Şimdi Ara

150W RMS gücünde anfi devresi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 4ohm 150watt RMS gücünde bi bass var bunu evde kullanıyorum ama ben arabadada kullanmak istiyorum (Kicker comp 12)
    Dolayısıyla gerçek 150 watt çıkışlı bir anfiye ihtiyacım var, ama baskı devrede gerekli. temiz bi sesi olsa yeterli

Güç kaynağına gelince elimde kullnamadığım ve bi iki sene önceden yaptığım bir güç kaynağı var. yine anfi beslemek için kullanmıştım simetrik 30v, 6a çıkışlı. vericeğiniz devrenin giriş voltajına göre yeniden saracağım onu...

İyi günler...

"Az yaşa, çok yaşa, akıbet er geç gelir başa!"

• teşekkürler! bu devreyi yapayım peki girişte kaç amper çekiyor + ve - hattan; ve entegreleri sizin gibi MJL21193 VE MJL21194 kullanacağım ama bana yaklaşık 50w'ı fazla bunu voltajı biraz kısarak ayarlayabilirim galiba kaç volt vermem gerekir?
  • elinizdeki güç kaynağı fazlasıyla yetecektir. ben devreyi 2x50v la besliyorum. kaç amper çektiğini hiç ölçmedim çünki anfiyi tam güçte kullanabileceğim bir hoperlöre sahip değilim. bu güne kadar bağladığım tüm hoperlörleri yaktı:)en son 30 cm çapında orjinal pionner subwoofer a bağladım yaklaşık2-3 dakika tam güçte çalıştırabildim camları indiriyodu :) devre hakkında söylenecek çok fazla şey yok. gerçekten kaliteli bir anfi. ancak benim kullandığım, resimde görülen pasif soğutucu yüksek güçlerde yetersiz kalıyor. arkasına bir fan koymak şart. mjl serisi transistörlerin takımını en son 20 tl ye almıştım. sonradan ufak bir araştırma ile bu harcamanın yersiz olduğunu farkettim. karaköyde bu transistörlere eş değer bir transistör buldum. kodunu tam hatırlamıyorum ama 2sa serisinden di sanırım . tanesi yaklaşık 3tl idi.devreye ait elemanları mümkünse eski tarihli seçmeye çalışın özellikle kondansatörleri. ses kalitesi ve görsel açıdan devreye oldukça büyük katkı sağlıyo. başarılar...

• Forumda bir arkadaş benzer bir anfiyi sizin dediiniz seriden transistörler ile yapmış ve biraz fazla ısınması ve gücünbiraz daha düşük olması dışında sorunsuz ve gayet yeterli olduğunu söylüyorlar.

mjl 21193 yerine 2sa1943
    mjl 21194 yerine 2sc5200

devre zaten 100 watt ve sizin değiştirdiğiniz trnsistörlerle güçlendiğini söylemiştiniz ben 2sa tr. ile 150watt elde edebilirmiyim. edemessem birer tane paralel ttr. eklesem olurmu?
    son olarak devredeki bobini direncemi sardınız? kaç mm telden ve kaç sipir olduğunu yazarsanız çok sevinirim. (0.5uH)

teşekkürler, iyi günler
    Amfi Devresi ??
    9 yıl önce açıldı
    1000w Smps Besleme devresi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.