Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
82
Favori
122.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevabım biraz gecikti, kusuruma bakmayın çünkü bu günlerde her akşam maç var ve hem TV'dan ya da netten naklen yayınını ve hem de varsa tekrarını saat kaç olursa olsun bekleyen, ayrıca fanatik olmayan, futboldan başka Basket/Voleybol - Kadın/Erkek tüm maçları seyretmeye çalışan bir FB taraftarıyım

    Öncelikle, katkınız için teşekkür ederim.
    Pazartesi günü ben de ilginç bir olay yaşadım: Akşam saatlerinde KK ödemesi yapmak için internet bankacılığına girmek istediğimde "Talebiniz üzerine kullanımınıza kapatılmıştır" uyarısı ile karşılaştım. Benim böyle bir talebim olmadı ki, haliyle tedirgin olup hemen merkez MH'ni aradım. Araştırdılar ve "bizden kaynaklanan bir engelleme yok, şubeniz yapmış olabilir" dediler. Hesabı kontrol ettirdim neyse ki bir olumsuzluk çıkmadı. Bankamatikten engeli kaldırabilirsiniz diyerek yol gösterince gidip hallettim.
    Ertesi gün şubeye gidip sorduğumda onlar da "biz yapmadık" dediler ve sizin kimlik olayındaki gibi faili meçhul kaldı.

    Bu arada, işin paranoyaklıkla ilgisi yok hocam, gerçek şu ki, siber dolandırıcılar artık hiç yok olmayacak günümüzde.
    Amerika'da telefonla arayıp "Sesimi duyuyor musunuz" dolandırıcılığı başlamış: Haliyle "Evet" cevabını verdiğinizde telefon kapanıp bu "Evet" kelimesi montaj yoluyla bir nevi dijital imza gibi kullanılıp dolandırıcık için kullanılmaya başlanmış mesela.

    Şifre konusunda size benim de yıllardır kullandığım ücretsiz KeePass isimli programını öneriyorum. Sadece 1 ana şifreyi aklımızda tutmak yeterli.
    Şifrelerimizi istediğimiz gibi gruplandırıp harf, rakam ve simgelerden oluşan 15-20 haneli şifreler üretebiliyoruz. (Bazı siteler bazı simgeleri kabul etmeyebiliyor)
    Kullanıcı adı ve şifre kutuları alt alta veya DH gibi yanyana olan sitelerde tek tıkla otomatik olarak kutular dolduruluyor. Bu kutular bazı mail sitelerindeki gibi ayrı sayfalarda ise kullanıcı adı ve şifreyi teker teker kopyala/yapıştır yaparak giriş yapıyoruz. Mesela ben DH dahil hiç bir şifremi bilmem.
    Tabi her ihtimale karşı programın iki yedeğini flash diskte filan tutarım ki aniden bilgisayarımız arızalanırsa ortada kalmayalım.

    Sitenin adresi: http://keepass.info
    Aşağıdaki resimde sağdaki kırmızı çerçevelediğim kutuda programın son sürümü, soldakinde ise Türkçe dil paketi var.

     18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç

    Antivirüs konusunda ise zaten son yıllarda Norton, Kaspersky ve Bitdefender birinci sırayı paylaşıyorlar. Ancak norton'un maus driverını silmesi enteresan.
    Peki driverı https://www.virustotal.com/tr/ adresinde tarattınız mı?
    Büyük ihtimal yanlış alarmdır ve Norton'da "Hariç tutulacaklar" gibi bir bölümü vardır, oraya atmak gerekecektir.
    Bir de a4 Tech maus çok pil yemiyor mu? Bende A4 Tech'in klavye/maus takımı vardı, maus'a pil dayanmıyordu, Logitech'e geçtim pil derdinden kurtuldum.

