Şimdi Ara

12v 5a trafo ile hangi vantilatör çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde 5 metre şerit ledi çalıştıran 12v 5a değerinde trafo var. buna aynı zamanda küçük masaüstü bir vantilatör bağlamak istiyorum. yani ledler yanınca o da çalışacak. buna uygun kaç wattlık ve amperlik vantilatör uygun olur? elimde bir tane usb bağlantılı vantilatör var fakat emin olamadım motoru falan yanmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclusive -- 27 Haziran 2017; 20:2:15 >

• Motorlar ilk start aninda yaklasik iki kati akimla yuklenirler. Motor donmeye basladiginda devirini alinca normal uzerinde yazan seviyede akim cekmeye devam eder.

Orn. veriyorum; 12 volt 10 amper led guc kaynagim vardi, 12 volt 6 amper motorumu kaldirmiyordu. Mil titreme yapiyor ancak donmeye baslamiyordu.

Metal led trafosu switch mod anahtarlamali guc kaynaklarinin kisa devre korumasi vardir, bu nedenle olsa gerek motorum donmuyordu diye tahmin ediyorum.

Cunku o sirada guc kaynagindan da ciyk ciyk sesler cikiyordu, cikis ledi pirpirlanma yaparak..

Sizin de maksimum 12 volt 2 amper motora sahip cihazlari kullanmanizi oneriyorum, yani maksimum 25 wattlik diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet/elektro -- 27 Haziran 2017; 20:44:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit: usb vantilator yazmissiniz. Usb den calisan cihazlar 5 volt ile calisir. Oysa ki sizin adaptorunuz 12 voltmus. Araya 12 voltu 5 volta dusurucu koymaniz gerekmektedir. Veya direkt 12 volta baglanabilen vantilator bulmaniz gerekecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.