Şimdi Ara

15 yaşında yazın nasıl para kazanabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
20.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 yaşında bir kızım ve para kazanmam gerek. Nasıl yapabilirim? Part time işlere baktım internetten ama 15 yaş bulamadım. Belki Fiverr falan tarzı bişeyle internetten kazanabilirim diyorum ama emin değilim. Yardımcı olur musunuz? Lütfen caddede su sat tarzında şeyler yazacaklar veya dalga geçecekler cevap yazmasın. Parayı kendim değil ailem için istiyorum. Yaz geliyor ve aileme katkıda bulunmak istiyorum. Maddi durumumuz gerçekten çok kötü. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ah canım benim ya

• Giyim mağazaları tarzında yerlere başvur.
  • Merhaba ben 16 yaşındayım sevgili olalım mı ?

• YalamaYapanCivata kullanıcısına yanıt
    Özellikle söyledim dalga geçmeyin diye lütfen.

• Annen baban çalışmıyormu

• Dalga geçilmemesini istiyorsan Konu Dışı Özel bölümüne açmalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lokantalarda çalışabilirsin ama biraz seçkin lokantalarda yani. Onun dışında kafeler olabilir. Giyim mağazalarının yaştan ötürü alacağını sanmıyorum.
  • Annem üniversite mezunu ama iş bulamıyor. Babam emlakçı ve satış yapamıyor.

• pollPamuk kullanıcısına yanıt
    Cafelerde eleman arayan varsa orası uygun olabilir
  • git ygs çalış düzgün bölüm tuttur ailene böyle yardımcı olursun

• garson olabilirsin veya garson olabilirsin

• startup kur
  • Oyunlara ilgin varsa LoL falan oynayıp twitch üzerinden yayın yapabilirsin bence ya da youtuberlığa girebilirsin yaratıcıysan.

• öncelikle geçmiş olsun maddiyat basit bi problem keşke benimde tek sıkıntım maddiyat olsaydı . işe girebilceğin yerler herkesin dediği gibi çevredeki küçük çaplı cafeler onun dışında anket tamamlıyabilirsin günlük kotası olan basit eğlenceli bi iş kız olduğun için daha rahat yaparsın broşür dağıtma işi var parasıda iyi olur senin için büyük şehir tarzı bir yerdeysen dövmeci piercing ve ya müzik aletleri satan ve ya anime malzmeleri satan yerlere sorabilirsin ilgilendiğin için dedim. fakat daha hiç bir şey bilmediğin için özellikle söylüyim bir bayan olduğun için çalıştığın ve çalışacağın yerdeki kişilere asla güvenme kim olursa olsun seni kendi istekleri için çok rahat kullanmaya kalkışabilirler gerçi ailenin boş vakti varmış seni ilgisiz bırakmazlar onların güvencesinde olursun fakat yinede bilgin olsun insanlar çok ta güvenilecek canlılar değiller heleki senin yaşında işe girecek biri için ben senin yaşındayken aile büyüklerimin yazlığı vardı orda çevirmenlik yapıyordum gelen turistlere yanlarında gezip gitmek istedikleri yerleri anlatıyordum
    işe girerken paraya çok ihtiyacın olduğunu sakın belli etme çalışmak istediğin için işe girdiğini belirt tecrübe istediğini vs vs karşı tarafa kendini ne kadar acındırırsan o kadar geriye düşersin sigorta vermezlersede çok önemseme 3 aylık bir süreç için çok birşey değil zaten çocuk sigortası veriyorlar sana bi farkı var mı bilmiyorum ben 20 yaşındayım yurt dışına geçeceğim için çalıştığmı işlerde hiç sigortaya bakmadım . bunun dışında aylık ne kadar kazanırsan kazan bu 300 lira bile olsa bunun 50 lirasını bir köşeye koy ve birikim yap bu sana hem ileriki hayatın için rahatlık sağlar hemde iyi bir eş özelliği kazanırsın bu birikimden ailenin haberi olmak zorunda değil sana kalmış ankara da yaşıyorsan özellikle keçiören taraflarındaysan bir kaç yer verebilirim ( özel bilgi vermene gerek yok sadece adresleri veririm sana )

• ÇOCUK VE GENÇ İŞÇİLERİN ÇALIŞTIRILMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Ek-1
    Madde 4 —Bu Yönetmelikte geçen;
    Genç işçi : 15 yaşını tamamlamış, ancak 18 yaşını tamamlamamış kişiyi,
    Çocuk işçi : 14 yaşını bitirmiş, 15 yaşını doldurmamış ve ilköğretimini tamamlamış kişiyi,
    Hafif iş : Yapısı ve niteliği itibariyle ve yerine getirilmesi sırasındaki özel koşullara göre;
    a) Çocukların gelişmelerine veya sağlık ve güvenliklerine zararlı etki ihtimali olmayan,
    b) Okula devamını, mesleki eğitimini veya yetkili merciler tarafından onaylanmış eğitim programına katılımını ve bu tür faaliyetlerden yararlanmasını engellemeyen işleri,

