Şimdi Ara

14-15' (1600x900) ve SSD+HDD'li Ultrabook önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Halen 2011'de aldığım 17.3" HP laptop kullanıyorum ve donanımsal olarak bir sorunum yok ama artık daha küçük, hafif, batarya süresi uzun, sessiz bir ultrabook/notebook arıyorum. 17.3" laptop için büyük çanta alıyorum, içine birşey koymasam bile çok ağır oluyor.

Aslında aradığım tam olarak notebook değil, çünkü ultrabook deyince genelde 13.3" ve sadece SSD'li modeller yaygın.

Benim istediklerim
    - En az 14", tercihen 15" ama çözünürlüğü 1600x900 olmalı (daha düşük veya yüksek istemiyorum)
    - Ekranı kaliteli olmalı, sıradan bir panel istemiyorum.
    - Ekran kartının zerre kadar önemi yok. Oyun olarak solitaire bile oynamam.
    - SSD ve HDD aynı anda takılabilmeli. SSD 32GB entegre olabilir. Nasılsa C:\Kullanıcılar dizinini ne olur ne olmaz diye HDD'de taşıyorum. Sadece SSD'li modelleri hem SSD'lere güvenmediğim için hem de kapasiteleri bana yetmeyeceği için kesinlikle alamam.
    - Bataryalı kullanım süresi uzun olmalı.
    - Bütçe olarak 2000-2500 TL aralığını pek geçmek istemiyorum.

Kriterlerim seçeneklerimi önemli ölçüde sınırlıyor ve kendim de araştırıyorum ama, gözden kaçmasın diye görüş istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 24 Ocak 2013; 0:03:10 >

• Birkaç gün önce Dell 14z 5423 aldım. Açıkçası fazlasıyla memnun kaldım cihazdan.

14" inch ekrana sahip. Malesef ekran çözünürlüğü 1366x768
    Kullandığım diğer MSI marka laptopumun ekran çözünürlüğü Full HD 1900x1080 olamasına karşın bana Dell'in ekranı çok kötü gelmedi. Çözünürlük idare eder diyelim.
    intel Hd 4000 ve AMD 7570M ekran kartı var.
    Ağırlığı 2.00 kg. Bence tam ideal ağırlık. Çok çok ince makinalar pek kullanışlı gelmedi bana. Klavye ile çok fazla çalıştığımdan :)
    32 gb SSD ve 500 gb HDD var.
    Batarya kullanım süresi oldukça iyi.
    Ben gold'dan 1399 TL ye aldım. Fiyatına göre şahane makina. Klavyesini çok begendim. Görünüşüde çok hoş. Kasa kaliteside oldukça iyi. Kasası plastik değil ayrıca
    Bana göre eksik yanı; ışıklı klavye olmaması ve 2 tane usb girişinin olması.

http://www.gold.com.tr/U206689/Dell-Ins-5423-S31P45-i5-3317U-4GB-32GB-SSD-500GB-W7HP-Ultrabook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muraq -- 24 Ocak 2013; 0:53:33 >

• 2 kg lik ultra book mu olurmuş :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muraq
    Birkaç gün önce Dell 14z 5423 aldım. Açıkçası fazlasıyla memnun kaldım cihazdan.

Yeni bilgisayarınızı Güle güle kullanın.

Dell her ne kadar son dönemde Inspiron serilerinin kalitesini düşürse de ve bazı modellerin klavyesini şaka gibi bulsam da, özellikle üst serilerini beğendiğim bir marka.

Dell'in bazı modellerini gözüme kestiriyorum, ancak 15 aydır 17.3" ve 1600x900 ekran kullandığım için, bu saatten sonra hem küçük ekran hem 1366x768 çözünürlük benim içime dert olur. 1920x1080 çözünürlüğü ise 15.6" ekranda bile kullanmam açıkçası.

Piyasadaki modellere bakıyorum da, benim isteğime tam olarak uyan cihaz pek yok. Ya sadece SSD oluyor, ya ekran çözünürlüğü uymuyor vb.

