Şimdi Ara

150 KG x5 Squat videom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Derinlik tercihim eskiden halterciler gibiydi ama artık paralele kadar veya paralelin çok az altı, sebebi ise bunun bana daha uygun olduğunu düşünüyorum, High Bar Squat yapıp derine inmek her sporcuya giden bir şey değil, çok iyi ayak bileği mobilitesine falan sahip olmamız gerekiyor ve de Butt Wink problemimizin olmaması gerekiyor, yani Low bar Squat aslında tam bana göre, hem ayak bileği mobilitem çok iyi değil hem de Butt Wink sorununa sahibim, Low Bar Squat'da öne eğilerek yaptığımız için bu 2 problem de ortadan kalkıyor kısmen.

    Tek tekrar Squat 175 KG'a denk geliyor, hedefim 200 KG inşallah ulaşacağım yakında.

    Powerlifting önerdiğim bir spordur kesinlikle yapın, hem Fitness yapan insanlardan daha iyi kas geliştirirsiniz, hem de güçlü olursunuz.



    Bizim salonda Squat rack yok, o yüzden Dips aletinden alıyorum ağırlığı, ortadaki bar kısa olimpik bar yani 10 KG, ağırlıklar ise maviler 20 Kg, yeşiller 10 KG.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 19 Mayıs 2017; 22:50:28 >







  • Tebrikler,
    Nefes konusunda, son tekrarlarda pek kızarmadın, bu diyaframını rahat kullanabildiğin anlamına geliyor.
  • Teşekkürler, aynen yani karnıma nefesi bastıracak kadar nefes alıyorum yeterli oluyor, fazla nefes alırsak üst gövdemiz göğüslerimiz şişiyor bu iyi bir şey değil, güç kaybı yaşatır, sadece karnımıza bastıracak kadar alsak yeter.

    Araştırdığım kadarı ile böyle. :)
  • Hey maşallah ağırlıklar çok iyi

    Nefes konusunda valsava tekniği uyguluyor musun

    Squat hareketi en zorlandığın hareket form konusunda, tavsiyelerin var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torneol kullanıcısına yanıt
    Sağolasın, karnımıza nefesi bastırmaktır zaten valsalva ve antrenmanda uygulanması gereken tek nefes tekniğidir, öyle klasik hocaların dediği gibi indirirken nefes al, kaldırırken nefes ver mantığı saçmadır, doğrusu budur, bütün işi bilen spor hocaları bunu önerir, maksimum güç için bu şarttır, nefes verirken nasıl aynı zamanda ağırlığa konsantre olabiliriz.

    Form konusuna gelecek olursak çok çalışman lazım, araştırman lazım, çalıştıkça taşlar yerine oturacaktır, tabi tekniği biliyorsan eğer, her ay yeni bir hatanı keşfedeceksin ve onu düzelteceksin.

    Fakat düzgün Squat'ın tek bir formülü vardır o da kesinlikle ayak bileği esnekliği, dik bir şekilde aşağı inip kalkmak için bu şarttır, eğer bu yoksa elbette ki denge kurmak için öne eğilmemiz gerekecek, eğer ayak bileğin esnek olursa Squat sana çok rahat gelir.

    Mesela en iyi Squat formuna halterciler sahiptir ve bütün halterciler ayak bileği mobilitesi için çalışırlar, ayrıca topuğu yüksek halter ayakkabısı giyerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 20 Mayıs 2017; 15:46:52 >




  • mevsres M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    Sana bi ara squat formumu atayım o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum galiba benim quadricepslerim hamstringime göre çok zayıf o yüzden ben de low barda daha rahat ediyorum. Mobilitem aslında genel olarak iyi front squat ı falan da dibe inerek yapabiliyorum. Ancak olimpik stildeki high bar ve front squat çok yorucu oluyor hem daha izole olarak quadlar calisiyor ve arka bacaktan güç alınmadigi için fazla kuvvet üretilemiyor hem de hareket mesafesi daha uzun oluyor. Ancak low bar bana biraz good morning gibi geliyor. Powerlifterların fazla kaldırmak için ürettiği bir squat çeşidi bence. Gercek squat quad dominantken low bar posterior chain dominant oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 20 Mayıs 2017; 17:17:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torneol kullanıcısına yanıt
    @Torneol Elbette atabilirsin.

    @afka9 Doğrudur, Low Bar Squat bir Powerlifting işidir, gerçek Squat haltercilerin yaptığı gibidir, Low Bar'da öne eğilerek yapıldığı için daha fazla kaldırabiliriz, bir de paralele kadar iniyoruz.

