Şimdi Ara

14 Temmuz 2011. 13 şehit, 7 yaralı. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
240
Cevap
0
Favori
5.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Massaimassai

quote:

Orijinalden alıntı: tonimotto

Küresel yalamacıları halkların kardeşliğini dilinden düşürmeyenleri humanistleri polyanacıları burada göremedim ? Nereye gittiniz , kardeşlik masallarınızla acımıza ortak olun hatta hep beraber türküler söyleyelim ha dur!! aydınları unuttum sahi nerede o arkadaşlar onlarıda göremedim yine kardeşlik üzerine şiir yazıp türkümü besteliyorlar.

Burdayım ve yazıyorum. Neyi nasıl okuduğunuz belirsiz! Belki sizin gibiler için fanüs içinde tek tip yaşayabileceğiniz bir dünya yaratırız:)) Öyle ya ! nesli tükenenlerdensiniz:)
    Ek: Küresel yalamalıcalrı lafınızı size iade ediyorum:) Diğer yandan küresel yalamalacıları ve halkların kardeşiliği söylemi iki ayrı kutup. Siz nerdesiniz onu anlamadım:)
    Saygılarımla,

Sen o çok sevdiğin kardeşlerinin yanına dağa çıksana ?

• 2 savaş uçağının askerlerin olduğu yeri bombaladığı yönünde iddalar var ama ne kadar doğrudur bilemiyorum, olay bir askeri skandal izlenimi veriyor, öte yandan askerlerin orman içinde hiç bir güvenlik önlemi almadan yemek molası vermesi askeri açıdan araştırılmalı

Bir görgü tanığı korucunun ifadeleri şöyle :

Genelkurmay'ın bu açıklamasına karşılık farklı iddialar da var. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı, TSK uçaklarından atılan bombaların büyük bir yangına yol açtığını 13 askerin de bu yangında şehit olduğunu öne sürdü. Adı açıklanmayan bir korucunun anlattıklarının aktarıldığı haberde "Çatışma iki ayrı yerde çıktı. Şelıma'ya yakın yerde bir asker öldü. Daha sonra birlikler sevk edildi. Öğleden sonra 3-4 sıralarında ise iki savaş uçağı mevzileri içiçe geçen PKK'lıları ve askerleri bombaladı, büyük yangın çıktı. Yanan yeri gidin görün, el bombası böyle yangın çıkarmaz. Operasyonlarda askerler ya da korucular yan yana yürümez. En az 20 metre aralıkla yürürler. El bombasının bırakın yangın çıkarmasını, 13 askeri öldürmesi mümkün değil" ifadeleri kullanıldı.

http://www.ensonhaber.com/el-bombasi-yangin-cikarir-mi-2011-07-15.html

• O kadar cahilce, öyle saçma yorumlar yapılıyor ki!

Enteresan olan da şu, kulaktan dolma devlet ve asker karşıtı propoganda metinleri akıllarında yer etmiş kişiler dünyadan habersiz biçimde bunları ne adına savundukları belirsiz veya en azından bunu kendileri bilmeden savunuyorlar...

Yazıktır. Eğer pkk zihniyetinde olmayıpta bu saçmalıkları savunan varsa bir an önce kendine gelsin.

Belgeli onaylı tasdikli birbilgi vereyim;

Düzenli ordu olarak terörle yapılan mücadelede belirlenmiş oran şudur; 1 terörist ölürse... 7 asker ölür!

Neden mi? Çünkü terör "vur kaç" yapar da ondan.

Bu bilgi ışığında dünyanın terörle mücadelede en başarılı ordusu Türk ordusudur. Çünkü hiçbir zaman " bire yedi " ölçüsü gerçek olmamış tam tersine bir askere karşılık beş terörist öldürülmüştür. Bunun nedeni de kadim Türk ordusunun binlerce yıllık tecrübesidir.

