Şimdi Ara

1200 TL Kasa+Monitör(Oyun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1200 TL ye nasıl bir sistem toplanır acaba?İşlerimin sebebiyle forumdan epey uzak kaldım.

Full HD monitörlü güzel bir sistem toplanır mı acaba?İşlemci amd olsada olur , dersenizki bana bütçeyi çok az daha arttır derseniz belki 1500 e falan çıkabilirim ama size zahmet önceliğim 1200 TL'yi geçmesin.

Gerekirse 2.el alırım bazı parçaları , mesela özellikle ekran kartı 2.el olabilir.

İşlemci dediğim gibi amd falanda olabilir sadece 1920x1080 şu son çıkan far cry3 ve çıkıcak crysis 3 gibi oyunları yüksek detay oynatsın.

Birde bir zamanlar maddi durumum iyiyken Full tower kasalı sistemim vardı.Ama full tower istemiyorum bu sefer , çok büyük oluyor , mid tower olsada olur.Psuda yeticek kadar 500-600 watt ideal , eskisi gibi 1200 watt almaya gerek yok sanırım.

Teşekkür ederim,

• AMD FX X6 6100 SOKET AM3+ 3.3GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    GIGABYTE 970A-DS3 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART
    GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1600MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM
    SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK
    VIEWSONIC 23" VA2342-LED GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    SAPPHIRE HD7850 GDDR5 1GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 500W MIDT ATX SİYAH KASA

1256 TL Vatan Bilgisayar %29 İndirim
  • @ResVR Çok teşekkür ederim sistemi gerçekten beğendim.Ben Amd fx4100 düşünmüştüm ancak 10 dolarlık bir farka değer sanırım.

Rica etsem bir konuda yardımcı olur musunuz bana?Merak ettiğim sadece şu , İşlemci amd hiç kullanmadım.Oyunlarda bu işlemci nasıldır?i5 3570k performansı verir mi?Birde overclock konusunda amd nasıldır?Ben intelde 2 defa işlemci yakmıştım h100 üm olmasına rağmen , çok bi gözüm yokta 4 ghz olur mu bu işlemci?

Birde rami 1 tane daha aynısından alıp 8 yaparsam sanırım daha güzel olur benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

@ResVR Çok teşekkür ederim sistemi gerçekten beğendim.Ben Amd fx4100 düşünmüştüm ancak 10 dolarlık bir farka değer sanırım.

Rica etsem bir konuda yardımcı olur musunuz bana?Merak ettiğim sadece şu , İşlemci amd hiç kullanmadım.Oyunlarda bu işlemci nasıldır?i5 3570k performansı verir mi?Birde overclock konusunda amd nasıldır?Ben intelde 2 defa işlemci yakmıştım h100 üm olmasına rağmen , çok bi gözüm yokta 4 ghz olur mu bu işlemci?

Birde rami 1 tane daha aynısından alıp 8 yaparsam sanırım daha güzel olur benim için.

Full HD çözünürlükte işlemciler arasındaki fark en aza iner, yükün çoğu ekran kartına biner.
    Siz i5 3570k lı bir sistem kursaydınız monitörü çıkarsak en fazla 1000 lira kalıyor kasaya:

i5 3570k 457 TL - FX 6100 230 TL

Ekran kartını sizce ne alabilirdiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_67540193/tm.htm

Buradanda Full HD çözünürlükte ! AYNI EKRAN KARTIYLA ! işlemcilerin farklarına bakın.Ne kadar az olduğunu göreceksiniz.
    Birde aradaki fiyat farkına bakın ! 227 TL !
    HD7770 parasından daha çok ( 210 TL ) fark var iki işlemci arasında fiyat olarak ama performansa geldiğimizde oyunlarda pek fark yok.

FX6100 ü aldığınızda artan parayı ekran kartına yatırıp oyunlarda ne kadar performans artışı sağlayacağınızı anlamışsınızdır heralde ?

Ayrıca işlemcinin overclock performansı muazzam yanlış hatırlamıyorsam forumda stok fanla 4.5Ghz civarlarında kullananlar vardı.
    4Ghz de çok rahat kullanırsınız.
    Ama Gigabyte 970A-DS3 te faz sayısı biraz az olduğu için pek fazla overclock yapmasanız daha iyi olur.
    4Ghz i geçmeyin derim.
    ( Tabi alırsanız. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarışN -- 23 Aralık 2012; 12:48:10 >

• @BarışN Anladım hocam , peki stock fan ile kaç ghz olur bu işlemci?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

AMD FX X6 6100 SOKET AM3+ 3.3GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    GIGABYTE 970A-DS3 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART

Ben 1284 Tl'ye şöyle bir sistem toplamıştım.

