Şimdi Ara

14'ÜNCÜ MKNZ. P. TUG.K.LIĞI KARS (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
291
Cevap
5
Favori
104.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    14'üncü Mknz. P. Tug. K.lığı KARS'a gidecek arkadaşlar hepimiz farklı günler ve şehirlerden geldiğimizden merkezde toplanma kararı aldık katılmak isteyenler Merkezde bankaların yoğun olduğu cadde de İş Bankası (Yusufpaşa Mah. Atatürk Cad. No 70/B) önünde 14aralık salı günü saat 10:00 da toplanıyoruz. Birliğe teslim olmadan kaynaşmak amacıyla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronos_06

Merhaba arkadaşlar
    14'üncü Mknz. P. Tug. K.lığı KARS'a gidecek arkadaşlar hepimiz farklı günler ve şehirlerden geldiğimizden merkezde toplanma kararı aldık katılmak isteyenler Merkezde bankaların yoğun olduğu cadde de İş Bankası (Yusufpaşa Mah. Atatürk Cad. No 70/B) önünde 14aralık salı günü saat 10:00 da toplanıyoruz. Birliğe teslim olmadan kaynaşmak amacıyla...

Ordayim
  • quote:

Merhaba arkadaşlar

Uçaktan iner inmez, sizi inzibatlar karşılayacak :)
  • ozaman bir taktik ver bize hemen gidip teslim olmayalım erkenden :D
    quote:

Orijinalden alıntı: sT.curSe

quote:

Merhaba arkadaşlar

Uçaktan iner inmez, sizi inzibatlar karşılayacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronos_06 -- 11 Aralık 2010; 1:49:31 >
  • Acemilikte sınıf farketmez, hepiniz Tank taburunda acemilik yapacaksınız Hafız Hakkı'da. Acemilik bittikten sonra gideceğiniz birliklerde farkediyor sınıf. Yanlış hatırlamıyorsam Hava Savunma, Çakmak Doğu Kışlaydı. Bende burada yaptım ustayı, buranın en büyük belası çamurdur, insanı hayattan soğutan bi çamurdan bahsediyorum ama . Dediğim gibi alışıyorsun her türlü ortama.

quote:

Orijinalden alıntı: ebakilan

Dedeciğim saygılar...benim sınıf Hava Savunma yazıyor bunun ile ilgili bilgilendirebilir misin...birde görev dağılımı konusunda tiyoların var mı...ben itü uçak-uzay mezunuyum...istanbulda bir tv kanalında çalışıyorum...orda görev dağılımında ne gibi durumlara bakarlar, hava savunma sınıfı için zor mudur koşullar...tertiplerime hayırlı tezkereler, dedelerimize de saygılar...

• Hava savunmayla ilgili yukarıda bişeyler yazdım, yazıcı seçimi ilk içtimada oluyor acemilikte, takım takım ayırıcaklar sizi bizde çok insan olduğu için 4 takımdık biz toplamda 350 civarı kısa dönemdik, işte sivilde memur olan, muhasebeci olan vs. varmıdır diye soruyorlar, varsa ki oluyor her takımdan 2 yazıcı alıyorlar. Yazıcı olmanızı tavsiye etmem acemilikte, belki bazı şeylerden yırtıyorsunuz ama takımdan kopuk oluyorsunuz, bazı şeyleri yaşayamıyorsunuz, bende ilkten yazıcılık istemiştim acemilikte sonra olmadı diyede çok sevindim.

Yanınızda götürmenizi tavsiye edeceğim şeyler şunlar:

* Tuvalet kağıdı (kışlada yok)

* Yün içlik altlı üstlü 2-3 takım.

* 4-5 adet yeşil atlet.

* Gri (yada siyah harici) renk terlik. (Karışıyor siyah renk birbirine) (Ojeyle üzerine adınızın baş harflerini yazın)

* 5-6 adet yeşil boxer.

* 2 adet yeşil bere, 2 çift yeşil eldiven.

* Koltuk altı losyonu, parfüm, vazelin, el kremi,yara bandı, iğne iplik.

* Traş bıçağı, bastınmı çıkan hazır köpüklerden, ufak boy şampuan.

* Kanca kısmı uzun olan Kale Kilitlerden. Eğer kısa olanlardan alırsanız botu kitleyemezsiniz kısa geliyor, birde asla bu kilidi askeri malzeme satan yerlerden almayın, çünkü o anahtarlar ve kilitler birbirinin aynı, hepsi birbirini açıyor. Kale Kilit tarzı bişey alın mutlaka.

Size orda verilecek şeylerde şunlar (kamuflaj ve botu ayrı tutuyorum)

* Bir adet siyah kışlık, bir adet siyah yazlık çorap.