Ben araştırmaya devam edeyim; eğer mucizevi bir model bulan olursa paylaşsın lütfen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 24 Ocak 2013; 9:08:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

2 kg lik ultra book mu olurmuş :)

Ultrabook sınırı 1.8 kg dan 200 gram aşırmışlar :) Benim için bu durum daha iyi, çünkü klavyeyi çok fazla kullanıyorum. Çok daha ince ve daha hafif makinalarda klavye oldukça kötü birçoğunda. Bilgisayar 14"inch olduğu için inceliği ve ağırlığı iyi yaymışlar. Gayet ince ve sağlam duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muraq -- 24 Ocak 2013; 11:49:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Birkaç gün önce Dell 14z 5423 aldım. Açıkçası fazlasıyla memnun kaldım cihazdan.

Yeni bilgisayarınızı Güle güle kullanın.

Dell her ne kadar son dönemde Inspiron serilerinin kalitesini düşürse de ve bazı modellerin klavyesini şaka gibi bulsam da, özellikle üst serilerini beğendiğim bir marka.

Dell'in bazı modellerini gözüme kestiriyorum, ancak 15 aydır 17.3" ve 1600x900 ekran kullandığım için, bu saatten sonra hem küçük ekran hem 1366x768 çözünürlük benim içime dert olur. 1920x1080 çözünürlüğü ise 15.6" ekranda bile kullanmam açıkçası.

Piyasadaki modellere bakıyorum da, benim isteğime tam olarak uyan cihaz pek yok. Ya sadece SSD oluyor, ya ekran çözünürlüğü uymuyor vb.

Ben araştırmaya devam edeyim; eğer mucizevi bir model bulan olursa paylaşsın lütfen :)

Teşekkürler

Sizin aradığınız kriterlere en yakın makinahttp://www.bimeks.com.tr/urun/125480/samsung-np-900x4d-a02tr-ultrabook-w8-.aspx sanırım

Ayrıca LENOVO Thinkpad serilerinede bir göz at istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muraq -- 24 Ocak 2013; 11:49:09 >

• quote:

Sizin aradığınız kriterlere en yakın makinahttp://www.bimeks.com.tr/urun/125480/samsung-np-900x4d-a02tr-ultrabook-w8-.aspx sanırım

Tespit doğru :) Hatta ilk gördüğümde "tamam buldum" demiştim ama maalesef SSD+HDD imkanı yok.

Daha önce sıradan dizüstüyle bile ssd kullandığımda bilgisayar çok sessiz hale gelmişti.
    Şimdi ultrabook ile işletim sistemini mutlaka ssd'ye kurmam gerekiyor ki, o performansı ve sessizliği yakalayabileyim.

Bu arada, uzun zaman önce Teknosa'da bir Samsung görmüştüm ve klavyesine dokunduğum anda gözlerim fal taşı gibi açılmıştı.
    Hayatımda dokunduğum en yumuşak klavyeydi herhalde. Yine bir Gold ve Teknosa turu yapıp modellere yakından bir dokunacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 24 Ocak 2013; 12:08:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Tespit doğru :) Hatta ilk gördüğümde "tamam buldum" demiştim ama maalesef SSD+HDD imkanı yok.

Daha önce sıradan dizüstüyle bile ssd kullandığımda bilgisayar çok sessiz hale gelmişti.
    Şimdi ultrabook ile işletim sistemini mutlaka ssd'ye kurmam gerekiyor ki, o performansı ve sessizliği yakalayabileyim.

Bu arada, uzun zaman önce Teknosa'da bir Samsung görmüştüm ve klavyesine dokunduğum anda gözlerim fal taşı gibi açılmıştı.
    Hayatımda dokunduğum en yumuşak klavyeydi herhalde. Yine bir Gold ve Teknosa turu yapıp modellere yakından bir dokunacağım.

NP900X4D modelinde TN panel kullanılmış, bu sebeple görüş açıları özellikle de dikeyde bir hayli kısıtlı. Ekran kalitesine önem veriyorsanız beğeneceğinizi zannetmiyorum. Şahsen bu ultrabooku almaktan vazgeçmemin başlıca sebebi buydu. Ayrıca aleti ince yapmak için klavyenin derinliğini olabildiğince azaltmışlar. Bu durum tuşlara basma hissiyatını azalttığı için de tuşlar sert yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: techaddict

NP900X4D modelinde TN panel kullanılmış, bu sebeple görüş açıları özellikle de dikeyde bir hayli kısıtlı. Ekran kalitesine önem veriyorsanız beğeneceğinizi zannetmiyorum. Şahsen bu ultrabooku almaktan vazgeçmemin başlıca sebebi buydu. Ayrıca aleti ince yapmak için klavyenin derinliğini olabildiğince azaltmışlar. Bu durum tuşlara basma hissiyatını azalttığı için de tuşlar sert yapılmış.

