selam arkadaşlar kolay gelsin şuan çalıştığım servise bir bilgisayar geldi power düğmesine basıyorum ekranda şöyle bir yazı çıkıyor Cmos checksun Bad Usb device over current status detected System will shut down after 15 second
Bu yazıdan sonra 15 saniye içerisinde kapanıyor acaba sorun ne olabilir anakart üzerindeki usb kabloları çıkarttım bios sıfırladım ama sonuç yine aynı zaten klavye ile biosa giremiyorum klavye sağlam çalışıyor...
arkadasım biosun içindeki bilgileri kaydeden cmos bozulmuş olabilir.. ama çözümünü bilmiyorum arastıracam...
arkadasım hatada söyle yazılar yer alıyormu
Error 0251:system CMOS checksum bad-default configuration used. Press F1 to reconfigure or F2 to resume
hatada bu yazılar varmı
quote:
Orjinalden alıntı: XcaNiX
arkadasım hatada söyle yazılar yer alıyormu
Error 0251:system CMOS checksum bad-default configuration used. Press F1 to reconfigure or F2 to resume
hatada bu yazılar varmı
Böyle bir yazı yok....Bios pilinide değiştirdim yine aynı...
arkadaşlar sorun anakartta olabilirmi en son olarak ondan şüpheleniyorum...
anakarta guncel bıos atma ımkanın varmı ?
Bahsi geçen mesajda,
CMOS'ta saklanan değerlerin doğru olmadığı USB cihazlardan bir ya da birkaçının aşırı akım çekmekte olduğunun tespit edildiği
yazıyor. Buraya açılmış olan başlıklardan birisinde de aynı sorunlar olan bir makine vardı...
Neyse, eğer sorun pilden değilse, BIOS'a girip gerekli ayarları doğru şekilde değiştirmek CMOS ile ilgili sorunu giderebilir diye düşünüyorum.
Bundan farklı olarak bir de USB aşırı akım çekme sorunu var, ona da bakmak lazım. USB portların içini bir incele. Belki kısa devreye neden olan bir şey vardır. Eğer ön panele bağlantı varsa, kabloları söküp öyle dene. Anakart üzerinde kısa devre de olabilir. Anakart yüzeyini bir incele...
CMOS'ta saklanan değerlerin doğru olmadığı USB cihazlardan bir ya da birkaçının aşırı akım çekmekte olduğunun tespit edildiği
yazıyor. Buraya açılmış olan başlıklardan birisinde de aynı sorunlar olan bir makine vardı...
Neyse, eğer sorun pilden değilse, BIOS'a girip gerekli ayarları doğru şekilde değiştirmek CMOS ile ilgili sorunu giderebilir diye düşünüyorum.
Bundan farklı olarak bir de USB aşırı akım çekme sorunu var, ona da bakmak lazım. USB portların içini bir incele. Belki kısa devreye neden olan bir şey vardır. Eğer ön panele bağlantı varsa, kabloları söküp öyle dene. Anakart üzerinde kısa devre de olabilir. Anakart yüzeyini bir incele...
ben diyecektim bora hocam demiş
arkadaslar merhabaa bende teknık elemanım usb devince over cıernent system will shut down after 15 serınds demesının sebebı anakarta cok fazla akım geldınden kaynaklanıyyo cozumu ıse usb kablolarını cıkartıp wındows yukledıkten sonra gerı takmak olsun aynı sekılde acılısta yaparsa tek baglantıyı ıptal etmenızı tawsıye edıyorum sımdıden herkese kolay gelsın arkadaslar
merhaba dun kendı basıma pc nın anakartını degısmeye calıstım ıslemcıyle bırlıkte farklı bır anakart taktım ama pc yı topladıktan sonra CMOS Checksum Bad USB device over current status detected ! ! System will shutdown after 15 seconds. boyle bı hatayla karsılastım bıos ayarlarına gıremıyorum(verdıgı bıos gırıs secenegı de dahıl) pıl cıkarıp resetledım olmadı butun usb gırıslerını kontrol ettım herhangı bı kısa devre yok pc yı uzay kasa kurdum yıne fayda etmedı ramı cıkarıp calıstırınca ekrana goruntu gelmıyor farklı bı ramle calıstırınca da ekrana goruntu gelmıyor ne yapmam gerek lutfen yardım
Anakarta kasaya bağlı olan USB kablolarında bir sorun var kasaya bağlanan USB çoğaltan kabloları sökersen sorunun düzelecektir hala düzelmezse anakartın arkasındaki usb girişlerini kontrol etmen gerekir yüksek ihtimalle kırılmışlar ve şase alıyorlardır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme