Şimdi Ara

12000 btu kışın ısınmak için klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kışın ısınmak için kullanılacak ( kalörifer yetersiz kaldığı için ) 12000 lik bir klima alıcam, ancak bütçem kısıtlı,
    herkesin bildiği gibi mitsubishi, sharp, alarko vb... çok iyi ürünler, ama fiyatları 1250-1500 ytl arası,

benim bütçem ise 500-750 arası,

beko ve arçeliğin art cool seriside ilgimi çekiyor acaba performansları nasıldır?

birde bir spotçuda tronic marka buldum, dış ünitesi mitsubishi, iç ise sharp mış, öve öve bitiremedi zaten, sizce nasıldır bilen varmı?

12000 lik klima alırsam, max ısınmada enerji sarfiyatı nedir? derecesini düşürürsem sarfiyatta azalma oranı yüksekmidir? yoksa çok farketmezmi?

şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertkul -- 6 Temmuz 2006; 16:36:35 >

• Hep söyledim Arçelik alacaksan :www.mbnstore.com sitesinin beyazeşya bölümüne bak. çok uygun ve öyle spot falan değl, bayiden garantili bulacaksındıç.
  • spot mallarda zaten garantili, onlarıda arçelik servisi gelip kuruyor vr normal garantisini başlatıyor,
    bu arada klimalar arçelik te bu gönderdiğin siteden daha ucuz zaten,
    yardımın için sağol....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertkul -- 7 Temmuz 2006; 9:31:52 >
  • Arkadaşım yalnız dikkatini çekmek istediğim bir husus var, klimaların dış ünitelerinin çalışabilmesi için ısının belli bir değerin üstünde olması gerekiyor.Bu değer ucuz işi mallarda +2 derece civarında, bahsettiğin pahallı ürünlerde -3-5 dereceye kadar inebiliyor.(Bu yazdıklarımı referans alma,değerler tam doğru olmayabilir,her klimanın klavuzunda minimum dış ortam sıcaklığı yazar,onu mutlaka almadan önce kontrol et)
    Öncelikle zaten kışı sert geçen bir yerde yaşıyorsan (mesela benim gibi Ankara'da) mevsimin büyük bir bölümünde klimayı kullanamayacaksın demektir.Ya da mesela gündüz çalışacak ama akşam çalışmayacak.Ve bunu ucuz bir (ucuz derken kalitesiz demek istiyorum) cihazla yaparsan 2 sene sonra kliman hurdaya çıkar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bobita

Arkadaşım yalnız dikkatini çekmek istediğim bir husus var, klimaların dış ünitelerinin çalışabilmesi için ısının belli bir değerin üstünde olması gerekiyor.Bu değer ucuz işi mallarda +2 derece civarında, bahsettiğin pahallı ürünlerde -3-5 dereceye kadar inebiliyor.(Bu yazdıklarımı referans alma,değerler tam doğru olmayabilir,her klimanın klavuzunda minimum dış ortam sıcaklığı yazar,onu mutlaka almadan önce kontrol et)
    Öncelikle zaten kışı sert geçen bir yerde yaşıyorsan (mesela benim gibi Ankara'da) mevsimin büyük bir bölümünde klimayı kullanamayacaksın demektir.Ya da mesela gündüz çalışacak ama akşam çalışmayacak.Ve bunu ucuz bir (ucuz derken kalitesiz demek istiyorum) cihazla yaparsan 2 sene sonra kliman hurdaya çıkar.

SAĞOL, BİRAZ ARAŞTIRMA YAPTIM, BU OLAYLARDAN HABERİM VAR, ANCAK ZATEN BENDE KALORİFERE YARDIMCI OLMASI İÇİN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM,
    EVİM YERDEN ISITMA OLDUĞU İÇİN KALORİFERİ AÇTINMI KAPATAMIYORUM, YANİ AZ YADA KISA SÜRELİ SOĞUKLARDA BAŞVURACAĞIM BİR YOL BULMAM LAZIM,
    SANIYORUM ARÇELİK 4020 ALACAM, ENERJİ VERİM ORANI ÇOK YÜKSEK, ZATEN AA MAKİNA...

