Arkadaşlar benim internetten baya bi dosya indirmem gerek bende 15 günlüğüne 4Mb sınırsıza geçmeyi düşünüyorum peki ne zaman geçmeliyim ve faturam nasıl gelcek tt nin fatura sistemini bilen biri bana anlatabilir mi?
15 gün olmaz öyle, zaten ayda 1 defa tarife değiştirebilirsin sadece. En az KIST ücreti ödemek içinse ayın son günü tarife değiştirmen gerek. Son gün sakat olur ay başına kalır diyorsan, sondan bir önceki gün de olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: bilan
15 gün olmaz öyle, zaten ayda 1 defa tarife değiştirebilirsin sadece. En az KIST ücreti ödemek içinse ayın son günü tarife değiştirmen gerek. Son gün sakat olur ay başına kalır diyorsan, sondan bir önceki gün de olabilir.
peki mesela ben şuan 29 YTL ödüyorum 4Mb yaptım 15 günlük kıst ücreti + 89 YTL ödeyeceğim diğer ayın 15 inde tekrar 29 YTL ye dönünce (1 ay olunca ) ben o ayın komple parasını ödemiş oluyorum peki kalan 15 günlük farkı diğer faturadan düşürecekler mi?
Dostum bak ben bu ayın 13 itibari ile 1mbps sınırsızdan 4 mbps ye geçtim , 49 ytl ödüyordum şubat ayı faturam şu sekilde gelecek;
ayın yarısı 1mbps kullandım 24,5 ytl yapar diğer yarısıda 4mbps kullanacağım 44,5 ytl de o yapıyor ikisini toplayınca 69 ytl fatura gelecek bana senin ki
14,5 ytl + 44,5 ytl =59 ytl de sana gelir.
quote:
Orjinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR
Dostum bak ben bu ayın 13 itibari ile 1mbps sınırsızdan 4 mbps ye geçtim , 49 ytl ödüyordum şubat ayı faturam şu sekilde gelecek;
ayın yarısı 1mbps kullandım 24,5 ytl yapar diğer yarısıda 4mbps kullanacağım 44,5 ytl de o yapıyor ikisini toplayınca 69 ytl fatura gelecek bana senin ki
Bu hesaba KIST dahil değil. Bu ay 29 gün olduğunda, sen de 13 itibari ile geçtiğinden, 16 Günlük Kıst ücreti ödeyeceksin birde. Günlük ne kadar olduğu yazıyor TTnet' in sitesinde.
quote:
Orjinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR
Tamam dostum yalnız bende kendi düşüncemi anlatayım sana mesela senin olayını inceleyelim ;
ttnet önümüzdeki ayın faturasını önceden aldığı için sana direk 89 YTL yazıyo ayrıca önceki ayında ( şubat ) yarısını 4mb kullandığın için sana 89-49 = 40 40 / 2 = 20 YTL yazıyo yani benim hesabıma göre sana 109 YTL gelicek neyse bu benim görüşüm benim sorum eğer böyleyse biz ayın yarısında hızımızı indirdiğimizde bizden aldığı fazla ücreti (çünkü gelecek ayın parasını önceden alıyor) bir sonraki faturadan düşüyor mu?
Bence hiç gerek yok 1mbiti sınırsız gibi kullan en fazla 60 küsür lira ödersin.çünkü kist gibi bir ücret var oda eklenince benim dediğimin daha ucuz gelmesi gerekir,kaldı ki işin bitince 1mbite dönmek isteyince yine fazla para ödeyeceksin