Şimdi Ara

144 Hz Farkını Nasıl Göremem !! ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Şuanda 75 Hz Bir Monitör Kullanıyorum. Ve Bunu 60a Alırsam Kullanamıyorum Çöpe Atsam Daha İyi, O Şekilde. Bugün Media Marktta Dolanırken Şansıma 144 Hz'lik Viewsonic'in Bir Modeli Karşıma Çıktı Bende Merak Edip Bi Bakayım Dedim. Ama O Da Ne ? 75 Hz'lik Monitörüm Arasında Uçurumlar Kadar Fark Beklerken Aldığım Hissiyat 60'dan 75e Geçtiğimden Daha Az. Yani 75den 60a İnemem Ama 144ten 75e İnerim Hesabı Oluştu Kafamda. Sürekli 144 Hz Monitörü Savunur, 60tan 75e Geçiş Bu Kadar Harika İken 75ten 144 Cennetliktir Heralde Diye Düşünürdüm Fakat Beklediğim Gibi Olmadı,Monitör Bozuk muydu Acaba İmkanı Varmı Böyle Birşeyin ? Kullanan Arkadaşlar Varmı ?
    144 Hz Farkını Nasıl Göremem !! ??144 Hz Farkını Nasıl Göremem !! ??

• Oyun varsa test ettiniz mi?

Edit: Resimler gözükmüyordu, düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 27 Ağustos 2017; 22:34:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Monitörün Viewsonic XG2401di Dp İle Casper'ın 1070li Hazir Bilgisayarı Vardı Ona Bağlanmış. O Sistemin Özellikleri;

İ7 7700K

Z270

2 TB HDD 256 GB SSD

16 Gb Ram

1070

Kapali Devre Sıvı Soğutma Olarak Geçiyor

144 Haricinde 120 İle de Denedim Sonuç Aynı Uçurum Farkı Yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 28 Ağustos 2017; 13:40:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt
    İlginç doğrusu. Mesela Csgo'da çok fark ediyor. Deneyimlemesem daha da şaşırırdım. Üstelik o monitör de gayet sağlam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Bende Çok Şaşırdım. Ben YouTubedaki Cs Go Videoları İzlerken Bile Hangi Videonun 144 Hz Monitörde Çekildiğini Anlayabiliyorum. Ama Gel Gelelim Deneyimleyemedim

• Bende 75hz den 144hz e geçtiğimde bir fark yokmuş demiştim bi kaç gün kullandıktan sonra 75hz e bakınca yavaş geldi gözüme. Bi bakmaya öyle anlaşılmıyor fark biraz gözün alışması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Bende 75hz den 144hz e geçtiğimde bir fark yokmuş demiştim bi kaç gün kullandıktan sonra 75hz e bakınca yavaş geldi gözüme. Bi bakmaya öyle anlaşılmıyor fark biraz gözün alışması lazım.

Ama 60-75 Arası Öyle Olmadı Hocam 75'e Overclock Yapınca Baktığım An Alıştım Geri Dönemedim Kasıyordu Resmen 60 Hz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gerçek 100 hz 4k tv varmı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viktor R3znov

Hocam senin durumunun aynısını ben de yaşadım. Monitörü 60'tan 75'e alınca o akıcılığı çok net hissettim. Şu an 60Hz kullan desen kullanmam, o derece. Ardından tam 3 tane farklı farklı 144Hz monitör gözlemledim, hiçbirinde 75 ile 144Hz arasındaki farkı göremedim.

O yüzden 75Hz monitör aldım. Çoğu arkadaşa da ısrarla söylüyorum. Göz için 144Hz gereksiz. Ya da bazı insanların gözü daha hassas olabilir veya psikolojik bir durum da olabilir, bilemiyorum. Zaten oyunları ultrada oynuyorum. Aldığım FPS minimum 60-80 arası oynuyor. O sebeple 144Hz'e gerek duymuyorum. CS: GO'da 200'leri, 300'leri gördüğüm oluyor ama oyunun atmosferinde inan hiç bir fark hissedemiyorum. Sadece CS: GO'da biraz daha farklılık hisseder gibi oldum ama asla + 400 TL daha verecek kadar tercih sebebim olmayacak 144Hz.

Ayynen Hocam Maximum 200 Tl Eder Bence

• Gözün alışmadan böyle bir yargıya varamazsın. Önceki monitörüm 120 hz 1080p bir monitördü, şu anda 75 hz'de 1440p monitör kullanıyorum. 120 hz'den sonra bu monitöre geçince bir süre herşey kasıyormuş gibi geldi, şimdi alıştım bu normal geliyor 120 hz'e geri dönsem gözüme daha akıcı gelmez ilk bakışta, alışmak meselesi. Yüksek hz'in tek olayı akıcı görüntü değil response time'lar da kısalıyor daha iyi bir deneyimle oynuyorsunuz.
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Hocam 60'dan 75e Direk Nasıl Alıştı O Zaman. Sizde 120den 75e Geçebilmişsiniz Ama 60a Geçemezsiniz

• 144 hz ile 75 hz arasında dağlar kadar fark var. Görmemek için kör olmak gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D12

144 hz ile 75 hz arasında dağlar kadar fark var. Görmemek için kör olmak gerek.

YouTubedaki Videoların Hangilerinin 144 Hz İle Kayit Alındığını Anlayabiliyorum. Sence Kör müyüm? Yok Diyoruz O Kadar Fark. Bende Savunurdum Çok var Diye Ama Yokmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 29 Ağustos 2017; 8:6:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

Hocam 60'dan 75e Direk Nasıl Alıştı O Zaman. Sizde 120den 75e Geçebilmişsiniz Ama 60a Geçemezsiniz

120'den 60'a geçtim, sonra monitörü 75 hz'e OC'ledim.
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    İşte 60 Yetersiz Gelmiş ki 75e Çekmişsiniz

• Mağazadaki denemeye açık bilgisayardan oyun oynamıştım monitörü 144 hertzdi ve harikaydı. Özellikle mouse hissiyatı çok iyiydi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.