Şimdi Ara

1660 SUPER VENTUS XS OC!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar öncelikle. Rx 590 ekran kartı almayı düşünürken AMD'nin Rx serisinde kaynaklanması muhtemel olan wattman sorunundan dolayı Nvidia kartlara yöneldim ve vatan'daki indirimler dolayısıyla 1,677 tlye düşen GTX 1660 SUPER VENTUS XS OC merakımı cezbetti. Ancak internette kartın bu versiyonuyla ilgili yeterli bilgi bulamadım, bilenlerden yardım isteyeceğim. MSI Gaming X ile arasında ne kadar bir fark vardır ? Ve boyutunun küçük olması itibarıyla anakartla bir uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım ?

Anakart : Gigabyte Z170 Gamig K3
    İşlemci : Intel i5 6402p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpjan -- 29 Aralık 2019; 1:24:44 >

• Boyunun küçüklüğü ile anakart uyumu ile alakalı bir etken oluşmaz.

Gaming X ile arasında performans farkı yok gibi birşeydir, aradaki fark sıcaklık ile alakalı olabilir, örneğin gaming X 60-65c sıcakjlaıklarda gezerken bu kart 65-70c lerde gezinebilir gibi bir durum olur, yani gaming x ile arasındaki fark sadece soğutmada görülür, haliyle stock kullanımda performans anlamında bir farkı yoktur ama o.c durumunda ısı ile alakalı farklılıklar oluşabilir, fakat yinede büyük bir fark olmaz.

Bir de gaming x te 0db (60c ye kadar fan stop/ çalışmaz) özelliği varken bu kartta yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 29 Aralık 2019; 1:18:17 >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Hızlıca gelen yanıt için çok teşekkürler! Pekala anakartımla bu kartın uyumlu olup olmadığı ve darboğaz yaşayıp yaşamayacağım konusunda bir bilginiz var mı ?
  • alpjan A kullanıcısına yanıt
    Anakartınla uyum sorunu olmaz fakat bazı oyunlarda darboğaz yaratacağını düşünüyorum, eğer işlemcini değiştirmeyeceksen (i7 6700k ile fln) Rx580 veya 1650 super almanı önerebilirim.
    www.vatanbilgisayar.com
    ASUS RX580 4GB DUAL OC GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-rx580-dual-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

www.sinerji.gen.tr
    Inno3D GeForce GTX1650 Super Twin x2 OC 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/inno3d-geforce-gtx1650-super-twin-x2-oc-4gb-gddr6-128-bit-ekran-karti-pmu419902

www.teknofiyat.com
    gtx 1650 super - TeknoFiyat
    http://www.teknofiyat.com/?search=gtx+1650+super

Ayrıca 1.740 tlye de SUPER AERO ITX modeli var. VENTUS XS OC çift fana sahipken AERO ITX tek fana sahip. Bu durumdan dolayı VENTUS tercih etmeyi düşündüm. Sizin tercihiniz hangisinden yana olurdu ?
  • 2 si arasında kalsam bende Ventus tercih ederdim, bu mini modeller ITX (küçük) kasalar için var lar, küçük kasalara uyması için böyle tasarlandıklarından ve çok sık olmadıklarından fiyatları yüksek oluyor.

Tek fanlı model tercih edecek olsam 1740TL ye super yerine 80TL daha verir 1820TL ye 1660TI alırdım.

inventus
    GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti MINI ITX GV-N166TIXOC-6GD, GTX1660Ti, PCI-E16 3.0, 6GB/192bit GDDR6, HDMI, 3xDisplayPort Ekran kartı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10437

Ne kadarlık bir darboğazdan bahsediyoruz? 1080p oyun oynayacağım. Darboğaz sorunu kartın performansını RX 580 seviyelerine düşürmeyecekse 1660 super alabilirim ileriye yatırım amaçlı. İşlemcimi de ileride değiştimr ihtimalim var. Veya işlemcimi biraz overclocklasam kurtarabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Güncel oyunlar çok çekirdek kullanımına odaklı ve 4 çekirdek işlemciler o.c ile bile bu seviye ve üzerini kurtarmıyor.

