKPC

• dhkpc ise görüntün vardır sivillerin aldığı hele ist.da isen helikopterle çekiyolar
  • Büyük ihtimalle aşağıdaki 3 suç için yargılanıyorsun olayı, hakimin elindeki delilleri, savunmanı bilmiyoruz bu yüzden sonuç ne olur söylemek zor. Ancak bahsedilen örgütle gerçekten bir bağın yoksa delil elde edebileceklerini sanmıyorum, sadece bir yürüyüşe katıldığın içinde bu suç bakımından ceza hükmü verileceğini düşünmüyorum. Yürüyüş valilik izinli değilse ve görüntülerin varsa yüksek ihtimalle toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu (2911 sk) m.32 den ceza alma ihtimalin yüksek ama hagb kararı verilebilir. Yeterli kanıt olması halinde TCK m.215 den de ceza alabilirsin. (Bunlar tamamen kişisel düşüncelerim 3. sınıf HF öğrencisiyim, yazılanlar yanıltıcı olabilir en iyisi avukatına danışman olur.)

2911 sK
    MADDE 32 - Kanuna aykırı toplantı veya yürüyüşlere silahsız olarak katılanlar emir ve ihtardan sonra kendiliğinden dağılmazlar ve hükümet kuvvetleri tarafından zorla dağıtılırsa, bir yıl altı aydan üç yıla kadar hapis ve beşbin liradan otuzbin liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

TCK
    314/1 - Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçları işlemek amacıyla, silahlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    314/2 - Birinci fıkrada tanımlanan örgüte üye olanlara, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.

TCK
    215 - İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.