Şimdi Ara

1799 TL- 14” Lenovo Ideapad S145-128GB SSD Celeron n4205u Hepsiburada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
13.030
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 14” hafif, ssd’li, full HD ekranlı PC arayanlar için yanmayan fakat şimdiki piyasada uygun sayılabilir bir ürün.

Bu kriterlerdeki pc’ler son dönemlerde 2000 TL altına düşmemişti. İlgilenen arkadaşlar için faydalı olmasını umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre.35 -- 22 Haziran 2019; 17:3:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bı 15 yıl önce celeron cihazım vardı bu kadar kotu cihaz nasıl üretilir diyordum aradan yıllar geçti çok uygun ağır celeron cihaz vardı dedim heralde 15 senede en azından internete girebilecek kadar geliştirmislerdjr diye dusunerek aldım aradan 15 yıl değil 15 dakika geçmemiş gibi idi. Demek o ki celeron bir cihaz aracılığı ile paranızı çöpe atana kadar bana gönderin size dua ederim daha çok faydam olur
    2 cekirdek disinda guzel pc, ozellikle cok hafif olmasi ve adaptorunun kucuk olmasi da avantaj. SSD'den feragat edip islemciden kazanmak isteyenler 1700'e Lenovo 81D1009TTX 15.6" Pentium N5000 4GB 1000GB alabilir. Bu seviyede AMD A4-A6 çöpleri var
    Yalniz her sey bir yana bu ayarda onun yerine su alinir diyip %20-30 daha pahali laptop oneren ruh hastalari hangi kafada onu hic anlamiyorum. Aradaki farkı sen cebinden karsilayacaksan tabi ki o alinir

Edit: Link
    Bu cihaz bir ara ₺1500'e kadar düştü, yaz ortasında ₺1700'e almıştım. Aldığımda ₺2000 bandına kadar daha iyi bir laptop yoktu öncelikle bunu belirtip izlenimlerime geçeyim...

İşlemci güncel, gaming ve ağır fotoğraf/video editleme haricinde her işi görüyor. Güncel 64bit Windows 10 Pro'da Office 2019 kullanımı olsun, 1080p video izleme olsun, Chromium tabanlı tarayıcılarda (özellikle yeni Edge[Dev]) internette onlarca sekmede çalışma olsun hiçbir sorun yaşatmıyor, yaşayan varsa Windows'u nasıl kullanıyor bilemem, bende boştayken RAM kullanımı 1GB, yani 3GB RAM serbest; en azından bir öğretmen -ve muhtemelen öğrenciler- için gayet yeterli. RAM 2133 MHz, bu da bir avantaj. Faydalarından dolayı Advanced SystemCare ve DriverBooster'a selam çakmayı da es geçmeyelim.

Çerezlik oyun konusuna gelelim. Orijinal ve güncel Sims 4 kurulu, 1080p en yüksek ayarlarda 30-60 fps arası sonuç veriyor. Asphalt 9 kurulu, en yüksek ayarlarda yine 30-60 fps arasında gidip geliyor, gerçi bu mobil oyun sayılır; işlemci türü de mobil aslında zaten. Bunlar "light gaming" tabii ki, GTA V falan denemedim, SSD'si de yetmez lakin bu işlemci ile düşük grafik ayarlarında GTA V 25-30 fps civarlarında gameplay videoları mevcut YouTube'da. FIFA'da ise ancak FIFA 14'ü en yüksek ayarlarda akıcı oynatır. Oyun oynamak isteyen alır konsolda sorunsuz oynar, laptoba gerek yok.