Bu konuya yazmayı unutmuşum.

İhtiyacıma en yakın bulduğum Samsung Chronos 7 serisi aldım. Detaylı görüşlerimi ilgili konuda 3.sayfada bulabilirsiniz (maalesef forumda nasıl mesaja link veriliyor bulamadım, mesaj linkini kopyala butonunu firefox ile çalıştıramadım).
    Link :http://forum.donanimhaber.com/m_61252089/tm.htm

Evet, Chronos 7 serisinde de TN panel var, ancak benim beklentimi karşılıyor. IPS gibi daha üst düzey paneller genelde yüksek çözünürlükte oluyor. Ben 1920x1080'yi 17" aşağısında kullanmayacağım için, halimden memnunum.

Hatta aslında şimdi aldığım cihazı geçiş dönemi için aldım ve birkaç ay sonra Chronos 7 yeni seri gelecek, onlarda ekran TN olmayacak bildiğim kadarıyla. Fakat çözünürlüğü 15.6"'de 1920x1080 olursa yeni seriler de benim için bir alternatif olmayacak.

• Son durum nedir ?
  • quote:

Son durum nedir ?

Chronos 7 kullanıyorum ve şimdilik değiştirmem için bir neden gözükmüyor.

Bazen yeteri kadar araştırmadan aldığım ürünlerde sonradan farkettiğim bazı nedenlerle hafif pişman olabiliyorum ama, bu sefer öyle bir durum olmadı.

Aldığım ürünün, yukarıda linkini verdiği konusunda yazdıklarımı buraya alıntı yapayım bari :

quote:

Ben de NP700Z5C-S01TR ile aranıza katıldım. Yarı ultrabook, yarı notebook olarak alınabilecek en iyi cihazlardan biri diyebilirim. Piyasadaki modellerin çoğuna Bimeks ve Teknosa'da baktım; dizayn, klavye vb. olarak en ideal seçeneklerden biri. Hatta klavyesinin Samsung Chronos 9 serisinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. 9 serisinin klavyesi sert.

Cihaz normal kullanımda gayet sessiz çalışıyor. Hele bir de SSD takılırsa, daha bir soğuk ve sessiz olur.

Ben açıkçası yeni Chronos 7'ler gelinceye kadar, kasayı tanımak için geçiş dönemi cihazı olarak ikinci el aldım. Ancak yeni seriler 15" ve 1920x1080 ekran ile gelirse, her ne kadar ekran kalitesi şimdikine göre farkedecek olsa da, 1920x1080 çözünürlük alıp da gözlerime işkence edemem :)

Şu anki tek soru, cihazın garantisini bozmadan nasıl SSD+HDD kullanmak için 2.hdd yuvası takabileceğim. Servis alt kapağı açarsanız garanti dışı kalır diyor da, acaba çok dikkatli şekilde 2.hdd yuvası ilave eden ve sonra eski parçaları takıp cihazı servise gönderip işlem yaptıran oldu mu hiç ?

quote:

S01 ile S02 arasında benim bildiğim işlemci farkı var, express cache 8GB yerine 16GB, yalnız ekran kartından emin değilim.
    Zaten ekran kartının modeli önemli, 1 veya 2GB olması çok etkilemez diye düşünüyorum.

S01, eğer kullanım amacınıza uygunsa, gerçekten alınacak bir cihaz. Hem malzemesi kaliteli, hem HDD'li bile gayet sessiz çalışıyor.

Benim tercih etme sebeplerim :
    - Ekranının 15.6" olması (1600x900),
    - Dvd-rw olduğu için, onun yerine takılabilecek 2.hdd yuvası ile SSD+HDD kullanıma uygun olması,
    - Bataryasının 8 hücreli olması.

Evet biraz ağır, ancak 15.6" ekrana göre kasası çok büyük değil ve SSD+HDD kullanmaya uygun daha hafif bir cihaz ben bulamadım.
    Eğer bulabilen varsa, elimdeki cihazı zaten modeli tanımak için 2 aylık 2.el almıştım, elden çıkartıp başka cihaz alabilirim :)
    Ancak şimdilik izlenimlerime göre, bu cihaza SSD+HDD takarsam, uzun yıllar kullanırım.

Not : 17" altında 1920x1080 çözünürlük kesinlikle kullanmam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.