< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre.35 -- 22 Haziran 2019; 17:3:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre.35 -- 22 Haziran 2019; 17:3:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bı 15 yıl önce celeron cihazım vardı bu kadar kotu cihaz nasıl üretilir diyordum aradan yıllar geçti çok uygun ağır celeron cihaz vardı dedim heralde 15 senede en azından internete girebilecek kadar geliştirmislerdjr diye dusunerek aldım aradan 15 yıl değil 15 dakika geçmemiş gibi idi. Demek o ki celeron bir cihaz aracılığı ile paranızı çöpe atana kadar bana gönderin size dua ederim daha çok faydam olur
|
2 cekirdek disinda guzel pc, ozellikle cok hafif olmasi ve adaptorunun kucuk olmasi da avantaj. SSD'den feragat edip islemciden kazanmak isteyenler 1700'e Lenovo 81D1009TTX 15.6" Pentium N5000 4GB 1000GB alabilir. Bu seviyede AMD A4-A6 çöpleri var
![]() Yalniz her sey bir yana bu ayarda onun yerine su alinir diyip %20-30 daha pahali laptop oneren ruh hastalari hangi kafada onu hic anlamiyorum. Aradaki farkı sen cebinden karsilayacaksan tabi ki o alinir ![]() Edit: Link |
Bu cihaz bir ara ₺1500'e kadar düştü, yaz ortasında ₺1700'e almıştım. Aldığımda ₺2000 bandına kadar daha iyi bir laptop yoktu öncelikle bunu belirtip izlenimlerime geçeyim...
İşlemci güncel, gaming ve ağır fotoğraf/video editleme haricinde her işi görüyor. Güncel 64bit Windows 10 Pro'da Office 2019 kullanımı olsun, 1080p video izleme olsun, Chromium tabanlı tarayıcılarda (özellikle yeni Edge[Dev]) internette onlarca sekmede çalışma olsun hiçbir sorun yaşatmıyor, yaşayan varsa Windows'u nasıl kullanıyor bilemem, bende boştayken RAM kullanımı 1GB, yani 3GB RAM serbest; en azından bir öğretmen -ve muhtemelen öğrenciler- için gayet yeterli. RAM 2133 MHz, bu da bir avantaj. Faydalarından dolayı Advanced SystemCare ve DriverBooster'a selam çakmayı da es geçmeyelim. Çerezlik oyun konusuna gelelim. Orijinal ve güncel Sims 4 kurulu, 1080p en yüksek ayarlarda 30-60 fps arası sonuç veriyor. Asphalt 9 kurulu, en yüksek ayarlarda yine 30-60 fps arasında gidip geliyor, gerçi bu mobil oyun sayılır; işlemci türü de mobil aslında zaten. Bunlar "light gaming" tabii ki, GTA V falan denemedim, SSD'si de yetmez lakin bu işlemci ile düşük grafik ayarlarında GTA V 25-30 fps civarlarında gameplay videoları mevcut YouTube'da. FIFA'da ise ancak FIFA 14'ü en yüksek ayarlarda akıcı oynatır. Oyun oynamak isteyen alır konsolda sorunsuz oynar, laptoba gerek yok. Son nesil Intel işlemcilerde "kötü" diye bir şey yok, işlemci performansları olsun DirectX 12 destekli entegre GPU'ları olsun birçok popüler oyun için bile oldukça yeterli, örneğin DOTA2, CS:GO yüksek ayarlarda rahat oynatıyor. Fortnite ise en düşük ayarlarda ancak 30 fps civarı oynatıyor, Unreal Engine 4 optimizasyonu iyi olmayan bir motor malumunuz. "Ben max graphics 4K 60fps'de oynarım aşağısı kurtarmaz" diyorsanız başka, yönelirsiniz i9 işlemcili bilgisayarlara ya da Xbox One X'e. Tekrar etme gereği duyuyorum, bu bilgisayar grafik tasarım&oyun için uygun değil, zira hedef kitlesi bu değil. Celeron'lar batarya ömrü ve sessizlik odaklı işlemciler yani ultrabook'lar için olduğundan bu bilgisayarı gidip de i5-i7-i9'larla falan karşılaştırmak gülünç olurdu doğrusu, ancak eski nesil i3 işlemcilerle denk olabilir. Bu arada bataryası rahat 4 saat gidiyor. Ekran görüntü kalitesi gayet iyi. Genel malzeme kalitesi ortalama diyelim. Bir Apple, Dell, HP, Surface kalitesi yok bu fiyata, haliyle. Hoparlör ses yüksekliği fazla değil. Fakat FxSound Enhancer programı ile ses yüksekliği ve kalitesi rahat 2 kat arttırılabiliyor, tavsiye ederim. Eksi yönlerine gelirsek, kasası metal görünümü verilmiş plastik. Keşke alüminyum gibi metal bir malzeme olsaymış. Öyle zannedip almıştım plastik çıktı (: Kamerası kötü, gerçi laptop kamerasına ne kadar işimiz düşüyor orası ayrı konu. Yine de bilginiz olsun. Sonuç olarak elektronik cihaz, özellikle de bilgisayar fiyatlarının uçtuğu günümüzde gayet uygun bir fiyat-performans cihazı. Lenovo, marka anlamında bir Dell bir HP olmasa da uygun fiyatlı ve 5 yıl civarı kullanılabilen laptoplar üretiyor. Önceki ₺700'e aldığım Lenovo dizüstüm 7 yılda öldü, ₺650'ye aldığım MSI ise 7. yılında hala sorunsuz. Yani Lenovo Çin markası olsa da diğer Çin markalarına göre cihazları daha iyi, muhtemelen bunu IBM'e borçlu. Yukarıdaki bilgiler ışığında Ideapad S145-14IWL'i güvenle alabilirsiniz. Mutlu günler dilerim. |
14 ınce karsılık 15.6 ınc onermeyın
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 22 Haziran 2019; 23:44:21 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 22 Haziran 2019; 23:41:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 22 Ağustos 2019; 0:48:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 22 Ağustos 2019; 13:19:54 > |