Şimdi Ara

13.3 inç Macbook Air Vatan Kampanyası - 4999 TL!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.637
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Apple MacBook Air MQD32TU/A Core i5 Fiyatı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/macbook-air-mqd32tu-a-core-i5-1-8ghz-8gb-128gbssd-13-3-int-notebook.html
    müthiş fiyat, en düşük 5200'e var şu an.

• Bu cihazı n11 kampanyasıyla aldım. 2019 model yerine tercih etme sebeplerim chiclet klavye ve usb/sd kart portlarıydı. Yeni air'ın klavyesi pek hoşuma gitmedi ki bazı cihazlarda klavye sorunu devam etmekte.

Halihazırda masaüstü pc kullanıcısıyım. Daha önce de birkaç farklı markanın dizüstü bilgisayarını kullandım. Bu meret iphone ile harika bir uyum sağlıyor ama en çok hoşuma giden şey ise trackpad. Bunun muadili yok, eşsiz bir şey.

Tez yazmak için aldım ve bataryanın çok uzun süre dayanması benim için öncelikli sebeplerdendi. Sırt çantama atıp evden çıkıyorum. Akşam eve döndüğümde pil %30 civarı kalıyor. Daha önce kullandığım laptoplarda bu mümkün değildi. Farklı bir alfabeyle yazdığım için silikon klavye koruyucu aldım. ( Üzerinde hem Türkçe hem kiril var. Bu yüzden benim için çok büyük bir artı oldu)

Cihaz çok hafif ve tasarımı da harika diyebilirim(elveda plastik kasa). Windows ve mac os arasında ufak bir karşılaştırma yaparsak; güncelleme yapıyorum bilgisayarı yeniden başlatacağım muhabbeti yok. Driver kurayım derdi yok ( freedos cihazlara nazaran) office programlarına para ödeme derdi yok. İşletim sistemi guncellenirken de para ödeme derdi yok. ( Windows bir dönem eski bilgisayarlara guncelleme sunmuştu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum)
    Virüs girdi format atayım problemi de yok. ( Windowsa göre yok denecek kadar az)

128gb ssd cihaz kurulumundan sonra 108gb boş alan bıraktı. ( Geçen ay alıp iade ettiğim bir bilgisayarda 70gb yer kalmıştı)

Daha önceki tecrübelerime dayanarak Apple teknik desteğine güveniyorum. ( Diğer firmaları baz alırsak)

Ekran çözünürlüğü düşük ve yüksek çözünürlüklü cihazlar kullananlar bu cihaza alışırken sorun yaşayabilir. Birkaç ekran ayarıyla daha iyi duruma getirdim ama retina ekran kalitesinin yanından bile geçemez.

Benim ihtiyaçlarımı karşılayan bir bilgisayar oldu ve gayet memnunum. Yukarıda yazdıklarım kişisel tecrübelerimdir. Bu cihazla oyun oynanmaz, oyun bilgisayarları ile karşılaştırılamaz. Bu mantıkla bakarsak lüks araç yerine şehirlerarası otobüs alın. 45-50 kişiyi taşırsınız en azından.
  • 4750'ye düşmüştü geçenlerde
  • Bedava. Kaptım 3 tane. Tşkr.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun Vatan
  • Sabaha gelir ama ios/mac os kullanmanın farkı ayrı abi siz bilmiyorsunuz diyenler

Havadan başka hiçbir şey değil illa ki 2 - 3 farklı özelliği vardır ama değer mi

Hd ekran kartı var üzerinde gta san açar heralde i5 ryzen 5 gtx 1050ti gtx 1650 li cihazlar bu fiyata veya daha uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 28 Kasım 2019; 2:59:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2-3 farklı özellik lafını duyunca bir gülme geldi

Bu arada 2017 air ile 2018 air arasında dağlar kadar fark var. Apple artık bu tasarımdan vaz geçti. Bunu alırsanız 2011 model ile önemli bir farkınız olmayacak ama 2018’de touch id ve retina ekran var.

• semih01sem S kullanıcısına yanıt
    Daha güvenli bi işletim sistemi haricinde cok bi fark olduğunu düşünmüyorum.

Büyük şirketlerin muhasebe biriminde değilseniz veya cio su değilseniz onunda bi önemi kalmıyor Android cihazda 200 300 bin tl cash ı olan adamlar Android cihazda mobil bankacılık kullanıyor.

Varsa msi, hp ye göre bilmediğimiz bi numarası aydınlatın bizleri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Prize bağımlı olmadan ve performans düşmeden 10-12 saat cihazı kullanabilmek. Çok hafif ve incecik olduğundan dolayı rahatça taşıyabileceğiniz ve her yere kolaylıkla götürebileceğiniz bir bilgisayara sahip olabilmek. Güvenli bir işletim sistemine sahip olabilmek. iOS için yazılım geliştirebilmek. Eğer farklı Apple cihazlar da kullanıyorsanız sorunsuz ve mükemmel senkronizasyon ile çalışabilmesi.