BAŞKA FİKRİ YADA DÜŞÜNCESİ OLANLAR LÜTFEN YAZSIN...

• valla bizde 19000 lik var çok iyi ısınma konforu ile aylık elektrik masrafımız 70 80 ytl arttı...ama ısınan alan 35 40 metrekare
  • zaten eve gelen klimacı 12 lik 9 luk duruma göre söylüyor sana biz airvel kullanıyoruz çok çok memnunuz kışı onla geçirdik airvell mıtsubıshı üretiminde aylık fatura 35 ytl yi geçmiyordu şu anda kullanıyoruz buz gibi çok rahat arçelik hiç sevmedim ben vaniratörden farkı yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12000 btu klima tavsiyesi
    geçen ay açıldı
    Isıtma için klima
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arçelik kullanıpta memnun olmaya arkadaşlar varmı?
    birde benim salon 27 m2, 13000 lik bir klima ( arçelik 4020 ) yeterli olurmu?
  • benim odamda 9000btu'luk var kışın odamın kapısını açık bıraktığımda koridor bile sıcacık oluyo beko marka
  • mikata marka ve haier marka klimaları kullanıyorum ben, mikata dandikte, haier 10 numara
  • kaplan beye katılıyorum haier gerçekten kaliteli
  • quote:

arçelik kullanıpta memnun olmaya arkadaşlar varmı?
    birde benim salon 27 m2, 13000 lik bir klima ( arçelik 4020 ) yeterli olurmu?

yetmez arkadaşım az gelir. bizim 16 metrekarelik oturma odasında 19000 btu luk var ama 27 metrekare için bu model de yeterlidir. arçelik 4710'a veya beko 7700 modeline bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyazorkide

zaten eve gelen klimacı 12 lik 9 luk duruma göre söylüyor sana biz airvel kullanıyoruz çok çok memnunuz kışı onla geçirdik airvell mıtsubıshı üretiminde aylık fatura 35 ytl yi geçmiyordu şu anda kullanıyoruz buz gibi çok rahat arçelik hiç sevmedim ben vaniratörden farkı yok

şu forumda en güzel yorumlar sizin sagolun
  • Klimalar ihtiyaca göre tercih edilmeli. Çok büyük bir klima para ve enerji kaybı olur.

Split klimalar için normal şartlarda(ortamda sıcaklığı artıran cihazlar var ise onların BTU değerlerinide gözönüne alarak karar verilmeli.),

13–15 metrekare için 7000–9000 BTU,
    16–17 metrekare alan için 9000–11000 BTU,
    18–22 metrekare alan için 11000–13000 BTU,
    23–24 metrekare alan için 13000–16000 BTU,
    40 metrekare alan için ise 24000 BTU olabilir.
  • bana 18m2 civarı bir yer için mitsubishi 10000 lik yeter dedi inverter olanından fiyatı 1655 şuan ama benim merak ettiğim bunalr iyi ısıtıyormu yani kışın soğuk bir gecede kaç dercelik ısı yeterli gelir bu aletlerde bunu sağlıyorlarmı üşüme olayı oluyormu hep soba kullandığımız için bu alana yabancıyım sonra sorun yaşamak ve üşümek istemem oyuzden soruyorum...
  • Klimanın çalışması dışarıdaki sıcak veya soğuk havaya göre değişir. Çok soğuk havalarda klimanın dış ünitesi çalışmayabilir. Onlarında bir çalışma sıcaklık derecesi var. Soğutmada dış ortam sıcaklığının düşük olması performansı arttırır. Isıtmada ise dış ortam sıcaklığının düşük olması performansı azaltır. Bence klima ile ısınmak 2. derecede düşünülmeli. Ayrca elektrikler kesilirse ne olacak ne ile ısınma sağlanacak? Klima sadece kısa süreli ısınmalar için ideal bir çözüm, en iyisi diye en pahalısınıda almamak lazım. Ama klima alınacaksa enerji tüketimi tasarrufu için, inverter teknolojili olanlardan almakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetins -- 23 Ağustos 2006; 16:08:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cetins

