Şimdi Ara

12V ~ 24V Converter devresi arıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
11.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Dtasheetlerine tabiki baktım . indirmekten değil önemli olan indirdikten sonrası

Abi ben yapsamda aynısı olur. Ne yaparım ; datasheetdeki devreye 2 mosfet 1 trafo atarım . Ama bu devre daha güvenilir sanki

BU ARADA 3524 Ü BULDUM HELE ŞÜKÜR. HAFTAYA BAŞLICAM
  • Osman dostum biliyorum şimdi okuldasın,yahu sen olmayınca buraların tadı tuzu yok.

Neyse gelince okuyup cevaplayacağını biliyorum;

Yukarda Kenan abinin 3524'lü devresi benim SMPS'de ilk göz ağrım,ilk çalışmam,ilk sonuç aldığım devredir.Bir kez daha Kenan abiye teşekkür ederim,Allah razı olsun.

Allah'ın izniyle yakın zamanda sende bu işleri oyuncak oynar gibi yapacaksın.Umut vaad ettiğinden dolayı bildiğim kadarıyla bildiğimi sana anlatacağım ve gün gelecek forumumuzun güzide ustalarından olacaksın inş.Ben inanıyorum dostum.

İşte,gerek SG3524,gerekse 494 yada başka entegreler hep bir amaçla,ve hep % 90 aynı teknikle çalışması düşünülerek tasarlanır.
    Bir devreyi yapmadan önce tavsiyem;entegre nin PDSF formatının genelde sonlarına doğru iç yapısının detaili çizimi açıklaması yapılır.

Yani genelde aynıdır dediğim ör;CT,RT,CL(current limiter)C(collektör),E(emiter) hepside aynı elemandan bahseder.

Önemli olan TL494 de olsa SG3524'de olsa bu ikisininde çalışma tekniği aynıdır.Öyle ki SG(LM)3526'nın bile çalışma tekniği aynıdır.

İstiyorsan,3525 devresi paylaşayım,ama balık tutmayı öğrenmek bu değil,tutmayı öğrenmek;kendisi entegrenin yada kullanacağı malzemenin iç yapısını huyunu tüyünü iyi öğrenmekten,görmekten geçer.

• Evet çoğunun blok diyagramları aynı oluyor Çalışma voltajı ,mosfet sürme kapasiteleri gibi bilmemneleri farklı oluyor bazılarının

Bu arada entegrelerin bacak numaralarını , devrelerini ezberlemeye niyetim yok pek. Datasheetden anlık olarak ezberlerim

Yorumlarınız için teşekkürler
  • devre ne alemde yapıldı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flower

devre ne alemde yapıldı mı?

Yapıldı. ei33 trafosunun 12v çıkışlarına fetler bağlandı. çıkışta 2x50 v var ... yük testleri yapılacak
  • Merhaba sayın arkadaşlar 12v dan 24v dc dc konverter devresinin çıkışını 15-20a yapmak için ne gibi değişiklikler yapılmalı yada olabilirmi , bunun için kullanılması gereken ve değiştirilmesi gereken malzemeler nelerdir

teşekürler
  • devrede trafo olarak ne kullanabiliriz elimde her türlü pc power supply var
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuylus

Merhaba sayın arkadaşlar 12v dan 24v dc dc konverter devresinin çıkışını 15-20a yapmak için ne gibi değişiklikler yapılmalı yada olabilirmi , bunun için kullanılması gereken ve değiştirilmesi gereken malzemeler nelerdir

teşekürler

Hazır al . demedi deme . hazır al hazır . aman kardesim . hazır al bak . sonra mosfetler çakma çıkar . entegre çakma çıkar ohooo. astarı yüzünden pahalı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.