Şimdi Ara

13-14 yaşındakilerin sigara içmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
1
Favori
28.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada 13-14 yaşında hatta 10 yaşlarinda felan başlamış olan kişiler bile var şu sigaraya neden arkadaşlar anlamıyorum 10-15 yaşinda başlarsalar bırakamayıp 40-50 olduklarinda hepsi olmiycekmi butun herkes içiyor okuduğum bölgede sadece buradamı var yoksa sizin oralardada bar mı bunlardan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

13-14 Yaşlarında Sigara İçmenin Zararları

Sigara içmek, özellikle ergenlik çağındaki bireyler için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. 13-14 yaşlarında sigara içmek, gelecekteki sağlığınızı tehlikeye atmak anlamına gelir.

Sigaranın Zararlı İçeriği:

Sigara dumanı, 7.000'den fazla kimyasal madde içerir ve bunların en az 69'u kanserojendir. Bu maddeler arasında nikotin, katran ve karbon monoksit bulunur.

Sigaranın Kısa Vadeli Etkileri:

Sigara içmek, öksürük, nefes darlığı ve yorgunluğa neden olabilir. Ayrıca cildin yaşlanmasına ve dişlerin sararmasına neden olabilir.

Sigaranın Uzun Vadeli Etkileri:

Sigara içmek, kalp hastalığı, felç, kanser ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi ciddi sağlık sorunları riskinizi önemli ölçüde artırır. Sigaraya erken yaşta başlamak, bu riskleri daha da yükseltir.

Bağımlılığın Riskleri:

Sigara içmeye 13-14 yaşlarında başlamak, bağımlılık geliştirme riskinizi artırır. Nikotin, çok bağımlılık yapan bir maddedir ve bırakmak son derece zor olabilir.

14 Yaşındayım Sigara İçiyorum

14 yaşındaysanız ve sigara içiyorsanız, lütfen bırakmayı düşünün. Sigarayı bırakmak kolay değildir, ancak sağlığınız için en iyi karardır. Sigarayı bırakmak için yardım almanın birçok yolu vardır. Ebeveynlerinizle, doktorunuzla veya okul danışmanınızla konuşarak destek alabilirsiniz.

Sonuç:

13-14 yaşlarında sigara içmek, sağlığınız için ciddi sonuçlar doğurabilir. Sigara dumanı, bağımlılık yapıcıdır ve gelecekteki sağlığınızı tehlikeye atar. Sigarayı bırakmak zor olsa da, bunu yapmak size sağlıklı ve uzun bir yaşam sürme şansı verecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 16 yaşında başladım adam gibi 17 yaşında paket almaya başladım 18 bitti hala içiyorum.Neden diye sorsan cevap veremem.Özentilikle başladım tabi herkes gibi.Ama seviyorum sigara içmeyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara içmek sanatmış

• Ben çok gözlemledim, arkadaş ortamında muhabbet açıldığı anda sigaral yakılıyor, o elde bir obje görevi görüyor, güven belirtisi, sanki ben erkeğim imajı verdiğini düşünüyorlar. Bir arkadaşımla yüzyüze dışarda sohbet etsem 10dk içinde 3 tane sigara yaktığına şahit olurum hep, ya da yürürken veya mekanlarda otururken zatne paket biter.

Kısacası tamamen ortam meselesi
  • her yerde ayni malesef...

• Evet herkes öyle görüyor artistlik yapıcaklar cahilliğime uydum 15 yaşımda çok çok kısa bir süre içtim bir dahada içmedim bir paket alıyorsun belesciler toplaşıyor arkadas ortami yuzunden ictim zaten hemende biraktım simdi icenleri görüyorum sanatmış gibi ovune ovune iciyorlar okulun bahcesinde agac arkasında v.b kızlara artistlik olucak ya.Tamam dertlisindir azcık içersinde bu yaşta içilir mi birde övünülür mü? Yazık

• quote:

Orijinalden alıntı: SmallCoder

Evet herkes öyle görüyor artistlik yapıcaklar cahilliğime uydum 15 yaşımda çok çok kısa bir süre içtim bir dahada içmedim bir paket alıyorsun belesciler toplaşıyor arkadas ortami yuzunden ictim zaten hemende biraktım simdi icenleri görüyorum sanatmış gibi ovune ovune iciyorlar okulun bahcesinde agac arkasında v.b kızlara artistlik olucak ya.Tamam dertlisindir azcık içersinde bu yaşta içilir mi birde övünülür mü? Yazık
    10 senedir içiyorum galiba günde 3-4 tane anca içerim normalde , ama ne kadar alkol alırsam aynı oranda sigara yakarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet herkes öyle görüyor artistlik yapıcaklar cahilliğime uydum 15 yaşımda çok çok kısa bir süre içtim bir dahada içmedim bir paket alıyorsun belesciler toplaşıyor arkadas ortami yuzunden ictim zaten hemende biraktım simdi icenleri görüyorum sanatmış gibi ovune ovune iciyorlar okulun bahcesinde agac arkasında v.b kızlara artistlik olucak ya.Tamam dertlisindir azcık içersinde bu yaşta içilir mi birde övünülür mü? Yazık
    kendim 22 yaşındayım sigara kullanmıyorum 10-13 arası çocukların sigara içtiklerini gördüğümde o sigarayı ağızlarından alıp başka bir deliklerine sokasım geliyor 10 yaşında ne derdin olacak git kumda oyna
  • quote:

