Şimdi Ara

1500 liraya kadar 50mm aynalı/aynasız makine (öneri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genellikle manzara fotoğrafları çekmek için kullanacağım,ikinci elinin 1.500 lira olduğu fotoğraf makinesi önerilerinize açığım.

• D5200 + Tamron 18-200
  • üstadım CANON EOS M BLACK FRA beni memnun eder mi ? 5d ile kapıştırmışlar falan
  • suloman573 S kullanıcısına yanıt
    Amaç ağırlıklı manzara ise Canon 10 18mm STM lens, sıfırı 750 - 800 TL civarı
    http://fotografium.com/urun/canon-10-18mm-f-4-5-5-6-is-stm-genis-aci-lens-5851

yanına ikinci el temiz bir 550D yada 600D, 18 55 kit lens ile 700 - 800 TL civarına bulunabilir, çok güzel işler çıkartabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 14 Haziran 2015; 23:46:07 >
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Üstadım o diyafram aralığı sakat değil mi ? Görünüşe göre aynalı makina alıcam,aynasızlardan gözünüze hoş gelen bir şey var mı ? Birde aklımda tek açılı lens almak var, 50mm 1.8 gibi (daha çok ışık ve daha keskin fotoğraflar,landscape'ydi galiba yıldız pozlaması için)
    Ağırlıklı manzara çekmek istiyorsan 50mm lens ile işin olmaz, hele APS-C krop sensör kullanacaksan 50mm in açısı çok dar kalır, manzara çekerken bir işine yaramaz. Tavsiye ettiğim lens, o fiyata alınabilecek en iyi geniş açı manazara lensidir. Starscape çekmek istiyorsan da 24mm ve aşağısı bir prime lens alman gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 15 Haziran 2015; 0:35:02 >
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Fullframe bizim için hayal üstadım,sizde sanırsam bir ara (yada hala) canon eos m var.Düşünüyorum ki bu aynasızların sensörleri biraz daha küçük slr lara göre.Şimdi ben 550-600d alsam 24mm ve aşağısı bir lens önerir misiniz? Hem diyafram aralığım açılmış olur,hemde manzara fotoğrafları çekebilirim.Yanlışmıyım üstadım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bende 700D var, yeni bir 24mm 2.8 stm lens aldım, manzara çekimlerinde açı olarak fena değil, ama Türkiye'de henüz yaygın bir lens değil. 22mm f2 lens ile Eos m de iyi bir seçenek olabilir. Canon, Fuji ve Sony'de aynasızların APS C sensör boyutu Dslr larla aynı. Olympus ve Panasonic'ler Micro Four Thirds kullanıyor, Full Frame'in kenarlardan tam yarısı, uygun fiyatlı bulabilirsen Olympus 17mm 1.8 objektifle iyi bir alternatif olabilir, ama maalesef sadece lensin sıfırının fiyatı 1.300 TL civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 15 Haziran 2015; 11:01:06 >
  • Olympus epl-5 ve olympus 45mm f1.8 birlikteliği sizin isteklerinize her türlü uygun olur. İkinci el toplamda 1000TL'ye bulabilirsiniz.
    Bakaçsız yapamam derseniz olympus omd5 1000-1100 TL'ye ikinci el bulunabiliyor. Aynı lens ile 1500-1600 TL'ye alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolbay T kullanıcısına yanıt
    Fiyat uygun ama Olympus'un 45mm odak uzaklığı 35mm de 90mm odak uzaklığına denk gelir ki arkadaşın ihtiyacını karşılamıyor.
  • Arkadaş zaten 50mm'yi APS-C'de kullansa da 75mm. falan etmiyor mu ? Manzara için bu uygun mu sanki ? Hatta manzara için F1.8 lense gerek mi var ? Manzara için AF lens bile gerekmez. Al bir 28mm. manuel lens ver diyaframı F7-F11'lere bas gitsin. Gece falan hele AF lensten bile daha kullanışlı bence.
  • Tabi ki söylediğiniz gibi 35mm karşılığı 90mm'ye geliyor, ancak @suloman573 başlığında 50mm yazdığı için 45mm f1.8 tavsiye ettim.
    Bence de 45mm lens dar bir açıya sahip.
    Peki o zaman yeni tavsiyem;
    Panasonic 20mm f1.7 ve olympus aynasız gövde birlikteliği, lensi 600-650 TL'ye bulunabilir. Keskinliği ile meşhur bir lenstir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese tek tek çok teşekkür ederim.Söylenenleri teker teker araştıracak ve bakacağım.Söylediklerinizde haklısınız.Daha geniş sensör (slr) sebebi ile body olarak 550-600 d ve 18mm-50mm arası bir şey bakacağım.
    (önerilenleride gözden geçireceğim tabi)
    @jiddi Hocam bu arada lens açıklığını (fazla ışık alması sebebi ile) yıldız pozlaması yapmak için istiyordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.