Şimdi Ara

12VO güç standardı yaygınlaşıyor: MSI ilk ürünleri gösterdi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saçmalık, Bu voltajları psunun sağlaması daha mantıklı, anakartlardaki arıza oranı artacak anlaşılan.

  • Laptoplar ~19 volt tek hatla çalışıyor mu? Çalışıyor. Demekki isterlerse PSU'yu kasadan uzaklaştırabilirlerde. Böylece PSU'nun üretmiş olduğu ısıdan kurtulunabilir ama yapmıyorlar maalesef. Belki bu 12VO standardı bu yönde bir adım olur. Bu sayede kasalarda küçülür hiç değilse.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Laptop güç kaynağına fan takılmış ve biraz büyük gibi düşünün. Dediğiniz şey ilerde öyle olur herhalde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç girişi tarafındaki vrmlere falan diğer elemanlara bakın, bu da çözüm değil çünkü 12v giriyor iyi de anakart kendi içinde onu zaten düşürüyor. E bu da doğal olarak anakarta daha çok yük binecek demek. Zaten cpu tarafında bintane var onlar da ısınıyor falan ben diyeyim ucuz anakartlarda bu sistem pek tutmaz. 2 gramlık soğutucu plakadan çalıyorlar bomboş anakart satıyorlar.

  • Bu haberi yapan, görsel de koyan, işte o kişi...
    Neden bahse konu bağlantı noktasının resmini koymaz? Hadi ürünün resmini koyacaksın, bari üzerinde işaretleme yapsaydın ya :/

  • bu daha temel bir sıkıntı. Teknolojinin nasıl çalıştığını anlayamamışlar, apple'ın kulaklık jakını çıkarmasıyla veya şarj aletini çıkarmasıyla bir tutuyorlar bu işi. Eğitmek gerekiyor bunları.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    aynen kardeş intel bu işin argesine onmilyonlarca dolar harcayana kadar sana sorsaymış sen onlara söylermişsin.

  • Kimse bana sevgili hx850i mi değiştirtemez....

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Soketler hala arkaya taşınmamış. Yanlış.

    Soket tipleride küçültülüp tek standart olmalı. Hepsine ayrı giriş yeri nedir ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Askerlik arkadaşım, 40 yıllık dostum. Beyin yakıcı dahiyane yorumunu okudum. "Bunlarda olmayan hiçbirşey olmaması" nasıl bir ifadedir, hayran kaldım. Hiçbirşey olmamışsa muhakkak bir şey olmuştur sözünden etkilenmiş gibi duruyor.
    O dediğin 5000 pc li yerlerde genelde elektrik parasını umurasamadıklarından ve vardiyalı çalıştıklarından pc leri hiç kapatmıyorlar bile.
    Ayrıca yüzde 90 verimlilikten ötesi elektronikte pek mümkün değildir. Aç oku. Bilmediğin konularda atıp tutma. 60w verimliliği iyi bir adaptör kullanırsan 6w israf anca edersin demek oluyor.
    Senin kafanda bazı hayaller kurup "küçük psu cuklar" gibi güzellemelerin çok eğlendirici. 1kw dedğin 1000w psular zaten var ve el kadar kutunun içinde.
    Kardeş üzülmekte haklısın. Bence sen git iyice bir ağla. Belki kendine gelirsin.
    Komplocu hayali kardeşlerimle beraber seni öpüyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Bunlarda olmayan hiçbir şeyin olmaması demek ATX12VOda olup ATXte olmayan hiçbir hattın olmaması demek. Ama tersi doğru değil, yani ATX PSUlarda 3.3V, 5V stand-by, 12V ve -12V var, genellikle yani. ATX12VO'da 12V ve 12V standby var. Bu ATX12VO anakarta ATX psu takıp kullanabileceğin manasına geliyor. Çeviricilerde muhtemelen 12V stand-by'ı 5V stand-by'a çeviren bir vrm var. Bütün mevzu bu. Sen anlamamışsın ama.


    O küçük psucukların dc tarafının çıkışına büyük kapasitör sığdıramadıkları için yüksek transient yüklerde OCP devreye giriyor, çok şükür hepsinde de OCP var en azından o kadar kaliteliler. ATX12VO standardıyla çok daha büyük kapasitör koyacak yerin kalıyor.


    Burada verimlilik olarak bahsettiğim şey benim boşa çalışan 5V ve 3.3V hatlarından kaynaklanan kayıpların ortadan kalkması. Şebeke cereyanını 12V'a çevirikenki verimlilik değil yani.


