Şimdi Ara

1660 SUPER VENTUS XS OC!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gerekirse birkaç grafik ayarını mediumlara çekmek beni çok fazla rahatsız etmez, alışkınım :D Youtubeda baktığım başka videolarda da darboğaz olmasına rağmen 1660 superin kısa ve orta vadede beklentimi karşılayabileceğini düşünüyorum. Zaten karşılamadığı yerde de sorun ekran kartım değil işlemcim olacak. 1660 superde ısrar etme sebebim yarın bir gün eğer 1650 super alırsam yalnızca işlemcimi değiştirmek yetmeyip "ulan keşke zamanında 300 tl fazla verip 1660 super alsaydım" dedirtebilme ihtimalini düşünmemden kaynaklanıyor. Çünkü araştırdığım kadarıya 1650 super ve 1660 super arasındaki fark pek de azımsanacak cinsten değil.
  • Bu wattman sorunu neymiş böyle biz niye hiç yaşamıyoruz?
  • Pc kendine reset atıp duruyormuş ben de çok bilmiyorum ama forumlara biraz bakınca midem bulandı. Her RX kullanıcısı yaşamıyormuş tabi. Biraz şans işi ama başıma gelme ihtimalini düşünmek istemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpjan

Pc kendine reset atıp duruyormuş ben de çok bilmiyorum ama forumlara biraz bakınca midem bulandı. Her RX kullanıcısı yaşamıyormuş tabi. Biraz şans işi ama başıma gelme ihtimalini düşünmek istemedim.
    Onu biliyorum hayvan gibi overclock çekerlerse sorun yaşarlar, ekran kartı arızalanırsa garanti dışı bile kalıyor.
  • indirim bitmiş 1677TL ye satılan kart bugün 350TL artmış ve 2027TL olmuş.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Maalesef bir sonraki indirimi beklemek zorunda kalacağım. Bu arada bir sorum daha var zahmet olmazsa. 1660 super veya 1660ti almaya karar verdim. Yanına da i3 9100f veya i5 9400f işlemci almayı düşünüyorum. Gigabyte Z170 Gaming K3 anakartımla herhangi bir uyuşmazlık vb var mıdır. Kendi başıma yaptığım araştırmalar sonucu bi uyumsuzluk durumu bulamadım. Bir de bilene sormak istedim. (işlemci için öneri de alabilirim)
  • alpjan A kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla uymaz malesef, yeni anakart alman gerek, anakartınn chipseti desteklemiyor, 300 serisi anakartlar gerekiyor 9000 serisi işlemcilere hatta bazıları bios update te istiyor, netten direk 9000 srisi işlemci takılan anakart siparişi verebilmek için 365 chipsetli anakart alınabilir yada almadan önce 310 gibi düşük modller için almayı düşündüğün ucuz bir anakart varsa alacağın yeri arayıp bios attırabiliyorsun veya elden alacaksan vatan dahil neredeyse hepsi bios güncellemesi yapıyorlar.

Mevcut anakart modeline bakıp netten sitesine girip, desteklediği işlemcileri görebiliyorsun zaten, hangi bios ile hangi işlemci destekliyor fln gibi bilgiler anakartının sitesinde mevcut.

Bunları destekliyormuş, destek/işlemci desteği kısmına tıklarsın, biosu nu F20 ye güncellersen 7000 serisi işlemci destekliyormuş.
    GIGABYTE
    GA-Z170-Gaming K3-EU (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-z170-gaming_k3-eurev_10#support-cpu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 31 Aralık 2019; 14:46:21 >

Pekala o halde zaman içerisinde anakart ve işlemcimi de değiştireceğim.

Farklı bir sorum olacak. Tek 8GB RAM kullanıyorum (Yaklasık 4 yıl önce almıştım muhtemelen 2133mhz gibi bir hızı vardır). Bir 8GB RAM daha alsam ve çift kanal kullansam işlemcimin üzerindeki yük azalıp darboğazı minimize edebilir mi? Bir etkisi olur mu? Yoksa çift kanala geçmek yerine RAM'i değiştirip 3000mhz veya üzeri bir RAM mi almalıyım?

Özetle, çift kana 8GB 2133mhz mi yoksa tek kanal 8GB 3000 mhz mi? Ve bu değişikliğin darboğazı azaltmada bir yardımı olur mu?
    Çift kanal 2133mhz bellek, tek kanal 3000mhz den eftâldir.

Tek kanal bellek, işlemci ile 64 bit üzerinden konuşur, çift kanal da ise 128bit üzerinden, kısaca e.kartlarının bit leri ile aynı mantıkta çalışır.

Çift kanal 2133mhz belleği, tek kanal ile karşılamaya kalktığında hâliyle o tek belleğin 3000 değil 4266mhz de filan çalışması gerekir gibi bir durum oluşur yani.

Dual kanal kullanmak için ise mevcut belleğinini aynısını (marka/model olrk) bulman gerek, başka bir seçenek ise mevcut belleğini 2. elde satıp, 2x8 şeklinde yeni bir dual kit alabilirsinde, bu sana ve bütçene kalmış.

