Şimdi Ara

16mb ile 8mb önbellek arasındaki nekadar fark ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ide 16mb 250gb hdd alıcam 8mb ön belleklilerle arasında yaklaşık 20TL fark var. Yardımcı olursanız sevinirim.

• 20 ytl farka değmez, bu önbellek uygulamaya bağlı olmakla birlikte düşük düzeyde performans artışı getirir
  • _____________________________
  • 400 ve 500gb larda 16mb cache kendini belli eder
    HEP DESTEK

TAM DESTEK
  • fark az;
    asıl fark sata ile sata2 arasında

Orjinalden alıntı: emptyrean

Arada (ne kadar olduğu tartışmalı da olsa) mutlaka bir performans farkı vardır ve 20 ytl o kadar büyük bir ücret farkı değil. Bence almışken 16mb önbellekli olanı tercih edilmeli.

parası olan için sorun değil tabi ama
    20 ytl asgari ücretlinin 1.5 günlük emeğine karşılık geliyor

/>

resimde 8 mb olab biraz önde ama onu test hatalarına sayabiliriz...
    yine de uygulamaya göre 16mb olanı öne çıkacaktır az da olsa

• deneyde kullanılan dısklerın hepsi 7200.10 serısı dıskler arkadaslar,
    bende raid yapmak ıcın 2 ad 16 mb onbelleklı seagate 250 gb hdd aldım fakat bırı 7200.10, biri 7200.9 serisi geldı,
    ıkı hdd fıyat ve bellek olarak aynı olsa da sesten tutunda performansa kadar hersey cok farklı,
    bızzat test edılmıstır...
  • eğer matamatiksel yada fizikşel işlem yapıyorsan 16 mb ın farkını mutlaka görürsün.MEsela iki matrisi çarparken ilk önce işlemcinin belleği sonra ram in sonrada hdd nin belleği kullanılır.Eğer 16 mb olursa hdd yapacağın işlemin hızını farkedersin
    ABD;sömürge,ezilenhalklar,saldırganlık,devlet terörü demektir.ABD, savaş demektir. Atom bombası, nükleer silah, katliam demektir.ABD;Lozan'a atılmayan imza, Sevr'i unutmayan,unutturmayan sinsi hafıza demektir.ABD;"Yeşil Kuşak","Ilımlı İslam", BOP, BİP,BM, NATO,IMF demektir.ABD; Pentagon,CIA ve uzantıları,kirli sermaye,Ermeni diasporası,Yahudi lobisi,loca,Soros, iç karışıklık, satın alınma, psikolojik harp demektir.ABD;İsrail, MOSSAD demektir.ABD;Muavenet'e atılan füze,Paşa'nın uçağına uzanan eldir. ABD; pkk bürosu,pkk kampı,pkk mayını, pkk silahı demektir.ABD;Kandilli dağı demektir.ABD; Türkmen'e atılan bomba, Türkmen kızına yapılan tecavüz, silinen kırmızı çizgi,başa geçirilen çuval,kürt bölücüye uzanan dostça el,"Sayın Başkan(!)" diyen dildir
  • quote:

Orjinalden alıntı: grotesque

2001 model 30gb maxtor ide hdd den segate 320gb 16mb sata2 ye geçtim gözle görülür hiç bir fark yaşamadım ama bench programlarında puan arttı tabiki

Gözle görülür bir fark göremedin belki,fakat kulakla duyulur bir fark yaşadığına eminim.

Orjinalden alıntı: mulkiyeli

quote:

Orjinalden alıntı: grotesque

2001 model 30gb maxtor ide hdd den segate 320gb 16mb sata2 ye geçtim gözle görülür hiç bir fark yaşamadım ama bench programlarında puan arttı tabiki

Gözle görülür bir fark göremedin belki,fakat kulakla duyulur bir fark yaşadığına eminim.

+1
    ABD;sömürge,ezilenhalklar,saldırganlık,devlet terörü demektir.ABD, savaş demektir. Atom bombası, nükleer silah, katliam demektir.ABD;Lozan'a atılmayan imza, Sevr'i unutmayan,unutturmayan sinsi hafıza demektir.ABD;"Yeşil Kuşak","Ilımlı İslam", BOP, BİP,BM, NATO,IMF demektir.ABD; Pentagon,CIA ve uzantıları,kirli sermaye,Ermeni diasporası,Yahudi lobisi,loca,Soros, iç karışıklık, satın alınma, psikolojik harp demektir.ABD;İsrail, MOSSAD demektir.ABD;Muavenet'e atılan füze,Paşa'nın uçağına uzanan eldir. ABD; pkk bürosu,pkk kampı,pkk mayını, pkk silahı demektir.ABD;Kandilli dağı demektir.ABD; Türkmen'e atılan bomba, Türkmen kızına yapılan tecavüz, silinen kırmızı çizgi,başa geçirilen çuval,kürt bölücüye uzanan dostça el,"Sayın Başkan(!)" diyen dildir
  • Nasıl gözle görülür bir fark yok ya.

HDD nin üstünde 320GB yazmıyor mu?

Şaka şaka. Bu arada eğer 20YTL sizi zorluyor ise almayın. Arada dağlar kadar fark yok sonuçta, hele ki normal kullanımda yok ta diyebiliriz.

Bir de ben o 20 leri bilirim. Mağazaya gidince 2$ daha fazla vereyim şunu alayım, 1$ fazla verip bunu alayım dersin, sonra karşındaki adama; "abi ne kadar tuttu" diyince evde hesapladığından 200-300YTL daha pahalıya geldiğini görürsün. İllaki bir yerden kısılacak önemli olan dozu ayarlamak. Burada istersen 16MB olanı al istersen 8MB ı, dediğim gibi aralarında fark yok denecek kadar az ki çoğu uygulamada fark eriyip gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 1 Nisan 2007; 14:37:27 >

• 2 X 120GB Segate SATA 8MB cache RAID 0 dan
    2 X 250GB WD SATA II 16MB cache RAID 0 a terfi ettiğimde hızda ki artış belirgindi.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.