    Banka ve Firmaların Cep telefonuna yönlendirmesi konusu ise belli hocam: Artık, afedersiniz lavaboda iken bile birşeyler satın almamız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 30 Nisan 2017; 4:43:27 >




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    bu ilginç olaylar sadece bize mi oluyor anlamadım gitti :)
    talebiniz üzere kapatılmış denmesi de çok ilginç (banka biz yapmadık demişse)
    benim maus kablolu hocam ,yani pil sorunu yok :)
    maus da bazı özellikler var belki o nedenle riskli görüyor olabilir
    aslında benim maus ile ilgili bir sorunum daha var ,birazda o nedenle driver kurmak istemiyorum
    işbank internet bankacılığına girişten itibaren mausu her hareket ettiğimde sanki sayfayı yeniliyormuş gibi bir tuhaflık oluşuyor

    bu konuyu işbanka bildirmiştim (maustan olduğunu bilmediğimden ,gerçi şimdi de tam emin olamıyorum)
    onlar bana cevap olarak tarayıcınızda olan bir eklenti yapabilir ,çünkü biz konuyu inceledik ve bir sorun göremedik dediler
    lakin tüm eklentileri kaldırsam dahi bir değişiklik olmuyor ,işin ilginci oğlumun dizüstü bilgisayarında deniyorum ve aynı sorunla karşılaşıyorum
    birde başka banka internet bankacılığında yada başka bir sitede hiç böyle bir sorun olmuyor

    şifre konusunda ise ben lastpass kullanıyorum ve aynı şekilde forumlara falan otomatik giriş yapıyorum
    lakin önemli olan hiçbir şifreyi bilgisayar vs. ye yazmıyorum ,çünkü çok riskli olur
    bu nedenle bir kısmını aklımda kalacak şifreler seçerek çözmeye çalışıyorum ama birkaç ay sonra şifrenizi değiştirin diye bildiri olunca sıkıntı başlıyor :)

    işbank kullanan arkadaşlarda bu benim yaşadığım olay var mı ,bunu merak ediyorum ,hatta bu sorun için bir konu açmayı dahi düşünmüştüm ,çünkü hem sürekli kafama takılıyor ,hemde çok rahatsız ediyor (sürekli zıplıyormuş gibi oluyor)
    şükür bu güne kadar bir sorun çıkmadı ama yine de tedirgin ediyor




  • Hocam mausunuzun nasıl özellikleri varmış öyle, oyuncu mausu mudur?
    Peki, başka bir mausla denediniz mi? Belki maustan da olabilir.
    Çok eski bir tarihte işyeri bilgisayarındaki kullandığım kablolu mausun imleci en ufak bir harekette zıplayıp gidiyordu ekranın bir tarafına, ben de virüs olabilir mi diye düşünmüştüm ama o zamanlar internet yok, antivirüs yok, soracak kimse de yok. Ben de PcWorld isimli bilgisayar dergisine yazdım konuyu, postayla örnek gönderin inceleyelim dediler gönderdim ve bir şey bulamadılar. Sonra mausu değiştirdiğimde sorun çözülmüştü kendiliğinden.

    Eğer mausun imleci zıplıyor diyorsanız maustandır diyebilirim. Yok mausu hareket ettirdiğinizde ekran dalgalanıyor derseniz bu ilginç bir sorun olabilir.
    Bu durumda maus, monitör veya ekran kartından kaynaklanan donanımsal bir sorun olabilir diyecektim ama bunu da sadece işbank sitesinde olduğunu yazmışsınız.

    Bu arada, işbank'ın uyarısı üzerine tarayıcı eklentilerini kaldırdım demişsiniz ama Norton İnt.Bankacılık açıldığında tarayıcı eklentilerini zaten engelliyor.
    Ancak, kendi "Facebook paylaş" eklentisini koyması hoşuma gitmedi.

    İşbank sorununuza gelince ben de kullanıyorum ve bahsettiğiniz sorunu yaşamadım. Bazen böyle tek bir sitede sorun çıkabiliyor, mesela benim Bitdefender korumalı tarayıcı da Enpara ile sorun çıkartıyor, sitenin donmasına sebep oluyor, işlem yapılamıyor.

    Bir de LastPass kullanıyorum demişsiniz de bu LastPass şifreleri bulutta tutan uygulama değil mi? Hani şu 2015 ve 2016 yıllarında hacklenen?
    2015: http://shiftdelete.net/lastpass-hacklendi-sifreler-tehlikede-61485
    2016: http://www.hurriyet.com.tr/lastpass-hacklendi-29297698
    Ben de bir ara deneyim demiştim ama bu haberleri duyunca vazgeçmiştim.

