Şimdi Ara

155'e ihbarda bulunuyor musunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
30.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: vozer

Yıllar önce evimin bulunduğu sokakta 2 kişi arasında tartışma çıkmıştı ve biri diğerine silah çekmişti. Olayı camdan görüp 155'i aramıştım ama kimse gelmedi. O gün bu gündür önümde adamı kıtır kıtır kesseler aramam. Telefonda zaman kaybedeceğime çevreden geçmekte olan bir polis aramak heralde daha iyi diye düşünüyorum.

aynen. bi akşam istanbulda yan sokakta kavga çıktı. millet birbirine bıçak çekti. hemen 155 i aradım abartısız 45 dakika sonra geldiler.

birkeresinde de askerde komutanı olduğum birliğin yakınlarından otomatik silah sesi geldi. ama kesinlikle tabanca veya kuş tüfegi değildi. çok seri bir şekilde ard arda 10-15 el ateş edildi. bölge terör bölgesi olmamasına ragmen öyle bir silah sesi gelince insan tedirgin oluyor tabi. sonuçta ya keleşle yada ona benzer bir silahla ateş ediliyor. hemen jandarma ihbar hattını aradım. bi uzman çavuş çıktı rütbemi ve hangi askeri birlikten aradıgımı belittikten sonra durumu anlattım ve üstüne basa basa tabanca veya kuş tüfegi olamayacagını çünkü çok seri bir şekilde attıgınıda belittim. tamam biz ilgileniriz dediler. yarım saat geçti, bu süre içerisinde arasıra yine atılıyordu aynı şekilde. tekrar aradım. durum nedir bir sonuç çıktımı diye sorunca oradaki uzman çavuş sonderece ukela bir şekilde "tamam işte bakıyoruz" dedi. bende kendisine tamam doğrudur ama emniyet tedbirlerini artıuracak bir durum varmı acaba diye sorunca aynı küstahlıkla" o bizim bilecegimiz şey" diyince bende haddini bildirdim ve " evet tel örgü dışında ne tedbir alacagın senin bilecegin şey ama burada tel örgü içinde alınacak hertürlü tedbir benim bilgim dahilinde olur ve sorumlulugum altındadır, beni konu ile ilgili olarak arayın" dedim sert bir şekilde ve telefonu kapadım suratına.bir üst komutanlığa bildirirsem ortalığın karışabilecegini düşündüler heralde. 15 dakika sonra bi astsubay aradı, olay mahalini incelediklerini ve herhangi bir şüpheli duruma rastlamadıklarını bildirdi. düşünün yani askeri birlikten aradığınınız söylediğinizde bile böyle üstün körü bir yaklaşım oluyor, ki sivil ararsa tınlamıyorlar bile bence

• quote:

Orjinalden alıntı: ilker67

Ben özellikle şehir içi de olsa far ya da stopları yanmayanları hiç kaçırmadan anında ihbar ediyorum. Ayrıca tehlikeli araç kullanan bir kaç sürücüyü daha bildirmiştim. Bunun yanı sıra uzun yolda Afyon civarında bir kaç kere hatalı sollama yapan ve bildirdiğim bir aracın da durdurulduğuna şahit olmuştum.

quote:

Orjinalden alıntı: greatchecker

155 polis imdat, 154 alo trafik değilmi? Siz neden 155i aradınız?

Hayır 154 artık kullanılmıyor. Trafik ihbarları da 155 'e yapılıyor.

