Şimdi Ara

13 sene kullan 1.5 kat fiyatına sat(2005 yılı otomobil fiyatı ssli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
7.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005 yılında satılan corsa c kasalar 20.000 tl astra h kasa ise 29 bin tlden satılıyormus simdilerde bu araç lar 150-200 bin km leri devirmiş ve fiyatları zamanında 0 km satış fiyatının yaklasık 1.5 katına 30 bine corsa 45 bintl ye h kasa alıcı buluyor dünyanın baska hangi ülkesinde kullandıkca ucuzlayacagına pahalanan araç vardır merak ediyorum.
    13 sene kullan 1.5 kat fiyatına sat(2005 yılı otomobil fiyatı ssli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 5 Ocak 2018; 20:23:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam alım gücünü genelde altın ile ölçerler asgari ücret 2005 te 418 tl çeyrek altın ise 38 tl yani 1 asgari ücrete "11" tane çeyrek altın alınabiliyordu günümüzde ise 1600 tlye 6 tane çeyrek alına biliyor yani 11 tane çeyrek altın günümüzde 2.750 tl hesabı siz yapın zenginlesmismiyiz fakirlesmismiyiz.Babam 27 yıllik memur 2006-2007 li yıllara kadar her maastan 1 altın kenara koyarmış simdi ise kenara koyduklarını maasa takviye yaparak ay sonu getiriyor.
    Dostum sakın soyledigimi yanlış anlama

Baka ben 12 yasimdan beri sanayideyim 96 97 senelerinde ciraktim hafızamda güçlüdür

O donemde kimse asgari ucretle çalışmazdı evet asgari ücret vardi ama ben cirakken bile asgariden fazla alırdım

Yani asgari ücret sembolik gibi birseydi daha sonra yillar icinde tamamen yerleşti

Yasi 30 üstü olan çoğu kisi bunu hatirlar

Birde hesaplar yapılırken agi dahil ediliyor

O dönemde de fis paraları vardi yani simdiki agi yerine fis parası alınırdı

Hesap yapılırken fis parası dahil edilmiyor

Birde gelisen teknoloji var o dönemlerde üretim maliyeti ile şimdiki birmi degilmi arastirmak lazım

Bunuda en guzel enflasyon derdi olmayan almanya uzerinden bakmak lazim

Mesela 2000 senesinde asgari ücretli alman vatandaşı atıyorum baz versiyon golfu kac para ile alirken simdiki durumla kiyaslamak lazim o zaman farki daha rahat anlarız
  • Birde 90 küsür corollalar var fiyatlari 2005-2010 model arabalarla yarısan.izah edebilen varsa aciklasin

• Para değer yitirmiş,

Malzeme kalitesine göre tutulur,

2005 model civciv arabamı satmaya kıyamıyorum bende,

Arabanın modası geçmez, yenisiyle kıyaslanarak fiyat belirlenir,

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam alım gücünü genelde altın ile ölçerler asgari ücret 2005 te 418 tl çeyrek altın ise 38 tl yani 1 asgari ücrete "11" tane çeyrek altın alınabiliyordu günümüzde ise 1600 tlye 6 tane çeyrek alına biliyor yani 11 tane çeyrek altın günümüzde 2.750 tl hesabı siz yapın zenginlesmismiyiz fakirlesmismiyiz.Babam 27 yıllik memur 2006-2007 li yıllara kadar her maastan 1 altın kenara koyarmış simdi ise kenara koyduklarını maasa takviye yaparak ay sonu getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 5 Ocak 2018; 20:26:48 >
  • 42 ay maaşla sıfır otomobil alabilir durumdayız nankörlük etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Hocam alım gücünü genelde altın ile ölçerler asgari ücret 2005 te 418 tl çeyrek altın ise 38 tl yani 1 asgari ücrete "11" tane çeyrek altın alınabiliyordu günümüzde ise 1600 tlye 6 tane çeyrek alına biliyor yani 11 tane çeyrek altın günümüzde 2.750 tl hesabı siz yapın zenginlesmismiyiz fakirlesmismiyiz.Babam 27 yıllik memur 2006-2007 li yıllara kadar her maastan 1 altın kenara koyarmış simdi ise kenara koyduklarını maasa takviye yaparak ay sonu getiriyor.

Bunu sadece altına endeksleyerek açıklayamazsınız bu geçen sürede altın dünya genelinde çok fazla değer kazandı o zaman bende derim ki 2005 yılında asgari ücretle kaç kg et alınıyordu şimdi kaç kg et alınıyor et inanılmaz pahalılanmasına rağmen söyleyebiliriz eğer daha somut bir örnek istiyorsanız 2005 ile 2018 yılına kadar türkiye big mac endeksine de bakabilirsiniz

• 2005 yılında asgari ücret 350 tl idi

Yani astra almak için 83 ay çalışması gerekiyordu.

Şu an sıfır astra ne kadar bilmiyorum ama 2018 için net 1600 lira oldu sanırım , daha az süre çalışmak gerekir diye tahmin ediyorum.

Tabi burada önemli bir konu da 2005 yılındaki iş bulma kolaylığı ile 2018 de iş bulma kolaylığına bakmak lazın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2000yilinda 10.850milyara(o zamanin parasiyla) toyota corolla 1.6terra aldik. Araca su an 27bin veriyorlar :)

• 1999 senesinde 4.100.000.000 TL' ye araba aldım

2012 senesinde 12.000 TL' ye sattım

yaptığım zararı holdingler yapsa batardı

• paramız ne kadar değer kaybetmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • corsa 1.3 2011 aracımı 35 e aldım. Şimdi piyasaya baksan 35 e ölüsünü bulamazsın. 45-50 yazan var. Ancak e kasası geldi daha çirkin kasa ama sıfır fiyatı 93 bin tl . Bundan dolayı da etkileniyor. Kur'lar, her sene 15 bin zam, vergi artışı vs.
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    Astra şuan 75000 tl
    Asgari ücreti 1400 kabul edelim
    75000/1400=53,5 ay
  • şunu x ülkesinden birine göstersen yoh artık der valla

• quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

42 ay maaşla sıfır otomobil alabilir durumdayız nankörlük etmeyin

• 13 sene önceki 20 bin ile şimdiki 20 bin arasında dağlar var.
  • Araç Dolar Euro Altın bazında değer kaybetti. Son ÖTV ve kur zamlarından dolayı 0 fiyatları çok yükseldiği için haliyle 2. el de bu durumdan etkilendi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    İşte biz buna enflasyon diyoruz sen rakamları buyütüp asgari ucreti 5 bin tlde yapsan götü boklu corsa 250 bin tlye satarsan değisen bisey olmaz yani fakir yerinde sayıyor hatta altına endekslersek yarı yarıya dahada fakirlesmisiz. Ama bizim halkımız donsuz gezer yinede iphonesiz gezmez

• 2005 deki asgari ücret 350 tl
    2018 deki asgari ücret 1600 tl yaklaşık 5 katı.
    2005 deki arabada hiç bir özellik yokken 2018 de herşey var.
    ayrıca aynı araba şu an 82 bin tl..yani kardeşim esp olmayan araba 29000/350 lik iş gücü verilmişken
    Daha donanımlı daha geliştirilmiş bir arabaya 82000/1600 lık iş gücü verilmiş.

Bu gelecektede böyle olacak.Eskiden çoook pahalıya almışız diyeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarryBlade -- 6 Ocak 2018; 21:22:37 >
  • Bu bir siyasi başarıdır. Yetmez ama
  • Elinize dizinize dursun 2002 de asgari ...bla bla bla ... idi.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.