İşlemcinn sitesine modelle girdiğinde, orada bir band genişliğinden bahseder, bu gereksinim o işlemcinn tam performans çalışabilmesi için gerekli olan minimum değerdir, dual kanala geçtiğinde CPU kullanımında bariz bir düşüş göremesende fps artışını farkedebilirsin, düşüş olur fakat bariz düşüş göremeyebilirsin, bunn sebebide genelde oyunların işlemci gereksinimleriyle alakalı olur v.s.

ark.intel.com
    Intel® Core™ i5-6402P İşlemci (6M Önbellek, 3,40 GHz'e kadar) Ürün Teknik Özellikleri
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/93277/intel-core-i5-6402p-processor-6m-cache-up-to-3-40-ghz.html

1660 SUPER VENTUS XS OC!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 1 Ocak 2020; 22:28:50 >

RAMlerin birebir aynı olması şart mıdır? Benimki gskill aegis f4-2133 c15-8gıs , ancak internette bulabildiğim gskill aegis f4-2133 c15s-8gıs (Yalnızca 15in yanında bir s var anlamını bilmiyorum mhz ve bellek miktarları eşit). S olmayanını satışta olmayan RAMler dahil bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpjan -- 2 Ocak 2020; 1:14:10 >
    Timingleri aynı ise zaten muhtemelen aynı ram dir de, uyar yani.
    Bildiğim kadarıyla modelin içinde geçen C15 timingi ifade ediyor. Değil mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    Evet.
    Hocam şöyle bir video buldum, inanılması güç geldi, paylaşmak istedim konusu buradayken.

What It Looks Likeyoutube
    Gigabyte Gtx 1070 ti - i3 8100 Gaming Benchmarks 2018
    https://www.youtube.com/watch?v=sYUfEKSkMBY&feature=youtu.be

i3 8100 1070ti ile pek de darboğaz yapmıyor videoda. bi bit yeniği var gibi geldi şöyle bi bakarsanız sevinirim. 1660ti /super ile darboğaz yapan işlemci nasıl 1070 ti ile yapmaz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGlorfindel -- 7 Ocak 2020; 6:0:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xGlorfindel

Hocam şöyle bir video buldum, inanılması güç geldi, paylaşmak istedim konusu buradayken.

https://www.youtube.com/watch?v=sYUfEKSkMBY&feature=youtu.be

i3 8100 1070ti ile pek de darboğaz yapmıyor videoda. bi bit yeniği var gibi geldi şöyle bi bakarsanız sevinirim. 1660ti /super ile darboğaz yapan işlemci nasıl 1070 ti ile yapmaz?
    tek tek gidiyorum

ilk oyun

far cry - ağır intel mimarisi seven tek çekirdek aşıgı bi motora sahib

rise of tomb raider - eski sayılan bi oyun bu oyun zamanında 4/4 işlemciler hala mainstreamdi bu yüzden 4/4ler iyi render çıkarır

witcher 3 - eski 4/4 zamanı bi oyun motoru, şehirde ise darboğaz yaşanmış fakat oyun motoru 4/4e göre optimize edildiği için 60 civarı darboğazlar görülmüş. yani 60 fps hedefini bu oyunda elbette sağlayabilir. bi zahmet sağlasın eski oyn xd

squad nedir bilmiyorum

oyunların cogunu da ultrada test etmiş yani gayet normal sonuçlar ultra ayarlar oyunlarda aşırı sistem isteyebiliyor iş çözünürlüğe kalmadan kimi oyunda ultra ayarlar gpuyu dolduruyor

• bu ikiliyle günümüz oyunlarında da ultra 1080pde gpu 80lerin altına cok düşmez gibi geliyo. böyle bi çıkarım olur mu sizce?

bu arada 1070ti buldum 2200 liraya. eski bir kart olmasına rağmen hala güçlü. 1660 super ise 1800-1900 bandında bulunabilir vaziyette. hangisi alınır?

• quote:

Orijinalden alıntı: xGlorfindel

bu ikiliyle günümüz oyunlarında da ultra 1080pde gpu 80lerin altına cok düşmez gibi geliyo. böyle bi çıkarım olur mu sizce?

bu arada 1070ti buldum 2200 liraya. eski bir kart olmasına rağmen hala güçlü. 1660 super ise 1800-1900 bandında bulunabilir vaziyette. hangisi alınır?
    dx11 oyunlada 1070ti döver ama dx12 oyunlarda turing mimarisi avantajıyla 1660 super de fena performans vermez 1070tiye kıyasla

bence sıfır 1660 super daha cazip
  • sıfır 1660 derken? 1070ti da sıfır. Mal bu:

MSI GTX 1070 Ti DUKE 8G 256 Bit GDDR5 8 GB Ekran Kartı 4.050,00 TL yerine 2.199,99 TL
    urun.n11.com
    Msı Gtx 1070 Ti Duke 8g 256 Bit Gddr5 8 Gb Ekran Kartı - n11.com
    https://urun.n11.com/ekran-karti/msi-gtx-1070-ti-duke-8g-256-bit-gddr5-8-gb-ekran-karti-P402951126

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGlorfindel -- 7 Ocak 2020; 11:15:30 >

• xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    valla benim bildigim 1070tiler üretimden kaldırıldı epeydir de biçok sitede ve dükkkanda satilmiyolar

teşhir ürünü falan değilse bu fiyata 1070ti alınabilir
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.