Şimdi Ara

12V 60Ah Adaptör!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 2 adet 12v 30a'lik motor var bunları tam anlamıyla verimli çalıştırmam için nasıl bir adaptör almam lazım yada yaptırmalıyım....Birde 12v 30a bir adaptörü paralel bağlayarak iki motorada aynı akımı 30a verebilirmiyiz?

• kardeş sen resmen kaynak makinasına ihtiyaç duyuyorsun 60 ah lik redresörlü şarj için kullanılan tipte
  • daha ayrıntılı bilgi verirseniz daha ayrıntılı ve doğru tavsiyeler alırsınız ama kabaca konuşmak gerekirse 60 amper çekecek olan motorların kalkış akımları dikkate alınırsa en az 100 amperlik bir kaynak gerekebilir.
    ne motoru bu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: djan

Elimde 2 adet 12v 30a'lik motor var bunları tam anlamıyla verimli çalıştırmam için nasıl bir adaptör almam lazım yada yaptırmalıyım....Birde 12v 30a bir adaptörü paralel bağlayarak iki motorada aynı akımı 30a verebilirmiyiz?

o sakın 12v 3A olmasın 30A bıldıgım kadarıyla cok buyuk bır deger
  • ciddenya ne o elindeki marş dinamosu falanmı
  • bu bir şaka herhalde
    6500 watt
  • sanayi tipi motorlar öyle. onlar da genelde dc 12 volt değil trifaz kullanıyor. zaten arkadaşın da belirttiği gibi 60 amper çekse bile ilk kalkışta %40 fazla akım çeker o. bence o 12 3.0 amperdir!
  • iyi ve iri bi araba aküsü tarzında birşeye ihtiyacı var..
    tabi onu şarj eden adaptör ayrı bi büyüklüktedir..
    ancak aynı adaptör sanırsam arkadaşın işini görür..
    piyasada 15-20Ah lık adaptörlerin varlığını bi gerçek araba teyplerini evde kullanmak isteyenlerin vazgeçemediği ürünlerden..
  • 60 Amper 12 Volt değerleri 7200Wat. demektir.7,5 KW. 12 Volt bir trafoya ihtiyacınız var.4 adet 100 Amper diotla yapacağınız bir köprü doğrultucunun 47000 MF. 16 veya 25 Volt kondansatörle filtrelenmesi sonucunda sizin istediğiniz redresör olur.Kolay gelsin.
  • 12V x (30A + 30A) = 720W...
    sadece 720W=0,72kW
    DC motorlar yükleri ile orantılı akım çektiklerine göre
    motorun yükü nedir, motor kaç devirdir?
    bunları bilirsek daha sağlıklı cevap veririz..

DC motorlar, güç devrelerinde kondansatöre ihtiyaç duymazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ustura2 -- 7 Kasım 2007; 23:16:30 >
  • Ben mi çarpmayı unuttum siz mi farklı bir aritmetik kullanıyorsunuz? 12 volt 60 Amp. nasıl oluyor da 6500 W ya da başka bir arkadaşın hesabı ile 7200W ediyor. Burada hep birer sıfır fazla arkadaşlar. Lütfen dikkat edin. Ayrıca bu adaptör yapılmayacak boyutta bir şey değil. Uygulamada maksimum 50 amper verebilen adaptörler yaptım ben en azından, abartmayalım lütfen. Bir de şu sıklıkla rastladığım "Ah" birimini anlamlandıramadım ben. Amper yerine ampersaat kullanmak bir adaptör için doğru birşey değil. Sözkonusu güç kaynağı yaklaşık 1000 Wattlık bir trafo kullanarak yapılabilir. Regülasyon gerekmiyorsa iş daha da kolay olur. Bu durumda 10.5Vac çıkışlı bir trafo gerekecektir. Ya da daha pratik olması açısından 2x10.5 Voltluk bir trafo sardırılır. Bu durumda her bir sekonderden 30amper civarı bir akım akıtılacağından işler daha da kolaylaşır. İki adet 50 amperlik diyot işimizi görecektir. süzme kondansatörü olarak da 80000mf/16volt bir kondansatör tavsiye edilir.

• Karaköye gittim 12v 40a adaptör regülatörsüz sadece motorlara özel yapıcam devamlı 40a alırsın işini görür dedi fiyatı 135ytl.Başka biryerde 60a 'lik yada 50a 'lik adaptör yapabiliyor fiyatı 225ytl .......
    Acaba bu 60a adaptörü yaptırıcağım zaman motorlar için 2 çıkış alınabilirmi yani 30a 30a olurmu?

6500w 7200w birde kendi kendilerine noktayı koyanlar var 30 ampere 3a'dir o diyen olmuş

Elimdeki motorlar golf arabasının motorları arkadaştan aldım aküleride vardıda onları taşımak ..t ister

• motorları sabit bir yerde mi çalıştıracaksın neden adaptör arıyorsun doğrudan 220 olanı yok mu (12 voltluklar bedavaya geldiyse bişey demiyorum ) güç kaynağı için smps de ağır olmayan ve düzgün bir alternatif olabilir veya eski ups lerin trafolarından söküp adaptörü kendin de yapabilirsin 2 akü ile çalışanları 2 x 15 volttur onlar sargıları biraz azaltsan 12 volta düşürürsün hem ortak ucunu ayırarak 2 bağımsız 12 voltun olur.

motorun teknik özl. ya da etiket değerlerini bizimle paylaşır mısın??
  • ihtiyacın olan 60a ise biraz daha fazla akım değeri sağlayan kaynak temin etmeni öneririm..motorlar ilk çalıştıkları anda nominal değerinin üzerinde akım çekiyor..
  • 2.el 4 tane FSP marka 300W PSU al, tanesi 25YTL...Eder 100YTL
    Bu 4 cihazı da 2şerli olarak 2 tane schottky diyotlarla paralellersen 4 x18A sürekli olarak alabilirsin.
    Bu da 72A sürekli yapar.Ayrıca anlık olarak da 4x 27A kadar verebildiğini de belirtmek gerek.
    108A yapıyor anlık olarak.

Artık SMPS'e geçmenin vakti gelmedi mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

2.el 4 tane FSP marka 300W PSU al, tanesi 25YTL...Eder 100YTL
    Bu 4 cihazı da 2şerli olarak 2 tane schottky diyotlarla paralellersen 4 x18A sürekli olarak alabilirsin.
    Bu da 72A sürekli yapar.Ayrıca anlık olarak da 4x 27A kadar verebildiğini de belirtmek gerek.
    108A yapıyor anlık olarak.

Artık SMPS'e geçmenin vakti gelmedi mi?

İyi hoş diyorsunda bnde böyle birşey düşünmüştüm gittim soruşturdum motorların zorluyacağını söylediler, doğrumu acab?

• trafolu adaptörler bazılarımıza çağdışı gelmeye başlasa da ağır işlerde smps e göre avantajını korumaktadır. az sayıda aktif elemanı olduğu için arıza riski daha az olur. motor çalıştırırken servo falan sürmüyorsak voltajın sürekli sabit tutulması çok da gerekli değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.