    Ayrıca şifreleri ille bilgisayarımızda tutmaya gerek yok çünkü KeePass gibi uygulamaların Portable versiyonları var, programı flash diskte tutup ihtiyacımız olduğunda bilgisayara takarak kullanabiliriz.

    Ayrıca öm gönderdim.




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    evet hocam oyuncu mausu (aslında oyun falan oynamıyorum ama bir aralar fiyatı uygun geldiği için almıştım)
    başka maus ile denedim ,başka bilgisayarda denedim ,başka tarayıcı da denedim ,sonuç hep aynı
    hatta az önce yine işbank giriş yaptım aynı şekilde ,mausu her oynattığımda sanki sayfa yenileniyormuş gibi bir durum oluşuyor (kısa kısa aralıklarla)

    maus da sorun olsa diğer banka ve sitelerde de yapması gerekirdi ,bu sadece işbank da yapıyor

    eklentilerden sadece çeviri yapan eklenti bing.com sitesi ile ilişki kuruyordu ,bunu tespit ettikten sonra bu eklentiyi kapattım ama diğer sorunla ilgisi yokmuş

    lastpass da zaten önemli yerler yok ,genelde forum siteleri falan :)
  • sametkarabiyik S kullanıcısına yanıt
    herkese merhabalar. 3 ay süren davamız sonunda bitti. İşleyen dönem faizine kadar geri iade etti banka. Bu süreç içerisinde yaşadığım deneyimler ve izlediğim yol hakkında herkese yardım edebilirim. Elimden geldiğince irtibatta olmaya çalışırım. Ne olursa olsun asla pes etmeyin
  • Arkadaşlar VPN eklentilerine dikkat edin. Engelli sitelere girmek için Browser kurmuştum tarayıcıma. Açık unutup bir iki alışveriş yaptım. Ertesi gün bankadan SMS geldi limit yetersiz diye. Alışverişten sonra limiti 100 TL'ye indirmiştim allahtanki. Bir tane TTELEKOM faturası ödeyebilmişler, ikincide SMS gelince durumu farkettim.

    Browsec vb. ücretsiz VPN dalgalarından uzak durun. Benim gibi dalgın da olmayın :)
  • dün telefonuma sms geldi bu işlem bilginiz dahilinde mi diye. facbk ads diye biyerden toplam 240 ve 200 küsür dolarlık işlemler yapılmış denizbonus kartımdan. ki denizbonusu internette çok az kullanmışlığım var.bi de ondan önce asaasdas şeklinde bi uydurulmuş bi yerden 42 kuruşluk bi çekim var. muhtemelen deneme amaçlı yapılmış sonra asıl çekimler yapılmış. hemen kartı kapattırıp harcama itirazında bulundum. işlemler provizyondaydı son baktığımda. geçen sene de garanti bonus da 50 kliralık türksat fatura ödemesi yapılmıştı. iyice tehlikeli olmaya başladı bu işler. birileri bişieri kopyalaıyor sızdırıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

    dün telefonuma sms geldi bu işlem bilginiz dahilinde mi diye. facbk ads diye biyerden toplam 240 ve 200 küsür dolarlık işlemler yapılmış denizbonus kartımdan. ki denizbonusu internette çok az kullanmışlığım var.bi de ondan önce asaasdas şeklinde bi uydurulmuş bi yerden 42 kuruşluk bi çekim var. muhtemelen deneme amaçlı yapılmış sonra asıl çekimler yapılmış. hemen kartı kapattırıp harcama itirazında bulundum. işlemler provizyondaydı son baktığımda. geçen sene de garanti bonus da 50 kliralık türksat fatura ödemesi yapılmıştı. iyice tehlikeli olmaya başladı bu işler. birileri bişieri kopyalaıyor sızdırıyor

    kredi kartlarınızı mail order ve internet (önümüzdeki ay onay vermedi iseniz internete otomatik olarak kapanacak zaten ) kullanımına kapattormanızı öneririrm.
    bunun haricindeki kullanımlarda ise şifre girmedi iseniz veya imzanız yok ise her türlü itiraz edip geri alabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vasfiuysal


    quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

    dün telefonuma sms geldi bu işlem bilginiz dahilinde mi diye. facbk ads diye biyerden toplam 240 ve 200 küsür dolarlık işlemler yapılmış denizbonus kartımdan. ki denizbonusu internette çok az kullanmışlığım var.bi de ondan önce asaasdas şeklinde bi uydurulmuş bi yerden 42 kuruşluk bi çekim var. muhtemelen deneme amaçlı yapılmış sonra asıl çekimler yapılmış. hemen kartı kapattırıp harcama itirazında bulundum. işlemler provizyondaydı son baktığımda. geçen sene de garanti bonus da 50 kliralık türksat fatura ödemesi yapılmıştı. iyice tehlikeli olmaya başladı bu işler. birileri bişieri kopyalaıyor sızdırıyor

    kredi kartlarınızı mail order ve internet (önümüzdeki ay onay vermedi iseniz internete otomatik olarak kapanacak zaten ) kullanımına kapattormanızı öneririrm.
    bunun haricindeki kullanımlarda ise şifre girmedi iseniz veya imzanız yok ise her türlü itiraz edip geri alabilirsiniz.

    internetten çok sık alışveriş yapıyorum hocam mecbur kullanmaya devam etmek gerekiyor




  • Weisanstein kullanıcısına yanıt
    İkazınız için teşekkür ederim.

    Browsec eklentisi ben de vardı, hemen sildim.
  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    Arkadaş size internet alışverişlerinizde "Sanal Kart" kullanın önerisinde bulunmuş.

    "Think again"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

    İkazınız için teşekkür ederim.

    Browsec eklentisi ben de vardı, hemen sildim.






    Rica ederim. Mozilla'ya da durumu bildirdim ama eklenti çok popüler olduğundan sanırım ses etmediler. Yorum olarak yazdım eklentinin altına. Belki birileri görür de kullanmaz.
  • İtirazım hızlı sonuçlandı. Banka (VakıfBank) 3 iş günü içerisinde parayı geri yatırdı. Bu arada, dolandırıcılıklarda, genellikle malum firmanın (TT) faturalarının ödendiğini görüyorum. Fatura ödeme sayfasına 3DSecure ödeme entegre etmek çok mu zor?

    Bence malum firma da mobil fatura ödeme posunun bu iş için çokça kullanıldığının farkında ama faturalı ödendiği sürece, çalıntı kart ile ödense de dert etmiyor. Acilen tüm operatörlerin mobil ödeme, fatura ödeme vb. hizmetlerinde 3D Secure sistemine geçmesi lazım. Çalıntı kart bilgilerinin büyük kısmı cep telefonu fatura ödemesinde kullanılıyor
  • Weisanstein kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, ancak bundan sonra kredi kartınızı lütfen internet / Mail order ve telefon bankacılığına açık bırakmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

    Geçmiş olsun, ancak bundan sonra kredi kartınızı lütfen internet / Mail order ve telefon bankacılığına açık bırakmayın.

    Benim kart limitim 5 hanenin sonlarında. Acil durumlar için 200 TL'lik her daim açık bırakıyorum. O kadar alabilmişler zaten onu da geri aldık çok şükür. Fakat kurumların da önlem alması lazım. 3D Secure'sız fatura ödemesi ekranı dolandırıcılara davetiye çıkarmaktır. Tavsiyeler için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: vasfiuysal


    quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

    dün telefonuma sms geldi bu işlem bilginiz dahilinde mi diye. facbk ads diye biyerden toplam 240 ve 200 küsür dolarlık işlemler yapılmış denizbonus kartımdan. ki denizbonusu internette çok az kullanmışlığım var.bi de ondan önce asaasdas şeklinde bi uydurulmuş bi yerden 42 kuruşluk bi çekim var. muhtemelen deneme amaçlı yapılmış sonra asıl çekimler yapılmış. hemen kartı kapattırıp harcama itirazında bulundum. işlemler provizyondaydı son baktığımda. geçen sene de garanti bonus da 50 kliralık türksat fatura ödemesi yapılmıştı. iyice tehlikeli olmaya başladı bu işler. birileri bişieri kopyalaıyor sızdırıyor

    kredi kartlarınızı mail order ve internet (önümüzdeki ay onay vermedi iseniz internete otomatik olarak kapanacak zaten ) kullanımına kapattormanızı öneririrm.
    bunun haricindeki kullanımlarda ise şifre girmedi iseniz veya imzanız yok ise her türlü itiraz edip geri alabilirsiniz.

