Şimdi Ara

1200-1300 tl kasa tavsiyesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şöyle bişey yaptım... tost makinesinden hallice ancak dolar fiyatları malum (kasayla beraber 1200 bandına gelir bu.. şuan 900 küsür.) :

AMD A8 7600 Soket FM2+ 3.8GHz 4MB Önbellek 65W 28nm İşlemci + R7 GPU

MSI A68HM-E33 V2 Soket FM2+ DDR3 2133MHz(O.C) VGA&HDMI Anakart

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

sorularım şunlar :

1- hangi kasayı tavsiye edersiniz ? güç kaynnağı içinde olsun..
    2- ramları 8x2 mi yapmalıyım ?
    3-ssd almalımıyım ?

saygılar... :)

• 1200-1300 tl kasa tavsiyesi...

Eğer ilerde sisteme 2. elden işlemci(maksimum i7-7700 olur) eklerim ekran kartı takarım diyorsanız bu bütçede intel sistem AMD sisteme göre çok daha iyidir. İleride ekleyeceğiniz ekran kartına göre güç kaynağının da değişmesi gerek. Montajı kendim yaparım diyorsanız kasayı bunu da bakabilirsiniz.

Bu soketin önü artık kapalı ama grafik performansı olarak yukarıdaki intel sistemden daha iyi. PES-FIFA-CS GO sıkıntı olmaz. Biostan ramlerin XMP profilini 2400 MHz olacak şekilde ayarlarsınız(Nette nasıl yapılacağı videoları var).

Günlük kullanımda hızlı olsun diye 128 GB SSD koydum. Eğer depolama alanına ihtiyacınız varsa SSD yerine 1 TB WD(WD10EZEX) veya Seagate(ST1000DM010) 7200 rpm harddisk eklersiniz. Hem SSD hem harddisk bu bütçeyle olmaz. Bu bütçeyle ram 8 gb ancak olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 12 Ağustos 2017; 13:0:55 >

• Yeni Apuları bekleyin.
  • cevaplar için teşekkür ederim.

aslında yola 900 tl sistem diye çıkmıştım. şimdi 200 tl daha ekledim. biraz zorlandım ama olsun.

intel pentium işlemcilerin yeni serisi fena değil. ama sonuçta yine pentium. seneler evvel sürekli intel sistem topladığım için çocukluktan kalan bir istekle amd sistem toplayayım dedim. içimde kaldı amd sistemler :) tabi seneler bizi biraz teknolojiden geri bırakmış ders çalışır gibi sistem çalışmam gerekti. sizde yardım ettiniz saolun.

yeni nesil apulara gelince.. bi ara ryzen 1200 sistem yaparım heralde dedim ama gerekli bileşenleri toplayınca fiyat sınırı 2000+ oldu. beni aştı yani. kimbilir yeni apular geldiğinde ne kadar olur ? şimdilik bütçeye göre bir nesil geriden devam :) sizde saolun.

esas planım şimdili a8 apu işlemci için bir sistem yapıp a10'ların fiyatı biraz daha düştüğünde sistemi ilk nesil en iyi apu sistem haline getirmeye çalışmak. en azından işlemci olarak. :) oyunlar vs güncel oyunları ortanın kötüsü oynatsa yeter. pek fps fanı değilim açıkcası. olduğu kadar yeter :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 12 Ağustos 2017; 22:14:56 >

• Anakart değişecek yalnız yeni apular gelince.Sen şimdi a8 alırsan ölene kadar onu kullanmak zorunda kalacan.
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    yok onun farkındayım da dolar fiyatları bu haldeyken ben uzun süre kullanırım onu. enfazla a10 a yükseltirim :)
  • Aynı sistemi topladım, anakart asus sadece, gayet memnunum. Webde bir dolu sekme açık, beklediğim gibi, işimi görüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1000 TL ye kasa tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • asusun hangi anakartı ve kasa olarak ne tavsiye ediyorsun ?
  • Asus a68hmk, kasa olarak sadelik ve ucuzluk aradim, tx k6 300w seçtim, dahili psu. yetiyor, hafif olmak kaydiyla gurultulu biraz.

120 ssd takin bence 1 tb hdd yerine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Anakart ram frekans max desteğinde 2133 (O.C) yazıyor hocam 2400mhz görüyor mu tam olarak?
  • Murat ÖZDAĞ kullanıcısına yanıt
    Sitesinde desteği yok diyor ama bios update ile gelmiştir(Bazı yerli incelemelerde çalıştırabilen olmuş). Garanti olsun derseniz Asus A68HM-K veya Asrock FM2A68M-DG3+ alabilirsiniz.

Yalnız tekrardan uyarımı yapayım, bu soketin önü artık kapalı. FM2+ için işlemci çıkmayacak. Bu soketin TR'de satılan dahili gpusuz en iyi işlemcisi Athlon x4 860K ve bunun oyun performansı G4560'ın gerisinde. İlerde geliştirme, güncelleme düşünüyorsanız intel sistem bakınız.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler.PM. de gönderdiğim sistemler arasında kaldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.