    Sen tabii benden değil intelden de iyi bildiğin için bu işleri sana kimse bir şey diyemez.


    Biraraya gelin birbirinizi öpün bence. Zincir halinde öpün birbirinizi.





  • MOSFET'in açılımını söyle desem googledan bakmadan konuşamayacak adamların bu konularda görüşleri var. Memleketimizin temel sıkıntısı bu. Herkes her konuda fikri olabileceğini zannediyor. Bunun sebebi migros broşürü gibi dağıtılan üniversite diplomaları hep...

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    "Bilgini" fabrikalara firmalara kanıtla, burası tüketici elektroniği forum sitesi, mühendislik yardımlaşma platformu değil.

    Bir konuda birşeyler bilmen sana kimseye saygısızlık yapma hakkı tanımıyor. Tek kelime. Üslup.

  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Amaç o değil. Amaç psulardan gereksiz voltaj raillerini kaldırıp boş mkşneden yaklaşık 50W eneji tasarrufu elde etmek, pau karmaşıklığını azaltmak. Diyeceksin ki anakart üzerindeki VRM enerji kaybetmeyecek mi? Evet kaybedecek ama çok çok daha az. Sen hiç boşta 6W çeken masaüstü gördün mü? ATX12VO ile mümkün bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Gereksiz voltaj dediğin SATA aygıtları. Halen kullanmakta olduğum anakartı alırken sırf standardın üzerinde 6 Sata portu var diye seçmiştim. Şimdi bunları çöpe mi atayım? HDD yerine M.2 kullanım kardeşim diyenlerin toplamda 15tb'lık HDD'lerimi M.2'ye dönüştürmek için gereken ücretten haberi var mı? Ben PC'den tüm bu aygıtları sökeceksem ve kullanamayacaksam ne yapayım boşta 6W çeken bilgisayarı? Bir milli eğitim bakanının sözüymüş "öğrenciler olmasaydı milli eğitim ne kadar kolay olurdu" diye, bu yeni sistem de bu şekilde sanırım.

  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Yok hacı gerekli voltaj hatlarını anakart küçük vrmlerle kendi üzerinden veriyor, sata kullanabiliyorsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    O zaman neden doğrudan paydan almayayım diye soracaksın, bunun cevabını anlayabilmek için switching payların nasıl çalıştığını bilmen lazım, bilsen zaten bu soruyu sormadın, dolayısıyla verdiğim cevapla yetinmeni tavsiye ediyorum. Ha öğrenmeye nşyetliysen sana yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Gerçekten mi? Ben de bu konu başlığı altında bu durumdan ilk bahseden kişi ben değilmişim sandım verdiğin yanıtı görünce... https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157652493


    Neyse, konumuza dönersek; 12v altındaki değerlerin PSU'da verimli olmadığı gibi bir durum söz konusu değil. İstenirse PSU'da 100% verimle 3,3V ve 5V da dönüştürebilirsin. Asıl sorun bunun ihtiyaç duyulan aygıtlara aktarımı sırasında kablolarda yaşanacak kayıplardır. Bu nedenle Sata için kabloları ister PSU'dan gönder ister anakarttan, her türlü aynı verimlilik kaybını yaşayacaksın. Kabaca bir örnek vereyim:


    100w'ı sabit uzunlukta ve 0,01ohm dirence sahip bir kablo ile göndermek isteyelim. Formüllerine girmeden direkt sonuçları yazıyorum; 12v olarak gönderirsen %99,3 verimlilikle, 5V olarak gönderirsen %96 verimlilikle, 3,3V olarak gönderirsen %90,9 verimlilikle iletilir. Sata için ihtiyaç duyulan 3,3V'u bu nedenle ister PSU'dan ister anakarttan gönder aynı kablo ile aynı kaybı yaşayacaksın. Bu kaybı yaşamamanın tek çaresi SATA cihazların da 12V standardına uyarlanması ve diskin devre kartında kendi voltaj çevrimini yapması. İşte kablolarda yaşanan iletim kaybı nedeniyle Sata sürücülerin elektronik devreleri 3,3V giriş kullanmasına rağmen gerçekte 1,8 veya 2,5V kullanır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 28 Aralık 2023; 14:31:40 >




  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    34V yerine 12V'tan düşürülmesiyle bir alakası yok mu yani şimdi bu durumun?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.