Şimdi Ara

1600cc 300 beygir motor kaç km yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar , modifiyeli araç arayan bi arkadaşım için internette dolaşırken buldum..bu araca baya bi modifiye yapılmış..1.6 litre 300 beygir bir aracın motorunun ortalama kaç km yol yapabilecegini hesaplıyabilecek ya da tecrubelerine dayanarak söyleyebilecek bi arkadaş varsa çok sevinirim...ayrıca aracın videosu da var 0-100 ü 6 sn...(kadran amerikan versiyon mil hesabı uzerinden dikkatinize..)http://www.sahibinden.com/!_!_!_300_hp_acura_type_r_turbo-_fiyat_dustuWQQaXQQ5060401WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolution100 -- 25 Kasım 2007; 1:11:40 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

1600cc 300 Beygir Motor Kaç Km Yapar?

1600cc 300 beygirlik bir motorun gerçekleştirebileceği kilometre sayısı, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler şunları içerir:

• Sürüş tarzı
    • Arabanın ağırlığı
    • Yol koşulları
    • Motorun bakımı

Agresif bir sürüş tarzı, daha yüksek hızlarda ve daha sık hızlanmayla sonuçlanacağından, genel olarak yakıt verimliliğini azaltır. Daha ağır arabalar da daha fazla yakıt tüketir çünkü daha fazla güç gerektirirler. Yol koşulları da önemli bir rol oynar, örneğin trafik sıkışıklığı ve tepe tırmanma yakıt tüketimini artırabilir.

Motorun düzenli bakımı, aracın yakıt verimliliğini artırmaya yardımcı olabilir. Yağ değişimleri, hava filtresi temizliği ve bujilerin değiştirilmesi gibi düzenli bakım görevleri, motorun verimli çalışmasına yardımcı olarak yakıt tasarrufu sağlar.

Genel olarak, 1600cc 300 beygirlik bir motor, sakin bir sürüş tarzıyla optimum koşullar altında kilometrede 7-10 litre arasında yakıt tüketebilir. Ancak, yukarıda belirtilen faktörler göz önüne alındığında, gerçek kilometre sayısı bu aralığın dışında olabilir.

İlgili Sorulara Cevaplar:

• 300 hp kaç km hız yapar: Motorun maksimum hız potansiyeli, aracın ağırlığı ve aerodinamik özelliklerine bağlıdır, ancak genellikle 300 hp'lik bir motor 250 km/sa'nin üzerinde hızlara ulaşabilir.
    • 300 beygir kaç km hız yapar: Yaklaşık olarak 250 km/sa'nin üzerinde.
    • 300 beygir araba kaç basar: 300 beygir gücü yaklaşık olarak 224 kW'a eşittir.
    • 1600 cc motor kaç basar: 1600 cc'lik bir motor tipik olarak 90-140 beygir güç üretir.
    • 25 hp kaç km hız yapar: Aracın ağırlığına ve diğer faktörlere bağlı olarak yaklaşık olarak 130-160 km/sa.
    • 1600 beygir araba kaç basar: 1600 beygir gücü yaklaşık olarak 1193 kW'a eşittir.
    • 1.6 motor kaç basar: 1.6 litrelik bir motor genellikle 100-150 beygir güç üretir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bakimina ve kullanilan mazemelere bagli...

300000 kmli subaru imprezalar var 270bg olan.
  • 2000 km yapmış mı yazıyo ben mi yanlış gördüm?
  • Araç 89 model için biraz pahalı sanki.Modifiyesine güvenip fiyatı şişirmişler gibi geldi.Bi de 2000km. diyor motor yeni yapılmış sanırım.Ancak Honda motorları çok üzün ömürlü olsa da bu kadar çok yüklemeyle motor 100000'de bir komple bakım ister gibi geliyo bana.Çünkü WRC araçları bile 300hp'yi 2.0 lt. motordan çıkarıyor.Kaldı ki ben 300hp ürettiğinden de şüpheliyim.Aracı Dyno'ya sokup gerçek gücünü öğrenmek lazım.Ayrıca motorun son durumu da çok önemli tabi kesin konıuşmak için.
  • WRC de sınırlandırma var.bu yüzden max 300HP olabilir araçlar.ölçümü de fia aypıyor.ancak motordan mı yoksa tekerleklerden mi yoksa farklı bi yöntemle mi yapıyor bilemiyorum.izin verseler o motordan ne çıkar hayal edemezsin :)
  • Çok gidebileceğini sanmıyorum. Bir de: Video nerede?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gonur

Çok gidebileceğini sanmıyorum. Bir de: Video nerede?

video resimin üstünde...video diye yazıyor fotografın yanında...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: S.Ersöyleyen