    internetten çok sık alışveriş yapıyorum hocam mecbur kullanmaya devam etmek gerekiyor

    herhangi bir mecburiyet yok
    sanal kart ile alışverişlerinizi yapabilirsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vasfiuysal


    quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: vasfiuysal


    quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

    dün telefonuma sms geldi bu işlem bilginiz dahilinde mi diye. facbk ads diye biyerden toplam 240 ve 200 küsür dolarlık işlemler yapılmış denizbonus kartımdan. ki denizbonusu internette çok az kullanmışlığım var.bi de ondan önce asaasdas şeklinde bi uydurulmuş bi yerden 42 kuruşluk bi çekim var. muhtemelen deneme amaçlı yapılmış sonra asıl çekimler yapılmış. hemen kartı kapattırıp harcama itirazında bulundum. işlemler provizyondaydı son baktığımda. geçen sene de garanti bonus da 50 kliralık türksat fatura ödemesi yapılmıştı. iyice tehlikeli olmaya başladı bu işler. birileri bişieri kopyalaıyor sızdırıyor

    kredi kartlarınızı mail order ve internet (önümüzdeki ay onay vermedi iseniz internete otomatik olarak kapanacak zaten ) kullanımına kapattormanızı öneririrm.
    bunun haricindeki kullanımlarda ise şifre girmedi iseniz veya imzanız yok ise her türlü itiraz edip geri alabilirsiniz.

    internetten çok sık alışveriş yapıyorum hocam mecbur kullanmaya devam etmek gerekiyor

    herhangi bir mecburiyet yok
    sanal kart ile alışverişlerinizi yapabilirsiniz

    banka kampanyalarında sanal kartta sürekli problem çıkıyor ya puanlar gelmiyor yada normal kartla kullanılmıyor vb.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: vasfiuysal


    quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: vasfiuysal


    quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

    dün telefonuma sms geldi bu işlem bilginiz dahilinde mi diye. facbk ads diye biyerden toplam 240 ve 200 küsür dolarlık işlemler yapılmış denizbonus kartımdan. ki denizbonusu internette çok az kullanmışlığım var.bi de ondan önce asaasdas şeklinde bi uydurulmuş bi yerden 42 kuruşluk bi çekim var. muhtemelen deneme amaçlı yapılmış sonra asıl çekimler yapılmış. hemen kartı kapattırıp harcama itirazında bulundum. işlemler provizyondaydı son baktığımda. geçen sene de garanti bonus da 50 kliralık türksat fatura ödemesi yapılmıştı. iyice tehlikeli olmaya başladı bu işler. birileri bişieri kopyalaıyor sızdırıyor

    kredi kartlarınızı mail order ve internet (önümüzdeki ay onay vermedi iseniz internete otomatik olarak kapanacak zaten ) kullanımına kapattormanızı öneririrm.
    bunun haricindeki kullanımlarda ise şifre girmedi iseniz veya imzanız yok ise her türlü itiraz edip geri alabilirsiniz.

    internetten çok sık alışveriş yapıyorum hocam mecbur kullanmaya devam etmek gerekiyor

    herhangi bir mecburiyet yok
    sanal kart ile alışverişlerinizi yapabilirsiniz

    banka kampanyalarında sanal kartta sürekli problem çıkıyor ya puanlar gelmiyor yada normal kartla kullanılmıyor vb.

    Yıllardır kullanırım hiç problemle karşılaşmadım , siz bankaznızı değiştirmeyi değerlendirin bence




  • merhaba,

    bugun hesabımdan 47 tl turktelekom adı alınta epos çekimi yapıldığını gördüm hemen itiraz ettim sanırım bankamatik kartımı kopyaladılar bakalım para geri gelecekmi.
    hesaplarınızı kontrol edin arkadaşlar.
  • soyken kullanıcısına yanıt
    Konu hort olacak ama kredi kartının başlangıç ve bitişteki 4'er hanesi yeterli olur..

    16 haneden oluşan kredi kartı numarasının ortasındaki 8 hane üye kurum yani kredi kartını aldığın bankayı gösteriyor..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.