Şimdi hayattan dünyadan habersiz burada; " Ne yapalım? " sorusunu soran var. Saçmalık bu. Kürde taviz verirsen ermeni gelir. Ona taviz verirsen yunan gelir " bu topraklarda benim de hakkım var" der. Bunun sonu yoktur yani.

Asker geri adım atmaz. Atarsa memleket elden gider. Onun için saçmalamayı bırakalım lütfen. Sonuna kadar devam edecektir devlet bu işe. Ve evet... teröristi görünce basacaktır kurşunu. Son hain geberene kadar bu böyle devam edecektir. Aksi halde bırak ülkeyi bayrağı çek git derler adama...

• 13 hayelleri olan veya olmayan genç bir anda yok edildi ..kendimizi daha ne kadar avutacağız nekadar..
  • Diyarbakır'da tören başladı.
    NTV canlı yayında veriyor.
  • Bence Genelkurmayın açıklaması tartışılmalı...Aşağıda çatışmaya şahit olan köylünün sözleri dikkate alınmalı..Özelliklede 03:00 den sonra iyi dinlenmeli..Muhabir adamın 03:20 deki sözünü nasılda kesiyor..
    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/19344/18261479/1/ferit-demir-catisma-bolgesinden-bildirdi.aspx
  • Cahilce, dunya bilgisi olamadan yorum yapiyorsunuz gibi laf salatasi yapanlari bilgilerini paylasmaya cagiriyorum. Bence vur-kac ve kalabalik duzende ordu karsilastirmalarina hic girmeyelim cunku 'erkeklerse ciksinlar' tarzinda sacma sapan erkek egemen laflar edilecek, olayla ne alakasi var, ne de cozume yarari.

Allahtan tek tuk akli basinda yorumlar yapan, 1920lerden kalma palenjenetik milliyetcilik ayaklari disinda dusunen bir iki kisi varda delirirken bir iki duraklama sansimiz oluyor. Kurdistan tarihini biraz arastirmanizi oneririm, kurumunda Kurtler ve Turkler meclisi olarak belirtilen Kuvay-i Milliye ve Lozan anlasmasinda Irak sinirinin cizilememesi onemli bir nokta.

Bunun tersi oluyor olsaydi, yani Turkler'in haklari, koyleri ellerinden alinip onyillarca baski ve katliama tutuluyor olsalardi her saldiriyi yapan kahraman diye bas taci edilirdi. Lozan'dan suregelen luzumsuz milliyetci edebiyat uzerine halen 'buna hak verirsek oburu de gelecek' tarzinda yorumlar yapanlari dusunmeye cagiriyorum. Osmanli kapitalizm'e basta ayak uyduramamis, diger ulkeler ile arasi acildigi anda dunyada milliyetcilik akiminin onem kazanmasiyla yikilmasi kesinlesmistir, birinci dunya savasindan sonra elde kalan toprak parcasina da Turkiye denir, burada irk butunlugu olmaz, olamaz, soylenilenler de kafatasi milliyetciliginde de gordugumuz uydurmalardir.

Cokluk olan yerde teklik aramak,birligi icat edilmis bir grup disindaki herkesi dislamak, baski altinda tutmanin bu gunku sonuclari kacinilmazdir. Cozum cok kimlikliligin kabulunde ve pesinde desteklenmesinde olacaktir, boyle bir cografyada merkezi, homojen kultur ve yonetim arandigi surece catismalar durmaz.

Millet dediginiz butunun, Turkiye topraklarinda dogan vatandaslar tanimli milletten bahsediyorum, bes'te birine vatan haini denemez. Asil boluculer 15 milyon kisiyi bu duruma dusurup dislara itenlerdir.

Cogulcu, uyumlu bir Turkiye icin yeni, kurulus zamaninin tek tip milliyetciliginden arindirilmis, politik azinliga mecliste hak taniyan, erkek-kadin ayrimini ele alacak bir anayasa sart.