Ben sigaraya başlayalı 9 ay oldu. Minimum 3 günde bir paket bitiriyorum. Param varsa batağa çıktığımızda günde 1 paket. En çok da bu sene şampiyon olduğumuzda 3 paket içmiştim. Başlamam bildiğiniz ağır bir aşk acısıyla oldu kafama s.çıyım. O zaman gerçekten bir rahatlatma oluyordu fakat şimdi bünye alıştığı için tamamen bağlılıktan tüketiyorum malesef. Ha hoşuma gidiyor mu gidiyor ama içmek istemem aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

Ben çok gözlemledim, arkadaş ortamında muhabbet açıldığı anda sigaral yakılıyor, o elde bir obje görevi görüyor, güven belirtisi, sanki ben erkeğim imajı verdiğini düşünüyorlar. Bir arkadaşımla yüzyüze dışarda sohbet etsem 10dk içinde 3 tane sigara yaktığına şahit olurum hep, ya da yürürken veya mekanlarda otururken zatne paket biter.

Kısacası tamamen ortam meselesi

Ya hocam bak aynen, mesela ben dışarı çıktığımda 1 paket alırım, alkol alacaksam yanında çok iyi gider ama mesela kuru kuruya bi yere gidiceksem almam, final ve vize dönemlerinde içerim bi de. Evde durduğunda aramam ama nedense arkadaşlarla bi mekana gittiğimizde direk sigaraya gider elim. Kız arkadaşımla buluştuğumda hiç aramam. Falan filan yani bağımlı değilim 1 hafta günde 1 paket bitiririm, sigarayı da mundar etmeden normal içiyorum bu arada marifet değil kesinlikle ama belirteyim, misal 1 hafta günde 1 paket bitirdiğim oldu, sonra 3 hafta içmedim. Dışarı çıkmasam daha da içmezdim. Param olmayınca da aramıyorum.

Yani özetle sigara benim için nargileden farksız.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

Ben sigaraya başlayalı 9 ay oldu. Minimum 3 günde bir paket bitiriyorum. Param varsa batağa çıktığımızda günde 1 paket. En çok da bu sene şampiyon olduğumuzda 3 paket içmiştim. Başlamam bildiğiniz ağır bir aşk acısıyla oldu kafama s.çıyım. O zaman gerçekten bir rahatlatma oluyordu fakat şimdi bünye alıştığı için tamamen bağlılıktan tüketiyorum malesef. Ha hoşuma gidiyor mu gidiyor ama içmek istemem aslında.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlarından görüp havalı bi şey sanıyorlar ve devamı geliyor. Başka bi şey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheSyn

Arkadaşlarından görüp havalı bi şey sanıyorlar ve devamı geliyor. Başka bi şey değil.

Alıntıları Göster
    Sınav haftaları bir paket alınır Yada keyiflendin mi 1-2 ayda bir djarum içilir. Nargile niyetine
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSyn

Alıntıları Göster
    5'e giden velet ailesinden abilerinden özenip sokak köşelerinde içiyo yazık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: poset cay

Aynen geçen bir muhabbet geçiyor

-Olum lan sen ne zaman başlamıştın sigaraya

+Hatırlamıyorum ama ben 6ya giderken bırakmıştım sonra gene başladım

6da bırakmışsa kim ne kadar önce başlamıştır siz düşünün

• quote:

Orijinalden alıntı: 32Ciqi

quote:

Bence ana rahminden elinde camel le çıkmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: O Meşhur Kel Adam ;)

quote:

quote:

Bence ana rahminden elinde camel le çıkmıştır

(O meşhur kel adam senmisin abi ya saygılar:) )

güldürdun gece gece:d

• quote:

Orijinalden alıntı: Profesör Extreme msp06

Sigara içmek sanatmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

quote:

Orijinalden alıntı: Profesör Extreme msp06

Sigara içmek sanatmış

Alıntıları Göster
    Léon terk

• quote:

Burada 13-14 yaşında hatta 10 yaşlarinda felan başlamış olan kişiler bile var şu sigaraya neden arkadaşlar anlamıyorum 10-15 yaşinda başlarsalar bırakamayıp 40-50 olduklarinda hepsi olmiycekmi butun herkes içiyor okuduğum bölgede sadece buradamı var yoksa sizin oralardada bar mı bunlardan

çocukken düşünemiyosun ya bende 12 yaşımda içiyodum kuzenimle ortam meselesi değil (o yaşta sigara ortamı olmuyo zaten) niye içtiğimi bilmiyorum. 2günde 1paket bahar içiyodum. bahar 1,75 liraydı (1,750,000 lira) sonra iyice azalttım (2-3sene içmedim) şimdi yine başladım. depresyonumsu bi olaya girmiştim. Azaltmaya çalışıyorum. haftada 2pakete düştü nerdeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Susanoo

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Duruş elde edeceklerini sanıyorlar , sağlıklarından olacaklar !
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.