Şimdi Ara

12V AC üreteç ile 6Vakü Şarj etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaşımın henüz 17 olması-şehirn tam qöbeqinde olmam vdaha pratik olması sebebiyle hala bisiklet kullanıyorum .... elimde cok ses yapan bi dinamo var (12 V 6W AC ve 2,5 V 0.5W çıkışları olan) ... ben bu dinamo ile bir 6V lik aküyü şarj etmek ve bunu bisikletimin ışıklandırmasında kullanmak istiyorum ( neon qörewi qören mavi ve 2-3 renkli (dinamik ) ledler için ) sadece doğrultucu ve Voltaj düşürücü devreler yeterli olacakmıdır ? ... başka bi öneriniz varsa cevaplarsanız cok sevinirim ...

    ha bide .. .eqer bu dinamoyu değiştirecek olursam ve 6V lik bir dinamo alacak olursam(sert olduqu icin) bunun icinde sadece doqrultucu yetecekmidir ? bi öneriniz olursa cok sevinirim.. selametle [Qxtay]..



  • 6 voltluk dinamo ile 6 voltluk aküyü şarj edemezsiniz.

    12 Voltluk dinamo ile çıkışına köprü diyot ve 100 mikrofarad gibi düşük değerli bir kondansatörle 6 voltluk batarya şarj olabilir. Sonuçta dinamo normal binişte ancak 8-10 volt verebileceği ve uzun süre hızlı bisiklet kullanamayacağınızı varsayarsak aküye zarar vermeden şarj eder ama 10-20 dakikalık binişlerle şarj olmaz onu da bilin enazından 1-2 saat sürekli binmeniz gerekir.
    Bisiklet konusunda sakın vazgeçmeyin derim 36 yaşında ve 3 yıllık evliyim. 4 yıl öncesine kadar iki bisikletimle yılda toplam 20.000-30.000 km arasında sportif ve ulaşım amaçlı biniş yapıyordum. Keşke vaktim ve imkanım olsa da bisikletlerime binebilsem bir kenarda duruyorlar.
  • peki teşekkürer şu an bisikler kullanmıyorum ama ne yalan söyleyeyim sizisn gibi ben de bisikletin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. ben genelde o zamanlar kısa süreli mesafede kullanıyordum gezilerde de aküyü takmıyordum. şu an elimde daha küçük ama işlevi büyük aküler var =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.