Turk, Kurt, tum rahmetlilerin ailelerine bas sagligi dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostbite -- 28 Temmuz 2011; 20:52:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

2 savaş uçağının askerlerin olduğu yeri bombaladığı yönünde iddalar var ama ne kadar doğrudur bilemiyorum, olay bir askeri skandal izlenimi veriyor, öte yandan askerlerin orman içinde hiç bir güvenlik önlemi almadan yemek molası vermesi askeri açıdan araştırılmalı

Bir görgü tanığı korucunun ifadeleri şöyle :

Genelkurmay'ın bu açıklamasına karşılık farklı iddialar da var. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı, TSK uçaklarından atılan bombaların büyük bir yangına yol açtığını 13 askerin de bu yangında şehit olduğunu öne sürdü. Adı açıklanmayan bir korucunun anlattıklarının aktarıldığı haberde "Çatışma iki ayrı yerde çıktı. Şelıma'ya yakın yerde bir asker öldü. Daha sonra birlikler sevk edildi. Öğleden sonra 3-4 sıralarında ise iki savaş uçağı mevzileri içiçe geçen PKK'lıları ve askerleri bombaladı, büyük yangın çıktı. Yanan yeri gidin görün, el bombası böyle yangın çıkarmaz. Operasyonlarda askerler ya da korucular yan yana yürümez. En az 20 metre aralıkla yürürler. El bombasının bırakın yangın çıkarmasını, 13 askeri öldürmesi mümkün değil" ifadeleri kullanıldı.

http://www.ensonhaber.com/el-bombasi-yangin-cikarir-mi-2011-07-15.html

klasik fıratnews haberi
    kaynaklarının ise sattıkları bir organ olmasından şüpheleniyorum

ekleme :
    tutup "el bombası öyle yangın çıkarmaz" diyen sivri zekalı arkadaşlara gelsin ekşisözlük'ten mantıklı bir açıklama

quote:

14 temmuz 2011'de yaşanan talihsiz olay sonucu şehit düşen 13 askerimizin ardından, "el bombası yangın mı çıkartırmış yeaa" şeklinde konuşulan öldürücü silah.

el bombaları çeşit çeşittir. 6 ana grupta toplayabiliriz;

1- patlama sonrası görüşü engelleyici veya tepkiye yol açan gaz yayan el bombaları (sis bombası, biber gazı vs.)

2- patlama sonrası kısa süreli işitsel ve görsel şok yaratan el bombaları (bildiğiniz flashbang)

3- herkes tarafından popüler bir şekilde bilinen, etrafı bölme bölme şekillenmiş ve patladığı zaman patlama basıncı ile etrafa şarapnel saçan el bombaları

4- yüksek patlama gücü ve doğru alanda kullanılması sayesinde direkt olarak patlama basıncı ile yarattığı travma sonucu canlıya zarar veren el bombaları (bu el bombaları kapalı alanlarda kullanılır, genellikle basınçtan dolayı iç organlarda yüksek tahribata sebep olur, dışarıdan bakıldığında herhangi bir gariplik olmaz etkilenenlerde)

5 - ignitör dediğimiz, içinde bildiğiniz alkol gibi yanıcı maddeler bulunan, bir nevi standartize edilmiş molotof kokteyli denebilecek el bombaları. bunlar modeline göre spray şeklinde vs saçabilmekte. sonunda bir detonasyon gerçekleşerek yanmayı sağlamakta.

6- sadece başka patlayıcıları detonasyon amaçlı kullanılan tek başına zararsız el bombaları.

kuvvetle muhtemel 13 askerimiz 5. tip bomba ile şehit edilmiştir. bu tip bombalar yangınlara veya yangın olmaksızın bir veya birkaç insanın yanarak ölmesine sebep olabilecek kadar yanıcı içermekte ve başarılı(?) bir ateşleme mekanizmasına sahiplerdir.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=24528765

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaman Ötesi -- 15 Temmuz 2011; 17:30:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Kürtlerin çoğunluğu ayrılalım düşüncesi gütmüyorlar.