* Bir adet siyah terlik.

* Bir adet gri renk, bir adet beyaz renk atlet.

* Bir adet alt üst mavi-beyaz eşofman takım, bir adet spor ayakkabı.

* Bir adet alt-üst yün içlik.

* Bir adet spor çantası.

* Bir adet büyük boy diş macunu.

* Bir adet beyaz havlu.

Aklıma gelenler bu şekilde. Yanınıza üzerinizdeki sivil eşya hariç hiçbir sivil eşyanızı almayın, ilk gün hepsini sivil eşya dolabına kaldırtacaklar. Yer işgal etmekten başka hiçbir işe yaramıyorlar.

Hemen kısaca bi duş olayınada değineyim, ben acemilik süresi boyunca duş almadım, nedeni ise şu, Hafız Hakkı'da duşlar koğuşun dışında, yaklaşık bi 5-6 dk yürümeniz gerekiyor, gitmesi problem değilde, -25 de atıyorum duştan çıktıktan sonra dönmesi problem. Zatürre olacağımı düşündüğüm için hiç girmedim o işe, pet şişenin içine su koyup, kalorifer üzerinde ısıtıyordum bikaç saat, sonra akşam lavaboda o sıcak suyla ve şampuanla yıkıyordum saçımı, koltuk altı losyonu sürüp, üzerimede parfümümü sıkıyordum, elimden geldiğince işte çözüm bulmaya çalışmıştım

quote:

eyvallah abi cevapların için...sorularımızla seni bunaltmıyoruzdur umarım, en iyi sen anlarsın psikolojimizi...sınıfın bir farkı var mıdır Hava Savunma mesela nedir...senin sınıf neydi? bir de bu görev paylaşımı nasıl olur, hani yazıcı vs. son olarak burdan giderken ne götürelim, yani ben hiçbirşey götürmeyi düşünmüyorum(çanta bile) bu doğru mudur. orda içlik vs satın alınacak yerler var mı(askeriyenin içinde ya da dışında hangisi daha iyidir...) zahmetin için şimdiden teşekkürler...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Merhaba arkadaşlar

Hocam biz havaalanında seninle tanışırız beraber gideriz İş bankası tarafına.Senin dışında başka arkadaş varsa ister inince ister havaalanında görüşebiliriz.Arkadaşın dediği gibi askeri inzibatlar bizi karşılayacakğından ben şaçımı sakalımı kesmedim orada çarşıda keser birliğimize gideriz diye düşündüm.Kabak gibi belli olmayalım orda bu şekilde yırtabiliriz inzibatlardan.Başka önerisi olan varsa o şekilde de yapabiliriz.Dedelerimizden öneri bekliyoruz.

sky__walker tavsiye ettiğin şeyleri belirttiğin sayıda ben almıştım önceden.Ekstradan silikon tabalık aldım.Bilgiler için saolasın çok işimize yarayacak dostum.Yalnız yıkanma dediğin gibi sıkıntılı olacak bizim içinde.Ustaya geçince doğu kışlasında yıkanma sorunu aynen devam ediyor mu peki?

• evet sabah tanışırız seninle msn (karanfilserkan@hotmail.com) adresimi vermiştim ekle istersen ordan konuşuruz müsayit oldukça gidesiye. 2-3 arkadaş var haberleştiğimiz bizden 1 gün önce orda olacaklar salı günü buluşalım dedik.
    quote:

Orijinalden alıntı: egeliilkerr

quote:

Merhaba arkadaşlar

Hocam biz havaalanında seninle tanışırız beraber gideriz İş bankası tarafına.Senin dışında başka arkadaş varsa ister inince ister havaalanında görüşebiliriz.Arkadaşın dediği gibi askeri inzibatlar bizi karşılayacakğından ben şaçımı sakalımı kesmedim orada çarşıda keser birliğimize gideriz diye düşündüm.Kabak gibi belli olmayalım orda bu şekilde yırtabiliriz inzibatlardan.Başka önerisi olan varsa o şekilde de yapabiliriz.Dedelerimizden öneri bekliyoruz.

sky__walker tavsiye ettiğin şeyleri belirttiğin sayıda ben almıştım önceden.Ekstradan silikon tabalık aldım.Bilgiler için saolasın çok işimize yarayacak dostum.Yalnız yıkanma dediğin gibi sıkıntılı olacak bizim içinde.Ustaya geçince doğu kışlasında yıkanma sorunu aynen devam ediyor mu peki?

• Kars'ta ustada gitme ihtimaliniz olan yerler, Tugay, Doğu Kışla, Batı Kışla, Hafız Hakkı ve Hudut.

Diğer 4 yeri gördüm ama Hudutu görmedim söylenene göre en rahat yer orasıymış.

