Şimdi Ara

150' perdede projeksiyon mu / LCD / PLAZMA / CRT mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • * Öncelikle teşekkürler.

    * Soru malum, forumu uzunca okumaya çalıştım fakat bulamadım, ben halimi anlatayım bakalım donanımhaber "prof"ları ne diyecek?

    * Pek TV seyretmiyorum OKUMAK İYİDİR VE ÇOK GEREKLİDİR.

    * İnşaallah, evleniyorum, eve tv almaya gerek yok dediysem de muhtemelen bir şeyler koyacağız.

    1- Ekonomik olsun dedim, 3-5 milyara LCD / PLAZMA alacağıma projeksiyon aleti almayı planladım, ne de olsa haftada birkaç saattan fazla seyretmeyi düşünmüyorum, sizce iyi bir tercih mi?

    2- Salon yaklaşık 6,5 x 4,5 metre ve cihazı uzunlamasına monte edersem ~150" perdeyle (Köşeden köşeye ~4 metrelik dev bir ekran perdesinde ki bulamadım, muhtemelen muşambacıdan birşeyler ayarlayacağım) aşağıdaki cihazla parlak veya idare eder görüntü elde eder miyim ya da ışık az mı gelir?

    3- BenQ, 2.400 lümen, 2.000 kontrast, DLP, 800x600, lamba 4.000 saat eko, ~1.100 YTL iyi mi? (Bu bütçe için)

    4- Teknik lise yıllarımdan hatırladığım (10 seneyi geçti) 525 satırlık yayınlar halen devam ediyor mu? "High Defination" lafı çok söylense de mesela bugün için 525 - 50 (Teletext kullanıyor) = 475 gerçek satır; bundan kaliteli yayın yapan bir kanal var mı? NextStar'ın ~800 YTL'lik HD uydu alıcısını almayı da düşünmüyorum ama alsam da böyle bir yayın var mı veya DVD'ler kaç satır veya DivX seyrederken sıkıştırma (Compression) faktörünü bir kenara koysak ya da PS3'üm olmasa da vs vs gerçekten böyle bir sinyal popüler olarak kullanılıyor mu, TEKNİK AÇIDAN fazla satır bilgili (Zengin) bir sinyal alabiliyor muyuz?

    5- Yukarıdaki sorunun cevabı EVET ise (%25 evet olsa da) ~1.800 YTL'ye DELL'in ödüllü 1024x768 çözünürlüklü veya BenQ'nun 2.100 lümenli yine 1024x768 gerçek çözünürlüklü modellerini mi tercih etmeliyim? Çoğunluk VCD veya olsa olsa DVD seyretmeyi düşünüyorum, bilgisayar bağlamayı pek düşünmüyorum (O zaman elbette yüksek çözünürlük artı getirecekti).

    6- Veya yayınların %90'ı klasik 475 satır ise ama 1990'lı yıllardan tecrübeli abiler CRT monitörlerdeki gibi 0.28 mm nokta aralığı faktörüyle bu DLP teknolojisinde de benzer durum söz konusu olaraktan aynı düşük kalite yayın için 1024x768 daha net gözüküyor diyebilirler mi? (Bu sorunun cevabı bence SADECE tecrübe olabilir) Yani sinyal 475 satır, görüntü 600 satıra arttırılıyor ama bunun yerine 768 satıra arttırılınca daha az nokta aralıklı / daha parlak bir görütü oluşuyor, denebilir mi?

    7- Hangi DVD çalar + Uydu alıcısı + ev sinema 5+1 = Ekonomik bütçe için? (Sadece birkaç yüz YTL) İdare eder kalite.

    * Kısa ve öz tutmaya çalıştım, lütfen yeterli teknik bilgili (En azından tecrübeli) olanlar cevaplasın; çok çok teşekkürler, Allah razı olsun...







  • 800X600 cozunurluk bence projeksiyonda yetersiz..
  • Teşekkürler Hanibal34.

    Ancak gelen sinyal 475 satır ise 768 satırlık cihaz kullanmaya ne gerek var?

    Yani NİÇİN daha fazla para ödeyelim, KULLANMADIĞIMIZ BİR ÖZELLİK İÇİN?

    Gelen sinyal HD ise (PRATİKTE var mı veya yüzde kaç) lafım yok veya benek ("Piksel") arası mesafeden ötürü görüntü netleşiyorsa, BENCE DE haklısınız, yetersiz olabilir.

    Tekrar teşekkür ederim...
  • Sadece tv ve dvd izlenecekse 800x600 yeter bence fazla para aktarmaya gerek yok..Ama işin içine hd,oyun vs girecekse bütçeyi 2 katına çıkarman gerekir..
  • Teşekkür ederim hakanemre34.

    Peki HD sinyal alabiliyor musun (ALABİLİYOR MUYUZ), örneğin şu marka bir uydu alıcım var ve şu kanal şu kadar satır (Veya şu band genişliğinde dijital yayın) yapabiliyor diyebilir misin?

    Ve yayın HD ise, çekim yapan kameralar da yüksek çözünürlükte kayıt etmişler mi de gelen yayında GERÇEKTEN KALİTE var diyebilir miyiz? Ya da aynı satırlar tekrar edilerekten gönderilen bir yüksek çözünürlük mü var ki netice = aynı mı?

    Saygılar...
  • Projeksiyon alacak olsam PS3 u destekleyebilmeli. Ornegin Panasonic PT AE900 modeli..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceptenci

    Teşekkür ederim hakanemre34.

    Peki HD sinyal alabiliyor musun (ALABİLİYOR MUYUZ), örneğin şu marka bir uydu alıcım var ve şu kanal şu kadar satır (Veya şu band genişliğinde dijital yayın) yapabiliyor diyebilir misin?

    Ve yayın HD ise, çekim yapan kameralar da yüksek çözünürlükte kayıt etmişler mi de gelen yayında GERÇEKTEN KALİTE var diyebilir miyiz? Ya da aynı satırlar tekrar edilerekten gönderilen bir yüksek çözünürlük mü var ki netice = aynı mı?

    Saygılar...


    Türkiyede şuan hd yayın yok ama digitürk bu aralar duyurabilir..Ama istersen hd receiver ile yabancı hd kanalları izleyebilirsin..Sonuç olarak çok güzel sonuç alırsın..En önemlisi iyi projeksiyon alman lazım tabi bu halde..Ben sanyo plv-z4 kullanıyorum mesela..Panasonic lerde çok güzel cihazlar..Ama işite işin içine hd girdimi bütçe 2-3 katına çıkıyor..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.