Evet, katılıyorum.
    Millet ekmeğinin, çoluğunun çocuğunun derdinde.
    Ama gaza gelmiş bir halkın gözü kördür ve bahsettiğim şekildeki bir oluşum bunu dinlemez bile.
  • Gündüz vakti olması gerçekten şaşırtıcı.Bu olaydan yaklaşık 2 saat önce vandaki karakolu da taradılar ama basın bundan nedense söz etmedi.Gündüz vakti...

O kadar heron,o kadar istihbarat.Bir yerde bir aksaklık yokmu sizce? 25 kişilik grup ilçe de gündüz vakti dolaşacak öyle mi? var birşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 16 Temmuz 2011; 16:52:41 >
  • Frostbite, sırf yazmış olmak için yazıyorsunuz bence.

Ne baskısı, ne hakların elinden alınmasından bahsediyorsunuz yahu? Hayal mi görüyorsunuz anlamıyorum ki?
    Kürtler bu ülkede hangi haklardan mahrum bırakılmış?

Ya gerçekten, dünyada ne olaylar oluyor... Almanlar 6 milyon Yahudi kesiyor, buna bir şey demiyorsunuz, Türkiye Kürtlere var olmayan bir zulmü uyguladı diyorsunuz.
    Üstelik konuyu da gidip ta Lozan'a ve milliyetçiliğe bağlıyorsunuz...
    Ne ilgisi ne alakası var?
  • @Frostbite

Pkk'yı Kürtlerin temsilci, haklarını arayan vs vs. bir topluluk olarak gören anlayıştan kurtulun artık bi an önce. Apo denilen çapulcu, Ankara Siyasalda okurken alınıp yetiştirilen birisi. Ermeni terör örgütü Asala 84'de yıkıldı denilerek adı PKK olan terör örgütüne katıldı. Şuan öldürülen pkklılara bakın çoğu Ermenidir. Ne Kürt halkından bahsediyorsunuz siz? İyi uyutmuşlar sizi.

Kürdistan tarihiymiş... Madem bu ülkeyi bölmeye çok meraklısınız, üyesimisiniz tam emin değilim fakat gidip pkklı kardeşlerinizle dağa çıkın. Sinirlerim tepeme çıktı ya. Birde gelmiş normal birşeymiş gibi konuşuyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frostbite

Cahilce, dunya bilgisi olamadan yorum yapiyorsunuz gibi laf salatasi yapanlari bilgilerini paylasmaya cagiriyorum. Bence vur-kac ve kalabalik duzende ordu karsilastirmalarina hic girmeyelim cunku 'erkeklerse ciksinlar' tarzinda sacma sapan erkek egemen laflar edilecek, olayla ne alakasi var, ne de cozume yarari.

Allahtan optimist gibi akli basinda yorumlar yapan, 1920lerden kalma palenjenetik milliyetcilik ayaklari disinda dusunen bir iki kisi varda delirirken bir iki duraklama sansimiz oluyor. Kurdistan tarihini biraz arastirmanizi oneririm, kurumunda Kurtler ve Turkler meclisi olarak belirtilen Kuvay-i Milliye ve Lozan anlasmasinda Irak sinirinin cizilememesi onemli bir nokta.

Bunun tersi oluyor olsaydi, yani Turkler'in haklari, koyleri ellerinden alinip onyillarca baski ve katliama tutuluyor olsalardi her saldiriyi yapan kahraman diye bas taci edilirdi. Lozan'dan suregelen luzumsuz milliyetci edebiyat uzerine halen 'buna hak verirsek oburu de gelecek' tarzinda yorumlar yapanlari dusunmeye cagiriyorum. Osmanli kapitalizm'e basta ayak uyduramamis, diger ulkeler ile arasi acildigi anda dunyada milliyetcilik akiminin onem kazanmasiyla yikilmasi kesinlesmistir, birinci dunya savasindan sonra elde kalan toprak parcasina da Turkiye denir, burada irk butunlugu olmaz, olamaz, soylenilenler de kafatasi milliyetciliginde de gordugumuz uydurmalardir.