"154 Alo Trafik` çağrı numarası, 1 Kasım 2005 tarihi itibariyle iptal edilecektir`"

Hemde kaç sene olmuş şimdi öğrendim. Bu numaraları kesinlikle ezbere bilmek lazım aslında ama

• Hayır çünkü yararsız.
  • ali kum asteğmenleri çok gazlıyorlar "komutanı olduğum birliğin"- "uzman çavuş" dimi ondan sonra işler tuhaflaşıyor "bakıyoruz- o bizim bileceğimiz iş" :D şaka maka uzman koymuş geçmiş hocam eminim sivil olsan daha çok ilgilenirler. 317 kd. selamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

ali kum asteğmenleri çok gazlıyorlar "komutanı olduğum birliğin"- "uzman çavuş" dimi ondan sonra işler tuhaflaşıyor "bakıyoruz- o bizim bileceğimiz iş" :D şaka maka uzman koymuş geçmiş hocam eminim sivil olsan daha çok ilgilenirler. 317 kd. selamlar.

hayır konu uzman cavus veya gaz olayı degil, asteğmenliğimi küçük bir birliğin komutanı olarak yaptım, hiçbirzamanda uzman astsubay subay olayına girmedim girmem de, hala görüştügüm ve abi diye hitap ettigim uzman abilerim, çok sevdiğim astsubay arkadaşlarım vardır. ama küstahlık ayrı birşey. sonuçta insan gibi durumu anlatyoruz insan gibi cevap bekleriz. sivildede aynısını yapardım askerdede aynısını yaptım. 317 atgm, selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 10 Şubat 2009; 1:29:12 >

• orası öyle. çapsız davranmış uzman.

hayırlısı olsun. 155 filan çok etkili yetkili biri değilsek pek de işe yaramıyor. geç teceelli eden adalet adalet değildir demişler. suç işlendikten sonra geçmiş olsun denir.
  • evimizin yanında atlan kurşunlar sebebiyle polisi aramıştık.gelmeyince 2 ,3 sefer daha aradık.45 dakika sonra filan geldiler.neyseki silah atanlar karşı inşaatın yöneticileri tarafından yapılmıştı ve hepsi şantiyede içiyorlardı.polis onları aldı gitti.bir kaç gün sonra o karakoldaki polislerden biri misafirlikte dek geldi.anlattım,niye geç gidiyorsunuz dedim.bana söylediği geceleri 2 araç devriyeleri varmış,mıntıkalarını bi anlattıki 45 dakikada bayaa iyi gelmişler.üstelik günlük benzin kullanımıda kısıtlı.benzini çoğu zaman sağdan soldan buluyoruz demişti.bu olay seneler önce olmuştu.eğer devriye sayısı,yakıt durumu artmadıysa onlarada kızamayız.aynı anda 2,3 olay denk gelebiliyormuş.
  • trafik cezaları öyle beyana göre yazılmıyor! kanıtlamak gerekiyor! bunun için radar cihazları artık görüntüde alıyor:D radar cihazıda öyle gelişigüzel koyulamıyor öncesinde izin almak ve radar kontrölü yapıldığına dair tabela koymak gerekiyor:D o otobüse sizin beyanınıza göre ceza yazılsaydı vatadaş mahkemeye gidip cezayı sildirecekti! artık polisler yanlış parklarda bile mahkemeye sunmak için fotoğraf çekip öyle ceza yazıyor!!!
    burdaki sorun aslında buda değil:D:D sorun vatandaşın bişey bildiğini sanıp hiçbirşey bilmemesi:D memlekette herkes hukukçu:D:D cezayı yediğinde soluğu mahkemede alıyor:D polis arkadaşlar artık mahkemelere gitmekten bıkmış durumda:D o yüzden trafik canavarına selam etmeye devam edin! bu işin sonu yok!!!
    quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

Bir gece vakti, Manisa'dan İzmir'e gelirken; ben 100 km hızla gidiyorum, yanımdan Vestel fabrikasında çalışan işçileri taşıyan bir otobüs (Manisa Seyahat'e ait) fişek gibi geçti, arkasından yetişip hızı sabitledim, emin olun tam 130 km hızla gidiyordu. Hemen 155'i aradım, plakasını, hızını, istikameti ve yolu söyledim, ardından takip de ettim, tam 15 km boyunca hiç kimse çevirmedi, İzmir içinde de aynı hızla kaybolup gitti.

