Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
82
Favori
123.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pontevedra

20 Eylül günü Maximum Kartımdan 72 ve 50 tl lik ttnet .com.tr tarafından iki kez bilgim olmadan para çekilmiş.Üstelik bankad haber bile verilmedi.Tesadüfen bugün İnternet şubesinden kredi kartı kullanım hareketlerine bakarken gördüm. Bankaya aradım kartı iptal ettiler.Fax çektim sonuç bekliyorum.N11.com ve Hepsiburada.com dışında interneten alışveriş yapmam.Onlarda da sanal kart kullanırım.küçük esnafa asla kredi kartı vermem.Paramı sadece şube önündeki bankamatikten çekerim.Sadee Mİgros .Boyner .Kipa gibi büyük mağazalarda kart kullanırım.Buna rağmen dolandırıldım gerisini siz düşünün.Taksitlerim bitince kartlarımı kapatcam.Nasıl olsa tüm alışveriş sitelernin i havale ile alışverişi var.Biraz bekelrsin o kadar sonucunu yazacağım.İşin kötü tarafı 100 tl yi geçince bölelelim mi diye mesaj atan banka hiç mesj atamamış.İnternet şubesine girmeseydim ,kredi kartı hareketlerine bakmasaydım hiç haberim bile olmayacaktı Yazıklar olsun.

Benimde maximum kartimdan ayni sekilde ttnet.com.tr odemesi adi altinda 65-57-75 tl lik uc adet cekim yapilmis. Son cekim sonrasi telefonuma kartimin kullanima kapatildigi sms olarak gonderilince olaydan haberim oldu.Maximum kartin onlem olarak karti kullanima kapatmasi guzel ama olan duruma bastan engel olup sms onayi olmadan cekime izin vermesi kotu. Henuz 1 hafta oldu faks cekeli,bir sonuc yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benimkide insaflı çıktı 2 çekim yaptılar superonline telcom 51-69 tl

10 gün sonra fark ettim hemen iade başvurusu yaptım 2 günde iade geldi kartıda yeniledim..

asıl konu kim bunlar ?

ilk önce yüklü miktarda kartlara dadandılar..

son zamanlarda ise fatura ödemeleri yapıyorlar..araştırdım bir çok kişinin kartı ile internet ve telefon faturalarını ödemişler..

düşünüyorum ama hiç bir anlam veremiyorum..bu kadar kişinin faturasını bir anda kartları patlatıp ödemeleri çok enterasan..

bunu yapacak tek bir şey geliyor aklıma fatura ödeme merkezleri..

bunlar nakit para alıp patlatılan kartlar ilemi çekim yaptılar ???

2. konu ise ülkemizde güvenliğin 0 olması..hala hergün binlerce kişi dolandırrılıyor.ama hiç birşey yapılamıyor..

bulunsa bile cezasız kalıp kaldıkları yerden devam edebiliyorlar.

• :) kullanıcısına yanıt
    adresi ve her bilgisi bilindiği halde vatandaş başkasının kartından kendi faturasını ödemez diye düşünüyorum ama dediğiniz gibi o zaman bunu yapanlar kim ?
  • :) kullanıcısına yanıt
    Çok güzel noktalara değinmişsiniz: "asıl konu kim bunlar?"

Bu gün tanıdığım dürüst esnafı detaylıca sorguladım:
    - Senin fişinde x ticaret yazıyor ve bunu kim sağlıyor?
    - Abi. bankadan gelip Pos makinasına ünvan yazıyorlar
    - Peki, senin bankaya verdiğin resmi evraklara göre mi ünvanını yazıyorlar?
    - Bankadaki hesabına bağlı olarak istediğin ünvanı yazıyorlar ama herhalde ben x ticareti yaparken y şirketi yazmazlar, çünkü bankadaki hesabıma bağlı bu POS makinası, yazsalar da sonuçta paralar aynı hesapta toplanıyor.

O zaman, bu son dönemlerde gittikce artan ve başkalarının kredi kartlarından telefon ft. ödemeleri vs. nasıl artış gösterdi?
    Yani, nasıl oluyor da bir sahte ödeme, mağdurun kredi kartı extresinde mesela Türk Telekom diye görünebiliyor? Tahminler:

1- Ülkemizin kimi şehirlerindeki banka çalışanları ile dolandırıcılar birlikte olup tamamen sahte evraklar üzerinden Pos makineleri tahsis ediyorlar.
    2- Sanal pos firmaları üzerinden yine sahte evraklarla sanal pos edinmek. İstediğini yazdır makineye ve kurbanın extresinde o görünsün.
    Ancak, mesela iyzico.com gibi sanal pos firmasının dürüstüğü ve dolandırıldığım 2.350 TL.nı ertesi gün Fraud servisi sayesinde haklılığımı tesbit edip iade etmeleri takdire şayandır.

Sonuç olarak, ülkemizde oluşturulan "Siber Polis" teşkilatının bu tür bireysel mağduriyet konularında asla hızlı hareket etmemesi, sizi savcılığa yönlendirmesi büyük problem:
    Çünkü Savcılık, çalınan paranızla ilgilenmiyor, o suçluları yakalamak için işlem başlatıyor ve aylarca süren takipten sonra kimi suçlular yakalanıyor ama artık sizin paranızın kurtarılması imkansız hale geliyor.

Ve, hiç bir ülkede olmadığı kadar insanların Kredi Kart numaraları ortada geziyor ve hiç bir savcının aklına "Bu nasıl oluyor?" diye bir soru gelmiyor.
    Evet, bu güne kadar Kamu kuruluşlarından çok sayıda insan atıldı ama henüz duymadık Bankalardan FETÖ diye atılanları?
    Yoklar mı oralarda?
    Bu kadar kredi kartı numarası nasıl oluyor da ortalarda geziyor?