Cokluk olan yerde teklik aramak,birligi icat edilmis bir grup disindaki herkesi dislamak, baski altinda tutmanin bu gunku sonuclari kacinilmazdir. Cozum cok kimlikliligin kabulunde ve pesinde desteklenmesinde olacaktir, boyle bir cografyada merkezi, homojen kultur ve yonetim arandigi surece catismalar durmaz.

Millet dediginiz butunun, Turkiye topraklarinda dogan vatandaslar tanimli milletten bahsediyorum, bes'te birine vatan haini denemez. Asil boluculer 15 milyon kisiyi bu duruma dusurup dislara itenlerdir.

Cogulcu, uyumlu bir Turkiye icin yeni, kurulus zamaninin tek tip milliyetciliginden arindirilmis, politik azinliga mecliste hak taniyan, erkek-kadin ayrimini ele alacak bir anayasa sart.

Neyin rahmeti kimin rahmeti?
    Ölen kürtler değildi ölen PKK'lı teröristlerdi, ne rahmeti, neyin rahmeti?

Şu ayrımı bir yapın artık, her kürt insanı PKK yandaşı olarak lanse etmeyin, görmeyin, terörist yandaşı olarak belirtmeyin!
    Bu nasıl bir genellemedir ya?

• Frostbite; İşte aynen senin yaptığın yorumda olduğu gibi, birtakım kulaktan dolma altyapısız fikirleri ifade edenlere cevap veriyorum ben. Optimistte aynı şeyi yapıyor.

Dünyadaki orduların terör örgütleri ile olan mücadelesindeki veridir " bire yedi! " ve gerçektir. Türk ordusu bu konuda, yani terörle mücadelede dünyanın 1 numarasıdır. Bu gerçek. Bunun neyi hoşuna gitmedi anlamadım!

Bir de şu saçmalık vardır. Efendim Kürtler aç eziliyor itiliyor dışlanıyor zulme uğruyor. Kürtlere haklarını veriniz.

Ne hakkı ya? Ne ezilmesi ne mazlumu kardeşim? Git bakalım büyük şehirlerde Türk çocuğu aç işsiz gezerken o Kürtlerin hepsi parayla oynuyor. Her işi ele almış adamlar. Kabadayılık yapıyor, karşı çıkanı dövüp öldürüyorlar. Herifler birçok iş kolunda ve özellikle de kolay para kazanacakları işlerde tekel oluşturmuş durumda. Resmen bir de bunlara hak verin filan gibi söylemlerle Türk milletinin sabrı zorlanıyor.

Nerede kaçak mal, devlete vergi verilmeden satılan mal varsa bu heriflerin tekelinde. Vatana millete herkese devlete de zarar yaptıkları. Asıl bu adamların vergisiz kaçak yaşantılarına bir önlem alınmalı derken, zaten çoğu bedavaya milletin sırtından yaşayan bu grup bir de üstüne hak istiyor.

Bu duruma Alman milleti sabreder miydi? Sizce Amerikalılara bunu yapan bir grup olsa ne olurdu? İngilterede bunu yapmaya çalışan bir etnik gruba İngilizler ne yapardı sizce?

Türk milleti büyük sabırlı hoşgörülü millettir ama... Bence sabır fazla zonlanmakta...