Çocuk İşçilerin Çalıştırılabilecekleri Hafif İşler
    1. Düşme ve yaralanma tehlikesi olabilecek şekilde çalışmayı gerektirecek olanlar hariç meyve, sebze, çiçek toplama işleri,
    2. Kümes hayvanları besiciliğinde yardımcı işler ve ipek böcekçiliği işleri,
    3. Esnaf ve sanatkarların yanında satış işleri,
    4. Büro hizmetlerine yardımcı işler,
    5. Gazete, dergi ya da yazılı matbuatın dağıtımı ve satımı işleri (yük taşıma ve istifleme hariç),
    6. Fırın, pastane, manav, büfe ve içkisiz lokantalarda komi ve satış elemanı olarak yapılan işler,
    7. Satış eşyalarına etiket yapıştırma ve elle paketleme işleri,
    8. Kütüphane, fuar, panayır ve sergi yerlerinde yardımcı işler (yük taşıma ve istifleme hariç),
    9. Spor tesislerinde yardımcı işler,
    10. Çiçek satışı, düzenlenmesi işleri.

Ek-2
    Genç İşçilerin Çalıştırılabilecekleri İşler
    1. Meyve ve sebze konserveciliği, sirke, turşu, salça, reçel, marmelat, meyve ve sebze suları imalatı işleri,
    2. Meyve ve sebze kurutmacılığı ve işlenmesi işleri,
    3. Helva, bulama, ağda, pekmez imalatı işleri,
    4. Kasaplarda yardımcı işler,
    5. Çay işlemesi işleri,
    6. Çeşitli kuru yemişlerin hazırlanması işleri,
    7. Küçükbaş hayvan besiciliğinde yardımcı işler,
    8. Süpürge ve fırça imalatı işleri,
    9. Elle yapılan ağaç oymacılığı, kemik, boynuz, kehribar, lüle taşı, Erzurum taşı ve diğer maddelerden süs eşyası, düğme, tarak, resim, ayna, çerçeve, cam ve emsali eşya imalatı işleri,
    10. Toptan ve perakende satış mağaza ve dükkanlarında satış, etiketleme ve paketleme işleri,
    11. Büro işyerlerinde büro işleri ve yardımcı işler,
    12. İlaçlama ve gübreleme hariç çiçek yetiştirme işleri,
    13. İçkili yerler ve aşçılık hizmetleri hariç olmak üzere hizmet sektöründeki işler,
    14. Diğer giyim eşyası, baston ve şemsiye imalatı işleri,
    15. Yiyecek maddelerinin imalatı ve çeşitli muamelelere tabi tutulması işleri,
    16. Yorgancılık, çadır, çuval, yelken ve benzeri eşyaların imalatı ve dokuma yapmaksızın diğer hazır eşya imalatı işleri,
    17. Sandık, kutu, fıçı ve benzeri ambalaj malzemeleri, mantar, saz ve kamıştan sepet ve benzeri eşya imalatı işleri,
    18. Çanak, çömlek, çini, fayans, porselen ve seramik imaline ait işler (fırın işleri ve silis ve quarts tozu saçan işler hariç),
    19. El ilanı dağıtımı işleri,
    20. Cam, şişe, optik ve benzeri malzeme imalathanelerinde üretime ilişkin işler (fırın işleri ve silis ve quarts tozu saçan işler, ısıl işlem, renklendirme ve kimyasal işler hariç),
    21. Bitkisel ve hayvansal yağların üretimi ve bunlardan yapılan maddelerin imaline ilişkin işler (karbon sülfür gibi parlayıcı veya tahriş edici çözücülerle yapılan prine veya benzeri yağlı maddelerin ekstrasyon yoluyla yağ üretimi işlerinde ekstrasyon kademeleri hariç),
    22. Pamuk, keten, yün, ipek ve benzerleriyle bunların döküntülerinin hallaç, tarak ve kolalama tezgahlarından ve boyama ile ilgili işlemlerden bölme ile ayrılmış ve fenni iklim ve aspirasyon tesisatı olan iplikhane ve dokuma hazırlama işleri,
    23. Balıkhane işleri,
    24. Şeker fabrikalarında üretime hazırlamaya yardımcı işler,
    25. Araçsız olarak 10 kg’dan fazla yük kaldırılmasını gerektirmeyen torbalama, fıçılama, istifleme ve benzeri işler,
    26. Su bazlı tutkal, jelatin ve kola imali işleri,
    27. Sandal, kayık ve emsali küçük deniz araçlarının imalatı ve tamiratı işleri (boya ve vernik işleri hariç).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 30 Mayıs 2017; 3:8:18 >

• Çocuk bakıcılığı işinde güzel para var işkur ilanların dan adreslere muracat et

• 15 yasında bir kızımdan sonrasıni okumadim bile

• quote:

Orijinalden alıntı: Kesinizmirliksk2

15 yasında bir kızımdan sonrasıni okumadim bile

Kapasite yettiği kadarını okumuşsun

• Ramparapam kullanıcısına yanıt
    Haahhahahahahahahhahahahaha

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.