Bankalar, bir dolandırıcılığa uğrayan insanlara, eğer 3D secure şifresi kullanılmamışsa nasıl olur da 6 aya kadar bekleme süresi önerebiliyor o MH tip vasıtasıyla?

• halilcc kullanıcısına yanıt
    Yok maalesef. Bildiğim kadarı ile Merkez MH'lerini arayacaksanız kartınızı internet ve mail order kullanımına kapatmak için.
  • benimde basıma bi kere geldi..180 tllik fatura yatırmıslardı... hemen iptal ettirdim....

o zamana kadar sanal kredi kartı ara ara kullanırdım...ama o tarihten sonra daima netteki alısverislerimi sanal kartla yaparım...bişey alacagım zaman girerim sanal kartımın liminiti alısverişim kadar belirlerim... alacagımı alırım....

isterlerse sanal kartımın numarasını ele gecirsinler..icinde limit olmadıktan sonra bişey yapamazlar...
  • cardfinans sanal kartimdan 50 liralik ttnet a.ş. faturasi odenmis yeni farkettim bankaya dilekce verdim.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi historiyst_45 -- 24 Ekim 2016; 22:43:09 >
  • Halkbank bugün mesaj attı: Harcama itirazı ile ilgili sorununuz olumlu olarak sonuçlanmıştır.
  • KARACABEYY K kullanıcısına yanıt
    Aynısı bu sabah benim başıma geldi. Denizbonus yine. Arkadaşınız parasını geri alabildi mi?
  • portakallimon P kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun, arkadaşım alışveriş yapılan yabancı sitelere mail atmış o sayede 2 bin tl kurtardı geriye bin tl kaldı tabi kendi çabasıyla kurtarmış oldu bence sizde o firmalara mail atıp durumu anlatın.

• quote:

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

NOT:Arkadaşlar bu aralar çok kişinin kartında limitler boşaltıldı ve bu dolandırıcılık girişimleri her geçen gün dahada artıyor sorun yaşamamak için lütfen kartlarınızı internet, telefon ve mail order harcamalarına kapatın, alışveriş yapacağınız zaman ya sanal kartla alışveriş yaparsınız ya da kartınızı internet bankacılığından, internet harcamalarına açar hemen alışveriş yaparsınız sonra yine kartınızı bu tür işlemlere kapatırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 5 Ekim 2016; 22:18:32 >
  • Merhaba benim de KK 200tl kadar TTNET ya fatura ya da köntör alınmış sanırım şubeye gittim faks çektiler para geri yatırıldı hesabıma.
  • Arkadaşlar bugün itibariyle İşbankası yapılan dolandırıcılık için itirazıma olumlu cevap verdi ve 642 tl hesabıma geri yatırldı. Dilekçeyi şubeden eylül 16 da vermiştim.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    hızlı sonuçlanmış
    bende halkbanka 28 eylül'de dilekçe gönderdim hesap kesildi ekim 7'de 17'si son ödeme heral de ödeyeceğiz 246 TL'yi Allah'tan ödeyebileceğim bir rakam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valihalil -- 13 Ekim 2016; 6:50:13 >
  • bugün anneme ait kredi kartından çok sayıda işlem yapılmış. Annem de büyükbabam için hastanede olduğundan gelen bildirim mesajlarını farketmemiş. Akşam eve gelince söyledi. Hemen bankayı arayıp kartı kapattırdık. İşlemler toplamı 1000 TL civarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

bugün anneme ait kredi kartından çok sayıda işlem yapılmış. Annem de büyükbabam için hastanede olduğundan gelen bildirim mesajlarını farketmemiş. Akşam eve gelince söyledi. Hemen bankayı arayıp kartı kapattırdık. İşlemler toplamı 1000 TL civarında.

Hemen Bankanıza itiraz edin ve Kredi Kartlarınızı İnternet alışverişine/ mail order alışverişine kapatın, sanal kart kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 15 Ekim 2016; 8:16:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

bugün anneme ait kredi kartından çok sayıda işlem yapılmış. Annem de büyükbabam için hastanede olduğundan gelen bildirim mesajlarını farketmemiş. Akşam eve gelince söyledi. Hemen bankayı arayıp kartı kapattırdık. İşlemler toplamı 1000 TL civarında.

Hemen Bankanıza itiraz edin ve Kredi Kartlarınızı İnternet alışverişine/ mail order alışverişine kapatın, sanal kart kullanın.

hocam ben kartımı İnternet alışverişine/ mail order alışverişine kapatsam sanal kart ile internetten alışveriş yapabilirmiyim?birde bu sanal kart ile yapılan alışverişte taksit oluyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan4554 -- 17 Ekim 2016; 0:18:21 >
  • Bugün babamın Garanti Bonus kartından iki kez 202'şer liralık işlem yapılmak istenmiş Avea'dan. Banka direkt babamı aramış ama ulaşamamışlar. İşleme onay vermeyip, kartı kapatmışlar. Neyse ki ucuz atlatmış olduk.

Edit: Bankanin dun verdigi bilgi eksik cikti maalesef. Kart iptal olana kadar 400 lirayi askin islem yapmislar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavkar@fb -- 15 Ekim 2016; 12:26:18 >
  • kart kopyalaması yapıyorlar sanırım. Zamanında duymuştum PAPAĞAN dedikleri bir kopyala aparatı var. Poslara , bankamatiklere vs yerleştiriyorlar. Boş karta bütün bilgilerini alıyorlar. Sonrada şifresiz nerden çekersem diye uğraşıyorlar sanırım.

En temizi online işlemlere kapalı tutmak. Daha da temizi. Komple kurtulmak bu kartlardan.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.