• 303. dönem asteğmen olarak askerliğimi yaptım:D bayağı bir eskimişim yaw:D 155 ihbarları çok titiz şekilde değerlendirilir çünkü 7X24 devamlı olarak kayıt edilir! yani yapılan ihbarlar muhakkak değerlendirilir! ama vatandaş işin aslını astarını bilmediği için kendi kafasına göre atar tutar:D mesleğin en yorucu tarafıda budur zaten! bir vatandaş olarak ceza muhakemesi kanununu okumanızı ve sistemin nasıl işlediğini öğrenmenizi isterim:D bu ülkede kanald atv star gibi kanallar hala polis gözaltına aldı gibi haberler veriyor ya:D vatandaş ne yapsın!
    quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

orası öyle. çapsız davranmış uzman.

hayırlısı olsun. 155 filan çok etkili yetkili biri değilsek pek de işe yaramıyor. geç teceelli eden adalet adalet değildir demişler. suç işlendikten sonra geçmiş olsun denir.

• evin önündeki okulda çocuklar kavga ediyordu, bıçaklı olanlarda vardı. polisi aradık, çocuklar dağıldıktan sonra geldiler, okulun bahçesine biraz ışık tutup gittiler

2 sefer, ters yöne giren, yanımızdan geçip gitmekte ısrar eden ama geçmelerine izin vermediğimiz mahlukat yada herneyse, onlar için aradık, polis gelmeden ters girdikleri yoldan çıktılar.

2 sefer, yağmurlu havada kaldırımda yürürken üzerime su sıçratan araçların plakasını aldım ama aramaya erindim. dedim ben bunların plakasını versem 35 ytl'mi ne, o civarda ceza alacaklar (almalarını isterdim) ama onları arayıp bulup durduracak polis varmıdır diye düşündüm, aramadım.

peki 155'i aramak ücretli mi? ben hiç dikkat etmedim :)
  • hiç aramadım
  • ücretsiz...
    quote:

Orjinalden alıntı: dctcagri

evin önündeki okulda çocuklar kavga ediyordu, bıçaklı olanlarda vardı. polisi aradık, çocuklar dağıldıktan sonra geldiler, okulun bahçesine biraz ışık tutup gittiler

2 sefer, ters yöne giren, yanımızdan geçip gitmekte ısrar eden ama geçmelerine izin vermediğimiz mahlukat yada herneyse, onlar için aradık, polis gelmeden ters girdikleri yoldan çıktılar.

2 sefer, yağmurlu havada kaldırımda yürürken üzerime su sıçratan araçların plakasını aldım ama aramaya erindim. dedim ben bunların plakasını versem 35 ytl'mi ne, o civarda ceza alacaklar (almalarını isterdim) ama onları arayıp bulup durduracak polis varmıdır diye düşündüm, aramadım.

peki 155'i aramak ücretli mi? ben hiç dikkat etmedim :)

• 1 kez aradım

üniversite okurken trende milleti tartaklayan ve kapıdan atmakla tehdit eden 2 serseri vardı onları ihbar ettim ama yarın gene trende aynı naneyi yiyorlardı...
    bikezde gözlerimle gördüm(arabama hırsız girdiğinde karakola gittiğim zaman) baliciler 1 adamı hastanelik etmişler balicilerden tırsan polisler (sürekli polisleri bağıra bağıra tehdit edyorlardı)önümde öyle bi ifade yazdılarki neredeyse dayağı yiyen adam suçlu çıkacaktı....(zaten ben oradayken baliciler gitti adam ben çıkarken daha oradaydı)
  • bu konuda kötü tecrübelerim var çünkü 155 hiç bir zaman işe yaramadı

