Şimdi Ara

14 Yıldır Belçika da Yaşayan Abinin Avrupa Hakkında Söyledikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi forumlar arkadaşlar. 1 yıl içerisinde avrupaya (yuksek ihtimalle ısveç) çıkma olayım var. Babamin bir arkadaşı 14 yıldır belcikada ikamet ediyor adam yaz tatili neticesiyle buraya geldi bir dert yandi anlatamam

Abi tek kelimeyle ozetle dedim avrupayi dediği tek şey şu oldu

BENCİLLİK

Aşırı bencil bir insanı varmış hani bu ülkeyi zaman.zaman elestiririz fakat biliriz ki aç olsak birinin kapısını çalıp tanrı misarifiyim bir tabak corba verir misin desek verirler avrupa maalesef öyle değilmiş dedi

Ben pek inanmadim ama 50 sinden sonra hastahaneye giden.çoğu kişinin ölüsü çıkıyormuş bana.hurafe gibi geldi.emekli insani sevmezmis avrupalılar zira devlete zararmis

Avrupanin kanalizasyon sisteminden bahsetti sonra Albert Kanalini anlatti işte gider yapilan yerdeki suyu filtreleyip tekrar halka veriyormuş vs. gibi

İrkcilik, islamafobi zaten selamun aleykum aleykum selam

Millet anlattigi cok sey oldu ama inanin unuttum hep aklima geldikçe de yazarim siz ne düşünüyorsunuz bu konu hk.?

Avrupaya falan camur.atmiyorum cidden ısveç e egitim anlaminda cikabilme olasılığım var buyrun.top sizde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhtemelen oradaki tum devlet imkanlarini somurup,Turkiye'yi oven ama gel dedigimizde gelemeyen klasik bir gurbetci kendisi

• quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

Muhtemelen oradaki tum devlet imkanlarini somurup,Turkiye'yi oven ama gel dedigimizde gelemeyen klasik bir gurbetci kendisi

DOMATESİN TANESİNE 30 BİN EURO VERİYORUZ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsveç'e gitme şansın varmış git de bir gör. Sonra karar ver.

ordaki gurbetçi grubun düşünce yapısını çözemiyorum. Sakın inanma palavralarına. Kim bilir ne cinlik vardı kafasında bunu derken

• Konuştuğun kişi kendi düşünce sistemine göre doğru söylemiş. Mesela Avrupanın pek çok gelişmiş ülkesinde komşular bir fincan kahve veya çay vermez. çünkü kimsenin isteme ihtiyacı olmaz. komşuların isimlerini bilmezsin evli olduğunu bile bilmezsin çünkü herkesin hafasonları eğlencesi var ve komuşların özel hayatları insanların eğlencesi olmaktan çıkmış, vakti yok. orada yaşlanan anne babasına bakılmıyor doğrudur çünkü siogrtadan nursery hizmeti alınıyor ve parasıyla yaşlılar kendi evleri kendi düzenlerinde bakımları yardımcı vasıtasıyla görülüyor, oysa bizde kaynana-gelin gibi sıkıntılarla hayatı zehir etme zevki verilmiyor.
    yani bunun gibi bakış açısına göre değişir. konuştuğun kişi lütfen Türkiyeye dönsün bir an önce ve burada yaşamanın zevkini çıkarsın malum hayat kısa burada, isviçrede bencillikten insanların yaşam süreleri de uzamış.

• İsveç'te yedi ay yaşadım. Sizin o tanıdığınız iyi sallamış. İsveç'te saydıkları olaylar yok. Aksine, her şeyi devlet sağlıyor. Devlet yaptığı/sağladığı hiçbir şey için sizden kron almaz. Çünkü sosyal devlet anlayışı vardır oralarda.

İsveç'te bir ara çöp bitmişti de Norveç'ten gemi yoluyla çöp ithal etmişti 😄 Nasıl bir ülke olduğunu düşünün artık.

Bence Türklerle çok takılmayın, dediklerini de ciddiye almayın.

• evet o abin bu saydığın sebeplerden dolayı 14 yıldır dönmemiş zaten.
    şöyle kendi ülkesine bakmadan cımbızla olumsuzlukları çekip evrupa da söylee yhaaa diyen adamlardan uzak dur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biliriz ki aç olsak birinin kapısını çalıp tanrı misarifiyim bir tabak corba verir misin desek verirler " den sonrasını okumadım.

