Şimdi Ara

12V ~ 24V Converter devresi arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
11.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ev anfisini arabda kullanmak için bir simetrik birde 12v-24v çevirici gerekiyor. Simetrik çeviriciyi yaptım. ancak ona 12v verince 2x 6v alınıyor. buna 24v vermem gerekiyor bu yüzden mümkündse denenmiş ve int.den rasgele bir siteden alınmamış bir step-up devresi gerekli.

Bobinli bir devre olursa bobin olarak elimde hazır 62uH bobinler var. Bunlar kullanıla bilirmi?

İyi günler.

• Yanlız ben 12v-24v converter devresi arıyorum. SMPS değil... elektirği simetriğe çevirdim sadece 24v a çevirmek kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 16 Mart 2009; 13:16:28 >
  • Elinde hiç devre olan yokmu??? 3-4 amper yeterli
  • Çok teşekkür ederim

Yanlız bu çıkış +15.6v ve 1.8a yazıyor. ayrıca bu devrenin +12yi +24 e çevirebilceğinizden eminmisiniz?
  • Peki bende 68uH hazır satılan bobinlerden var bunlardan ikisni seri bağlasam olurmu?
  • Bugün o bobinlerden birini söktüm ve ölçüler;

68uH, Nüve çapı 3cm ,teli ise 0,25 mm kalınlığında, 42-45 spir sarılmış. Resmi aşşağıda var. Bu nüveye 1mm telden 26 spir sarsam olurmu peki? Samsunda nüve, trafo bulmam imkaansız gibi birşeyde

• Ozaman power supply içinde trafoda var o trafo ile smps yaparım. ancak keşke en başta öyle yapsaydım. elimde bir pnp birde npn power transistor var. bunları boşuna aldım ozaman. keşke alırken acele etmeseydim.

Yardımlarınız için çok teşekkürler

edit: bu arada yanlış yazmışım onlar mm olacak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar merhaba

Bugün o nüveleri buldum ancak bunları almaya gidip lm2577'nin 7 lira olduğunu duyunca kötü oldu.ve şimdi elimde bu devredeki tüm malzemelerin olduğunu farkettim ve bütçeyi biraz olsun kızmak için bu devreyi yapacağım. sizce çalışırmı?

bkz>http://320volt.com/lm2588-adj-ile-12v-24v-step-up-dc-dc-konvertor

açık devre>

isis de lm2588 olmadığı için devreyi yapamadım acaba sizde varmıdır?

sormak istediğim bir kaç şey var; çalışırsa o devredeki 50uH Bobini en üsteki nüveye saracağım anladığım kadarıyla. 0,9 mm tel var elimde bu tel ile kaç tur sararsam 50uH olur?

yada diğer nüvelerden birine sarmamı isterseniz hangisnie kaç tur sarmalıyım?

----------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 21 Mart 2009; 13:42:27 >

• resimdeki nüveye (3mm çaplı ve 6.5mm uzunluğunda) 50uH için bir sitede 210 spir başka bir sitede -16 spir (nasıl oluyorsa) başka bir sitede 76 spir sarmam gerektiğini hesapladım. buda bir işime yaramadı tabi.

bu devreden 5-6 amper elde edebilmem için bu nüveye (ELİMDE 0.89 MM TEL VAR) kaç spir sarmam gerekir?

DEVRE HAKKINDA
    http://320volt.com/lm2588-adj-ile-12v-24v-step-up-dc-dc-konvertor

NÜVE

AÇIK DEVRE>>>>>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 21 Mart 2009; 13:43:41 >

• Peki nasıl bir nüve olacak resmini gönderirseniz daha kolay bulabilirim. ayrıca devrede belirtmiş 5a alındığını neden olmasınki?
  • Evet ancak ben işi en baştan yanlış yaptığım için şimdi derdini çekiyorum.

Yine herşey karıştı en iyisi sanırım ilk mesajınızdaki SMPS yi yapmak olucak. Bir psu alıp içindeki trafoyu çıkarıcam.Bu arada trafoda 5 tane ayak var. şimdi ilk 2 si primer başlangıç bitiş, sonraki ikisi sekonder başlangıç ve bitiş, ancak ortadakinin nereye bağliyacağımızı anlayamadım. resimde daha iyi anlarsınız...

Son olarak SG3524 'ün fiyatı nedir?
  • Evet bir psu aldım sadece bir entgresi ve bir iki dirrenci yanmış 2 liraya kartı olduğu gibi aldım. 3 tane trafo vardı. küçüğü sökerken elimde kaldı ortancası aynı büyüüğü ise hiç sokunmadım ve lehimleri tek tek söktüm şimdi sağalm durumda ancak dışındaki mıknatısın birleşme yerini ayıramadım. suya atıp kaynatın demişlerdi öyle yaptım ama olmadı...

evet trafo resimde gösteriğiniz gibi ancak onu söküp tekrar sarmam gerekli öyle değilmi?
  • Hmm şu an trafo orjinal halde dokunmadım hiç bir yerine.

Ayrıca SG3524'ü bulamadım acaba bunun yerine kullanabileceğim bir entegre varmıdır?

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 23 Mart 2009; 12:32:33 >
  • Tamamdır SG3524 ü buldum. Ancak bir sorum olacak

Seçili bağlantılar hangi numaralı ayaklara bağlanacak acaba

Birde bu devrenin baskı devresi varmıdır? yoksa kendimmi çizeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 24 Mart 2009; 18:16:05 >
  • Peki bu devrenin baskı devresi varmıdır? Ben beceremiyorumda baskı devre çizmeyi. geçende 15 elemanlı bir devreye bile 1 saate zor çıkardım :s

elle çizilmiş vs. basit bir baskı devre bile ihitiyacımı görür.
  • evet dosyayı yollayabilirseniz iyi olur bir şekilde çıkartırım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Hocam devrede 3524 yerine 3525 kullanmak için ne değiştirmek lazım ?

Baya eski bir konuyu upladım kusura bakmayın... Devre kaç khz de çalışıyor ? ,

Teşekkürler. Cevap yazarsanız memnun olurum ...
  • 3524 yerine 3525 kullanmak zorundayım. ne alma şansım var ne de başka birşey. Nerelerde değişiklik yapılacak bi zahmet yazarmısınız? Çizmenize bile gerek yok . mosfet olarak da 50n06 kullanıcam ,

Teşekkürler
  • Çok Teşekkürler
    Sadece 10 u şaseye bağlamalıyım yani . Başka hiçbir değişiklik yok mu ? Mosfetlerin gate direnci ile oynanmıcakmı? 3524 ün çıkışı 3525 den daha güçlü olduğunu söyleyen oldu. içime bi kuşku düştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

Çok Teşekkürler
    Sadece 10 u şaseye bağlamalıyım yani . Başka hiçbir değişiklik yok mu ? Mosfetlerin gate direnci ile oynanmıcakmı? 3524 ün çıkışı 3525 den daha güçlü olduğunu söyleyen oldu. içime bi kuşku düştü

Aslanım Osman,daha çoook şüphelenirsin böyle giderse.

Bak sana bir tiyo daha vereyim;
    İnternet elinin altında değilmi?Gir abi datasheetcatalog.co_a indir 3525in PDF formatını.EE be Osman gerisi senin için oyuncak sayılmazmı?
    Bak sonra demedi deme..Böyle olursa babana desteğini çekmesini yazarım özelden haa..

Yani dostum bu soruyu hiç yakıştıramadım sana...Kendi geliştirdiğin 3525 devresini paylaşmanı,göstermeni bekliyorum artık.Gerisi sana kalmış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.