Son nesil Intel işlemcilerde "kötü" diye bir şey yok, işlemci performansları olsun DirectX 12 destekli entegre GPU'ları olsun birçok popüler oyun için bile oldukça yeterli, örneğin DOTA2, CS:GO yüksek ayarlarda rahat oynatıyor. Fortnite ise en düşük ayarlarda ancak 30 fps civarı oynatıyor, Unreal Engine 4 optimizasyonu iyi olmayan bir motor malumunuz. "Ben max graphics 4K 60fps'de oynarım aşağısı kurtarmaz" diyorsanız başka, yönelirsiniz i9 işlemcili bilgisayarlara ya da Xbox One X'e. Tekrar etme gereği duyuyorum, bu bilgisayar grafik tasarım&oyun için uygun değil, zira hedef kitlesi bu değil. Celeron'lar batarya ömrü ve sessizlik odaklı işlemciler yani ultrabook'lar için olduğundan bu bilgisayarı gidip de i5-i7-i9'larla falan karşılaştırmak gülünç olurdu doğrusu, ancak eski nesil i3 işlemcilerle denk olabilir. Bu arada bataryası rahat 4 saat gidiyor.

Ekran görüntü kalitesi gayet iyi. Genel malzeme kalitesi ortalama diyelim. Bir Apple, Dell, HP, Surface kalitesi yok bu fiyata, haliyle. Hoparlör ses yüksekliği fazla değil. Fakat FxSound Enhancer programı ile ses yüksekliği ve kalitesi rahat 2 kat arttırılabiliyor, tavsiye ederim.

Eksi yönlerine gelirsek, kasası metal görünümü verilmiş plastik. Keşke alüminyum gibi metal bir malzeme olsaymış. Öyle zannedip almıştım plastik çıktı (: Kamerası kötü, gerçi laptop kamerasına ne kadar işimiz düşüyor orası ayrı konu. Yine de bilginiz olsun.

Sonuç olarak elektronik cihaz, özellikle de bilgisayar fiyatlarının uçtuğu günümüzde gayet uygun bir fiyat-performans cihazı. Lenovo, marka anlamında bir Dell bir HP olmasa da uygun fiyatlı ve 5 yıl civarı kullanılabilen laptoplar üretiyor. Önceki ₺700'e aldığım Lenovo dizüstüm 7 yılda öldü, ₺650'ye aldığım MSI ise 7. yılında hala sorunsuz. Yani Lenovo Çin markası olsa da diğer Çin markalarına göre cihazları daha iyi, muhtemelen bunu IBM'e borçlu.

Yukarıdaki bilgiler ışığında Ideapad S145-14IWL'i güvenle alabilirsiniz. Mutlu günler dilerim.
  • Fiyatlar hakkinda yorum yapamam ancak artik dual core islemcili bilgisayarlar bile saga sola hediye edilirken celeron islemci ile bence ancak internette gezilir.

• Bı 15 yıl önce celeron cihazım vardı bu kadar kotu cihaz nasıl üretilir diyordum aradan yıllar geçti çok uygun ağır celeron cihaz vardı dedim heralde 15 senede en azından internete girebilecek kadar geliştirmislerdjr diye dusunerek aldım aradan 15 yıl değil 15 dakika geçmemiş gibi idi. Demek o ki celeron bir cihaz aracılığı ile paranızı çöpe atana kadar bana gönderin size dua ederim daha çok faydam olur

• Sakin bu 1080p video bile oynatamayan cope para vermeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • office, internet, netflix için iş görmez mi?
  • işlemciye göre fiyat pahalı ssd sanki 400tl 1300-1400 bandında başka alternatifler vardır illaki
  • .Eray. kullanıcısına yanıt
    2000 TL altında celeron olmayan işlemci yok maalesef. Hd ekran ve ssd içeren Intel işlemcili cihazlar 2700 asagisina zor bulunuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Düşük bütçe için en mantıklı alternatifler bence
    GittiGidiyor
    Acer A315 Amd Ryzen 3 2200u 2.5ghz-4gb-1tb Hdd-15.6"-2gb - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/acer-a315-amd-ryzen-3-2200u-2-5ghz-4gb-1tb-hdd-15-6-2gb-440939203

