Arkadaslar benim eylul ayinin ilk haftasinda mulakatim var. 1500 metreyi en iyi sekilde yani ilk 3 e girecek sekilde kosmam lazim. Bugunden itibaren antremanlara basliyorum. Bana kosma tuyolarini onerebilirmisiniz?
kondisyon çalış
usain bolt u izle
Yüksek tempo kondisyonun kaç km?
quote:
Orijinalden alıntı: fthzgr Yüksek tempo kondisyonun kaç km?
Daha once hic stadta falan kosmadim. Sadece hali saha maci yapiyorum her hafta o kadar.
taktik:koşarken yorulmamak için ritimli koş ben kafamdan bir şarkıyı düşünüyorum ve o ritme göre koşuyorum
O kadar çalışmana gerek yok.Şu anda kaç dakikada koşuyosun 1500 metreyi söyle ona göre yorum yapalım.
quote:
Orijinalden alıntı: lawli@ O kadar çalışmana gerek yok.Şu anda kaç dakikada koşuyosun 1500 metreyi söyle ona göre yorum yapalım.
Daha yeni basladigim icin ne kadar kostugumu bilmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği ben 1500 ü rahat ve hızlıca koşarım
kondisyon çalış,kilo ver
taktik:koşarken yorulmamak için ritimli koş ben kafamdan bir şarkıyı düşünüyorum ve o ritme göre koşuyorum
Bana neler onerebilirsin ?
ilk önce bir kaç dakikada koşuyorsun öğren öyle yaz.
Nefesini iyi ayarla.
İlk turda %75 le başa,ilk 400 m bu şekilde devam et.Sonraki 400 m de doğal olarak biraz yavaşlayacaksın %65-70 arası olur performansın.En önemli kısım üçüncü 400 m.Bu kısımda kendini çok kötü hissedersin.Biraz yavaşla nefesini mutlaka kontrollü almaya çalış.Nefes çok önemlidir 1500 koşularında.Nefesini belirli bir tempoda alıp vermelisin,ayrıca burundan alıp ağızdan vermelisin yoksa dalağın şişer.Son 300 m de Allah ne verdiyse artık.Kalan bütün gücünü kullanmalısın özellikle son 100 metre yardır bildiğin.Koşudan sonra bi 10-15 dk ayağa kalkamazsın ama sonuç iyi olur bu şekilde.
Bak her sabah erken kalk kendine dakika tut , mesafe belirle her geçen gün bir önceki günkü zamanın altına indirmeye çalış Yada üstüne ağırlık yelekleri var onu giy 1500 metrede dakika tut onu geçmeyi çalış zaten ağırlıksız koşunca uçuyomuşsun gibi oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: yse 4 ever
Bak her sabah erken kalk kendine dakika tut , mesafe belirle her geçen gün bir önceki günkü zamanın altına indirmeye çalış Yada üstüne ağırlık yelekleri var onu giy 1500 metrede dakika tut onu geçmeyi çalış zaten ağırlıksız koşunca uçuyomuşsun gibi oluyor
bu arkadaşın dediği gibi yap ağırlık giy üstüne onu çıkardığında gerçekten uçuyosun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme