|
Bildirim
|
Bedava. Kaptım 3 tane. Tşkr.
|
2-3 farklı özellik lafını duyunca bir gülme geldi
![]() Bu arada 2017 air ile 2018 air arasında dağlar kadar fark var. Apple artık bu tasarımdan vaz geçti. Bunu alırsanız 2011 model ile önemli bir farkınız olmayacak ama 2018’de touch id ve retina ekran var. |
Bu cihazı n11 kampanyasıyla aldım. 2019 model yerine tercih etme sebeplerim chiclet klavye ve usb/sd kart portlarıydı. Yeni air'ın klavyesi pek hoşuma gitmedi ki bazı cihazlarda klavye sorunu devam etmekte.
Halihazırda masaüstü pc kullanıcısıyım. Daha önce de birkaç farklı markanın dizüstü bilgisayarını kullandım. Bu meret iphone ile harika bir uyum sağlıyor ama en çok hoşuma giden şey ise trackpad. Bunun muadili yok, eşsiz bir şey. Tez yazmak için aldım ve bataryanın çok uzun süre dayanması benim için öncelikli sebeplerdendi. Sırt çantama atıp evden çıkıyorum. Akşam eve döndüğümde pil %30 civarı kalıyor. Daha önce kullandığım laptoplarda bu mümkün değildi. Farklı bir alfabeyle yazdığım için silikon klavye koruyucu aldım. ( Üzerinde hem Türkçe hem kiril var. Bu yüzden benim için çok büyük bir artı oldu) Cihaz çok hafif ve tasarımı da harika diyebilirim(elveda plastik kasa). Windows ve mac os arasında ufak bir karşılaştırma yaparsak; güncelleme yapıyorum bilgisayarı yeniden başlatacağım muhabbeti yok. Driver kurayım derdi yok ( freedos cihazlara nazaran) office programlarına para ödeme derdi yok. İşletim sistemi guncellenirken de para ödeme derdi yok. ( Windows bir dönem eski bilgisayarlara guncelleme sunmuştu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum) Virüs girdi format atayım problemi de yok. ( Windowsa göre yok denecek kadar az) 128gb ssd cihaz kurulumundan sonra 108gb boş alan bıraktı. ( Geçen ay alıp iade ettiğim bir bilgisayarda 70gb yer kalmıştı) Daha önceki tecrübelerime dayanarak Apple teknik desteğine güveniyorum. ( Diğer firmaları baz alırsak) Ekran çözünürlüğü düşük ve yüksek çözünürlüklü cihazlar kullananlar bu cihaza alışırken sorun yaşayabilir. Birkaç ekran ayarıyla daha iyi duruma getirdim ama retina ekran kalitesinin yanından bile geçemez. Benim ihtiyaçlarımı karşılayan bir bilgisayar oldu ve gayet memnunum. Yukarıda yazdıklarım kişisel tecrübelerimdir. Bu cihazla oyun oynanmaz, oyun bilgisayarları ile karşılaştırılamaz. Bu mantıkla bakarsak lüks araç yerine şehirlerarası otobüs alın. 45-50 kişiyi taşırsınız en azından. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 28 Kasım 2019; 2:59:30 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 28 Kasım 2019; 4:48:34 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poormansmoodyblues -- 28 Kasım 2019; 6:45:11 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 28 Kasım 2019; 7:8:1 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|