Klimanın çalışması dışarıdaki sıcak veya soğuk havaya göre değişir. Çok soğuk havalarda klimanın dış ünitesi çalışmayabilir. Onlarında bir çalışma sıcaklık derecesi var. Soğutmada dış ortam sıcaklığının düşük olması performansı arttırır. Isıtmada ise dış ortam sıcaklığının düşük olması performansı azaltır. Bence klima ile ısınmak 2. derecede düşünülmeli. Ayrca elektrikler kesilirse ne olacak ne ile ısınma sağlanacak? Klima sadece kısa süreli ısınmalar için ideal bir çözüm, en iyisi diye en pahalısınıda almamak lazım. Ama klima alınacaksa enerji tüketimi tasarrufu için, inverter teknolojili olanlardan almakta fayda var.

Elektrikler kesilince, kaloriferler de çalışmıyor Elektrik sobası da yanmaz, ancak kömürlü ya da gazlı soba olacak

• Sayın Blade__ ,

10.000 BTU yaklaşık 2520 Kcalorie,
    18.000 BTU yaklaşık 4536 Kcalorie,
    24.000 BTU yaklaşık 6048 Kcalorie enerji verir.

Yerli kömürde: Alt Isıl Değeri : En az 4000 Kcal/kg (- 200 Kcal/kg tolerans)
    İthal kömürde: Alt Isıl Değeri : En az 6200 Kcal/kg (- 400 Kcal/kg tolerans)

Doğalgaz : yaklaşık 8250 Kcal/kg.

Sobanın verdiği ısıyı düşünerek ısınma durumunu siz düşünün bence.

Eğer kentte yaşıyor ve doğalgaz mevcut ise, öncelikle doğalgaz düşünülebilir; yok ise odun-kömür ve sonra klima, gaz sobası, elektrik/quartz sobaları düşünülebilir.

Kasaba-köy ise odun-kömür'le birlikte klima da çalıştırılabilir. Ama inverter olandan almanız açıkcası çokda önemli değil. Klimayı az çalıştıracaksanız saatte harcadığı enerji bakımından(%30-35 gibi fark ediyormuş.) fazla maddi fark olmaz. Klima cihazlarının harcadığı elektrik tüketimlerini karşılaştırınız. İstanbul'da elektriğin kw/saati 0,127800 ytl, bazı klimalar 0.95kw/s olmuş bazıları, 1.25 kw/s olmuş kısa çalıştırmalarda elektrik faturasını çok yükseltmez. Saatlerce çalıştırmayı düşünüyorsanız rakam artabilir onuda siz bilirsiniz.

• ertkul @arkadaşım samsung 12000 btu klasik klima alabilirsin...hem kışın -5 dereceye kadar dayanabiliyor hemde silver nano denilen sağlık filtreleri var ve fiyatı 750-800 civarı taksitle ..izmirde isen 18 aya kadarda vade var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blade__

bana 18m2 civarı bir yer için mitsubishi 10000 lik yeter dedi inverter olanından fiyatı 1655 şuan ama benim merak ettiğim bunalr iyi ısıtıyormu yani kışın soğuk bir gecede kaç dercelik ısı yeterli gelir bu aletlerde bunu sağlıyorlarmı üşüme olayı oluyormu hep soba kullandığımız için bu alana yabancıyım sonra sorun yaşamak ve üşümek istemem oyuzden soruyorum...

en güzeli arkadaşım bir kliması olan arkadaşa git çok soguk bir günde orada gör ha bu arada arçelik,vestel,beko kliması olana gitme yanılırsın bunlar kışın 5 derecenin altına düştümü çalışmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.