Şimdi Ara

1500 tl bütçe için ses sistemi önerisi :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,

    resimdeki gibi bir salonumuz var, 8 metreye 4.5 metre. Müzik dinlemek için bir ses düzeneği kuralım dedik, arada televizyonu da bağlarız hem mis gibi olur...

    Dedik ama işler o kadar kolay değilmiş, içinden çıkamadık...

    Önceliğimiz müzik dinlemek olduğu için soundbarlardan vaz geçtik. Logitech z623 gibi 2+1 sistemlere baktık, film için iyi gibiler ama müzik dinlemek için yetersiz geldi bize.

    Sonra 1000 TL civarı aktif referans monitörleri araştırmaya başladık mackie cr3, prosonus eris 3.5 gibi... Ancak okuduklarımdan anladığım bu hoparlörlerin yakın alanda (1 metre gibi) güzel ses verdikleri, bizimki gibi büyük bir salonda işe yaramayacağı idi.

    1000 tl bu işe yetmeyecek sanırım diye bütçeyi (zorlaya zorlaya) 1500e çıkardık. şimdi soruma geliyorum

    * 5 inç bir referans monitörüne mi yönelmemi tavsiye eder misiniz?
    * yoksa paramın yarısıyla ikinci el bir hoparlör alıp ve kalanıyla da ikinci el bir amfi mi almalıyım? ( Bu seçeneği önerirken lütfen marka model vs konusunda bilgimin olmadığını da göz önünde bulundurun) (500 - 600 liraya bilindik markaların 20-30 yıllık hoparlörleri var mesela sahibinden de... )
    Örnek: https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-pioneer-cs-636-mukemmel-623005829/detay

    * diğer önerilere de açığım, hatta çok ihtiyacım var zira çok sıkıldım artık ürün incelemesi izlemekten:)

    Not: evde elektronik, dub , tekno, hip hop, metal, rap gibi bass ağırlıklı müzikler pek dinlenmiyor. Daha çok Blues, jazz, klasik, pop, rock... Ayrıca apartman dairesi olduğu için sesi çok açamayız. Düşük ve orta düzey seslerde dinleyeceğiz genellikle.

    Not2: Okumak için zaman ayıran herkese çok teşekkürler...

    1500 tl bütçe için ses sistemi önerisi :)







  • Arranger. kullanıcısına yanıt
    yeni aktif hoparlörler bu fiyata alınabilecek ikinci el amfi+hoparlörlere nazaran daha iyi sonuç mu veriyor?
    yani ikinci el seçeneğini tamamen elemeli miyim dersiniz?
  • Merhabalar, sizin bütçeniz Hi-Fi sisteme göre maalesef geri kalıyor. İkinci el bile alsanız, sizin sıkıntıya sokacak rakamlara gelecek.

    Aktif Monitörden müzik dinlemek kimi insana zulum olabilir dikkat etmekte fayda var. Hepsini de önermem. Uzak durmak gerektiğini düşünürüm.

    Benim sizin için tercihim, Audioengine A5+ veya Steljes Audio Ns3 olacaktır. Sesleri ikisinin de yeterli fazla fazla. Sizin acınızda, bağlanabilirlik pratiklik yönünden bence Steljes bir tik daha önde sanki. Dahili Bluetooth, optik vs vs...

    Sağlam zemine veya ayağa koymakta yarar var.

    İkinci seçenek ise 800-900 TL bandına amfi, 600 tl bandına hoparlör aramak. Şimdi, artı yönü maddi bütçeniz oldukça geliştirme yönü açık olacak size ve bir yandan uğraş olabilir. İkinci el alırken dikkat etmekte yarar var tabii ki. Tek tek sistem kurduğunuzda kablo masrafları felan tek tek gelecek yada Bluetooth kıt vs. Bilgisayardan dinlemek istiyorsanız dac. Aslında hepsinin kolay yolu var ama her şeyi zamanla yapmakta isin sırrı. Acele etmeden, sık dokuyarak 👍🏻

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için.
    Memnun kalmayacağım bir hoparlör setine para harcamak yerine bütçemi biraz arttırıp daha kaliteli bir sistem kurmaya karar verdim.

    Yakın zamanda (yurt dışından araçla gelecek bir tanıdık sayesinde uygun bir fiyatla) ONKYO A9010 (B) model amfi temin ediyorum.

    Pek param kalmayacağı için uygun fiyatlı bir hoparlör setine ihtiyacım olacak. Sanırım ilk etapta sizin de dediğiniz gibi bin TL altı ikinci el seçenekleri araştıracağım.

    Tekrar teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.