Yukarıda saydıklarım 1-2 özellik olarak nitelendirilemeyecek şeyler benim için. Zaten bu cihazları alan kişiler oyun oynamak için almıyorlar. Bunlar oyun için üretilmiş aletler değil. Yukarıda saydığım işlemleri çok güzel bir şekilde yerine getirebilen bir cihaz. Okula giderken yanımda 3 kilo MSI notebook ve 2 kilo adaptörünü taşımaya üşeniyordum fakat MacBook aldıktan sonra her yere yanımda götürmeye başladım. Kağıt gibi ince çünkü.

Paylaşılan bilgisayar yeni Air'lardan daha performanslı fakat Retina ekran olmaması en büyük handikapı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 28 Kasım 2019; 4:48:34 >

• Wadjet kullanıcısına yanıt
    Konuyu baltalamak istemiyorum ama yüksek enerji harcayan bi grafik kartına sahip olmadığı için ve o kartı soğutmak için yüksek devire sahip bi fan yerine daha makul bi fana sahip olduğu için 10 saat enerji vermesi normal bro

Apple için yazılım üretmek harici hiçbir seçenek bana bu parayı vermeye cazip gelmiyor

Ama dediğin gibi amaca göre tercih meselesi.

• Yine bir Macbook konusu ve yine oyun performansı, grafik kartı yorumları :)

Bu bilgisayarın muadili GTX kartlı, Ryzen 5 işlemcili Notebook'lar değildir, bu bilgisayarın muadili Ultrabook'lardır. Ultrabook sınıfının avantajları da yukarıda belirtilmiş zaten. Karşılaştırdığınız şey elma ile armut yani. Ha illa ki eleştirmek isterseniz, Apple'ın son zamanlarda yaptığı macOS'ların hep bir öncekini aratmasını eleştirebilirsiniz çünkü gerçekten çuvallıyorlar ama hala Ultrabook'un farkını öğrenemediyseniz bir yorum yapmayın bari.

Ultrabook kategorisinden "San Andreas'ı bir ihtimal oynatabilecek" örnekler Windows tarafında da var ve fiyatları da hiç masum değil:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poormansmoodyblues -- 28 Kasım 2019; 6:45:11 >

• Bu cihazı n11 kampanyasıyla aldım. 2019 model yerine tercih etme sebeplerim chiclet klavye ve usb/sd kart portlarıydı. Yeni air'ın klavyesi pek hoşuma gitmedi ki bazı cihazlarda klavye sorunu devam etmekte.

Halihazırda masaüstü pc kullanıcısıyım. Daha önce de birkaç farklı markanın dizüstü bilgisayarını kullandım. Bu meret iphone ile harika bir uyum sağlıyor ama en çok hoşuma giden şey ise trackpad. Bunun muadili yok, eşsiz bir şey.

Tez yazmak için aldım ve bataryanın çok uzun süre dayanması benim için öncelikli sebeplerdendi. Sırt çantama atıp evden çıkıyorum. Akşam eve döndüğümde pil %30 civarı kalıyor. Daha önce kullandığım laptoplarda bu mümkün değildi. Farklı bir alfabeyle yazdığım için silikon klavye koruyucu aldım. ( Üzerinde hem Türkçe hem kiril var. Bu yüzden benim için çok büyük bir artı oldu)

Cihaz çok hafif ve tasarımı da harika diyebilirim(elveda plastik kasa). Windows ve mac os arasında ufak bir karşılaştırma yaparsak; güncelleme yapıyorum bilgisayarı yeniden başlatacağım muhabbeti yok. Driver kurayım derdi yok ( freedos cihazlara nazaran) office programlarına para ödeme derdi yok. İşletim sistemi guncellenirken de para ödeme derdi yok. ( Windows bir dönem eski bilgisayarlara guncelleme sunmuştu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum)
    Virüs girdi format atayım problemi de yok. ( Windowsa göre yok denecek kadar az)

128gb ssd cihaz kurulumundan sonra 108gb boş alan bıraktı. ( Geçen ay alıp iade ettiğim bir bilgisayarda 70gb yer kalmıştı)

Daha önceki tecrübelerime dayanarak Apple teknik desteğine güveniyorum. ( Diğer firmaları baz alırsak)

Ekran çözünürlüğü düşük ve yüksek çözünürlüklü cihazlar kullananlar bu cihaza alışırken sorun yaşayabilir. Birkaç ekran ayarıyla daha iyi duruma getirdim ama retina ekran kalitesinin yanından bile geçemez.

Benim ihtiyaçlarımı karşılayan bir bilgisayar oldu ve gayet memnunum. Yukarıda yazdıklarım kişisel tecrübelerimdir. Bu cihazla oyun oynanmaz, oyun bilgisayarları ile karşılaştırılamaz. Bu mantıkla bakarsak lüks araç yerine şehirlerarası otobüs alın. 45-50 kişiyi taşırsınız en azından.

