Şimdi Ara

16f877A da max.pwm frekansı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

20Mhz bir kristal ile çalışan 16F877A üzerinde, oluşturulabilecek hardware pwmin maksimum frekansı konusunda bir bilgisi olan varmı ?

hedefim 1mhz civarında bir pwm olşturmak ama 50khz de bir sorun yok ancak 100khz de bile sonuç alamadım.

• Arkadaşlar mcunun 1mhz de çalıştığını fark ettim.

sorun onun çıkışındaki bc337'nin bu hızda çalışmaması sanırım. datasında 100mhz diyor ama bir yerde yanlışlık yapıyor olmalıyım.
  • şeması varsa göz atabiliriz.
    unutmadan altını çizmekte yarar var. trasistörlü uygulamanızda kazanç k olsun ve transistörün giriş kapasiteside C olsun. bu durumda kxC büyüklüğünde bir kondasatörde miller etkisinden dolayı yüke paralel görünür. dolayısı ile frekans yükseldikçe Xc azalacağından yükü anahtarlamak zorlaşır.
    kısacası işiniz zor Allah yardımcınız olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 27 Temmuz 2009; 10:15:44 >
  • Merhaba, sizi gördüğüme sevindim

foruma fazla uğramıyorsunuz artık sanırım.

şemayı ekte gönderiyorum ancak teknik bilgim çok fazla olmadığı için dediklerinizi fazla anlayamadım. Miller etkisi ve kazanç kelimesinin buradaki anlamını pek çözemedim.

biraz daha açmanız mümkünmü ?

16f877A da max.pwm frekansı ?
  • http://www.bourns.com/pdfs/tip2955.pdf
    den edinilen bilgiye göre "resistive-load-switching characteristics at 25°C case temperature" kısmında açma ve kapama zamanları toplamı 1,1µs ediyorki buda yaklaşık 900kHz dir. 1MHz ye az kalmış. datasındaki ft değerine takılmayın. orada 3MHz diyebilir fakat pratikte bunun 3 te biri alınır. yani sizin tip2955 aslında 1MHz. demekki bu transistörle boşuna vakit kaybediyorsunuz.
    ayrıca şunuda unutmamak lazım güç transistörlerinde beta küçüktür. yaklaşık 10-20 arasında bir değer olarak düşünebilirsiniz. bu durumda 1k8 üzerinden baz akımı alan tip2955 in kollektör akımı en iyi ihtimalle 200mA civarı olacaktır. transistörün kapasitesinin yanında komik bir rakam kaldı sanırım.
    kısacası tip2955 ile bu iş olmaz.
    ayrıca 1MHz lik pwm ne için gerekli anlamadım. bu kadar hızlı anahtarlamada yük çalışabilecek mi? tamamiyle reziztif bir yük olmalı???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.