Şimdi Ara

12V 60ah lık bir akü için şarz cihazı devresi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
8
Favori
85.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu uc3906 entegresini bulamadım tavsite edeceginiz bir yer varmıdır
    bluemavi,int-el ve çıgır elekronikte yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 17 Aralık 2009; 14:03:06 >

Orijinalden alıntı: evren kılıç

arkadaşlar bu uc3906 entegresini bulamadım tavsite edeceginiz bir yer varmıdır

Arkadasim sen o entegreyi istanbuldan aldiracaksin baska yolu yok gibi istanbul karakoy pasajindan aldim ben.

Bluemavi nerede varsa elemanına buldurtup aldırtıyor Arman Bey sağolsun ilgili ve iyi bir satıcı (ben bluemaviden aldım )Telefonla arayıp rica edersen yardımcı olur diye düşünüyorum buarada savsat usta ne yaptın devreyi denedinmi? benim devre trafo bekliyor.

Nikon D80+Nikkor AF 50mm f/1.8+Nikkor AF-S DX 18-135mm f/3.5-5.6G ED+Nikkor AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G ED-IF VR
    VCDS+ODİS
  • bluemavi ile msn üzerinden görüştük temin edebilirim gibi bir yaklaşımı olmadı ama yarın tekrar konuşayım bakalım belki ilgilenir

Nikon D80+Nikkor AF 50mm f/1.8+Nikkor AF-S DX 18-135mm f/3.5-5.6G ED+Nikkor AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G ED-IF VR
    VCDS+ODİS
  • quote:

Orijinalden alıntı: f_turgay

quote:

Bluemavi nerede varsa elemanına buldurtup aldırtıyor Arman Bey sağolsun ilgili ve iyi bir satıcı (ben bluemaviden aldım )Telefonla arayıp rica edersen yardımcı olur diye düşünüyorum buarada savsat usta ne yaptın devreyi denedinmi? benim devre trafo bekliyor.

Sanirim benim denedigim aku bozuktu birturlu vakit bulup ugrasamadim yogunluktan oglece kaldi aslinda akuyu bir elektrikciye goturup test ettirmem lazim ki anlayayim.
    Ama dedigim gibi o ise ayiracak vaktim olmuyor.

• mrb arkadaşlar devreyi kurup çalıştırdım fakat bazı mlz bulamadıgım için farklı malzemeler kullandım 2N3702 yerine BC556 BUX10 yerine BUX48A MUR1540 yerine 10 amperlik bir diod taktım kullandıgım direnç değerleri ise şu şekilde ( tamdegerleri bulamadıgım için degerleri seri veya paralel dirençler ile tutturdum )
    Ra=153K
    Rb=11K
    Rc=35K
    Rd=291K
    Re=2.54K
    Rs=0.01R 5W
    Rt=9.90R (10 ohm toleransı ile 9,90 civarında )
    devrede 12V 26Ah akü baglı ve şu anda gerilimi 6,5 volt idi ama sadece power on ledi yanıyor aküyü devreden ayırdıgım zaman bazen over charge ledi yanıyor diger ledlerde bir tepki yok ama yaklaşık yarım saaat içinde akü gerilimi 7,3 V seviyelerine yükseldi ama bu durumda float ledinin yanması gerekmiyormu bu konudaki yorumlarınız nedir

12V 60ah lık bir akü için şarz cihazı devresi

12V 60ah lık bir akü için şarz cihazı devresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 24 Ocak 2010; 20:10:53 >

• devre çıkışı boşta
    input 30 VDC
    output 10,54 VDC
  • ra ve rb dirençlerinin degerleri tam fakat bu durumda çıkıştaki boş gerilimi 11 volt civarı, ra ve rb dirençlerinin yerine trimpot takıp direnç degerlerini değiştirdigimde çıkış gerilimini 14 volta kadar çıkartabiliyorum ama yinede yeterli akımdadşarj yapmıyor dediğiniz gibi akü yanına 100w oto far ampulüde bagladım ama değişen bir şey olmadı bu sıradaki akü gerilimim 11 volt seviyesindeydi bir kararsızlık var devrede ama sebebini bulamadım birde kullandıgım diod ve çıkış teansistörü farklı bunun nekadar etkisi olur bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 27 Aralık 2009; 0:02:50 >

VCDS+ODİS
  • 24 volt 400 watt
  • arkadaşlar ben bu devrenin proteus ortamında baskı devresini çizdim ve yapacak arkadaşlarla paylaşmak istiyorum devrenin sadece baskı devresini çizdim daha elemanları almadım baskı devreyi kontrol ettim bir hata yok gibi gözüküyor fakat hata yok demiyorum bu devreyi henüz yapmadım ama en kısa zamanda yapıp burada paylaşırım

işte link: http://rapidshare.com/files/411409628/60_ah_ak_____arj.rar
  • arkadaşım o bacaklar birleşecek demek. Yani 7812 voltaj regülatörüdür ve 12 volt çıkışı vardır. 741 entegresinin 7. bacağıda 12 volt olacak demek. Tüm ok işaretleri birleşecek.
    Bu arada ben bu devreyi geçen hafta yaptım çalışıyor, şu anda akü testlerini yapıyorum. Çalışmaması konusunda bir tereddütünüz olmasın.

mrb arkadaslar--12volt 60 amper şarj semasında
    7812 ve 741 entegresı bır bacagında ok işaretı var o ne anlama gelıyor-uzun zamndır semalrdan ugrasmıyorum yardımcı olursannız sevınırım-
    Entegreyi 32 Tl ye aldım. Çok zoruma gitti. Yapacak birşey yok. testler bitsin ayrıntıları da paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersankuneri07 -- 31 Ocak 2012; 17:08:05 >
  • quote:

Arkadaşlar giriş verilerine göre devredeki dirençleri hesaplayan (datasheet'e göre) excell tablosu yaptım. devrenizin değerlerini giriyorsunuz otomatik hesaplıyor.

Yaptığın programı inceledim. Çok güzel olmuş. Eline sağlık... Ben dün 3.4 amperlik kuru aküyü tamamen boşalttım. Bu sabahta saat 08:00'de şarja başladım. İlk önce yeşil led yandı sonra voltaj biraz yükselince tahminen 2-3 dakika sonra kırmızı led de yandı. Şu anda saat 13:10 kırmızı ve yeşil led ikisi de yanıyor. Akü voltajı 13.8 voltta. Henüz dolmadı. Sabah şarja ilk 5 dakika 300 mA ile şarja başladı. Daha sonra 550mA ile şarja devam etti. Şu anda yine 300mA' ler seviyesinde şarj ediyor. Bekliyorum bakalım kaç saatte dolacak, dolunca hangi ledler yanacak. Sarı led yanacak mı?

Bu satırları yazarken kırmızı led söndü ve sadece yeşil led yanıyor. Şu anda voltaj 13.80 volt, akım ise 85 mA' e düşmüş. Şimdi ne olacak? Biraz yardım istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.