Amd Fx 6100(ikinci el)
    Asus M5A78L-M LX V2(ikinci el)
    4x2 Gskill Sniper Ddr3 1600 Mhz (sıfır)
    Sapphire Ati Hd 7850 1 Gb(sıfır)
    Seagate 2 Tb St2000DM001(sıfır)
    Aoc 23" İnch E2352Phz 3D Led Monitör(sıfır)
    Xilence Xp 600 80+Bronze Psu(ikinci el)
    Küçük Casper Kasa(ikinci el)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

@BarışN Anladım hocam , peki stock fan ile kaç ghz olur bu işlemci?

Voltajsız 4 Ghz oluyor,voltajla 4.3 GHz'ye kadar sanırım soğutur ,ama ses problemli :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@ResVR Çok teşekkür ederim sistemi gerçekten beğendim.Ben Amd fx4100 düşünmüştüm ancak 10 dolarlık bir farka değer sanırım.

full hd çözünürlükte işlemciler arasında ki performans farkı en aza inecektir

bu konuyu inceleyin bunun için

http://forum.donanimhaber.com/m_67540193/tm.htm

fx serisinin güzel yanı çok güzel o.c olur 4.0 ghz kullanan çok stok fan ile

ram konusunda tek kit koydum fırsatını bulduğunuz zaman aynısından alırsanız hem daha az ram slotu

kullanmış olursunuz bir tane daha aldığınız zaman çok daha iyi olur

böylece geliştirilmeye her zaman açık bir sistem elde edersiniz

•  1200 TL Kasa+Monitör(Oyun)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

AMD FX X6 6100 SOKET AM3+ 3.3GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI

Arkadaşın topladığı sistem gayet güzel fevkalade olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir şey soracağım,

7850 nin dengi nvidia olarak nedir?Daha iyi bir kart alınabilir mi?

Birde 3-4 ay sonra CF yapacağım muhtemelen , ona göre en ucuz uygun ve işlemciyi 4-4.5 ghz yaptıracak bir anakart tavsiye edermisiniz?

Bire 500-550 watt 7850 cf ye yeter mi?
  • quote:

Arkadaşlar bir şey soracağım,

Birde 3-4 ay sonra CF yapacağım muhtemelen , ona göre en ucuz uygun ve işlemciyi 4-4.5 ghz yaptıracak bir anakart tavsiye edermisiniz?

7850 alıp da şuan için cf yapmanın hiç bir mantığı yok. Zaten piyasadaki her oyunu rahatlıkla oynatabilen kart. 2-3 yıl sonra alırsan olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

quote:

7850 alıp da şuan için cf yapmanın hiç bir mantığı yok. Zaten piyasadaki her oyunu rahatlıkla oynatabilen kart. 2-3 yıl sonra alırsan olur.

Far cry 3 ve crysis 3 ü fullde oynatıcağını sanmam hocam

Zaten bende yazın falan düşünmüştüm.Her neyse cf zaten şimdilik olmayacak tabide , tekrar anakart ve psu değiştirmek istemiyorum.Hatta kasada eğiştirmek istemiyorum.Mid tower ama cf sığacak bir kasa olsun.Anakartla psuda cf ye elverişli olsun

• Oynatacağından eminim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

quote:

Far cry 3 ve crysis 3 ü fullde oynatıcağını sanmam hocam

Zaten bende yazın falan düşünmüştüm.Her neyse cf zaten şimdilik olmayacak tabide , tekrar anakart ve psu değiştirmek istemiyorum.Hatta kasada eğiştirmek istemiyorum.Mid tower ama cf sığacak bir kasa olsun.Anakartla psuda cf ye elverişli olsun

Hocam o olsun bu olsun derseniz o bütçeyi biraz artırıcaksınız.
    Zaten o kasadaki 500W güç kaynağı 1 7850 anca besler daha fazlası imkansız overclocka bile dikkat et derim.
    Kasalardada iyi sağlam kasa istersen fiyat artar psu dada cf yapılacak anakartta biraz daha para ister.
    üte 1400 filan olması lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.