• Hepsini anladım da otobüs örneğinin mantığını çözemedim

Siz dodge charger veya Ford mustangla, 1.0 poloyu Kıyaslıyorsunuz

Hız yapamıyorsun otobanda yarışamıyorsun ama araba çok hafif senin 3 depo benzinle gittiğin yolu biz 1 depo benzinle gidiyoruz demek gibi bişe bu

Senin verdiğin paranın 1-1.5 k altını verip senin yaptığın her işi yapabiliyorum(ios yazılım üretmek ve iPhoneler ile direk bağlantı hariç) üzerine daha iyi ekran kalitesi daha iyi ses kalitesi ile kullanıp üzerine canım istediğinde her oyunu oynuyorum

Ama pardon bu cihaz 5 mm bizim ki 20 cm gören insanlar çok kaba duruyor masada ışıklı mışıklı diyorlar 🤔

Ederinden çok daha pahalıya satıldığının hepiniz farkındasınız ama söylemeye diliniz varmıyor 2 bin cihaza 2 bin sisteme ödeme yapıyoruz diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 28 Kasım 2019; 7:8:1 >
  • Anlatılmak istenen tam olarak bu zaten:

"...daha iyi ekran kalitesi daha iyi ses kalitesi ile kullanıp üzerine canım istediğinde her oyunu oynuyorum..."

Bunu kullanan adamın oyunla işi yok. Ama onun yerine pil ömrüyle, hafiflik, kompaktlık, taşınabilirlik, sessizlikle işi var. Adam alıp dışarı çıkıyor bunu, pil ömrü lazım, hafiflik lazım. Çıkarken çantasına koyuyor, kompaktlık lazım. Oyuncu kulaklığı takıp sesli de çalışsa duymuyorum diyemiyor, sessiz çalışması lazım. Bununla yazı yazıyor, klavyesinin, hatta mümkünse touchpad'inin de iyi olması lazım ki harici mouse taşımasın. Adamın elinde RTX 2080'li MSI notebook olsa ne fark eder, oyun oynamadıktan sonra onu taşımasının esprisi ne? Bu Ultrabook sınıf zaten oyun oynamayanlara "nasılsa sizin GPU'ya ihtiyacınız yok ama bunlara bunlara daha çok ihtiyacınız var" diye sunulmuş, farklı ihtiyaçlara hitap eden bir sınıftır. Bunu hala anlamamakta ısrar edip "hepsini yapıp bir de canım istediğinde oyun oynuyorum" diyorsunuz. Adaptörsüz 8 saat kullanamıyorsun işte güzel kardeşim demek ki hepsini yapamıyorsun.

Bu arada biri HP, biri ASUS olmak üzere 2 tane Full HD IPS ekranlı laptop kullandım, şu anda masaüstü olarak da yine IPS 1080p AOC monitör kullanıyorum. Üçünün de ekran kalitesi retina olmayan Air'in bile yanından geçemez. Retina ise başka bir olay. Olay sadece çözünürlük değil, parlaklık, kontrast, kullanılan panelin kalitesi, her şey etkili ekran kalitesinde.

• HK-416 kullanıcısına yanıt
    arkadaş, ne gta 'sı yav, bu bilgisyarin amacı farklı. hafiflik, uzun şarj, klavye ve kasa güzel, çizim photoshop işleri için, ios mobil uygulama geliştirmek için tek ortam macos ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HK-416 kullanıcısına yanıt
    Babacim dediğin gibi olsaydı grafik kartini zorlamayan uygulamalari kullanirken msi lar hp ler asuslar hadi 10 saati gectim 7-8 saat ekran suresi verirdi.

Sadece ofis kullansan bile bu surelerin yanindan gecemiyorsun, ya allah askina kabul edin mac düzgün ve batarya konusunda üstün bir cihaz

Tamam sen oyun oynamak icin 3.5 kiloluk msi monster falan almis olabilirsin, ama mac alan adam oyunla isi olmayan adamdır ve uzgunum ama yillarca ikinci el degerini koruyacak bir cihaza sahiptir(2015 macbook pro retina 4500 lira civari satiliyor) 2015 yılından windowslu ne kaldi bu fiyata?

• retina display değil galiba bu model?

• Ekranı çok vasat. Hele retinaya alışınca göz kanatan cinsten. Malum sitede 4000 liraya sıfırı vardı geçenlerde almadım. Sıcak fırsat denebilir ancak bence o para verilmez. Sevgiler

• 2014 modeli var bende 2016 da almıştım. Hala sorunsuz kullanıyorum. Ne bir yavaşlık ne başka bir şey. Bugüne kadar aldığım parasını hak eden şeylerin en başında bu geliyor.

• Yaw guzel kardesim mac alan adam zaten oyun oynamasini beklemeyin is icin aliyordur bi anlamadiniz gitti

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.