• senin babanın arkadaşı zırlayıp zırlayıp 14 yıldır belçikada duruyo öylemi hmm tamam memleket hasretine dayanamayıp burdamı tatil yapıyor yoksa 1liraları 4liramız oldugu içinmi
  • Ne duruyo o zaman orda gelsin buraya yiyosa

• Keşke bunca zaman neden dönmediğini sorsaydınız.
  • Şu gurbette olup da orası böyle şöyle diyen tiplerden daha kaypağını görmedim arkadaş. Dön o zaman. Tutan mı var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

Şu gurbette olup da orası böyle şöyle diyen tiplerden daha kaypağını görmedim arkadaş. Dön o zaman. Tutan mı var ?

+9859458055
    Bu tipler zaten avrupa insanı, ekonomisi,kültürü hakkında master yapmış gibi bir konuşurlar aklın şaşar.Sanırsın adam ülkeyi yönetiyor.Sanki burada kapıyı çalsak 1 bardak su veren olacak.Kapitalizm'in sonucu bu artık kimse kimsenin yüzüne bakmıyor ki neyin kafası bu.Bunlar gidip orda insan muamelesi görünce sıyırıyor işte böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

evet o abin bu saydığın sebeplerden dolayı 14 yıldır dönmemiş zaten.
    şöyle kendi ülkesine bakmadan cımbızla olumsuzlukları çekip evrupa da söylee yhaaa diyen adamlardan uzak dur.

Belki orada bırakamayacağı bir düzen kurdu? Tamam bizim ülkemizin eksikleri var ama orası da cennet değil illaki olumsuzluklar olucak. Ne desin Belçika mükemmel heyyo yuppi mi desin?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

Şu gurbette olup da orası böyle şöyle diyen tiplerden daha kaypağını görmedim arkadaş. Dön o zaman. Tutan mı var ?

+9859458055
    Bu tipler zaten avrupa insanı, ekonomisi,kültürü hakkında master yapmış gibi bir konuşurlar aklın şaşar.Sanırsın adam ülkeyi yönetiyor.Sanki burada kapıyı çalsak 1 bardak su veren olacak.Kapitalizm'in sonucu bu artık kimse kimsenin yüzüne bakmıyor ki neyin kafası bu.Bunlar gidip orda insan muamelesi görünce sıyırıyor işte böyle.

Benim bir kaç hafta yurtdışında bulunma fırsatım oldu.Şansım olsa dönmezdim bir süre.Korkmuyorsun en azından gece sokakta yürürken hangi milletten insan! gelip de önünü kesicek bıçak çekicek vs diye.İnsanlar bisikletlerini sokaktaki direklere bağlayıp gitmişler bisiklet parkları vs var. Bizde afedersiniz 5 dk sonra bulamayız o bisikletleri. Bize karşı önyargı da var ona yok diyemem de öyle abartılan gibi değil. Kaldığım süre boyunca kafam rahattı gerçekten.Keşke buralar da o seviyelere gelse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Viper13

quote:

evet o abin bu saydığın sebeplerden dolayı 14 yıldır dönmemiş zaten.

Belki orada bırakamayacağı bir düzen kurdu? Tamam bizim ülkemizin eksikleri var ama orası da cennet değil illaki olumsuzluklar olucak. Ne desin Belçika mükemmel heyyo yuppi mi desin?

O zaman kimse vazgeçemediği şeyler için atıp tutmasın.Tabiki herşey süper değildir ama Türkiye'den kötü de değil.Avrupa'nın hiçbir ülkesi buradan kötü değil.Tipik gurbetçi , avrupada yer içer s.çar 10 çocuk yapar devletten para alır , çalışmaz para alır , oto b.ka para alır sonra yoh efendim buralar iyi deeel.

• ırkçılık harici diğerlerinin hiçbiri doğru değil ama yurtdışında neden bütün zencileri bi yerlere toplamışlar bişey satırıyorlar yada göçmen mahalesi yapmışlar ghetto gibi onu anlamıyorum fransa italya ispanyada sürekli göçmenler bişey satmaya çalışıyo yani normal düzgün işlerde çalışmıyo onu anlamadım belki irkçılıkta yoktur ama nerdeyse her gittiğim ülkede öleydi.
  • Adam Belçika'da yaşıyormuş birisi İsveç'ten bahsediyor öteki İsviçre'den.

• ülkemiz cennet gurbette yaşamak zor anlayın artık bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

Muhtemelen oradaki tum devlet imkanlarini somurup,Turkiye'yi oven ama gel dedigimizde gelemeyen klasik bir gurbetci kendisi

Dostum sirayla cevap vermeye baslayayim 😄

Donme olaylarını sordum küçük kizi 10 yasina gelmeden dönmeyi düşünüyormuş (3 4 yaşlarında afacan bir kizi var)

Birde diğerleri demis ki neden dönmüyor diye bir düzen kurmuş buradan da haberini vereyim adami gommusler ya

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.