siemens öneririm. KD40NX70NE modelini belirttiğiniz bütçeye bulabilirsiniz.
Ben yaklaşık bir aydır Sharp SJ-P68M-SL modelin kullanıyorum. Modeldeki P harfi Plasmacluster iyon'u gösteriyor. Koysepete'den 1530'a aldım, gayet güzel, büyük, geniş, kaliteli, şık, plazma cluster çok iyi bir özellik, altta ve üstte (derin dondurucu ve alt kısım) deodorizer (koku giderme) özelliği var. Gene altta ve üstte fanı var, havayı yayıyor. Üst kapağın ortasında kımıl kımıl plasma cluster ışığı ve düğmesi var.
İki eksi yönü var,
1-Büyük olduğu için dar alanlara sığmayabilir, kontrol edin. 2-Enerji tüketimi B sınıfı. Hesaplarıma göre aynı büyüklükteki A sınıfı bir dolaba göre yılda 20 YTL fazla elektrik harcıyor.
Plasmacluster iyon havadaki küf mantarlarının etrafını iyonize hava ile sarıp gelişmesini engelliyor yani gıdaların küflenmesini geciktiriyor. Yaşanmış örnek: Bol miktarda çilek almıştık, eve getirene kadar bayaa ezildi, ben bunlar iki günde küflenir gider diyordum, (üniversitede öğrenciyken 6 yıl tek yaşadım, dolapta küflenipte attığım meyvenin haddi hesabı yoktur) o çilekleri 2 hafta yedik, en sonunda küflenmeye başladı.