Şimdi Ara

1660 SUPER VENTUS XS OC!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belki de ucuz olmasının sebebi adamların elden çıkartmak istiyor olmasıdır. Ürün açıklamasında teşhir veya 2. el gibi bir sey yazmıyor. Ürün sıfır ve 2 yıl garantili demiş.

Her iki karttan hangisini alırsam önce kendi islemcimle (i5 6402p. Ram : 2x8 2133mhz) ile deneyeceğim beni rahatsız edecek derecede bir darbogaz var mı diye. Çok ciddi boyutlarda olursa anakart ve islemciyi de değişmem gerekecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    bi dene bakalım

ac odyssey en ağır oyundur bu arada en ağır darboğazı orada yaşarsın

bi de anakartın el veriyorsa ramleri 2666 mhz'ye çıkarabiliyorsan fena etkisi olmuyor
  • hocam halihazırda 2133 8gb RAM takılı. bir tane daha alıp çift kanal yapacağım. dual 2133 daha iyi değil midir

• quote:

Orijinalden alıntı: xGlorfindel

hocam halihazırda 2133 8gb RAM takılı. bir tane daha alıp çift kanal yapacağım. dual 2133 daha iyi değil midir
    anakart ne hocam overclock mümkünse onu da 2666ya cıkarablşirsiniz
  • Gigabyte z170 gaming k3
    power supply da everestin 600 wattlık kasası (everest rhino 432)

hocam o board kaliteli board onda ram overclocku mümkündür 3000 mhz falan bile yapılabilir muhtemelen. zaten 3000 mhz ramler ucuza satiliyor. alcaksanız 3000 alın 2133 aramayın

ikisini orta hızda buluşturursunuz 2666 falan

ama everest psu için bir şey diyemem forumda pek tasvip edilmiyor :S
  • farklı model bi ram alsam uyum sorunu olmaz mı?

psu evet.. alırken 150 liraya mı ne almıştım. 4 sene oldu hiç üzmedi beni. elbette everestin çok iyi bi marka olduğunu iddia etmiyorum(edersem darağacında sallarlar beni) ama şansım yaver gitti diyelim..

• quote:

farklı model bi ram alsam uyum sorunu olmaz mı?

psu evet.. alırken 150 liraya mı ne almıştım. 4 sene oldu hiç üzmedi beni. elbette everestin çok iyi bi marka olduğunu iddia etmiyorum(edersem darağacında sallarlar beni) ama şansım yaver gitti diyelim..
    valla çok şanssız olman lazım uyum sorunu olması için

yine de işi garantiey alayım diyosan aynısından al tabi bişey diyemem
  • valla çok şanssızımdır :D aynısından alıp ikisini overclocklasam?

o da makul
  • araştırdığım kadariyla islemciye de oc yapmama izin veriyor anakart. umarım oc ile kurtarabilirim. aksi halde hem anakart hem islemci degistirmem gerekecek. anakartım 7. nesilden sonrasını desteklemiyor, 7. nesil islemciler de korkunç fiyatlara satılıyor.

• quote:

araştırdığım kadariyla islemciye de oc yapmama izin veriyor anakart. umarım oc ile kurtarabilirim. aksi halde hem anakart hem islemci degistirmem gerekecek. anakartım 7. nesilden sonrasını desteklemiyor, 7. nesil islemciler de korkunç fiyatlara satılıyor.
    elden çıkarabilirsen çıkarmaya çalış ama piyasası nedir bilmem onu kendin araştırman lazım belki işlemci ram anakartı paket yapıp satabilirsin böyle bi düşünceye girersen elini çabuk tut daha fazla değer kaybetmeden

ryzen 1600 (12 nm) 550 tlye falan satiliyor

ya da işte mevcut eldekiyle idare edecen. oldugu kadar
  • para edeceğini sanmıyorum ya. kim bu saatten sonra alır ki 3.5 yaşında 6. nesil islemciyi. ama belki tüm sistemi satmayı düşünebilirim hiç aklıma gelmemişti. piyasaları da bilmiyorum. su anki ekran kartım r7 370 o da pek para etmez

