Şimdi Ara

17 Yaşında Gitara Başlamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yaştan sonra birşeyler kapabilirmiyim

Elektro ya hevesim var fakat etrafımdaki herkez klasikden başla sonra ona geç çok rahat çalarsın diyorlar

ve şimdi yeni başlayacagım için Max: 500TL bütçem var ne alabilirim bir site var orda gitar seti 350TL var mağzası buradada var

Gitar
    Eğitim Seti/CD/Türkçe
    Askı
    Pena
    Gitar

Almam mantıklımı yoksa klasik gitarlamı başlıyayim

Birde ampi meselesi var 150TL ye ev için küçük birşey alacağım

• İlk olarak tabiki bu yaştan sonrada kapabilirsiniz...
    İkincisi elektro ile başlamak tabiki iyi olmaz klasik ile başlayıp eli alıştırman senin hayrına olucaktır, klasikten elektroya geçmek daha kolay olur.

Şimdilik bütcene karşılık bir cevap vermek için erken fakat klasik gitar'ını alıp gerekli şeyleri kaptıktan sonra gelirsen daha kapsamlı yardımcı oluruz.
  • Hocam klasik gitarla elektro gitar farklıdır,onun için elektro gitar istiyorsan direk alıcaksın.
    Gitarı set olarak alma ayrı ayrı alman daha mantıklı olur. Başlangıç önerilen 2 gitar vardır zaten biri Ibanez Grg170dx diğeri Cort X2. Ben Cort kullanıyorum ama imkanın varsa sen git 2 gitarı da dene hangisinin tonu kafana uyarsa onu al.
    Bence alıcağın gitarı sıfır değil 2. elini al. Oldu ki gitar çalmak istemezsin sıkılırsın,sıfır gitar alırsan zarar edersin.Mesela Cort X2 350 TL civarı sıfırı.Ama ikinci eli 150-200 arasıdır.O yüzden 2. el alsan daha iyi olur.
    Amfi olarak Marshall Mg10 seni bir süre idare eder,en azından gitarı öğrenene kadar. Daha uzun vadeli bişey ararsan Roland Cube serisinden önerebilirim 15x-20x falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adcl

İlk olarak tabiki bu yaştan sonrada kapabilirsiniz...
    İkincisi elektro ile başlamak tabiki iyi olmaz klasik ile başlayıp eli alıştırman senin hayrına olucaktır, klasikten elektroya geçmek daha kolay olur.

Şimdilik bütcene karşılık bir cevap vermek için erken fakat klasik gitar'ını alıp gerekli şeyleri kaptıktan sonra gelirsen daha kapsamlı yardımcı oluruz.

Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin. Söylediğiniz şey bir şehir efsanesi. Elektogitar çalacak biri neden klasik gitarda alıştırma yapsın ki? 1 yıl klasik gitar çalan birinin eline elektrogitar verseniz hiç bir şey yapamaz ancak 1 yıl boyunca elektrogitar çalmış olan biri elektogitarı çok iyi kullanır. İkiside 6 telli kasası ve klavyesi olan enstrümanlar olabilir ancak birbirinden çok çok farklılar.

Konuyu açan arkadaş ise;
    Sakın klasikle başlama,
    Eğitim seti almana gerek yok. İnternette Selim Işık diye arat yeterli.
    Askı, pena, kılıf gibi şeyler gitarın yanında verilir.

Benim sana tavsiyem Grg170Dx alman. Hem ton yelpazesi geniş, hem de kaliteli gitar. 550 TL civarı fiyatı var.

Amfi ise alma. Yani 150 TL'lik amfiden hayır alamazsın. PC'ye bağla bir süre. Bu arada para biriktir. 350 TL falan olunca Line 6 Spider IV alırsın hayatın boyunca kullanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: LINKIN PARK

quote:

Orijinalden alıntı: adcl

İlk olarak tabiki bu yaştan sonrada kapabilirsiniz...

Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin. Söylediğiniz şey bir şehir efsanesi. Elektogitar çalacak biri neden klasik gitarda alıştırma yapsın ki? 1 yıl klasik gitar çalan birinin eline elektrogitar verseniz hiç bir şey yapamaz ancak 1 yıl boyunca elektrogitar çalmış olan biri elektogitarı çok iyi kullanır. İkiside 6 telli kasası ve klavyesi olan enstrümanlar olabilir ancak birbirinden çok çok farklılar.

Konuyu açan arkadaş ise;
    Sakın klasikle başlama,
    Eğitim seti almana gerek yok. İnternette Selim Işık diye arat yeterli.
    Askı, pena, kılıf gibi şeyler gitarın yanında verilir.

Benim sana tavsiyem Grg170Dx alman. Hem ton yelpazesi geniş, hem de kaliteli gitar. 550 TL civarı fiyatı var.

Amfi ise alma. Yani 150 TL'lik amfiden hayır alamazsın. PC'ye bağla bir süre. Bu arada para biriktir. 350 TL falan olunca Line 6 Spider IV alırsın hayatın boyunca kullanırsın.

Dediklerine katılıyorum, fakat ek olarak nacizane fikrimi belirtmek istiyorum.

Aynı gitar bende de mevcut. Fakat gitarı 0 almak yerine 2. el alırsan ileride satmak istediğinde zarar etmezsin.

Amfi konusunda ise araştırıyorum, line6 ton olarak dijital olduğu için pek önermiyorlar. Roland micro cube ile line 6 spider iv arasında kaldım

• Gitarı her yaşta öğrenebilirsin.

Ama Akdeniz Akşamları'nı çalmayacağına dair söz ver
  • İlk önce, elektro çalmak istiyorsan klasikle vs uğraşma.

Tavsiye istersen 2. el temiz grg170dx öneririm 250-300 civarı bulursun, yanına da 2. el temiz bir amfi. Sonrada eğer bütçen varsa kursa gitmeni öneririm. Sıkılmadan çok daha hızlı şekilde ilerleme kaydedersin, müzik teknik bilgilerin de artar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer gerçekten bu işe hevesin varsa yaşın hiçbir önemi yok.. Herşey ama herşey tamamen sana bağlı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

Gitarı her yaşta öğrenebilirsin.

Ama Akdeniz Akşamları'nı çalmayacağına dair söz ver

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.