    Fakat sağlıksız bir Squat değildir, gayet sağlıklıdır, öne eğiliyoruz diye bazıları bunun riskli olduğunu düşünüyor, ancak low bar Squat stili ile de çok sağlıklı Squat yapabiliriz.

    Yani tercih meselesidir, ancak şu bir gerçek ki şu an piyasadaki sporla uğraşan insanların bir çoğu Low Bar Squat'a daha meyillidir, çünkü kaç kişide çok iyi mobilite var ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 20 Mayıs 2017; 18:21:28 >
  • Low barda daha fazla kas aktive oldugu için kas gelişimi için de iyi olabilir high bardan. Bel kaslari ile kalca çok daha fazla çalışıyor. Ancak bel sağlığı için önemli olan belin sıkı kalmasına dikkat edip o archı korumak degil mi? Bir de barı arka omuzlarına yerlestirdiğn bileklerimde müthiş bir agri oluyor belki tutuşum yanlıştır

    Ben de artik low bar yapacagim cunku high bar ve front squat işkence gibi geliyor. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 20 Mayıs 2017; 19:11:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben squatı boş yapmayı tercih ederim yani kendi vücut ağırlığımla yaparım.Ekstra ağırlık olduğu zaman bacaklara ve dize hayli yük biniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 20 Mayıs 2017; 20:44:22 >
  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    Squat yüzlerce kilo ile yapılan bir harekettir, kendi vücut ağırlığı ile yapacağın Squat çok fazla kesmez insanı, bir yere kadar gidebilirsin, yeni başlamışsan gelişirsin, ancak bir yerden sonra ağırlığa ihtiyaç duyarsın eğer daha fazla gelişmek istiyorsan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mevsres

    Squat yüzlerce kilo ile yapılan bir harekettir, kendi vücut ağırlığı ile yapacağın Squat çok fazla kesmez insanı, bir yere kadar gidebilirsin, yeni başlamışsan gelişirsin, ancak bir yerden sonra ağırlığa ihtiyaç duyarsın eğer daha fazla gelişmek istiyorsan.



    dostum benim bacak için hedefim büyük değil sadece biraz kalın ve sert olması yeterli bacakları fazla çalıştırınca tavuk bacağı gibi oluyor onu da ben sevmiyorum ağırlıklı squat için harcayacağım eforu başka hareketlerde kullanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 20 Mayıs 2017; 21:35:19 >
  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    Tabi seçim senin, nasıl seviyorsan öyle yap.

    Tavuk bacağı mevzusu ise kalfları çalışmadığımız zaman oluyor. :)
  • Squat yaparken, ben öne çok eğiliyorum, bacak kaslarım yeteri kadar zorlanmasa da kalkışda zorluk oluyor.
    Front squat ile bir süre deneme yapacağım bende.

    Öneriniz var mıdır?
  • agirliklar gayet guzel lakin, hareketin cikisinda her iki bacaginizda yaklasik 10-15 derece iceri bukuluyor. bu bukulmeler uzun vadede dizinize sikinti verebilir. bunuda duzeltirseniz nerdeyse perfect form oluyor
  • mevsres M kullanıcısına yanıt
    Tek bildiğim bir şey var o da ağırlığı kaldırırken nefesi tutmamaktır. 3 yıldır bunu uyguluyorum daha bir sorunla karşılaşmadım.
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    Hayır yanlış bir bilgi, dünyadaki bütün işi bilen hocalar kaldırırken nefes ver, indirirken nefes al iddiasının tamamen saçmalık olduğunu bilir, doğrusu her zaman karnına nefesi bastırmak ve hareketi yapmak, ardından nefesi vermektir.

    İngilizcen var mı bilmiyorum, eğer varsa şu videonun 0:10 ile 0:56 arasını izle.

    Eğer ingilizcen yoksa senin için çevireyim, "Antrenman yaparken kocaman bir nefes alıp tutacaksınız, örneğin Squat yaparken kalkın ve nefesi verin, diğer bir değişle valsalva yapmalısınız, Squat yaparken veya herhangi bir şey yaparken nefesinizi tutun, herkes size farklı şekilde söylüyordu öyle değil mi? herkes diyor ki indirirken nefes al, kaldırırken nefes ver, ama bu tamamen saçmalıktan başka bir şey değil, eğer bunu yaparsanız kendinize zarar verirsiniz"

    https://www.youtube.com/watch?v=d8_1xq8c23c&t=71s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 25 Mayıs 2017; 22:49:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.