2000 km yapmış mı yazıyo ben mi yanlış gördüm?

motor yapıldıktan sonra motorun yaptıgı km yi yazmış olsa gerek
  • Arkadaşımda Turbo Vtec var
    beyni yandı şu an yapılınca videolarınıda koyarım
    Aem beyine hondata yapıcaız yine.
    Araba her hafta mutlaka arıza çıkartıyor
  • 0-100ü 6 snden azdır, videoda kalkmıyor ki anlaşılmıyor.
  • hız için hacim şart
    1.6 300 hp arahızlanmalar ve 0-100 çok ii olur ancak son hızının çok yüksek olacağını sanmıyorum
  • ankaradaki şahin 350+100 hp idi sanırım fiatcı arkadaş vardı ona sormak lazım.
    Ona 20 000 km ömür biçmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.Ama o da 1.6 motor ve şahin motoru.
  • sürekli bakım gerektirir ve cok masraf acar düsük hacimli oldugu için cabuk yıpranır.
  • quote:

WRC de sınırlandırma var.bu yüzden max 300HP olabilir araçlar.ölçümü de fia aypıyor.ancak motordan mı yoksa tekerleklerden mi yoksa farklı bi yöntemle mi yapıyor bilemiyorum.izin verseler o motordan ne çıkar hayal edemezsin :)

1986' da Grup B ralli kategorisi yasaklanmadan önce Audi 1000hp+ kadar kasmıştı. Zaten o teknoloji(AWD+motor) Quattro olarak piyasada.

Bu da Audi Quattro S1 modelinin yarış durumundaki hali.

• quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

quote:

WRC de sınırlandırma var.bu yüzden max 300HP olabilir araçlar.ölçümü de fia aypıyor.ancak motordan mı yoksa tekerleklerden mi yoksa farklı bi yöntemle mi yapıyor bilemiyorum.izin verseler o motordan ne çıkar hayal edemezsin :)

1986' da Grup B ralli kategorisi yasaklanmadan önce Audi 1000hp+ kadar kasmıştı. Zaten o teknoloji(AWD+motor) Quattro olarak piyasada.

Bu da Audi Quattro S1 modelinin yarış durumundaki hali.

2.0 litre 1000 beygir uzeri bir motor heralde 3-4 bar basınca çıkar rahatlıkla..o basınç altında aracın yapabilecegi km heralde 5-10 bin km yi geçmez

• Grup B araçları en az 400 beygirden başlardı. Opel Manta 400 ve Porsche 959 gibi.
    Peugeot 205 T16, Ford RS200, Renault 5 Maxi Turbo, MG Metro, Lancia Delta S4 gibi araçlar da 500 beygirdi.
    Bu klasmanda çıtayı Audi Quattro yükseltti. Yarışlarda 900 beygire kadar geldi. Zaten 1000hp+ model fabrika testinde başarısız oldu.

Mesela Ford RS200 0-60mph arası hıza iki saniyede ulaşabiliyor ve 300km civarı hıza geliyordu. Zaten araçlar pistçi olmadığı için hızın pek önemi yok. Motor ömürleri de azdı. Yarış sonunda işi biten motor komple değiştirilirdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

Grup B araçları en az 400 beygirden başlardı. Opel Manta 400 ve Porsche 959 gibi.
    Peugeot 205 T16, Ford RS200, Renault 5 Maxi Turbo, MG Metro, Lancia Delta S4 gibi araçlar da 500 beygirdi.
    Bu klasmanda çıtayı Audi Quattro yükseltti. Yarışlarda 900 beygire kadar geldi. Zaten 1000hp+ model fabrika testinde başarısız oldu.

Mesela Ford RS200 0-60mph arası hıza iki saniyede ulaşabiliyor ve 300km civarı hıza geliyordu. Zaten araçlar pistçi olmadığı için hızın pek önemi yok. Motor ömürleri de azdı. Yarış sonunda işi biten motor komple değiştirilirdi.

tşkler kardeş güzel bilgiler
  • o videoyu izledikten sonra o aracı almam
  • 300 beygirin çıkarıldığı 1600 cc bir motordan uzun ömür beklememek gerekir. Bırakalım motor ve mekanik aksamı, farlarına kadar değiştirilerek modifiye edilmiş bir aracın, uzun yıllar sorun çıkarmadan hizmet verceğini düşünmek fazla iyimserlik olur gibi. Bu aracı bilen (bu arada Integra'lar halen çok çekici araçlar ama ben bu resimdekini bir türlü Integra'ya benzetemedim), modifiyeye meraklı bir kullanıcının yürütebileceği bir araç gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.