• Omer bey, ben Kurt=PKK gibi birsey asla demedim, o yonde herhangi bir yorumum varsa dusundugunuzun tam tersidir. PKKnin cogunlugu Kurt vatandaslardan olduguna gore, olenlerin aileleri de muhtemelen Kurt oluyorlar, onlara rahmet diledim, bir kisinin kanaatiyla tum Ailenin gruba katilma zorunlulugu yok ya.

mustf9 bey, Ingilterede de, Amerikada da bunun ornekleri goruldu, goruluyorda, neredeyse hepsinde de basta silahsiz olan tepkiler bastirilip vahsete suruklenmislerdir, bizde de oldugu gibi. Amerika'da SNCC ornegini arastirabilirsiniz mesela. Insanlari, hem de millet olarak, kumeler halinde degerlendirmeniz -'turk milleti sabirli hosgorulu' , 'kurtlerin hepsi para..'- konuya ne kadar yuzeysel yaklasildiginin kaniti. Turkluk DNAsi mi var hosgoru getiren? Insanlari dogdugu durumlardan sorumlu tutarken kisilerin yaptiklarini duruma ragmen yorumlayarak sorun cozmek hastaliklarin belirtisel(semptomatik) tedavisine benzer, bolgede yapilan bazi dengesiz para girisleri de buna ornektir.

Sorunun cozumu icin once sorunu anlamak gerekir, altyapi diyorsunuz ama ana-akim milliyetci soylemin yansimasinin disinda bir sey duymuyorum, varsa cozum hakkinda gorusleriniz paylasin, olacaksa yapici bir tartisma olsun. Siz Turkiyenin bir kosesine itilmek, zorla baska dilde okumak, surekli silahli ve sozlu baski altinda kalmak icin vergi verir miydiniz? Olusturulan karmasa ve refah disi ortamda cikan tekelci ve dolandiricilari yasam standartlari yerinde kimsenin bilincli olarak savundugunu veya savunacagini sanmiyorum; demokratik bir yasam ortaminda kolaylikla yer edemeyecek bu etkenler maalesef karmasa ve yasanin ugramadigi ortamlarda bocekler gibi urerler, bunun takibinde uyusturucu gibi baska sorunlarin takibine de sasmamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostbite -- 15 Temmuz 2011; 19:04:56 >

• Olaya ne kadar yanlış bakıyorsunuz. Hayır öyle değil kardeşim. Amerikada veya Almanyada adama böyle vergi vermeden kaçak malları satarak, elektrik su parası ödemeden bir hayatı yaşatmaz elin oğlu. Güneydoğudaki vatandaşın çoğuna devlet maaş veriyor. Yeşil kartları var hepsinin ne amelyat olunca ne doktora ne ilaca para vermiyorlar. Ben devlet memuruyum doktora çıkmak için 5 tl vizite parası ve yazılan ilacın yüzde yirmisiyle bir viziteye çıkmam 20 lirayı buluyor.

Hangi hak isteniyor? Türkiyede Kürtler Türklerden daha ayrıcalıklı yaşıyor. Bu ayrıcalıklar ellerinden çekilip alınmalı. Ve eşitlik sağlanmalı.
  • Kullandiginizdan dilden zaten pek de anlasma istemediginiz belli, yorumlariniz tamamen ongoru ve varsayima dayali, dolayisiyla tartisilacak bir yani da kalmiyor. Ben Amerika'da alti sene yasadim, vergisini odemeyen, hatta kira bile odemeyen bizzat tanidigim bircok kisi var, ayni kisilerin kendi dilinde soylem, yayin ve demokratik eylem haklari da cabasi. Kiyaslama amaciyla soylemiyorum, luzumsuz olur, yanlis bilgilendirilmissiniz, belirteyim dedim.
  • quote:

Kullandiginizdan dilden zaten pek de anlasma istemediginiz belli, yorumlariniz tamamen ongoru ve varsayima dayali, dolayisiyla tartisilacak bir yani da kalmiyor. Ben Amerika'da alti sene yasadim, vergisini odemeyen, hatta kira bile odemeyen bizzat tanidigim bircok kisi var, ayni kisilerin kendi dilinde soylem, yayin ve demokratik eylem haklari da cabasi. Kiyaslama amaciyla soylemiyorum, luzumsuz olur, yanlis bilgilendirilmissiniz, belirteyim dedim.