• Hocam 2.230 liraya 2060 buldum 😂 valla bu indirimler insanı ciddi mindfucked bir hale sokuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGlorfindel -- 8 Ocak 2020; 5:22:2 >
  • quote:

Hocam 2.230 liraya 2060 buldum 😂 valla bu indirimler insanı ciddi mindfucked bir hale sokuyor...
    aynı fiyata 2060 1070tiden iyidir 2060 bazı oyunda 1080'e meydan okuyor hatta geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Ocak 2020; 7:22:34 >
  • 2060 aldığım senaryoda işlemci değiştirmek şart olur herhalde. i5 6402p ile çalışması biraz ütopik.. söyle düşündüm:

Opsiyon 1: 2060 alırım önümüzdeki 1 sene içerisinde işlemcimi ryzen 5 1600 ile degistiririm

Opsiyon 2: Satabilirsem sistemi komple satar yeni sistem dizerim 2060 üzerine.

Piyasalardan haberin var mı hocam? 6402p r7 370li sistem kaça gidebilir?

• quote:

2060 aldığım senaryoda işlemci değiştirmek şart olur herhalde. i5 6402p ile çalışması biraz ütopik.. söyle düşündüm:

Opsiyon 1: 2060 alırım önümüzdeki 1 sene içerisinde işlemcimi ryzen 5 1600 ile degistiririm

Opsiyon 2: Satabilirsem sistemi komple satar yeni sistem dizerim 2060 üzerine.

Piyasalardan haberin var mı hocam? 6402p r7 370li sistem kaça gidebilir?
    maalesef fikrim yok

ama 1070ti almaya niyetlenen 2060 da alır yani siklet olarak aynı kartlar

işlemci upgrade planın yoksa daha düşük bi kart al ama varsa 2060 alınır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Ocak 2020; 9:7:52 >
  • hocam peki ryzen 5 1600 bu kartla darbogaz yapar mı

• quote:

hocam peki ryzen 5 1600 bu kartla darbogaz yapar mı
    oyununa göre değişir 6 çekirdek ile scale olan oyunlarda daha yüksek gpu beslemeleri alırsın

tek çekirdek seven bir oyun
    Андрей К.youtube
    i5 4460 + RTX2060 Test in Far Cry 5
    https://www.youtube.com/watch?v=TSvKzTzFKkQ

LiveCodeRepeatyoutube
    MSI RTX 2060 i5 4590 8 GB RAM Fallout 4 Ultra Benchmark ( CPU Bottleneck))
    https://www.youtube.com/watch?v=03IheFPR9zw

bu tür tonla video bulabilirsin hepsini atmama gerek yok bence kendi kafandaki oyunlara ait benzer kombolar bul

referans alabileceğin işlemciler

i5 4460, 4590, i5 6400, i5 7400

almaman gerekenler, overclocklu 4690k, 6600k ve 7600k türevleri

ben şöyle bir genel göz gezdirdim. zaten arkadaşımdaki i5 4590'dan da biliyorum, bu işlemciler hala modern oyunlarda "idare edebilen" işlemciler

ryzen 1600 en yeni oyunlarda, mesela ac odyssey origins gibi oyunlarda fark yapar ve gpuyu daha iyi besler, 5 ghz 7600k bile 6 çekirdek scale bi oyunda bi 1600 kadar performans veremiyor
    Hardware Unboxedyoutube
    Ryzen 5 1600 vs. Core i5-7600K, How Times Have Changed!
    https://www.youtube.com/watch?v=97sDKvMHd8c

genel olarak 1080pde darboğaz yapar mı, belli başlı oyunlarda evet

WGAP Gamingyoutube
    Ryzen 5 1600 vs i5 8400 | RTX 2060 | Tested in 10 Games | 1080p |
    https://www.youtube.com/watch?v=esK9LD2ETIY

burada da hangi oyunda kaç fps alıyor az çok bakabilirsin

(7400 ile kıyas yapılması bile abes ancak çok çok eski oyun motorlarında kafa kafaya giderler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Ocak 2020; 12:57:55 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.