< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 5 Ocak 2018; 20:23:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 5 Ocak 2018; 20:23:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam alım gücünü genelde altın ile ölçerler asgari ücret 2005 te 418 tl çeyrek altın ise 38 tl yani 1 asgari ücrete "11" tane çeyrek altın alınabiliyordu günümüzde ise 1600 tlye 6 tane çeyrek alına biliyor yani 11 tane çeyrek altın günümüzde 2.750 tl hesabı siz yapın zenginlesmismiyiz fakirlesmismiyiz.Babam 27 yıllik memur 2006-2007 li yıllara kadar her maastan 1 altın kenara koyarmış simdi ise kenara koyduklarını maasa takviye yaparak ay sonu getiriyor.
|
42 ay maaşla sıfır otomobil alabilir durumdayız nankörlük etmeyin
![]() ![]() ![]() |
Dostum sakın soyledigimi yanlış anlama
Baka ben 12 yasimdan beri sanayideyim 96 97 senelerinde ciraktim hafızamda güçlüdür O donemde kimse asgari ucretle çalışmazdı evet asgari ücret vardi ama ben cirakken bile asgariden fazla alırdım Yani asgari ücret sembolik gibi birseydi daha sonra yillar icinde tamamen yerleşti Yasi 30 üstü olan çoğu kisi bunu hatirlar Birde hesaplar yapılırken agi dahil ediliyor O dönemde de fis paraları vardi yani simdiki agi yerine fis parası alınırdı Hesap yapılırken fis parası dahil edilmiyor Birde gelisen teknoloji var o dönemlerde üretim maliyeti ile şimdiki birmi degilmi arastirmak lazım Bunuda en guzel enflasyon derdi olmayan almanya uzerinden bakmak lazim Mesela 2000 senesinde asgari ücretli alman vatandaşı atıyorum baz versiyon golfu kac para ile alirken simdiki durumla kiyaslamak lazim o zaman farki daha rahat anlarız |
Birde 90 küsür corollalar var fiyatlari 2005-2010 model arabalarla yarısan.izah edebilen varsa aciklasin
|
1999 senesinde 4.100.000.000 TL' ye araba aldım
2012 senesinde 12.000 TL' ye sattım yaptığım zararı holdingler yapsa batardı |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 5 Ocak 2018; 20:26:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarryBlade -- 6 Ocak 2018; 21:22:37 > |
|