Yahu biz anlaşsak ne olur? Burada saçma sapan " yok hak verilsin " bilmem ne diyen sizlersiniz. Biz diyoruz ki; " Kürtler hangi hakka sahip değil? " buyurun söyleyin. İstediğiniz daha ne gibi hak ve ayrıcalıklar var onları da söyleyin.

Bunu zorlamak veya bizim burada anlaşmamız birşeyi değiştirmez. Bu ülkenin devleti hiçkimseye hiçbir zaman 2. sınıf vatandaş muamelesi yapmadı. Kimseye de ayrı haklar verilmez.

Bunu bahane edipte askere silah çekip kan dökenlere ise hak verilmeyeceği gibi canları da çok fena yakılır. Bu budur yani. Adam neymiş hak istiyormuş askere kurşun sıkıp öldürecek. Bu devlette onun önünde eğilecek.

Al bakalım şimdi yaptıkları şey meseleyi daha da kötüye götürecek. Asla bu yöntemle bir yere varılmaz. Bunu yapana da sizin gibi onların haklarını vermekten söz etmek değil. Bu cinayetleri işleyenleri yok etmeyi, terör yapanı dünya yüzünden silmeyi savunmak gerekir...

Kurşun sıkana hak verilecekmiş. Alacağı tek şey ölüm olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 15 Temmuz 2011; 20:02:47 >

• quote:

Cahilce, dunya bilgisi olamadan yorum yapiyorsunuz gibi laf salatasi yapanlari bilgilerini paylasmaya cagiriyorum. Bence vur-kac ve kalabalik duzende ordu karsilastirmalarina hic girmeyelim cunku 'erkeklerse ciksinlar' tarzinda sacma sapan erkek egemen laflar edilecek, olayla ne alakasi var, ne de cozume yarari.

Allahtan optimist gibi akli basinda yorumlar yapan, 1920lerden kalma palenjenetik milliyetcilik ayaklari disinda dusunen bir iki kisi varda delirirken bir iki duraklama sansimiz oluyor. Kurdistan tarihini biraz arastirmanizi oneririm, kurumunda Kurtler ve Turkler meclisi olarak belirtilen Kuvay-i Milliye ve Lozan anlasmasinda Irak sinirinin cizilememesi onemli bir nokta.

bu dediklerin olursa sorun bitecek mi kardeş?diyelim ki kürtleri milletimizin başucuna koyduk.peki bu dağdaki terör susacak mı.anlayın artık terör bunların kanına işlemiş.toplum yapıları ve düzenleri bu.istersen kral yap bunları yine dağda gerillalık yaparlar.

200 senedir türkiye demokrasi yarışı veriyor.peki 200 senedir neredeydinizi laannn.o kadar asi bir milletdiniz de neden 1980 den sonra ortaya çıktınız.bu ülkede darbe olduğunda herkes acı çekti peki size karşı kırım yapan mı vardı.neden dağa çıktı bu itler.kim çıkarttı onları buraya.

BU KÜRTLER YILLARDIR DAĞLARDA ŞİMDİ DE PARTİLERİ VAR AMA YİNE DAĞLARDALAR.SİZ YANİ KÜRTLER DEMOKRASİ OYUNU MU OYNUYORSUNUZ.BABANIZIN MEMLEKETİ BURASI HERHALDE MECLİSE GİREMEYİNCE KURŞUN SIKMAK NEDİR.

• Osmanli doneminde Kurtlerin durumu ile birinci dunya savasi sonrasinda olusan durumu anlamak gerekir, cekilen sinirlarla uce ayrilmislar ve hem iran hem irakta buyuk baski ve soykirimlar olmustur. Kimse kimseyi basucuna koyalim one cikaralim demiyor zaten. Medyanin ve eskimis fasist edebiyatin soylemlerin doldurusuna geliyorsunuz, azicik dusunun bize anlatilanlardaki yanlislari.

Teror, teror ile silinmez.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.