Genele manada 1650 super seviyelerin de takılırsın muhtemelen, bazı oyunlarda rx580 veya düz 1650 seviyesine de inebilir yani bu durum oynadığın oyunlara bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 29 Aralık 2019; 1:45:16 >
    1660 super için ryzen tarafından daha uygun fiyatlı bir işlemci önerisi yapabilir misiniz? 1660 Superde gönlüm kaldı da biraz.. Gerekirse bütçemi zorlayıp işlemci de değiştirebilirim. Ayrıca 1650 super ve 1660 super arasındaki fark takriben ne kadar olur. Yeni kart aldıktan birkaç sene sonra canım sıkılsın istemiyorum.
  • 1660 süper iyi tercih olur. 1650 den çok önde. İşlemci değişimi seni götürür. AMD için, ramlerin düşük MHz li olduğundan komple set değişmeli. 3000 MHz ise durum değişir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    İşlemci değişimi bütçem dolayısıyla çok yakın bir tarihte mümkün olamayabilir. Bilmek istediğim şu ki; eğer 1660 super alırsam, bu işlemciyle kısa veya orta vadede beni üzer mi, diğer bir deyişle 1650 superin performans olarak altına düşer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpjan

İşlemci değişimi bütçem dolayısıyla çok yakın bir tarihte mümkün olamayabilir. Bilmek istediğim şu ki; eğer 1660 super alırsam, bu işlemciyle kısa veya orta vadede beni üzer mi, diğer bir deyişle 1650 superin performans olarak altına düşer mi?
    YouTube da video bak, 6400 gtx1660 Super olarak arayabilirsin. 1650 seviyesine düşeceğini zannetmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Dediğim gibi oyuna göre değişir mesela sottr veya ac serisi, watch dogs gibi oyunlarda düşer, online bf gibi oyunlarda da düşer.

Bazı oyunlarda mesela gta v, yarış oyunları, witcher, rottr, far cry, fallout, pubg v.s. gibi oyunlarda GPU kullanımı yüksek olmasada yüksek fps ler ile sorunsuz gezebilirsin.

O işlemciyi o.c yapsan bile kullanabileceğin max kartlar 580 ve 1650 super gibi modeller olabilir fakat ileriye dönük alacam dersen bu bahsettiğim oyunlarda işlemcini sıkıştırıp fps yi 30fps lere çektiği yerler olduğunda bu durum canını sıkmıyacak ise daha üzeri kartları alır kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 29 Aralık 2019; 3:3:11 >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    i5 4460 ve 1660 super kombinasyonunun videosu var. i5 4460 sanırım benimkine yakın bir işlemci. Sonuçlar aşağı yukarı gerçeği yansıtır diye düşünüyorum?
    O halde 1650 superi ciddi şekilde değerlendirmek gerekiyor sanırım. Yardım için teşekkürler.
    Yansıtır.

Mesela yeni nesil i3 8100/9100 gibi modeller, snnki gibi 4 çekirdekli işlemciler, gerçi çekirdek performansları snnkinden daha iyidir ama yinede referans alınabilir, burada 1660ti takılı performans olrk 1660super den çokta farklı değildir.
    Oynamayı düşündüğün oyunlar bu 20 oyunluk testte varsa duruma bakarsın yok ise başka i3 8100/9100 videolarına da bakarsın v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 29 Aralık 2019; 3:13:26 >

Videodaki performanstan muhtemelen 5-10 FPS daha düşük alacağımı varsayarsak sanırım 1660 super yine de alınabilir gibi duruyor bence. 1650 super ile çok daha yüksek performans alabileceğimi sanmıyorum. Oynamayı düşündüğüm oyunların birçoğu testte var. Özellikle ac odyssey benim için önemliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpjan -- 29 Aralık 2019; 3:24:26 >
    Yani evet, oynadığın oyunları da sen biliyorsun.

AC ve sottr gibi bazı oyunlarda şehrlerde düşüşleri görmüşsündür, dediğim gibi ne oyun oynuyorsan kendin duruma bakarsın bu beni kurtarır dersen alırsın.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.