1-

ankara konya yolunda bulut misali simsiyah duman çıkaran gündüz güneşli bir havayı geceye çeviren, resmen abartmıyorum 10*10 metre büyüklüğünde dumanlar çıkaran birini ihbar ettim tabi ben ihbar ederken adam yolun sağına köprüye doğru yanaştı ben yoluma devam ettim( iki seçenek var ya sağa gidecek ya sola ki ikiside anayol) durumu anlattım mevkiyi bildirdim köprüye doğru yöneldi dedim adam bana sağa mı girdi sola mı dedi bende bilmiyorum ben kendi yoluma devam ediyorum dedim adamda sağa girdiyse jandarma bölgesi sola girdiyse polis bölgesi ona göre arayın dedi bende adamı takip etmedim bilmiyorum dedim karşı taraf o zaman jandarma bölgesine gitmiş olabilir onlara haber verin dedi..jandarmayı aradım aynı ihbarda bulundum oda aynı şeylerii söyledi bende dedimki sizin ortak bir haber ağınız yokmu ayrı ayrı mı arayacağım herbirinizi ben nerden bileyim adam sağa mı girdi sola mı girdi işimi bırakıp onu mu takip edeceğim sağdaki ekibede soldaki ekibede bildiremiyormusunuz dedim oda kem küm etti kapattım

2-xenonları çok çok çok aşırı göz alan(30bin k filandı heralde) sellektör attığımda da uzunları yakıp üzerime gelen ve kaza yapma tehlikesi geçirdiğim birini şikayet ettim adam ne tarafa gittiğini bildirin dedi bende ben kör oldum bilmiyorum nereye gittiğini aracın rengini marka modelini söyledim zaten plakaya gerek yoktu kesin farkedilirdi adamda hangi tarafa gittiğini söyleyin yoksa bir şey yapamayız dedi tamam dedim kapattım bi hafta sonra adamla yine bir yerde karşılaştım bu sefer takip ettim adam ato nun otoparkına girdi bende otoparkın önünde durup tekrar aradım bu sefer park halindeki araca bir şey yapamayız dediler sinirden kudurdum adamı 2-3 saat bekledim(düşünün o kadar hırs yapmıştım) çıkmadı bende bastım gittim

• kırmızı ışıkta geçenleri anında arayıp bildiririm.onun haricinde kendimce trafikte başkalarına zarar verecek şekilde otomobil,motorsiklet vs. kullanlarıda aynı şekilde ya ihbar ederim ya da trafik polisi varsa yakınımda bildiririm.

çünkü Türk milleti olarak maddi cezalar yemedikten sonra akıllanmıyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: boraycan

303. dönem asteğmen olarak askerliğimi yaptım:D bayağı bir eskimişim yaw:D 155 ihbarları çok titiz şekilde değerlendirilir çünkü 7X24 devamlı olarak kayıt edilir! yani yapılan ihbarlar muhakkak değerlendirilir! ama vatandaş işin aslını astarını bilmediği için kendi kafasına göre atar tutar:D mesleğin en yorucu tarafıda budur zaten! bir vatandaş olarak ceza muhakemesi kanununu okumanızı ve sistemin nasıl işlediğini öğrenmenizi isterim:D bu ülkede kanald atv star gibi kanallar hala polis gözaltına aldı gibi haberler veriyor ya:D vatandaş ne yapsın!

Valla açıkçası sistemin nasıl işlediği ile pek ilgilenmiyorum. Benim bildiğim birşey var. İki kişi tartışıyor birisi silah çekti diye ihbarda bulunuyorum, açık adresi, adımı soyadımı ve telefon numaramı alıyorlar ama kimse gelmiyor. Bakın geç geliyor demiyorum, hiç gelmedi ekip.

• duyarlı olmakta yarar var etrafıımızdaki olumsuzlukları ihbar etmelıyız dıye dusunmekteyım
  • 155 cepten aranıyor mu? Direk 155 diye mi basıyoz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

155 cepten aranıyor mu? Direk 155 diye mi basıyoz?

Evet.

112 nasıl direk aranıyorsa 155te öyle.

155i aradığında seni en yakınındaki karakola bağlıyor .
  • Boşuna aramayiz demeyin, belki o şikayet yapilsa idi o kaza belki olmaz idi ve o kazada o insanlar ölmez idi.. O yüzden siz şikayette bulunun. İçiniz rahat etsin..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.