GittiGidiyor
    Hp 15-db0058nt Ryzen 3 2200u 4 Gb 128 Gb Ssd Radeon Vega 3 Dos 15.6 Fhd Taş. Bilgisayar 6sq33ea - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-15-db0058nt-ryzen-3-2200u-4-gb-128-gb-ssd-radeon-vega-3-dos-15-6-fhd-tas-bilgisayar-6sq33ea-444904550

Edit: Yukarıda satılan acer marka puanla beraber 4 gün önce gittigidiyorda 1750 tl ye denk geliyordu. Şuanda da 2000 tl mertebesine denk geliyor. Fiyat farkı sadece %10.
    Son olarak ben orada düşük bütçe için alternatifler diye iki notebook koymuşum. Onu alma bunu al dememişim. Ne istersen onu alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 22 Haziran 2019; 23:44:21 >

• 14 ınce karsılık 15.6 ınc onermeyın

• 2 cekirdek disinda guzel pc, ozellikle cok hafif olmasi ve adaptorunun kucuk olmasi da avantaj. SSD'den feragat edip islemciden kazanmak isteyenler 1700'e Lenovo 81D1009TTX 15.6" Pentium N5000 4GB 1000GB alabilir. Bu seviyede AMD A4-A6 çöpleri var
    Yalniz her sey bir yana bu ayarda onun yerine su alinir diyip %20-30 daha pahali laptop oneren ruh hastalari hangi kafada onu hic anlamiyorum. Aradaki farkı sen cebinden karsilayacaksan tabi ki o alinir

Edit: Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 22 Haziran 2019; 23:41:2 >

• Bilgisayar almaktansa telefon almak daha mantıklı bilgisayarlar çok ama çok pahalılar.
  • Linkteki ürün de fena değil. N11 indirimi ve banka puanı ile 2450 civarına gelebilir.

n11.com’dan HP 14-CF1006NT i3 8145U 4GB 256GB SSD FDOS 14" FHD 6NM96EA seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi’nde milyonlarca ürün, harika fiyatlarla!
    urun.n11.com
    Hp 14-cf1006nt İ3 8145u 4gb 256gb Ssd Fdos 14" Fhd 6nm96ea - n11.com
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hp-14-cf1006nt-i3-8145u-4gb-256gb-ssd-fdos-14-fhd-6nm96ea-P357200912

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Fiyatlar hakkinda yorum yapamam ancak artik dual core islemcili bilgisayarlar bile saga sola hediye edilirken celeron islemci ile bence ancak internette gezilir.
    valla hocam windows 10 da artık o da zor, chrome zaten deli gibi bellek harcıyor windows bir yandan arka tarafta birşeyler yapıyor, internette gezmek bile sıkıntı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

valla hocam windows 10 da artık o da zor, chrome zaten deli gibi bellek harcıyor windows bir yandan arka tarafta birşeyler yapıyor, internette gezmek bile sıkıntı olabilir

Alıntıları Göster
    Chrome'u ben 4 gb ramli laptop ile bile kullanamıyordum. En son edge'e geçip rahatladım rami 8 gb a yükseltmeme rağmen bundan devam ediyorum.
  • Fiyat şu an 1535 lira. Ofis ve web için yeterli olur gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 22 Ağustos 2019; 0:48:12 >

• Trendyol.com
    14-CM0607NT AMD Ryzen 3 2200U 4GB 256GB SSD Freedos 14" Taşınabilir Bilgisayar 7GP60EA HP | Trendyol
    https://www.trendyol.com/hp/14-cm0607nt-amd-ryzen-3-2200u-4gb-256gb-ssd-freedos-14-tasinabilir-bilgisayar-7gp60ea-p-6968261?boutiqueId=310910

1800 TL'ye şu cihazı alıp para olunca da 100 liraya 4 GB RAM eklemek varken 1500-2000 lira aralığındaki her cihaz gereksizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 22 Ağustos 2019; 13:19:54 >

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Ekranı fhd değil hocam

• 1535 lira 14 inch, full hd, ssdli sıfır alternatif yok bu fiyata.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.