Şimdi Ara

150 yıldır görülmeyen baykuş Gana’da görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gana’da bulunan İngiliz bilim insanları, yaptıkları yeni bir açıklamada 1870’'lerden beri görülmeyen nadir bir baykuşun bulunduğunu duyurdu.



    150 yıldır görülmeyen baykuş Gana’da görüntülendi



    150 yıldır Afrika yağmur ormanlarında görülmeyen bu dev baykuş, bilim insanları tarafından 16 Ekim 2021 tarihinde fotoğraflandı. Bilim insanları Shelley Kartal Baykuşu ismindeki baykuşun fotoğrafını “sansasyonel bir keşif” olarak nitelendirdi. Dünya çapında oldukça az olduğu düşünülen bu baykuşlar “yok olma riski” altında olarak sınıflandırılıyor. 



    Ayrıca Bkz.Vikinglerin 1000 yıl önce Amerika’da bulundukları ortaya çıktı



    Kuşun fotoğrafı, Imperial College London’da bulunan Yaşam Bilimleri Bölümü’nden Dr .Joseph Tobias ve Somerset’ten bir ekolojist olan Dr. Robert Williams tarafından çekildi. Açıklamalara göre bu iki araştırmacı, 1870’lerden beri görülmeyen bu baykuşun fotoğrafını gündüz saatlerinde çektiler. Kuşu yalnızca 15 saniye görmelerine rağmen, ayırt edici siyah gözleri, sarı gagası ve devasa boyutuyla onu hemen tanıdılar ve yeterince fotoğraf çekmeyi başardılar.



    Dr. Tobias kuşla ilgili şunları söyledi: “O kadar büyüktü ki ilk başta bir kartal olduğunu düşündük. Neyse ki alçak bir dala kondu ve fotoğrafını çekebildik. Afrika’da bu kadar büyük başka bir baykuş yok.” 



    150 yıldır görülmeyen baykuş Gana’da görüntülendi



    Baykuş ilk olarak 1872 yılında bir küratör olan Richard Bowdler Sharpe tarafından tanımlandı. Sharpe bu kuşu, Gana’da bulunan bir avcıdan örnek olarak tanımlamayı başardı. O zamandan beri kuş hakkında ara sıra görüldüğüne dair söylentiler çıktı ancak hiçbiri doğrulanmadı.



    Araştırmacılardan Dr. Nathaniel Annorbah da açıklamalarında, “Bu sansasyonel bir keşif. Batı ovalarında yıllardır bu kuşu arıyoruz, bu yüzden onu doğudaki ormanlarda bulmak büyük bir sürpriz” ifadelerini kullandı.






    "Keşif, biyoçeşitlilik için önemli"



    Uzmanlara göre Shelley Kartal Baykuşu’nun keşfi, bölgedeki biyolojik çeşitliliğinin korunması için önem taşıyabilir. Dr Williams da  bu ‘muhteşem’ baykuşun keşfinin, Gana’da bulunan vahşi ormanların korunmasındaki çabaları hızlandırmasını umduğunu ifade etti ve yetkililere çağrıda bulundu.




    Kaynak:https://www.independent.co.uk/climate-change/news/shelleys-eagle-owl-picture-ghana-b1944627.html







  • Artık doğadaki bütün canlıları böyle yaşam alanlarını yok edip ölümlerine neden olduğumuz sürece onları tekrar görmeyi bir mucize gibi haberlere taşıyacağız. Yazık.

  • Eski İnci sözlükcüler bunu beğendi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlere bak simsiyah tam bir predator

  • Daha bugün taraus hayvanat bahçesini gezerken gördüm aynısı değil mi ?
    150 yıldır görülmeyen baykuş Gana’da görüntülendi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel hayvan insanoğlu bu hayvanların yaşam alanını gasp etmesi yüzünden doğanın dengesi bozuldu.

    Geçtiğimiz yüzyılda olup şimdi nesli tükenen ne kuşlar ne hayvanlar vardı.Bir belgeselde izlemiştim çok farklı ve güzel hayvanlar 1800-1900 lerde halk arasında şuna faydası var buna faydası var diyerek avlanılmış.

    Şimdilerde hem avlanma,hem doğayı kirletme ve yoketmeyle şu an günümüzde gördüğümüz birsürü hayvan 50 yıl sonra nesli yok olacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 27 Ekim 2021; 14:35:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masonlarda arada şaşırabiliyormus hocam demekki herseyi ben biliyorum dersen aslinda hicbirseyden haberin yoktur belkide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazarcep H kullanıcısına yanıt

    baykuşu tekmeleyen o g*t futbolcu hala aklımızda!!!! cCc üşüyoruz luis moreno tarafından tekme yiyen baykuş reis cCc

  • Buna benzeri camın önündeki su gider borusuna konmuştu cam açıktı ve serinlemek için cam kenaradinda oturuyordum aramızdaki mesafe 50 cm bile yoktu uzun uzun bakıştık uçtu gitti bir daha gelmedi bu kadar yakından vahşi bir baykuşu tüm detaylarına kadar görmek inanilmazdı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada olsaydı ne güzel vururlardı.

  • Baykuş a uzanan eller kırılsın 11bir!!!111


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.