daihatsu copen marka aracım var,40.000km oldu ve lastik istedi,bursada epey araştırdım ve orjinal ebatta lastik bulamadım. orjinal ebat 165/50/15.bende biraz yerden yükselsin istiyordum çünkü hız tümseklerinde felan yere çarpma derdi vardı.Lastikçininde tavsiyesi ve seçenek olmaması ile 185/55/15 lastik aldım,a bu lastikler güzel duruyor,araç yere çarpmıyor ve belirgin şekilde konforu arttırdı,ancak ... lastikler tekerlek açıklığına zor sığıyor ve bazen kasistlerde veya çok yaylanan bölümlerde ,tam sol yada sağ dönüşlerde sürtme yapıyor,bunun yanında tam bir viraj aracı olan araba virajlarda korkutur hale geldi,haliyle eski lastikleri yeniden taktım,onlarında bir tanesine çivi battı,hemde epey büyük,tamir ettirdim ancak haftada bir hava basarak kullanıyorum.keyfim kaçtı anlayacağınız. şimdi mevcut cantlarıma 14 inç lastik takabilirmiyim ve ebat ne olmalı? Bu işiten anlarım diyenler yardım ederse yada bursa ilinde adres gösterir ise sevinirim.
Olmaz sanırım.Bir de büyük şehirlerdeki lastikçilerle irtibata geç derim..
mümkün değil. yarın bana ulaşırsanız yardımcı olabilirim. 0544 334 73 49 yusuf gür
Hocam bi soruda ben sormak istiyorum
ŞU anda 175 65 r 14 ebatlarında lasitklerim var.
jant değiştirmeden 185 65 r 14 yada 195 65 r 14 takabilirmiyim ? ne gibi faydaları zararları olur ? Hangisi mümkün olur ?
o ebatlara geçerseniz konforunuz artacak ancak sürtme yapma ihtimali var, km saatiniz az gösterecek, ve virajlardaki salınım artacak. genişletmek istiyorsanız 185/60/14 ya da 195/55/14 kullanmalısınız. bu sayede konfor bir nebze düşerken yol tutuş ve frenaj artacaktır. yakıt tüketimi bir nebze artacaktır ancak hissedemezsiniz bile.