Rahattan zora göre sıralarsak Hudut - Hafız Hakkı - Batı Kışla - Tugay - Doğu Kışla

Kışlaların hepsi merkeze yakın, ulaşım problemi hiç yok, dolmuş minibüs var istemediğiniz kadar, kapıdan alıp kapıya bırakıyor (çarşı izni için konuşuyorum), bunlar için erkende şimdiden bilin, sizlerde dağıtılacaksınız çünkü acemilikten sonra.

Duşa gelince, dediğim gibi ben Doğu Kışla'daydım, piyadeydim tek avantajımsa Karargah Bölüğüne tertip emrim çıkarıldı S1 yazıcılığından ayrılıyordu bi kısa dönem terhis olcağı için onun yerine alındım gerçi sonra yazıcılıktan çıktım yapmadığım iş kalmadıda orası ayrı bi konu , aklınızda olsun Karargah Bölüğü en iyi bölük Doğu Kışladaki (piyade için konuşuyorum)

quote:

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• sky_walker cevapların için çok teşekkürler. alınması gerekenleri yazmışsın ben yarın sabah trenle karsa gidiyorum p.tesi akşam 21 gibi orda olucam sanırım ilk işim polis evine gitmek olucak. sana sorum ben yanımda traş bıçağı eldiven bere birde 2 tane uzun kollu yeşil tshirt aldım. senin almamızı tavsiye ettiğin diğer malzemeleri karsta bulabilirmiyiz. var mı merkezde askeri kıyafet satan yerler...yani sabah 7 de trenim olduğu için bu akşam gidip kadıköyden alacağım eğer karsta yok ise böyle malzeme satan dükkan vs. Ben izin yapmayı düşünmüyorum ve bir sırt çantası ile gelicem belki yanıma bir kot bir de kazak getirceketim ama sivil başka kıyafet almayın dediğin için almıcam...

quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Hava savunmayla ilgili yukarıda bişeyler yazdım, yazıcı seçimi ilk içtimada oluyor acemilikte, takım takım ayırıcaklar sizi bizde çok insan olduğu için 4 takımdık biz toplamda 350 civarı kısa dönemdik, işte sivilde memur olan, muhasebeci olan vs. varmıdır diye soruyorlar, varsa ki oluyor her takımdan 2 yazıcı alıyorlar. Yazıcı olmanızı tavsiye etmem acemilikte, belki bazı şeylerden yırtıyorsunuz ama takımdan kopuk oluyorsunuz, bazı şeyleri yaşayamıyorsunuz, bende ilkten yazıcılık istemiştim acemilikte sonra olmadı diyede çok sevindim.

Yanınızda götürmenizi tavsiye edeceğim şeyler şunlar:

* Tuvalet kağıdı (kışlada yok)

* Yün içlik altlı üstlü 2-3 takım.

* 4-5 adet yeşil atlet.

* Gri (yada siyah harici) renk terlik. (Karışıyor siyah renk birbirine) (Ojeyle üzerine adınızın baş harflerini yazın)

* 5-6 adet yeşil boxer.

* 2 adet yeşil bere, 2 çift yeşil eldiven.

* Koltuk altı losyonu, parfüm, vazelin, el kremi,yara bandı, iğne iplik.

* Traş bıçağı, bastınmı çıkan hazır köpüklerden, ufak boy şampuan.

* Kanca kısmı uzun olan Kale Kilitlerden. Eğer kısa olanlardan alırsanız botu kitleyemezsiniz kısa geliyor, birde asla bu kilidi askeri malzeme satan yerlerden almayın, çünkü o anahtarlar ve kilitler birbirinin aynı, hepsi birbirini açıyor. Kale Kilit tarzı bişey alın mutlaka.

Size orda verilecek şeylerde şunlar (kamuflaj ve botu ayrı tutuyorum)

* Bir adet siyah kışlık, bir adet siyah yazlık çorap.

* Bir adet siyah terlik.

* Bir adet gri renk, bir adet beyaz renk atlet.

* Bir adet alt üst mavi-beyaz eşofman takım, bir adet spor ayakkabı.

* Bir adet alt-üst yün içlik.

* Bir adet spor çantası.

* Bir adet büyük boy diş macunu.

* Bir adet beyaz havlu.

Aklıma gelenler bu şekilde. Yanınıza üzerinizdeki sivil eşya hariç hiçbir sivil eşyanızı almayın, ilk gün hepsini sivil eşya dolabına kaldırtacaklar. Yer işgal etmekten başka hiçbir işe yaramıyorlar.

Hemen kısaca bi duş olayınada değineyim, ben acemilik süresi boyunca duş almadım, nedeni ise şu, Hafız Hakkı'da duşlar koğuşun dışında, yaklaşık bi 5-6 dk yürümeniz gerekiyor, gitmesi problem değilde, -25 de atıyorum duştan çıktıktan sonra dönmesi problem. Zatürre olacağımı düşündüğüm için hiç girmedim o işe, pet şişenin içine su koyup, kalorifer üzerinde ısıtıyordum bikaç saat, sonra akşam lavaboda o sıcak suyla ve şampuanla yıkıyordum saçımı, koltuk altı losyonu sürüp, üzerimede parfümümü sıkıyordum, elimden geldiğince işte çözüm bulmaya çalışmıştım

quote:

eyvallah abi cevapların için...sorularımızla seni bunaltmıyoruzdur umarım, en iyi sen anlarsın psikolojimizi...sınıfın bir farkı var mıdır Hava Savunma mesela nedir...senin sınıf neydi? bir de bu görev paylaşımı nasıl olur, hani yazıcı vs. son olarak burdan giderken ne götürelim, yani ben hiçbirşey götürmeyi düşünmüyorum(çanta bile) bu doğru mudur. orda içlik vs satın alınacak yerler var mı(askeriyenin içinde ya da dışında hangisi daha iyidir...) zahmetin için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebakilan -- 11 Aralık 2010; 15:33:41 >

• -

Hocam peki yün beyaz atlet almıştım yasak mı o? Yeşil atletin üstüne falan giysem olur mu?

Bu arada arkadaşalr Salı günü 10'da İş Bankası (Yusufpaşa Mah. Atatürk Cad. No 70/B) önünde buluşacaklar arasına beni de ekleyin arkadaşlar: msn: intelligentmehmet (at) hotmail.com

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 11 Aralık 2010; 15:52:04 >
  • @ebakilan

Merkezde istemediğin kadar askeri malzeme satan yer var.

@metbey

yeşil atletin altına giyersiniz, acemilikte sıkıntı olmaz, ustada arada bir komple kıyafet kontrolü oluyor (etek traşına varıncaya kadar) orda örneğin yasak bişey giydiniz diyelim, hadi uç örnek vereyim mesela renkli boxer giydiniz, en fazla olacak olan şey çarşınız kitlenir ama sürekli yaparsanız, komutanda bunu inatla yaptığınızı anlarsa yasal olarak cezai bi işlemi de var.
  • quote:

evet sabah tanışırız seninle msn (karanfilserkan@hotmail.com) adresimi vermiştim ekle istersen ordan konuşuruz müsayit oldukça gidesiye. 2-3 arkadaş var haberleştiğimiz bizden 1 gün önce orda olacaklar salı günü buluşalım dedik.
    quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar

ekledim hocam seni msnde konuşalım

• Bilgiler için çok sağol sky walker.Peki dolabların boyutu nasıl küçükmü bide dolapları kitleyebiliyozmu bazıları kitlenmiyo falan diyor ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagjackal

Bilgiler için çok sağol sky walker.Peki dolabların boyutu nasıl küçükmü bide dolapları kitleyebiliyozmu bazıları kitlenmiyo falan diyor ama

Dolap kitlenmez. Acemilikte zaten bir şeyiniz kaybolmaz. Dolabın zaten bir düzeni vardır. Size ikinci gün asteğmenler anlatır. Ona göre eşyalarınızı yerleştirmeniz gerekecek. Bu sebepten dolabın büyüklüğünün önemi yok :)
  • Birliğin içerisinde hangi bankaların atmsi var hatırlıyormusunuz acaba?
  • Sağolasın dostum ön bilgiler hepimiz için faydalı oluyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: sT.curSe

quote:

Orijinalden alıntı: cagjackal

Bilgiler için çok sağol sky walker.Peki dolabların boyutu nasıl küçükmü bide dolapları kitleyebiliyozmu bazıları kitlenmiyo falan diyor ama

Dolap kitlenmez. Acemilikte zaten bir şeyiniz kaybolmaz. Dolabın zaten bir düzeni vardır. Size ikinci gün asteğmenler anlatır. Ona göre eşyalarınızı yerleştirmeniz gerekecek. Bu sebepten dolabın büyüklüğünün önemi yok :)
  • quote:

Birliğin içerisinde hangi bankaların atmsi var hatırlıyormusunuz acaba?

+1000000000000000

• Herkese Selam Tertipler

varmı Ordu ılınden gıdecek olan:)

verilen bilgiler için teşekkürler

Muhabere Eri olarak karsa düştük
    hakkımızda hayırlısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: metbey

quote:

Birliğin içerisinde hangi bankaların atmsi var hatırlıyormusunuz acaba?

+1000000000000000

Bir tane olması lazım. O da sanırım İş bankası.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.