Şimdi Ara

18 Mart Çanakkale Zaferi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tum sehitlerimizi ve baskomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü saygiyla ve rahmetle aniyoruz.Ne mutlu Türk'üm diyene.

"Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_kaan -- 18 Mart 2013; 10:50:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  18 Mart Çanakkale Zaferi

quote:

SAYIN GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL NECDET ÖZEL’İN
    ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI
    (18 MART 2013)

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları, Aziz Şehit ve Gazilerimizin Saygıdeğer Yakınları,

Bugün, Türk harp tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini ve üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi andığımız Şehitler Günü'nü birlikte yaşamaktayız.

Türk tarihi, şüphesiz pek çok zaferlerle bezenmiştir. Bu zaferler içinde "Çanakkale Zaferi" ayrı bir öneme sahiptir. Çanakkale Muharebeleri; hem Türk tarihi hem de dünya tarihi için dönüm noktası olmanın yanı sıra, katılan ülkeler ve milletler açısından da son derece ilginç bir tablo sergilemiştir. 1915 yılı ilkbaharında Gelibolu Yarımadası yüz binlerce insanın vücuduyla kucaklaşmış, ilkbahar yağmurları yerine; şehitlerimizin ve dünyanın beş kıtasından gelen her renk ve ırktan insanın kanıyla sulanmıştır.

Yalnız insan gücü bakımından değil, teknik açıdan da son derece donanımlı olan İtilaf devletleri karşısında, ümitlerin tükenmek üzere olduğu bir zamanda kazanılan Çanakkale Zaferi; yalnız Türk Milletinin kaderinde değil, Birinci Dünya Savaşı'nın kaderinde de belirleyici bir rol oynamıştır. Bu zafer; kahramanlık ve fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı inanç ve azmin mücadelesinin bir göstergesi olarak tarihte ve Türk Milletinin kalbinde haklı yerini almıştır.

Diğer taraftan, Çanakkale Muharebeleri; farklı bir yönüyle de dünya tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur. Çanakkale Savaşı, sadece tarafların birbiri ile kanlı mücadelesi olmayıp, farklı kültür ve dünya görüşlerine sahip devletlerin birbirlerini tanımasına vesile olmuştur. Bu nedenle, muharebelerin yapıldığı Gelibolu Yarımadası, dost ve düşman her iki tarafın genç evlatlarının kıyasıya mücadele ettiği, savaşın acımasızlığına rağmen, yardımlaşma duygusunun da ön plana çıktığı, kalıcı dostlukların kurulduğu bir yer olmuştur. Dostlukların kurulmasında, Türk Milletinin iftiharı, askerlik mesleğinin dünyadaki en büyük timsali Mehmetçiğin ve onun Ebedî Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çok büyük payı vardır.

Şüphesiz vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen şehitlerimizdir. Onlar, aynı zamanda millet olarak var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin de ölümsüz kahramanlarıdır.

Bugün; Türk tarihinin her döneminde bizlere sonsuza kadar yaşayacağımız özgür ve bağımsız bir yurt armağan etmek amacıyla gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla andığımız gündür.

Bugünün anlamı içinde, bu güzel vatanı büyük fedakârlıklarla bizlere armağan eden, başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, kutsal vatan toprağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anar; hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli ailelerine şükranlarımı sunar ve bu tarihî günün yıl dönümünde bütün General-Amiral, Subay, Astsubay, Uzman Erbaş ve kahraman Mehmetçiklerimle, Köy Korucularıma ve Sivil Memurlarıma esenlikler dilerim.

Necdet ÖZEL
    Orgeneral
    Genelkurmay Başkanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbiskuha -- 18 Mart 2013; 8:15:08 >

• Ne mutlu Türküm diyene..
  • ruhları şad, mekanları cennet olsun. amin.
  • beyler face için güzel kapak fotoğrafı olan varsa alıntılasın
  • Boyle bir konuda 4-5 mesaj olmasina sasirdim ve uzuldum acikcasi.

•  18 Mart Çanakkale Zaferi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sabah olduğundan görülmemiştir merak etme Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.Onların sayesinde bu topraklarda yaşıyoruz.
    Türk olmaktan gurur duyan ve ülkesine sonuna kadar sahip çıkan bir nesilin devam etmesi dileğimle.
    Ne mutlu Türk'üm diyene.
  • Ruhları şad olsun, mekanları cennet.
  • Çanakkale Şehitlerini ve Atatürk ü saygıyla anıyoruz
  • Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin kemikleri sızlasada...

• Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin.
    Ne mutlu Türküm diyene..
  • Nedense Çanakkale denince aklıma gelen şeyler hiç hoş olmuyor..

Türk dediğimiz o cesur mert korkusuz dürüst yardım sever misafir perver insan tanımı varya hani..

İste bu savaşta o Irk tamamı ile yok olmuş geriye ne kadar adi şerefsiz beleşçi üç kağıtcı dolandırıcı yüzsüz ahlak nedir bilmeyen yaptığı her ahlaksızlığı medeniyet ve modernlik adı altında saklamaya çalışan tip varsa kalmış ve bu güne kadar gelmişler gibi geliyor bana..

Bu gün sokağa çıktığım zaman karşılaştığım büyük çoğunluk şu cephede savaşıp can vermiş cengaverlerle aynı ırk olamaz akıl mantık almıyor.

Her ne ise mekanları cennet olsun..
  • Benim bugün bu yazıyı yazmama vesile olan ve bu yazıyı kendi vatanımda kendi toprağımda özgürce yazma imkanını bana 18 MART 1915'de tanıyan Ata'larımın ruhu şaad mekanı cennet olsun.
  • Anzaklarıda unutmayak lan onlarda insandı
  • Geçtiğimiz yüzyılın mucizelerinden biridir Çanakkale Savaşı. Askeri ve insani bir mucize.
    Başta Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize şükran borçluyuz.
    Bana göre Çanakkale Savaşı'nın özeti şu cümlelerdir:

''Ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum.''

ve özellikle savaştan sonra Mustafa Kemal ANZAK askerlerinin analarına yönelik söylediği şu cümle her seferinde tüylerimi diken diken eder:

"Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

18 Mart Çanakkale Zaferi

• Bugün her ne kadar unutturulmaya çalışılsada büyük harflerle NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Geçtiğimiz yüzyılın mucizelerinden biridir Çanakkale Savaşı. Askeri ve insani bir mucize.
    Başta Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize şükran borçluyuz.
    Bana göre Çanakkale Savaşı'nın özeti şu cümlelerdir:

''Ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum.''

ve özellikle savaştan sonra Mustafa Kemal ANZAK askerlerinin analarına yönelik söylediği şu cümle her seferinde tüylerimi diken diken eder:

18 Mart Çanakkale Zaferi

Koyu renklerle yazdiginiz yaziyi konuya ekliyorum hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Koyu renklerle yazdiginiz yaziyi konuya ekliyorum hocam.

Ayrıca Canberra'da bir anıt üzerinde bu cümle yazmaktadır.
    https://store.donanimhaber.com/bd/91/7d/bd917dda3faac26bbf2adc9db8ed705e.jpg

18 Mart Çanakkale Zaferi

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.